CSI: A helyszínelők (5. évad)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(A helyszínelők (ötödik évad) szócikkből átirányítva)
A helyszínelők
5. évad
Ország  USA
Eredeti adó CBS
Sugárzás2004. szeptember 23. –
2005. május 19.
Magyar adó RTL Klub
Epizódok száma 25
Házimozi-megjelenés 2005. november 29.
Kronológia
← Előző
Következő →
A helyszínelők (negyedik évad)
A helyszínelők (hatodik évad)
A helyszínelők epizódjainak listája

Az itt található lista az A helyszínelők című televíziós sorozat ötödik évadjának epizódjait tartalmazza. Az évad eredeti sugárzása a CBS-en 2004. szeptember 23. és 2005. május 19. között volt.

Hazánkban az évad premierje az RTL Klubon volt, majd a Viasat 3 ismételte 2011. március 19-től pedig a Cool TV vetítette.[1]


# Magyar cím Eredeti cím Író Rendező Eredeti premier No. #
5x1 Éljen Las Vegas Viva Las Vegas Danny Cannon és Carol Mendelsohn Danny Cannon 2004. szeptember 23. 93
Négy ügyön kell dolgoznia a helyszínelőknek egyidőben. Greg és Grissom egy lövöldözés körülményeit vizsgálja az egyik felkapott klubnál. Greg számára különösen fontos ez az ügy, az utolsó vizsgája a kinevezéséhez. Catherine a szálloda szobában megölt sztriptíztáncosnő esetét elemzi, Warrick megfejti a villamosszékké változott fotel titkát, míg Sara és Nick az 51-es körzetben eltemetett idegen után nyomoz.
5x2 A csatornában Down the Drain Naren Shankar Kenneth Fink 2004. október 7. 94
Szétmart holttestet találnak a csatornában. Grissom és csapata nehéz feladat előtt áll, mert a holttestet szinte lehetetlen azonosítani. A nyomok alapján végül eljutnak egy eltűnt fiúhoz, akinek hat hete veszett nyoma. Az alapos munkának köszönhetően megtalálják a házat, ahol feltehetően a fiúval végeztek, de a helyszínelők nem tudnak elegendő bizonyítékot összegyűjteni a helyszínen, mert a házban található robbanószerek felrobbannak.
5x3 Szüret Harvest Judith McCreary David Grossman 2004. október 14. 95
A tízéves Alicia Perezt elrabolják világos nappal a zsúfolt utcáról. A helyszínelők a nyomok alapján Marlon Waylordhoz, a többszörösen visszaeső pedofil házához jutnak, ahol megtalálják az autót, amivel a rablást elkövették. Grissomnak azonban gyanússá válik a kislány családja, akik nyilvánvalóan titkolnak valamit. Amikor megtalálják Alicia holttestét, kiderül, hogy a gyermek 12 alkalommal adott gerincvelőt leukémiás bátyjának, és a fájdalmas beavatkozások után még várt rá egy nagy műtét, ahol az egyik veséjét operálták volna ki, szintén a testvére számára.
5x4 Szarkalábak Crow's Feet Josh Berman Richard J. Lewis 2004. október 21. 96
Holtan találnak egy jómódú nőt a szállodai szobájában. Először vírusfertőzésre gyanakszanak, később azonban kiderül, hogy a nő testén látható foltok szépészeti beavatkozások eredményei. Az áldozat Dr. Malaga speciális fiatalító kúráján vett részt, és feltehetőleg mérgezés okozta a halálát. Hamarosan újabb páciens esik áldozatul, aki pontosan ugyanazokon a kezeléseken esett át. Catherine és Nick kísérletek segítségével rájön, hogy pontosan mi váltotta ki a halálukat, de bizonyítani nem tudják.
5x5 Csere Swap Meet Carol Mendelsohn & David Rambo & Naren Shankar Danny Cannon 2004. október 28. 97
Női holttestet találnak egy szökőkútba dobva. A gyönyörű nő, Vanessa férjes asszony volt, akiért rajongtak a baráti társaság férfi tagjai. A nyomozás során kiderül, hogy a négy házaspár havonta egyszer partit rendezett, ahol kedvükre partnert cseréltek. Vanessa a halála éjszakáján mind a négy férfival ágyba bújt, így bármelyikük lehetett a gyilkos.
5x6 Mi rágja Gilbert Grissomot What's Eating Gilbert Grissom? Sarah Goldfinger Kenneth Fink 2004. november 4. 98
Emberi maradványokat találnak az egyetem környékén. A vizsgálatok során kiderül, hogy az áldozat egy fiatal lány. Grissom érzi, hogy az eset több mint aminek látszik, és a gyanúja beigazolódik. A kékfestékes sorozatgyilkos szedi újra áldozatait, ami azt jelenti, hogy korábban nem a valódi tettest ítélték el. Szorgalmas munka árán eljutnak a gyilkos házához, de a gyanúsított kicsúszik a kezükből.
5x7 Formaságok Formalities Dustin Lee Abraham & Naren Shankar Bill Eagles 2004. november 11. 99
Tragikusan ér véget az a középiskolai évzáró buli, ahol holtan találják a pénzbehajtó, Bobby Jensen lányát. A diákokról kiderül, hogy mindannyian a milliomos csemete, Janelle Macklin játékához asszisztáltak, aki több osztálytársát is rábírta arra, hogy szimuláljanak egy emberrablást. Miután tisztázódik a Jensen lány halála, újabb kérdésre kell megtalálniuk a helyszínelőknek a választ: Janelle csak játszik, vagy valóban elrabolták?
5x8 Átalakítás Ch-Ch-Changes Jerry Stahl Richard J. Lewis 2004. november 18. 100
Egy rendőri igazoltatás után holtan találnak rá Wendyre, a nővé operált férfire. Grissom és Brass nyomozó számára meglehetősen bizarrá válik a nyomozás, Wendy környezetében ugyanis senkiről sem állítható biztosan, hogy az illető valóban nő. Miután zsákutcába jutnak az átoperálást végző orvos kilétét illetően, újabb holttest kerül elő. Az ott talált DNS-minták megdöbbentő eredményt hoznak.
5x9 Mea Culpa Mea Culpa Josh Berman & Carol Mendelsohn és Josh Berman David Grossman 2004. november 25. 101
Egy per újrafelvétele során Grissom a tárgyaláson olyan ujjlenyomatot talál az egyik azonosítandó tárgyi bizonyítékon, amely nem szerepel semelyik laborjelentésben sem. A tárgyalás félbeszakad, Grissom pedig újra ráállítja a csapatot az ügyre. Bár sikerrel járnak, Eckley, az új személyzeti főnök mondva csinált hibákra hivatkozva feloszlatja a csapatot.
5x10 Emberi érzések nélkül No Humans Involved Judith McCreary Rob Bailey 2004. december 9. 102
Az építési területen megölt fiúval úgy tűnik, hogy többszörös tompa ütések végeztek, a gyilkos fegyver pedig egy kalapács. A helyszínelők hasított szövetet találnak a kezében, ami elvezeti őket ahhoz a lányhoz, aki azonosítani tudja az áldozatot.
5x11 Ki lőtte le Holmest? Who Shot Sherlock? Richard Catalani & David Rambo Kenneth Fink 2005. január 6. 103
Sherlock Holmes lakásának a tökéletes másolatában találnak egy halottat, Denny Kingsleyt. Grissom és csapata elámul a társaság láttán, akik az áldozat vezetésével Sherlock Holmes világát elevenítették fel, korhű jelmezekben hétről hétre eljátszották a híres bűneseteket. A helyszínen rögzített nyomok öngyilkosságra utalnak, ám a fegyver eltűnt a helyszínről.
5x12 Kígyók Snakes Dustin Lee Abraham Richard J. Lewis 2005. január 13. 104
Két fiatal nőt is holtan találnak a sivatagban. A lányokról kiderül, hogy orosz emigránsok voltak, akik a gazdag üzletember, Andrew Meltonhoz kerültek volna, ám csak Svetlana ért célba. A nyomozás során kiderül, hogy Melton szinte rabként tartotta otthon a lányt, aki végül fellázadt és szökni próbált. Közben Sara az irodában összetűzésbe kerül Eckleyvel és Catherine-nel, ám Grissom még felszólításra sem hajlandó kolléganőjét kirúgni.
5x13 Két emigráns Nesting Dolls Sarah Goldfinger Bill Eagles 2005. február 3. 105
Két fiatal nőt is holtan találnak a sivatagban. A lányokról kiderül, hogy orosz emigránsok voltak, akik a gazdag üzletember, Andrew Meltonhoz kerültek volna, ám csak Svetlana ért célba. A nyomozás során kiderül, hogy Melton szinte rabként tartotta otthon a lányt, aki végül fellázadt és szökni próbált. Közben Sara az irodában összetűzésbe kerül Eckleyvel és Catherine-nel, ám Grissom még felszólításra sem hajlandó kolléganőjét kirúgni.
5x14 Elviselhetetlen Unbearable Josh Berman & Carol Mendelsohn Kenneth Fink 2005. február 10. 106
Fiatal nő holttestére bukkannak egy erdőben. A jelek szerint a férj volt a tettes, ám hamar kiderül, hogy a nő mostohaanyjának is volt indítéka a gyilkosságra. Közben Catherine és csapata egy vadászbaleseten dolgozik. Az illegális vadászat során azonban nemcsak a préda, azaz egy hatalmas termetű kodiak medve, hanem a vadász is életét vesztette.
5x15 Óriásbébi King Baby Jerry Stahl Richard J. Lewis 2005. február 17. 107
Bruce Eiger kaszinótulajdonost holtan találják, a jelek szerint leugrott a háza teraszáról. A város leghatalmasabb üzletemberéről hamarosan kiderül, hogy különös perverziónak hódolt: csütörtökönként, a háza titkos szobájában, csecsemőnek öltözött és arra kényszerítette a közvetlen környezetét, hogy ők is vegyenek részt a játékban. Az ügy során egy zsarolási ügyre is fény derül.
5x16 Nagy különbség Big Middle Dustin Lee Abraham és Judith McCreary & Naren Shankar Kenneth Fink 2005. február 24. 108
Maurice Hudsonra egy szállodai szobában találnak rá, feltehetően egy nehéz tárgy okozta a halálát. Grissom legnagyobb megdöbbenésére úgy fest, hogy a halálos tárgy a szállodában rendezett molett nők összejöveteléről származik. Catherine és csapata Kelvin Russel bukméker ügyében nyomoz, akit a közeli mocsárban ölték meg, körülötte pedig számtalan fogadási szelvényt találtak.
5x17 Kényszer Compulsion Josh Berman & Richard Catalani Duane Clark 2005. március 10. 109
Megölik Martha Krellt, a fiatal, jómódú nőt. A nyomok kísértetiesen emlékeztetnek egy régebbi gyilkosságra, ám értékelhető ujjlenyomatot annál az esetnél nem tudtak levenni. A korszerűsítésnek köszönhetően azonban sikerül azonosítani mind a két tetthelyen rögzített mintát, és kiderül, hogy egyezik és Jesse Achesoné, aki rendszeres látogatója az állami fegyházaknak.
5x18 Az élet szikrája Spark of Life Allen McDonald Kenneth Fink 2005. március 31. 110
Megégett holttestet találnak az erdőben. A helyszínre kiérkező Grissom azonban mentőt hívat, a fiatal nő, aki testének háromnegyedén megégett, még életben van. Közben Catherine és Nick a Stewart család ügyén dolgozik. A tragédiában meghalt mindkét szülő és a kislányuk is. Hamarosan azonban kiderül, hogy a két ügy összefügg.
5x19 4 X 4 4 X 4 Sarah Goldfinger & Naren Shanker és Dustin Lee Abraham & David Rambo Terrence O'Hara 2005. április 14. 111
A helyszínelőket egyetlen éjszaka alatt négy üggyel bízzák meg. Grissom és Brass egy ellopott kalapács és egy dohány bolt ügyében nyomoznak, Warricknek show-girl jutott, Sara és Greg a testépítő esetén dolgozik, Nicknek pedig egy fiatal fiú halálának az okát kell kiderítenie.
5x20 Brass kapitány Hollywood Brass Sarah Goldfinger & Carol Mendelsohn Bill Eagles 2005. április 21. 112
A sokak által nem szeretett Jim Brass kapitány elutazása után Ellie szívességet kér Grissomtól. Szeretné megtalálni barátja gyilkosát, miután az ügyben holtpontra jutott. Warrick segítséget kér befolyásos barátjától. Hamarosan kiderül, hogy a gyilkos hatalmi pozícióban van, és bár bizonyítékok támasztják alá a bűnösségét lehetetlen bíróság elé állítani.
5x21 Örök rabság Committed Sarah Goldfinger & Richard J. Lewis & Uttam Narsu Richard J. Lewis 2005. április 28. 113
Sara és Grissom az elmegyógyintézetben megölt beteg ügyében nyomoznak. A helyszínre érkezve több kellemetlen meglepetés is éri őket. A pszichiátriai kezelés alatt álló, szellemileg instabil betegek kihallgatása nagyon kemény feladatnak bizonyul. Ráadásul a páciensek elbeszéléseiből további megdöbbentő szörnyűségek derülnek ki az intézetről és az ápolók aljas játékairól.
5x22 Willows bajban Weeping Willows Areanne Lloyd Kenneth Fink 2005. május 5. 114
A kimerítő nap után Catherine betér a közeli bárba, ahol egy vendég megpróbál kikezdeni vele. A férfi a bár egyik gyufásdobozára írja fel a telefonszámát, hátha Catherine meggondolná magát. Később, még aznap este Grissom kéri meg egy szívességre, miután kiderül, hogy ugyanabban a bárban egy nőt meggyilkoltak. A halálát megelőzően ugyanazzal a férfival látták, aki Catherine-t is megkörnyékezte.
5x23 Jégbe fagyva Iced Josh Berman Richard J. Lewis 2005. május 12. 115
Eckley, a helyszínelők főnöke kénytelen terepre menni, miután Grissom a bíróságon tanúskodik, Catherine pedig helyszínel már egy bűnténynél. A parkolóházban megtalált, véres holttest látszólag könnyű esetnek tűnik, ám Eckley legnagyobb elképedésére ellopják a holttestet a hullaházból. Közben Grissom csapata az egyetemi kollégium szerelmespárjának a halálát vizsgálja. A két fiatalon semmilyen külsérelmi nyom nem látható, úgy tűnik, egyszerre állt meg a szívük.
5x24 A síron túl 1. Grave Danger, Part 1 Quentin Tarantino és Carol Mendelsohn & Naren Shankar & Anthony E. Zuiker Quentin Tarantino 2005. május 19. / 2011. február 4.[2] 116
A helyszínelők összefognak, hogy megmentsék egyik társuk, Nick Stokes életét, miután megtudják, hogy elrabolták és egy koporsóban élve eltemették nagy erőkkel a koporsó helyét keresik. Eközben Nicknek vészesen fogy a levegője.
5x25 A síron túl 2. Grave Danger, Part 2 Quentin Tarantino és Carol Mendelsohn & Naren Shankar & Anthony E. Zuiker Quentin Tarantino 2005. május 19. / 2011. február 4.[2] 117

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Jön a CSI: A helyszínelők 5. évadja a Cool-ra. [2017. október 13-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2011. március 8.)
  2. a b CSI: brutális dupla záróepizódok és új évad az RTL Klub-on. [2016. március 4-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2011. január 23.)

Források[szerkesztés]