A Szex és New York epizódjainak listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez a szócikk az amerikai HBO televíziós csatorna 1998 és 2004 között készült Szex és New York (Sex and the City) című filmsorozatának epizódjait tartalmazza.

Első évad (1998.)[szerkesztés]

Cím Első vetítések (USA, Magyarország) #
Sex and the City 1998. június 6. 101
Szex és New York 2002. december 14.
Az elválaszthatatlan barátnők – Carrie , Miranda, Samantha és Charlotte – elhatározzák egyikük említésre sem méltó, harmincvalahányadik születésnapján, hogy nem érdemes várni a tökéletes férfira. Sőt, úgy kell felfogni a szexet, ahogy a férfiak. Ez a rámenősség azonban némi veszélyekkel jár. Carrie elkezdi a kísérletezést, a biztonság kedvéért mindjárt egy régi szerelmével, a titokzatos Mr. Biggel (Chris Noth). Az eredmény önbizalomra gyakorolt hatása fergeteges. Miranda a bemelegítő köröket egy bizonyos Skipperrel futja. Samantha ismét belebonyolódik egy egyéjszakás kalandba, pedig úgy érezte, az ilyen helyzetekből már régen kinőtt. Charlotte viszont nem kér a férfias szex női módra dumából.
Models and Mortal 1998. június 14. 102
Modellek és halandók
Miranda belebotlik egy különleges férfi típusba: ő az úgynevezett modelizer, azaz olyan egyed, aki kizárólag magazinok címoldaláról akar magának párt választani. Miranda korántsem érzi magát falinaptárra való sztárnak. Meglehetősen kényelmetlen helyzetekbe bonyolódnak esetenként, de azért valljuk be, mégsem rossz. Samantha is beújít magának egy ugyanolyan válogatós típust, azzal a különbséggel, hogy az ő együttlétüket még videóra is veszi a skalpgyűjtő. Carrie példát vesz barátnőiről, csakhogy ő túllő a célon és rögtön egy modellfiúval kezd.
Bay of Married Pigs 1998. június 21. 103
Nős nőfalók és egyéb ínyencek
Carrie-t meghívja egy házaspár magukhoz vacsorára. A férj félreérthetetlenül közeledik hozzá, és mindezt a feleség rezzenéstelenül szemléli. Úgy tűnik, a szexmániások elvarázsolt kastélyába érkezett. Miranda új pletykákat hall mostanában saját magáról. A legmeredekebb hír szerint Miranda teljesen leszbikus. Samantha végtelenül kiélezett helyzeteket produkál, élvezi a férfiak éhes pillantásait. Charlotte viszont úgy érzi, megengedheti magának, hogy dobjon egy különben elég szimpatikus fiút. Csakis Charlotte tudhatja, mi nem stimmel.
Valley of the Twenty Something Guys 1998. június 28. 104
Fiatalok és lelkesek
Carrie és Samantha mostanában a huszonéves fiúk kegyeit keresi. Nem is sejtik, hogy ez mégsem olyan könnyű. Carrie megismerkedik egy Sam nevű szépfiúval. Romantikus estének néznek elébe, de két csókkal több csattan el a kelleténél és máris az ágyban találják magukat. Amikor reggel Carrie felébred, kényelmetlenül érzi magát buli utáni rendetlenséget mutató lakásában és rájön, hogy ő már nem is annyira bírja a fiatal fiúkat. Samantha egy bizonyos Jonnal randevúzik. Jól megvannak az ágyban, de egyszer csak Jon tapintatlan megjegyzést tesz a Samantha nyakán lévő apró ráncokra. Bár ne tette volna… Charlotte nem tudja mitévő legyen, amikor barátja felfedi legtitkosabb szexuális vágyait. Rögtön barátnőihez rohan tanácsot kérni.
The Power of Female Sex 1998. július 5. 105
A női nem hatalma
Carrie megismerkedik egy híres francia építésszel, aki másnap reggelre ezer dollárral hálálja meg az együtt töltött éjszakát. Neville Morgan, egy még híresebb festő viszont Charlotte-nak csapja a szelet, de kicsit olcsóbban. Azért meghívja magához Connecticutba, hogy megmutassa legújabb munkáit, mellesleg pedig felajánlja egy csodálatos aktkép készítését róla. Charlotte még senkinek sem állt modellt, egy darabig még viaskodik szerénysége és hiúsága. Skipper elárulja Carrie-nek, hogy reménytelenül beleszeretett Mirandába.
Secret Sex 1998. július 12. 106
Titkos szex
Ugyan ki tagadná le, hogy olyannal is lefeküdt már életében, akit szégyellne máskülönben bemutatni barátainak?! A titkos szerelmek ezért is titkosak, vagy mert sokaknak eleve ez a legkényelmesebb. Közeleg Carrie új könyve kiadásának napja, lázasan szervezkedik. Mégis időt szakít az első csodás randevúra Mr. Biggel, aki nevéhez hűen nagy reményeket ébreszt a hölgyekben. Szerelmes lesz belé és mohón szeretné kifürkészni titkait. Mostanában ugyanis a titkos kapcsolatok érdeklik legjobban, talán ez lesz következő könyvének tárgya. Amikor Mr. Big nem jön el a bemutatóra, Carrie rádöbben, hogy tulajdonképpen ő is csupán egy Mr. Big több titkos kapcsolata közül.
The Monogamists 1998. július 19. 107
A monogámista
Carrie minden idejét Mr. Biggel tölti, de teljesen maga alatt van attól a tudattól, hogy ő csak a sokadik nő az életében. A monogámia egyelőre csak álom. Miranda rövid idő után szakít Skipperrel, de amikor meglátja egy másik lánnyal, féltékenységi rohamot kap. Visszamenne hozzá bármi áron, akár a titkos szeretője is lenne. Ezt meg Skipper nem tudja elfogadni. Samantha új lakást keres, és lehengerlő ajánlatokat kap ingatlanügynököktől, de nem ingatlanügyekben.
Three's a Crowd 1998. július 26. 108
Édes hármas
Carrie felfedezi, hogy Mr. Bignek korábban már volt egyszer egy házassága, amely a rossz nyelvek szerint nagyon nyitottnak bizonyult: egyikük sem vetette meg egy harmadik fél bevonását szexuális játékaikba. Carrie-t furdalja a kíváncsiság és találkozót szervez az exfeleséggel. Elkeserítő, hogy az a perszóna mennyire okos, szexis és sikeres! Charlotte barátja is éppen egy háromszögön töri a fejét. Pedig ha Miranda tudná, kapna az alkalmon, de hát őt kihagyják. Samantha lelkiismeret-furdalást érez szeretője labilis házassága miatt.
The Turtle and the Hare 1998. augusztus 2. 109
A teknős és a nyúl
Mr.Big váltig állítja Carrie-nek, hogy márpedig ő nem fog újraházasodni. Charlotte "bemutatja" Charlotte-nak a legújabb titkos női őrületet, amely nem más, mint egy új vibrátor, amelynek nemes egyszerűséggel "nyuszi" a neve. Charlotte attól a naptól kezdve egyre sűrűbben talál kibúvókat a baráti vacsorameghívások alól. Egészen remetévé vált.
The Baby Shower 1998. augusztus 9. 110
A bébi buli
Mindannyiuk közös barátnője, Laney, aki lánykorában sűrűn megbotránkoztatta barátnőit bizarr viselkedésével, most egyszerre vidám minta anyukává lett. Mindannyian kicsit elgondolkoznak a példáján a múló időről. Carrie kezd például kifutni belőle: nem is tudja, hogy minek drukkol jobban: annak, hogy pozitív legyen a terhesteszt, vagy annak, hogy inkább negatív? Charlotte félni kezd, hogy soha többet nem lehet gyermeke, pedig annyira készült rá egész életében. Laney viszont gyermeke érdekében feláldozott szabadságát siratja olykor.
The Drought 1998. augusztus 16. 111
Átmeneti hiány
Carrie és Mr.Big megint elvetik a sulykot, elvesztik fejüket és nem vigyáznak. Carrie biztos benne, hogy a férfi őt hibáztatja és ezek után nem is akarja többet szeretőként. Három hónapja tart Miranda mélyrepülése. Szerinte ő már sosem lesz többet igazi férfival. Samantha kirándulást tesz a tantrikus szex világába, de egy idő után inkább a megszokott jól kipróbált szexuális életét sírja vissza. Charlotte fiúja pedig bevallja, hogy ő igenis többre tartja a mentális kiegyensúlyozottságot, mint a szexuális aktivitást. Hová lesz így a világ?
Oh Come All Ye Faithful 1998. augusztus 23. 112
A szentek bevonulása
Mr. Big barátként mutatja be Carrie-t édesanyjának, erre Carrie mélyen elgondolkodik kapcsolatuk lehetséges jövőjéről. Miranda elhagyja aktuális szeretőjét, a túlságosan vallásos és gátlásos fiút. Visszatér Skipperhez, aki mindig tárt karokkal várja. Samantha új esélyt ad kapcsolatának és végiggondolja a közhelyes igazságot: a méret lényeges dolog?! Charlotte teljesen magába roskad, amikor rájön, hogy az összes jövendőmondó csak egy dolgot mondogat: Charlotte örökké egyedül fog maradni, ez a sorsa és kész!

Második évad (1999.)[szerkesztés]

Cím Első vetítések (USA) #
Take Me Out to the Ballgame 1999. június 6. 201
Játék a golyókkal
Carrie erőt vesz magán és elhagyja Mr. Biget, de nagyon rosszul érzi magát utána. Vigasztalásul a Yankees-futballcsapat egyik új tagjával randevúzik. Persze ez azt is jelenti, hogy meccsekre kell mennie ezek után. A feltétlen rajongás nem egyszerű dolog… Mirandának elege van a férfiak szövegéből, konkrétumokat szeretne végre. Samanthának gyanús, hogy fiúja korai magömléssel küszködik, Charlotte új lovagja szintén intim problémákkal szembesül.
The Awful Truth 1999. június 13. 202
Az igazság fáj
Vannak olyan dolgok egy kapcsolatban, amelyeket nem szabadna elmondanunk egymásnak? Carrie meghívja Mr. Biget születésnapi partijára. Samantha nem tudja, hogyan szóljon-e barátjának szexuális problémái miatt. Charlotte kap egy kiskutyát: a napnál is világosabb, hogy jóhiszeműen bár, de a "férfipótlék" szándéka áll mögötte. Miranda összeszedi bátorságát és csúnya kifejezéseket használ az ágyban, ami mindkettejüknek tetszik. Egészen addig, amíg mellé nem nyúl, és mond valami nagyon sértőt, egy buta kis titkot.
The Freak Show 1999. június 20. 203
Defektesek
Minden pasi nagyképű? Carrie-nek utóbbi próbálkozásai alkalmával akadt dolga jó néhány nagymellényű alakkal. Egyszer viszont találkozik Bennel. Aztán mégiscsak elront mindent, mikor ő is úgy szeretne viselkedni, mint Ben. Samantha első randijára megy el egy ürgével, aki imádja a kutyapórázokat, ráadásul veszettül begerjed a testi fenyítéstől. Charlotte egy híres nőfalóval jön össze. Ott is hagyná, de előbb inkább kipróbálja, hogy mire is jó egy ilyen férfi. Miranda pedig teljesen feladta a randevúzgatást.
They Shoot Single People, Don't They? 1999. június 27. 204
A szingliket lelövik, ugye?
Jobb színlelni, mint egyedül maradni? Carrie úgy érzi, hogy ő talán szeret egyedül lenni. Miranda összejön egy fiúval és nem tudni milyen indíttatásból, de együttlétükkor színleli az orgazmust. Samanthát felszedi egy fickó, akiről kiderül, hogy egy éjjeli lokál tulajdonosa. Charlotte meggyőzi magát, hogy egy ideig jó lesz számára színész barátja, akivel néha ágyba is bújnak.
Four Women and a Funeral 1999. július 4. 205
Négy gyászoló és egy temetés
Jót hoz-e a szerelem, ha szomorúan kezdődik? Charlotte egy közelmúltban megözvegyült férfiba lesz szerelmes, akit ráadásul egy temetésen ismer meg. Carrie elveszíti egy kábítószeres barátját és elgondolkodik az élet rövidségén. Néhány sóhajtás után újabb, Mr. Biggel való pengeváltásait követhetjük nyomon. Samanthát elég képmutató módon, de látszólag kiközösíti a manhattani felső tízezer, amiért elcsábította egy fiatal sztárocska férjét. Miranda végre megvásárolta első önálló lakását, de nem örülhet sokáig: pánikrohamokhoz hasonló jelek jelentkeznek rajta.
The Cheating Curve 1999. július 11. 206
A hűtlenségi próba
Carrie hivatalosan is visszabújik Mr. Big védőszárnyai alá. Charlotte jól érzi magát a divatból leszbikus és magát elitnek képzelő új barátnőivel. Egy idő után viszont elégedetten veszi tudomásul, hogy ő mégiscsak inkább a férfiakat szereti. Mirandát bosszantja legújabb barátja, ugyanis a férfi szinte verseny elé állítja Mirandát saját pornófilmjeinek szereplőivel. Samanthát megcsapja a szerelemvillám első, de csak első látásra: sokat sejtetően Thornak hívják új, igazán bennfentes személyi edzőjét. A villámokat szóró Isten persze másoknak is juttat kegyeiből.
The Chicken Dance 1999. július 18. 207
A kacsatánc
Egy olyan cinikus városban, mint New York, létezik-e még a szerelem első látásra? Miranda belsőépítésze és látogatóban lévő londoni barátja egymásba szeretnek egy szempillantás alatt. Néhány nap múlva máris lakodalomról szólnak a hírek, de inkább irigységet gerjesztenek, mint elismerést. Az eljegyzési bulin Mirandánál a házigazda elkeseredetten veszi tudomásul, hogy mindenkinek szerencsét hoz új lakása, csak neki nem. Savanyú a szőlő, de azért az esküvőre minden pártában maradt lány kitesz magáért.
The Man, The Myth, The Viagra 1999. július 25. 208
Férfiak, legendák, viagra
A mai szinglik számára már más a rajongás tárgya, mint ami akár szüleinknek volt. Carrie és Mr. Big folytatják a "mostantól kezdve más lesz" típusú kapcsolatukat. Barátnői legnagyobb megrökönyödésére Samantha egy 72 éves milliomossal randevúzgat. Miután ismét egy nős férfival került össze, és nem volt lélekemelő a dolog, Miranda inkább egy helyes, független pincérfiút újított be magának, aki tele van új ötletekkel és a gyönyörkeltő kék tablettán még szerencsére nincs túl.
Old Dogs, New Dicks 1999. augusztus 1. 209
Kutyák és pimpilik
Megváltozik, megváltozhat-e a férfi? Ingatag, akár az asszony, csak másképp. Carrie megpróbálja megváltoztatni például Mr. Big néhány bosszantó szokását. Charlotte közröhej tárgyává teszi magát azzal, hogy hangoztatja, hogy körülmetéletlen fickóval jár. Miranda még mindig a pincérfiúval találkozgat, de gondjai vannak életstílusával és túl sok szabadidejével. Samantha meglepődve találkozik egy régi fiújával, aki tündöklő nőként a transzvesztita éjszakai show-k jelenlegi kedvence.
The Caste System 1999. augusztus 8. 210
A kasztrendszer
Felmerül a kérdés a lányokban: New Yorkban akkor most kasztrendszer működik? Carrie és Mr. Big felváltva mondogatják egymásnak, hogy "szeretlek", de valahogy a férfi szájából mégsem hangzik olyan meggyőzőnek. Súlyos incidens rontja el az év partiját, amikor a házigazda Mr. Biget egy kétperces félrelépéssel gyanúsítja. Miranda szakít pincér barátjával. Samantha felszedett egy gazdag pasit, akinek kicsit nyugtalanító "szolgája" van. Charlotte úgy érzi, hogy forog körülötte a világ, amióta egy mozisztárral jár.
Evolution 1999. augusztus 15. 211
Evolúció
Tanulunk-e vajon a múlt hibáiból? Fejlődnek-e egyáltalán kapcsolataink? Carrie megpróbál néhány nőies nyomot hagyni Mr. Big lakásán. ő azonban reggelente zacskóba pakolja, és visszaviszi holmijait. Miranda aggódik biológiai órája miatt. Orvosától megtudja egy kiselőadás keretében, miért is viselkednek mostanában másként nőiessége kulcsszervei. Charlotte bizonytalan új kiválasztottjával szemben, aki meglehetősen meleg előjeleket mutatott ezidáig. Charlotte a "majd én visszahódítom a női nem számára" hozzáállásával próbálja magához kötni őt. Samantha csúnyán belesül egy expasija iránt kitervelt bosszúba, amiért korábban elhagyta őt. A történelem viszont sajnos megismétli önmagát.
La Douleur Exquise! 1999. augusztus 22. 212
Gyönyörteli fájdalom
Amikor fáradt kapcsolatokról van szó, mikor érzed, hogy ami sok az sok? Mr. Big hidegzuhanyként jelenti be, hogy jó időre Párizsba költözik üzleti ügyeiből kifolyólag. Carrie elkeseredett. Amit ő maga "mi"-ként nevezett, az Mr. Big számára mindig is az "én"-t jelentette. Samantha meghívja barátnőit az egyik legújabb és legbizarrabb étterembe, ahol szado-mazo módra vezetik a konyhát. Miranda egy olyan fickóval ismerkedett meg, aki csak akkor bír szeretkezni, ha érzi, hogy bármikor rajtakaphatják partnerét. ő viszont nem zavartatja magát, csinálja tovább. Stanford teljesen kiborul, amikor engedve az internetes ismerkedési lehetőségnek, kíváncsiságból elmegy egy félmeztelen meleg partira.
Games People Play 1999. augusztus 29. 213
Felnőtt játékok
Carrie új szerelmét Seth Robinsonnak hívják. Psychiátere várótermében ismerkedtek meg, ami már önmagában is morbid. Samantha egy erőteljes sportember oldalán tűnik fel mostanában. Hamar felfedezi, hogy szexuális élete szinkronban van csapata sikereivel és kudarcaival. Charlotte kíváncsiságból egy bridzsklubba iratkozott be, ez is jobb a semminél. Miranda a szemközti ház férfi lakójával flörtöl és sztriptízzel hergeli. Végül viszont kiderül, hogy a kukkoló érdeklődését nem ő, hanem a Miranda alatt lakó férfi keltette fel.
The Fuck Buddy 1999. szeptember 5. 214
Dugi-dugó
A lányok tényleg arra vannak kárhoztatva, hogy újra és újra ugyanazzal a régi partnerükkel találkozgassanak? Mr. Big ikszedik leépítési kísérlete után Carrie pont egy ilyen örökké felmelegített kapcsolat önkéntes áldozatává válik. Samantha szeretkezik a szomszéd házaspárral, csakhogy egy igen magas fal választja el őket. Charlotte összeszedi minden erejét, hogy ő kezdeményezzen a férfiaknál, de figyelmetlenségből elkezdi félreszervezni randijait: ugyanabban az időben, két helyen. Miranda egy első látásra nagyon jóképű férfival jár, de hamar kiderül, hogy alattomos és agresszív.
Shortcomings 1999. szeptember 12. 215
Gyenge pontok
Ha jársz valakivel, az azt jelenti, hogy a családjával is le kell feküdnöd? Carrie egy sikervárományos novellaíróval, bizonyos Vaughn-nal randizik. Csakhogy egyszerre sajnos annak családjával is. Na azt már nem! Miranda egy elvált apukával találkozik időnként. Hamar rájön, hogy a férfi családi kapcsolatai mégis erősebbek, mint az új szerelem, amit érez. Samantha belebotlik Charlotte bátyjába, aki válása után érkezett a városba. Viharos szerelem kerekedik a találkozásból, ami Charlotte-nak egyáltalán nem tetszik.
Was It Good For You? 1999. szeptember 19. 216
Neked jó volt?
Hogyan is tudod meg azt, hogy jó vagy-e az ágyban? Carrie összeismerkedik egy férfival, aki elkéri a telefonszámát, de nem hívja fel. Mi lehet a gond? Kiderül, hogy a férfi alkoholista, egy évig nem kezdhet új kapcsolatot a terápia részeként. Aztán mégis. Carrie néha úgy érzi, hogy a sör tényleg többet jelent a férfinak, mint a nő. Charlotte teljesen összetör, amikor partnere elalszik szeretkezés közben, ezért beiratkozik egy tantraszex-tanfolyamra. Barátnőit is ráveszi, hogy járjanak együtt az órákra. Vegyes kalandokkal gazdagodnak a továbbképzés során. Samanthát meleg barátai megkérik, hogy feküdjön le velük, aztán mégsem működik a dolog. Samantha úgy érzi, hogy saját magával nincs minden rendben.
Twenty-Something Girls vs. Thirty-Something Women 1999. szeptember 26. 217
Huszonéves lányok kontra 30-as nők
A huszonéves csajok. Barátok vajon, vagy ellenségek? Charlotte egy 26 éves fiút szed fel. Azt hazudja neki, hogy ő még csak 27. Úgy is kezd viselkedni, ezért elég hamar kilóg a lóláb, saját maga számára is. Samantha kirúgja 25 éves asszisztensét, Ninát. A lány partit szervez, meg akarja mutatni volt munkaadójának, hogy milyen jó társaságot tud összeszedni egyedül is. Nina utóbb mégis kénytelen Samanthához fordulni, mert nem megy minden a tervek szerint. Carrie új barátnőre lel egy 25 éves lány személyében, aki még szűz. Gyorsan tenni akarnak róla, hogy ne erről maradjon emlékezetes az ifjúság. Mr. Big visszatér Párizsból, francia barátnőjével.
Ex and the City 1999. október 3. 218
Az ex és New York
Carrie rácsodálkozik, eddig miért nem volt exbarátja a szeretője. Eldönti, hogy mégiscsak Mr. Big a megfelelő alany. Felhívja és meghívja egy vacsorára, ahol Mr. Big elmondja Carrie-nek az örömhírt: feleségül fogja venni új barátnőjét, Natashát. A teljesen letaglózott Carrie őrjöngve kirohan a vendéglőből: Mr. Big két évig nem tudta eldönteni, hogy kapcsolatukat minek is hívják, erre öt hónapi ismeretség után elveszi azt a nőt! Közben a többi lány is barátot keres magának. Miután Miranda elrohant Steve karjaiból, egy napon meglepetten ajtaja előtt találja őt. Hát persze hogy lefeküdtek, csakhogy nem szeretkeztek. Ki lehet ezt bírni csak úgy, barátságból? Charlotte ki akarja magából irtani gyermekkori traumáját, amit egy ló okozott, amikor levetette őt hátáról. Most végre szabadon szeretne újra lovagolni. Samantha találkozik egy igen nagy intim mérettel rendelkező férfival. A kezdeti meglepetés után kicsit félteni kezdi saját testi épségét. Működhet-e ezek után a "maradjunk csak barátok" -féle duma?

Harmadik évad (2000.)[szerkesztés]

Cím Első vetítések (USA) #
Where There's Smoke… 2000. június 4. 301
Nem zörög a haraszt
Carrie és Samantha egy kis időkülönbséggel a New York-i tűzoltók rajongóivá válnak. Samantha kiszemeltje Ricky. Az álomtűzoltóhoz a laktanyába meglepetésként betoppanó Samantha bepillantást nyer a fiúk mindennapos életébe. Trikóban a tévé előtt ülve popcornt köpködve káromkodnak. Ricky azért elvonul vele egy röpke légyottra, de a megszólaló tűzriadó szétugrasztja őket. Samantha ott marad felajzva és megszégyenülten. Bill Kelley, egy vén politikus csapja a szelet Carrie-nek, de nem jut messzire. Charlotte feldobott hangulatban kijelenti, hogy a jövő év végére férjhez fog menni. Charlotte megfejti a tűzoltó-titok nyitját: azért imádják a nők a tűzoltókat, mert sokat fantáziálnak arról, hogy valaki megmenti őket. őt aztán nem kell megmenteni: Arthur, az új pasi belekeveredik néhány kocsmai verekedésbe, ezért Charlotte csendesen megpróbálja inkább lerázni. Bill, a politikus szédületes kampányba kezd Carrie kegyeiért, de egy lopott csóknál többre egyelőre nem számíthat.
Politically Erect 2000. június 11. 302
Politikai merevség
Ezúttal a különböző politikai stratégiákról lesz szó. Carrie és politikus barátja, Bill már három hete kampányolnak egymás érdekei ellen. Az egyik egy szép nőt akar, a másik meg nem akar egy öregedő pasit. Charlotte tovább folytatja férjhez menési kampányát, de hát már nem ő lesz az Év Asszonya valószínűleg. Bulit szervez, hogy ne érezze magát egyedül, de hamar megbánja. Ugyanis meghívja legújabb álomhercegét, aki viszont kikezd ott helyben régi barátnőjével. Miranda meglepődik Steve őszinteségi rohamán, aki csak őt akarja látni. De mi lenne, ha Steve meglátna egy nála jobb nőt? Biztosan odébbállna. Samanthának is kételyei vannak az új fiúval szemben, aki órákat tölt a játékosztályon, de hát annyira jó humora van, ráadásul egy erőmű az ágyban! Carrie ideges lesz, amikor a kampányfinisben a vén Bill pisiszexre akarja rávenni. Az elutasításra Bill megszakít minden kapcsolatot, mondván rossz politikai poén volt egy pikáns újságírónővel randizni. Persze hogy ő lesz a főszereplője Carrie következő heti írásának.
Attack of the Five Foot Ten Woman 2000. június 18. 303
A 180 cm-es nő támadása
Carrie egy vasárnap meglátja a Big és Natasha házasságát bejelentő közleményt a New York Times-ban. Natasha szépsége kihozza Carrie-ből a legrosszabb félelmeit. Véletlenül összefutnak egy butikban, és a dolog csak még jobban elmélyíti Carrie önbizalomhiányát. Samantha elhívja barátnőit egy csodás welness-napra, hogy mindannyian élvezzék a stresszmentes órákat. Charlotte eleinte kicsit szégyenlősen mozog az egészség birodalmában. Samantha viszont korántsem szégyenlős, felszedi magának Kevint, az egyik masszőrt. Mindkettejüknek baja származik a túl heves közeledésből: Samanthát kitiltják, Kevint kirúgják. Charlotte melleit leginkább a nők szúrják ki. Miranda új ukrán házvezetőnője túl nagy rendet készül rakni életében: hosszasan papol neki házasságról és különféle mágikus erejű gyógyteákról. Amikor a nő kicseréli Miranda vibrátorát egy Szűz Mária szoborra, az már sok, kitör a botrány. Carrie megpróbálja Natashát meglepni egy fogadáson, de hiába, ugyanis a rivális el sem jön. Elég sok pénzbe került neki ez a sikertelen polgárpukkasztás.
Boy, Girl, Boy, Girl… 2000. június 25. 304
Fiú, lány, fiú, lány…
Charlotte meghívja a lányokat egy különc fotós kiállítására, aki csak transzvesztitákat fotóz. Charlotte-ot felkéri a fotós Baird, hogy készíthessen róla aktfotókat. Közben Carrie a mennyekben lebeg új fiújával, a huszonéves Sean-nal. Csakhogy Sean elmeséli, hogy pillanatnyi ízlése szerint szokott randizni fiúkkal és lányokkal egyaránt. Carrie nem tudja hová tenni a dolgot. Samantha új és jóképű asszisztense, Matt szintén nem tudja hova tenni a saját főnökét. Samantha nem tudja megoldani a szituációt, csak egy fura csavarral: előbb kirúgja, majd utána lefekszik vele. Miranda meglepődik, amikor munkából hazatérve Steve-t találja az ágyában, amint bőszen vacsorázik, és már szét is szórta cuccait a földön. Amikor Miranda kérdőre vonja, Steve elviharzik. Másnap viszont, amikor Miranda hazamegy az üres fészekbe, magányosan érzi magát és mégis szól Steve-nek, hogy költözzön át teljesen. Charlotte pózol a fotósnak, de csak miután eleget kérette magát. Olyannyira felizgulnak a fotókon, hogy egymásba is gabalyodnak. Carrie nem hisz a szemének: egy bulin, ahová Sean hívta meg, mindenki biszexuális. Pár kör üvegezés után Carrie-nek meg kell csókolnia a játék szerint egy nőt. Ezután el is rohan, miközben azt gondolja, hogy ő már öreg ezekhez a jelenetekhez.
No Ifs, Ands or Butts 2000. július 9. 305
Nincs se ha, nincs se és
Charlotte első randija Brad-el fergetegesre sikerül, egészen az ajtó előtti csókig. De hát ez a fazon nem is tud csókolózni! Charlotte megpróbál egy kis gyorstalpalót tartani, de reménytelennek tűnik az eset. Carrie új kiszemeltje Aidan, a bútortervező. Hogy észrevetesse magát, Carrie megvásárolja a tervező méregdrága foteljét. Aidan a lábai előtt hever, egészen addig, míg Carrie elő nem veszi a cigarettáját. Aidan kijelenti: nem randizik dohányosokkal! A kapcsolat érdekében Carrie tehát megpróbál leszokni. Samantha beújított egy igazi csődört: a fekete Chivon kibírhatatlanul szexi. Egyszer csak megjelenik a fiú nővére, aki közli, hogy Samantha bőrének színe túl sápadt az öccséhez képest. Samantha felháborodik, de elakad a szava, amikor Chivon igazat ad nővérének és lelép. Steve egymillió dollárt nyerhet, ha a középpályáról betalál a kosárba, ezért fáradhatatlanul edzésbe kezd. Hívja Mirandát is, hogy látogassa meg kosárlabda-edzéseit, de a lány nem ér rá. A felbőszült Steve láttán Miranda megérti, hogy egy kicsit talán több időt kellene szentelnie magánéletére.
Are We Sluts? 2000. július 16. 306
Lotyók vagyunk?
Carrie másfél hét szexmentes randi után nem tudja, hogy mit gondoljon. Aidan ugyanis még a gyertyafényes fürdőzés után sem akar vele lefeküdni. Charlotte-nak viszont sikerül összehozni a dolgot, de a srác teljesen megalázza orgazmus előtti-közbeni káromkodásaival. Miranda szörnyülködve veszi tudomásul, hogy összeszedett valami gombás fertőzést. Elég időbe telik, mire összeszedi emlékeiben, hogy kitől kaphatta el vajon a fertőzést. Samantha apartmanházának lakóit egy rabló terrorizálja, aki pisztollyal megfenyegette az egyik lakót. Mikor a biztonsági videóról kiderül, hogy a fegyveres bizony Samantha legutóbbi éjszakai vendége, a lakók felháborodása miatt Samantha jobbnak látja elköltözni a házból. Carrie rájön, hogy mostanában túl rámenős lett: már ő is átugorja a románcot és csak a szexre koncentrál. Ezért furcsa számára Aidan lassúsága. No, azért a végére mégiscsak lesz egy csodás este kettejük lassú románcából.
Drama Queens 2000. július 23. 307
Könnyű prédák
Már három hete tart a kapcsolat Carrie és Aidan között. Carrie túl tökéletesnek találja a dolgot. Amikor Aidan megkéri, hogy hadd mutathassa be szüleinek, a meglepett lány nemet talál mondani. Charlotte közben ráhajt a "megházasodom-még-ez-évben" projektre. Kéri ismerőseit, hogy mutassák be neki a környezetükben fellelhető szingli férfiakat. Az új stratégia első eredménye: egy nős haverja szerelmet vall neki… Elrohan a randiról, de kifelé menet belefut Trey karjaiba. A szenvedélyes reakció természetesen nem maradhat el. Miranda egyengeti régi-új életét Steve-vel, azonban kicsit unalmas a dolog. Samantha egy dokit szedett fel, akinek ugyan nem kell a Viagra, de "fűszerként" azért használja az ágyban. Samanthát felizgatja a lehetőség: mi lenne, ha ő is bekaphatna egyet-kettőt? Néhány numera után Mark kéri, hogy inkább Viagra nélkül csinálják, de Samantha már rákattant a fílingre! Sőt, Samantha kéri a dokit, hogy írjon fel neki is elegendő mennyiséget. Charlotte elhívja Carrie-t az Operába. Carrie meglátja Big-et és Natashát az egyik páholyban és elrohan. Big meglátja és utánarohan, de addigra már Carrie rég árkon-bokron túl van. Carrie rájön, hogy Aidan-nel való kapcsolatában ezidáig úgy viselkedett, mint Big szokta. Mert Aidan olyan volt, mint amilyennek Carrie mindig szerette volna Big-et. Megpróbálván menteni a menthetőt, Carrie elfogadja Aidan szüleinek a meghívását.
The Big Time 2000. július 30. 308
Sorskérdések
Charlotte ugye úgy kezdte az évet, hogy az év végéig férjhez megy. Eleinte lehetetlenségnek tűnt, de Trey-el a dolgok nagyon kecsegtetően zajlanak. Még önmegtartóztatásra is hajlandó, mintha a házasság előtt nem élne szexuális életet és ez egyet jelentene a szűzességgel. Samantha éppen a hét szűk esztendőnél tart és ijedtében inkább randizik Len-nel, egy idősebb férfival a házból. Fergeteges éjszaka kerekedik a kicsit aggályoskodó agglegénnyel. Steve és Miranda kapcsolata a kijózanodás felé tart. Amikor Miranda egy gyenge pillanatában gyereket szeretne tőle, hirtelen rájön, hiszen van már neki egy: a gyerekesen viselkedő Steve mellett nem akar többé a „gonosz mama” szerepében tetszelegni. Steve észreveszi a változást Miranda szemeiben és megijed elszántságától. Carrie egy partin belefut Mr. Big karjaiba. Váltanak pár hideg szót és Carrie elmegy. Másnap, ahogy Aidan kiteszi a lábát, Big megjelenik Carrie ajtajánál és szerelmet vall. Soha rosszabbkor.
Easy Come, Easy Go 2000. augusztus 6. 309
Ami könnyen jött, könnyen megy
Steve még nézeget ugyan méregdrága lakások után, de mégiscsak kényelmesebben érzi magát befészkelve Mirandánál. Steve félrelép, ami persze önmagában a tényért rázza meg Mirandát, nem Steve miatt. Ezen az érzésen igencsak meglepődik. Charlotte is felemás érzések közt örlődik: igaz, hogy immár Trey menyasszonya, de valahogy nem így képzelte el. Nő létére megkérte egy pasi kezét, ő meg igent mondott kurjantva, mintha egy pofa sörről lenne csak szó. Charlotte könnyei akkor száradnak fel, mikor Trey bejelenti, hogy a Tiffany-nál fogják megvenni a legszebb eljegyzési gyűrűket. Samantha legújabb pasija, Adam igazán jól funkcionál. Carrie ismét belefut a mindenhol jelenlévő Mr. Big-be, ezúttal igencsak illuminált állapotban egy kiállításon. Mr. Big elpanaszolja, hogy Natashával nem működik a dolog, ezek után többször zaklatja Carrie-t telefonon. Aidan pancser módon elárulja neki, hol dolgozik éppen Carrie. Big odasiet és előadja a hősszerelmest. De igen! De nem, de mégis, most az egyszer, vagyis mindörökké! Na, ennek ágyban elszívott közös cigi lesz a vége.
All or Nothing 2000. augusztus 13. 310
Mindent vagy semmit
Samantha lakásavató bulit rendez magának és barátnőinek. Javaslatára megegyeznek, hogy mindenük megvan: jó barátok, jó melók és rettenetes mennyiségű szex, erre inni kell! A többieknek azért feltűnik erőltetett viselkedése, de nem árulja el titkát. Charlotte frontján éppen esküvői szerződést kötnek Trey-el, válás esetén fél millió dollár ütné Charlotte markát. Miranda sugallatára felveri a tétet Trey anyjánál egymillió dollárra. Miranda először találkozik az első Steve-utáni férfival életében… George minta-yuppie, aki bevezeti a telefonszex rejtelmeibe. Miranda az első káprázatból felocsúdva rájön, hogy a fiú túl ügyes, bizonyára más nőkkel is edz. Eltrafálta. Amikor Aidan elutazik munkája miatt, Mr. Big lecsap Carrie-re. Ott akarja hagyni Natashát, de Carrie le akarja beszélni az elhamarkodott döntésről. Aidan visszatérve megérzi, hogy valami nincs rendben. Rákérdez, mire Carrie bejelenti, hogy inkább szakítsanak.
Running with Scissors 2000. augusztus 20. 311
Pengeélen táncoló
Carrie és Mr. Big összemelegedése már három hete tart, de az ultra-szexi periódus elmúlt, már mackósabb idők jönnek. Carrie egyedüli gyóntatójához, Mirandához fordul. Mazochista módon várja a fenyítést, ami meg is érkezik Mirandától: szerinte rögtön abba kellene hagynia a rázós kapcsolatot. Samantha életébe berobban egy bizonyos Tom, a szexállat. Azért előtte megkéri Samanthát, csináltasson magának AIDS tesztet. Alig mer elmenni megcsináltatni a tesztet, de barátnői bátorítják, hogy ez természetes dolog. Charlotte legnagyobb gondja most az esküvői ruha. Carrie szíve darabokban, se Mr. Big, se Aidan, bár ez utóbbi hajlandó lenne békülni. Carrie nem bírja tovább, megbeszél egy randit és elmegy ugyanabba a hotelbe, ahol utoljára Biggel voltak. Belefutnak együtt Charlotte-ba, aki rögtön tudja, mi az ábra. Később Carrie kap egy fejmosást tőle is. Samantha AIDS tesztje negatív, tehát szabad a gazda! Tom és Samantha végleg egymásba gabalyodik. Carrie se lát, se hall, barátnői intelme ellenére minden szabályt áthágva Mr. Big hitvesi ágyában köt ki. Big elmegy és felkelti Carrie-t, hogy szedje össze magát. Késő, ugyanis a hátsó kijáratnál Carrie belebotlik Natashába. A magánkívül ordítozó Natashával dulakodni kezdenek. Natasha leesik a lépcsőn és csúnyán összetöri magát. Carrie viszi kórházba, ahol Mr. Big szótlanul és lesújtóan néz rá. Carrie eloldalog. Otthon várja a mindezek ellenére hűséges és hülye Aidan. Miranda pedig tűrhetetlennek tartja az egyik gyorsétterem előtt álló szendvics "perverz" beszólásait, ezért mindent megtesz, hogy elhallgattassa.
Don't Ask, Don't Tell 2000. augusztus 27. 312
Nem lát, nem hall
Miranda kipróbálja a rapid-randizást, de rájön, hogy ha ügyvédnőként mutatkozik be, az nemigen tesz jót szexepiljének. Amikor füllent egyet és légikísérőnek adja ki magát, rögtön kap egy ajánlatot. Harris foglalkozása imponáló, amolyan vészhelyzet-doki. Amikor forró együttléteik egyik reggelén Miranda véletlenül megvágja magát, kiderül hogy Harris sem éppen az, akinek mondta magát. Charlotte leánybúcsúján a lányok kicsit becsípve sok közös titkukat kotyogják ki, és sajnos az őszinteség nem válik senki előnyére. Carrie az esküvő előtt végre elmondja Aidannek, hogy megcsalta, miután Aiden elmegy. Sor kerül Charlotte és Trey esküvőjére, amely nem zajlik zavartalanul. A szertartás után Aiden is megérkezik, és végül szakítanak Carrie-vel.
Escape from New York 2000. szeptember 10. 313
Menekülés New Yorkból
Mivel Charlotte immár a férjes asszonyok szürke hétköznapjait kell hogy élje, a maradék három barátnő fejest ugrik a Los Angeles-i dolce vitába. Samantha percek alatt megismerkedik Garth-al, aki modell, de mégsem olyan. Azaz szerszámáról élethű vibrátorokat mintáznak. Garth meghívja a lányokat legújabb mintadarabja bemutatójára. Carrie és Miranda nem találják viccesnek a bulit, Samantha annál inkább. Különútjukon Carrie felejthető kalandba bocsátkozik egy producerrel, míg Miranda csak ábrándozik. Charlotte és Trey nászútja a Bermuda-szigeteken tartósan szexmentesnek bizonyul, ezért Charlotte meg akarja tudni Trey gátlásainak valódi okát.
Sex and Another City 2000. szeptember 17. 314
Szex és egy másik város
Los Angeles-i kalandjaik második hetében a három facér grácia kicsit visszavesz a tempóból. Miranda mintha csak otthon lenne, így felkeresi régi New York-i barátját, Lou-t. Carrie és Samantha mégsem bírja sokáig a semmittevést, és kinéznek maguknak egy mozis VIP partit, ahova először nem engedik be őket. Végül egy kedves fiú, Keith bejuttatja a lányokat. Keith dumájától elbűvölve Carrie elcsábul. Másnap reggelre kiderül, hogy Keith nem tévésztár, hanem csak egy bennfentes asszisztens. Charlotte megunja Trey izgalommentes zárkózottságát, és barátnői után repül Los Angelesbe. Újra együtt elhatározzák, hogy meglátogatják a Playboy alapítójának csodapalotáját. Samantha botránya miatt azonban kiűzik őket a földi Paradicsomból.
Hot Child in the City 2000. szeptember 24. 315
Mini macák
Samantha és Miranda külön-külön, de egyszerre érzik magukat hirtelen túl öregnek magukat partnereikhez. Le is lépnek rögtön, megijedve az érzéstől és következményeitől. Carrie sem kerülheti el a kudarcélményt. Találkozik egy régi haverjával, Wade-el. Minden jól megy, amíg másnap meg nem érkezik a fiú mindent elsöprő édesanyja. Charlotte elkezdi bújni az internetes oldalakat, Trey szexuális problémáinak megoldására vadászva. Némi vonakodás után Trey rááll egy szuper-szexológussal való közös találkozóra. Talán akkor kellett vona kirohanni, amikor a szakember első lazító ötlete az volt, hogy személyesítsék meg, és nevezzék el nemi szerveiket.
Frenemies 2000. október 1. 316
Bajos társak
Miranda éppen kezdene jó passzban lenni, amikor új lovagja, Will nem megy el a megbeszélt randira. A feldúlt Miranda kezéből kiesik a kagyló, mikor keresni kezdi. Will ugyanis tragikus hirtelenséggel elhunyt előző este. A szívszorító ravatalozó szertartáson Miranda találkozik Jim-mel, aki korábban Carrie barátja volt. Carrie állítja, hogy hagyja ki inkább a tapasztalatot, de Miranda nem hallgat rá. Persze utólag igazat ad barátnőjének. Charlotte sikeresen felújítja fehérnemű készletét: az éles Trey-teszt szerint ez most még működik! Carrie népszerű újságrovatának továbbfejlődéseként felkérésre szemináriumot tart frusztrált hölgyeknek. Néhány igen kínos kérdés után – például, hogy voltál-e már házas? – Carrie rájön: hiába írt tonnaszám pasikról és kapcsolatokról, de ugyanolyan tanácstalan, mint ezek a nők. Másodjára már a fél csapat el sem jön. Sebaj Carrie, a frusztráció biztos gyógyszere a társasági élet.
What Goes Around Comes Around 2000. október 8. 317
Egyszer hopp, másszor kopp
Charlotte fantáziáját beindítja a McDougal-ház izmos kertésze, ugyanis Trey még mindig libidómentes állapotban leledzik. Samantha elújságolja Carrie-nek, hogy Natasha elhagyta Mr. Big-et. Carrie hirtelen átérzi a lelkiismeretfurdalás súlyát. Csakhogy mikor alkalmat keres rá, hogy bocsánatot kérjen, Natasha keresetlen szavakkal illeti házassága elrontásáért. Samantha elrángatja Carrie-t egy ismeretlen partijára. A fiatal házigazda srác immár férfiként ébred Samantha kezelése után. Ezek után rajongása elviselhetetlenné fajul, Samantha kénytelen lecserélni mobilszámát is. Hiába, a túlzott siker is elviselhetetlen! Miranda végre beizzítja a jóképű Stevens detektívet, akit Carrie által ismert meg. A gátlásokat oldandó, Miranda rendesen leissza magát, mire meghódítja a szuperzsarut. Másnap reggel már hűlt helyét látja, illetve egy üzenetet talál, rajta az Anonim Alkoholisták segélyszámával.
Cock-a-Doodle-Do 2000. október 15. 318
Kukorikúúú
Carrie és Miranda meglátják Steve-et és Aidan-t kutyasétáltatás közben egy kávézónál. Elhatározzák, hogy nem kerülik a találkozást az expasijaikkal. Később persze megbánják, amint hallanak az új barátnőkről. Carrie elmélázik, hátha nem minden a fiú hibájából történt annak idején. Mr. Big meglepetésszerűen felhívja Carrie-t és meghívja ebédre a Central Park legeldugottabb éttermébe, a Boathouse-ba. Carrie rögtön igent mond. Miranda szerint ez hülyeség, erre rendesen össze is vesznek. Az elrohanó Miranda egy kínai étteremben találkozik Steve-el, aki lecsillapítja aggályos gondolatait az idő múlásával kapcsolatban. Charlotte régi-új lánylakásában fogadja az új erőre kapott Trey-t. Szexi délutánjuk utáni beszélgetésük azonban nem oldja meg házastársi gondjaikat. Carrie és Mr. Big a randin belezuhannak a park tavába. A férfihez mennek rendbe rakni magukat, de Carrie inkább mégis eltávozik.

Negyedik évad (2001. – 2002.)[szerkesztés]

Cím Első vetítések (USA) #
The Agony and the 'Ex'-tacy 2001. június 3. 401
Agónia és extázis
A lányok készek a nagy szombat esti bulira! Egy barátjuk eljegyzési partijára hivatalosak. „Két lélek, egy gondolat” – hangzik az est mottója. Na mi is lehet az az egy gondolat? A buli után Charlotte felmegy Trey lakására, hogy elmondjon egy-két dolgot. Amikor Charlotte szexuális életükről akar őszintén beszélni, Trey már nem is hallgatja, ő inkább csinálná. Ez azonban nem Charlotte estéje… A múltkori buli hatására a „lelki társ” gondolatköre a traccspartik aktuális témája. Samantha szeme véletlenül megakad egy papon. Másnap kéjes fantáziái támadnak róla magányos ágyában. Amikor megosztja titkát a többiekkel, mindenki elárulja, hogy kire indul be mostanában. Charlotte kénytelen belátni, hogy csakis Trey-től forr a vére. Samantha szülinapi partit szervez félre Carrie harmincötödik születésnapján, ugyanis végül senki sem jön el! Carrie el akar bújni a világ elől, de szíve megdobban, amikor egy ismerős kocsit lát a háza előtt.
The Real Me 2001. június 3. 402
Az igazi én
Carrie meglepődik, amikor egy rendhagyó divatbemutatóra hívják szerepelni, ahol topmodellek és amatőrök együtt lépnek fel. Samantha meztelen képeket készíttet magáról, na nem a pasiknak, csak úgy magának. Aztán amikor elviszi bekereteztetni őket, rossz néven veszi, hogy a mester nem is reagál a fotóira. Mirandát szexisnek találja és randizni hívja egy izmos felsőtest, Dave. A vívódó Carrie-t barátnői meggyőzik, hogy fogadja el a szereplési ajánlatot, hiszen ő a „legmodellisztikusabb” a csapatban. Charlotte felfedez magán egy vadonatúj betegséget, ami "vulvodynia" néven ijesztgeti a női magazinok olvasóit. Barátnői meglepődnek Charlotte kijelentésén, miszerint ő visszataszítónak találja saját nemi szervét. Miranda szárnyakat kap az első randi után, de amikor a második elmarad, kétségbe esik. Hamar kiderül, hogy túllőtte a szexis imázst Dave-nél, aki inkább nagyképűnek nézte őt. Eljön a divatbemutató estéje, amin Carrie fergeteges sikert arat életszerű szabadesésével és még lazább feltápászkodásával. A lányok ezek után hősként tisztelik! Samantha gyönyörűségére beszól neki egy pizzás fiú, amikor meglátja a fenekét egyik fotóján. Charlotte pedig végre előveszi a tükröt.
Defining Moments 2001. június 10. 403
Meghatározó pillanatok
Carrie megismerkedik Ray Kinggel, a bőgőssel, miközben Biggel vacsorázik. Charlotte össze van zavarodva, mert nem tudja, hogy milyen állásponton vannak épp Trey-jel. Miranda nagy felfedezést tesz, amikor meglátja a pasiját pisilni, ugyanis ez volt az első alkalom, hogy WC-zni látott egy férfit. Ennek hatására úgy dönt, hogy kintebb tolja a határait, és megpróbálja nyitott ajtó mellett elvégezni a dolgát. Samantha megismerkedik a lezbikus festőművésszel, Mariával. A lányok megdöbbentő felfedezést tesznek Charlotte nyakán, amit igen csak retrónak tartanak. Carrie és Ray kapcsolata kezd elmélyülni. Samantha elmegy képet venni Mariához, miközben az ő kapcsolatuk is kezd szorosabbá válni, és végül meglepő kijelentést tesz magának: viszont kezd egy nővel.
What's Sex Got to Do with It? 2001. június 17. 404
Mindig csak a szex, a szex, a szex
Carrie bejelenti barátnőinek, hogy óriási orgazmusa volt Ray King-gel, ami azért is meglepő számára, mert a szerelem érzete nélkül nem szokta magát jól érezni csak úgy egy pasival. Kicsit elfilozofálnak rajta, vajon mennyi az a szex-mértékegység, amitől az egész dolog beindul… Samantha is ódákat zeng a brazil csodáról, Mariáról, aki rég nem érzett érzelmi töltetet visz a szexbe. Charlotte nem érti, miért nem működik egyszerre a szex és az együttélés is Trey-jel. Csúnyán össze is vesznek, de másnap már Trey mondja ki, amit Charlotte hallani akart már régóta: költözz vissza hozzám, bébi! Samantha és Maria összevesznek, mert Maria rájön, hogy Samantha nem éppen csekély számú férfival bújt már ágyba. Samantha viharos sztorija Mariával hirtelen szex-sztrájkba fullad részéről. Carrie, noha élvezi a szexet Ray-jel, hamar rájön, hogy egy zenész ezen kívül maximum a saját zenéjéről képes órákig magyarázni.
Ghost Town 2001. június 24. 405
Kísértet város
Miranda Steve-be botlik, aki bejelenti neki saját bárjának megnyitását és egyben meghívja a nyitóbulira. Mirandát kicsit bántja a dolog, ugyanis anno még ő ajánlotta az ötletet az akkor még kevésbé ambiciózus Steve-nek. Carrie is kap meghívót, és eláll a lélegzete, amikor megtudja, hogy Steve csendestársa Aidan. Miranda aznap éjjel furcsa neszekre ébred: meggyőződése, hogy szellemek tanyáznak a házban. Carrie lelkiismeretfurdalástól vezérelve elmegy az új bárba, hogy megköszönje Aidan meghívását. Amikor megtudja, hogy szimplán Steve hívta meg, vörös fejjel elviharzik. Charlotte és Trey felújítják a férfi lakását az összeköltözés örömére. Charlotte örömét mostohaanyja, a túlbuzgó Bunny rontja el, aki sokat legyeskedik Trey körül. A nők összevesznek, de legalább Bunny nyomasztó lelkét Charlotte kizárja a lakásból. Samanthának kezd fárasztó lenni a női szerelem. Amikor elmondja gondolatait Mariának, az hisztérikus rohamban tör ki. Maria hiába tér vissza egy szexi ajándékkal, Samantha szakít. A nyitóbulin helyreáll a világ rendje: Steve bevallja Mirandának, hogy az ötletet tényleg tőle kapta, Carrie pedig újra szikrázó beszélgetésbe elegyedik Aidan-nel.
Baby, Talk Is Cheap 2001. július 1. 406
Sok a szöveg, szivi
Carrie egyre többet gondol Aidan-re, és bevallja a lányoknak, hogy nagyon hiányzik neki. Rábeszélik, küldjön egy közeledő e-mailt neki. Miranda érdekes fazonnal randizik, akinek beceneve "Marathon Man". Elég hamar kiderül, hogy ez nem csak a közös futásra igaz… Charlotte és Trey ellágyulnak és gyerekvállalásról kezdenek beszélni. Ám miután vendégségbe érkezik háromgyermekes barátjuk, mindketten visszahőkölnek és elodázzák terveiket. Aidan már 36 órája nem válaszolt, ezért Carrie inkább felhívja őt és javasolja, hogy vacsorázzanak együtt a Miranda-Steve párossal. Az est végén Aidan bevallja, hogy nem tudná újrakezdeni. Carrie nem adja fel, tovább erőszakoskodik. Miranda és Marathon Man intenzív aláfutásai megtörnek, amikor a férfi olyat kér Mirandától, amihez nincs gusztusa. Innentől a varázs elillan. Samantha egy kosárlabdázó óriásbébivel randizik, aki megsértődik egy beszóláson és elviharzik. Apropó bébi: Charlotte és Trey végül megegyeznek, hogy azért egy gyerek jöhet és újra dolgoznak az ügyön. Aznap éjszaka Aidan megjelenik Carrie ajtajában és szó nélkül leteperi. Másnap Aidan végre megadja a várva várt választ Carrie gyötrelmeire.
Time and Punishment 2001. július 8. 407
Múló bűnhődés
Carrie és Aidan szeretkezését Mr. Big hangja szakítja félbe, amint forró üzenetet hagy a rögzítőn. Aidan nem mond semmit, de Carrie sejti, hogy ezt nem tudja megbocsátani. Charlotte meglepetést akar okozni a lányoknak, amikor bejelenti, hogy feladja munkáját a galériában és teljesen a gyermek-projektnek szenteli magát. A lányok, főleg Miranda hidegen veszik a hírt. Amikor Charlotte ezért külön felhívja, Mirandának becsípődik egy nyakcsigolyája és nem tud megmozdulni. Aidan átmegy segíteni és elsősegélyben részesíti a pillanatnyilag magatehetetlen nőt. Charlotte felfogad a maga helyére egy csinos fiatal lányt és megkezdi új életfejezetét. Miranda orvosától csinos nyakörvet kap, amivel pihennie kell otthon egy ideig. Samantha randizik egy fiúval, aki el akarta lopni az autóját. Carrie meglátogatja Aidant a bárban és meglátja, amint flörtöl a pincérlánnyal. Persze Aidan észre sem veszi Carrie-t. Még ezek után is kétségbeesetten próbálkozik Carrie, hogy helyrehozza a hibáját. Estére beállít Aidan és ultimátumot intéz Carrie-nek: vagy Big, vagy ő.
My Motherboard, My Self 2001. július 15. 408
A laptopom én vagyok
Szokásos heti traccspartijukon Carrie bejelenti, hogy Aidan és ő ismét ünnepélyes kulcs-cserét tartottak. Ki tudja hányadikat? Na és akkor mi van? – hűtik le a többiek. Amikor Carrie hazamegy, elérzékenyülve látja, hogy Aidan főzött neki valami finomat. Viszont pánikba esik, amikor számítógépe cserbenhagyja. Aidan megdorgálja, hogy nem mentette le a saját dolgait, ráadásul a szervizben sem biztatják Carrie-t semmi jóval. Mirandának Philadelphiába kell utaznia, mert édesanyja szívrohamot kapott és elhunyt. Miranda először Carrie-t hívja. Charlotte is segít, magára vállalja a temetés szervezését. Samanthát rosszul érinti a halálhír, teljesen bepánikol, ezért képtelen felhívni barátnőjét. Inkább az élvezetek hajszolásába veti magát új birkózó-edzőjével. Miranda a gyászszertartásra akar ruhát vásárolni, de a körút katasztrofálisra sikeredik. Először ordít egy bolti alkalmazottal, majd összeroskad és a karjaiban sírja ki magát. Aidan meglepi Carrie-t egy új laptoppal, de Carrie mégsem örül annyira. A lányok csoportosan utaznak Philadelphiába a temetésre. A szertartás kellős közepén Samantha vigasztalhatatlanul sírni kezd, de legalább végre kijön, aminek régen jönnie kellett. Végül bocsánatot kér barátnőjétől, amiért érzéketlennek mutatkozott a gyászhír hallatán.
Sex and the Country 2001. július 22. 409
Szex vidéken
Aidan meghívja Carrie-t rusztikus kis vidéki vityillójába. A baj csak az, hogy a hétvégi ház vidéken van. Carrie először vonakodik a tervtől, végül viszont elutazik Aidennel. Eközben Charlotte és Trey is vidékre utazik, Connecticutba, Trey anyjához, Bunny-hoz. Charlotte viszont pont ebben az időszakban obulál, és mivel eddig még nem sikerült teherbe esnie, kénytelenek Bunny házában szexelni. Samantha nem örül, mert minden pasi, akivel eddig lefeküdt, a hétvégén akar vele találkozni, és nem érti, miért nem értik meg, hogy a hétvége az újaknak van fenntartva!? Steve elmondja Mirandának, hogy hererákja van, és Steve nemtörődömségét látva, Miranda csúnyán leszidja, aminek hatására Steve elmegy egy normális orvoshoz. Carrie New Yorkba menekül a vidéki élet elől, hogy együtt vacsorázzon Biggel, aki bevallja neki, hogy szerelmes. Carrie-t ez igen rosszul érinti. Mindezek után kénytelen visszatérni vidékre Aidenhez, ám most gondoskodik róla, hogy ne unatkozzon: magával viszi Samanthát, aki felfedezvén egy "deltás farmersrácot", kellemes perceket tölt el a kinti istállóban. Elérkezik Steve műtétjének a napja is, az operáció után pedig végig Miranda vigyázza az álmát. Végül Carrie és Samantha is visszatér a városba, hogy tovább élvezhessék csodás new york-i szingli életüket.
Belles of the Balls 2001. július 29. 410
Golyózáporban
Steve kigyógyult a rákból, ezért egy biliárdozás kereténbelül elmennek megünnepelni a nagy eseményt, ahol Samantha (bár nem önszántából) sértő megjegyzésekkel illeti Steve-et, és az egyetlen golyóját. Charlotte végső elkeseredésében spermavizsgálatot ajánl Trey-nek, aki először elzárkózik ugyan még a gondolatától is, végül viszont belemegy a dologba. Carrie-t felhívja Mr. Big, és elmondja neki, hogy a barátnője egyáltalán nem foglalkozik vele, és hogy soha nem tudja elérni őt. Aidennek nem tetszik, hogy Carrie és Big ilyen közvetlen viszonyban vannak, aminek hangot is ad. Miranda elkíséri Steve-et egy plasztikai sebészhez, mert Steve implantátummal akarja pótolni az altájon hiányossá vált dolgokat. Miranda végül túl veszélyesnek találja az operációt, ezért lebeszéli Steve-et a beavatkozásról. Samantha állásinterjún vesz részt Richard Wrightnál, aki kizárólag egy férfi partnerrel együtt hajlandó alkalmazni Samanthát, ami abszolút nem tetszik neki. Big ismét felhívja Carrie-t, és meghívatja magát Aidan vidéki házába, ahol Carrie-ék hosszú hétvégéznek. Richard Wright megtudja, hogy Samantha lefeküdt az egyik építészével, és nem akarja alkalmazni Samanthát, viszont miután Samantha beolvas neki, mégis neki adja a munkát, mert megtetszik neki rátermettsége. Big végül megérkezik vidékre, Carrie-ékhez, ahol a beszélgetésük alatt kissé felönt a garatra. Aiden és Carrie úgy döntenek, hogy Big ott tölti az éjszakát, mert nem vezethet részegen. Miranda pedig végső elkeseredésében, csupán sajnálatból lefekszik Steve-vel.
Coulda, Woulda, Shoulda 2001. augusztus 5. 411
Volna, volna, volna
Leányanyaság vagy örök szingliség, ez itt a kérdés… Miranda elújságolja Carrie-nek, hogy teherbe esett a megtépázott férfiasságú Steve-től és nem szeretné megtartani a magzatot. Charlotte viszont nem esik teherbe sehogy sem, bármilyen technikát is kipróbálnak. Amikor megtudja, hogy barátnője abortuszra készül, csúnyán összerúgja vele a port és elviharzik. Carrie és Samantha bevallják egymásnak ifjúkori abortuszukat és eltöprengenek saját döntéseiken. Carrie nosztalgiától hajtva újra felkeresi a férfit, akitől teherbe esett, de legnagyobb meglepetésére ő már nem is emlékszik rá. Elmeséli Aidannak is történetét, aki végül is megértően fogadja. Samantha újabb munkaügyi megpróbáltatása Lucy Liu-hoz fűződik, aki rettentően megsértődik rá és faképnél hagyja. Carrie elkíséri a szomorú Mirandát a kórházba, ahol Miranda az utolsó pillanatban meggondolja magát és mégis vállalja az anyaságot.
Just Say Yes 2001. augusztus 12. 412
Mondj igent!
Amikor az igenek és a gyűrűk nem mindig boldogítanak… Carrie véletlenül talál Aidan ruhái közt egy jegygyűrűt. A dolog teljesen feldúlja. Amikor elújságolja barátnőinek az esetet, Miranda bevallja, ő segített a gyűrű kiválasztásában. Samantha tovább flörtöl új kliensével és régi szerelmével, az örök agglegény Richard Wright-tal. Miranda végre bevallja Steve-nek, hogy megtartja a gyermekét. Charlotte hormonkúrába kezd terhessége érdekében, de az örökbefogadás után is intenzíven érdeklődik. Trey és a MacDougal-klán viszont lehűti a kedélyeit: nem hozhat a családba idegen gyermeket. Sőt, már Trey is teljesen elbizonytalanodik és időt kér. Carrie összefut Biggel és elújságolja neki, hogy Aidan el akarja venni feleségül. Big lehangoló válasza egybecseng saját félelmeivel. Egy éjjeli séta alkalmával Aidan megkéri Carrie kezét. A gyűrű viszont nem azonos azzal, amit korábban talált. Másnap Samantha bevallja, hogy ő segített Aidan-nek a kiválasztásban. Mindenki tud mindent, csak Carrie nem?
The Good Fight 2002. január 6. 413
Egy kis csetepaté
Mosolyszünetek és egyéb szükségletek… Ahogy Aidan és cuccai egyre jobban ellepik Carrie lakását, a lány egyre szűkösebben érzi magát. "Titkos szingli viselkedését" és életterét érzi veszélyeztetve. Dührohamot kap, amikor Aidan takarítás címén elkezdi rámolni drága cuccait, kutyája pedig szétrágja egyik cipőjét. A néma háború három napig tart, de egy órával sem bírják tovább és fergetegesen kibékülnek. Charlotte és Trey háza táján is felesleges feszültségek dúlnak. A lányok kérdőre vonják Samanthát, amint bohócot csinál magából Richard Wright oldalán, de Samantha szerint csak munka és szex van közöttük, nem vesztette el józan eszét. Persze Samantha megsértődik, amikor Richard visszautasítja szexuális közeledését. Miranda megismerkedik egy jóképű férfival, Walkerrel, aki nagyon tetszik neki, de fél a terhesség alatti szextől. Sőt, ki tudja, mikor élvezheti utoljára szabadon. Végül mégiscsak győz a természet és… a szenvedély.
All That Glitters… 2002. január 13. 414
Nem mind arany…
Szombat este Carrie ki akar rúgni a hámból, de Aidan inkább otthon marad. Carrie összehívja gyorsan a lányokat és egy meleg bárba mennek táncolni. A klubban Charlotte összefut Anthony-vel és barátjával, aki egy lakberendezési magazin főszerkesztője. Carrie egy Oliver nevű kedves meleg fiúval barátkozik össze. Miranda saját alkalmazottjába botlik. A zavart Max megkéri, ne mondja el a kollégáknak, hogy hol találkoztak, erre Miranda viszont kéri őt, ne beszéljen kollégáinak terhességéről. Hajnalban Carrie hazatér és némi akcióra vágyna, de Aidan elalszik mellette. Samantha viszont fergeteges éjszakát tölt el Richarddal, nagyrészt a bárban elfogadott Ecstasy drognak köszönhetően. Carrie másnap együtt ebédel Oliverrel. Újabb éjszakai randijuk viszont kiábrándítóan végződik. Miranda rájön, hogy Max elkotyogta az irodában féltett titkát, ezért bosszúból felfedi Max-ét is. A háború rövid ideig tart. Mindketten rájönnek, hogy fel kell vállalniuk inkább saját sorsukat. Charlotte megörül a hírnek, hogy új ismeretsége be akarja mutatni lakását a magazin lapjain. Trey cseppet sem örül, és elköltözéssel fenyegetőzik. Végül mégis a kamera elé állnak, mint boldog pár. De hol van az az idő már?
Change of a Dress 2002. január 20. 415
Végzetes ruhapróba
Carrie úgy érzi, hogy Aidan és a társadalom nyomása alatt kell férjhez mennie. Bevallja Mirandának, hogy nem érzi magát valami tündöklő menyasszonynak. Miranda is bevallja, hogy terhessége ellenére nem veszi észre magán az anyai érzés jegyeit. Boldogságot színlelt párjának, amikor az ultrahangos vizsgálat kisfiút mutatott. Egymást vigasztalva Miranda és Carrie elmennek menyasszonyi ruhákat próbálni, de a körút botrányosan végződik. Aidan egyre kevésbé viseli el Carrie szélsőséges viselkedését, ezért elég sokat veszekednek. Amikor az elkeseredett Aidan azonnal össze akar házasodni az éjszaka közepén, ám a vonakodó és egyre bizonytalanabb Carrie-t végül faképnél hagyja. Samantha rájön, hogy Richard más nőkkel is randevúzik. Amikor rákérdez, Richard szeme se rebben és bátran vallja, hogy ő abszolút nem monogám típus. Bosszúból Samantha le akar feküdni Richard közeli barátjával. Két dolgot sikerül elérnie: Richard éktelenül féltékennyé válik és visszafog kicsit hivalkodó stílusából. Miranda mélységesen meghatódik, amikor először érzi magzatát megmoccanni a pocakjában.
Ring A Ding Ding 2002. január 27. 416
Csön csön gyűrű
Újabb költözés, újabb összetört szív… Carrie végig se tudja nézni, ahogy Aidan kipakol és kivonul lakásából. Levelet talál a küszöbön, de nem az a fajta levél, aminek szeretné hinni. Carrie teljesen elképed, amikor felnyitja: a jogi végzés harminc napos határidővel felszólítja lakása megvételére vagy elhagyására. Bankjában újabb meglepetés éri, ugyanis nem bizonyul hitelképesnek. Balga módon vigasztalódik Mirandával: bevásárló ámokfutásuk eredménye több csillagászati számla, csakis cipőkről. Ekkor józanodik ki és gyorsan elkezd megoldást keresni. Elmegy Mr. Bighez, aki a legtermészetesebb módon nyújt át neki egy mentőövet csekk formájában. Miranda és Samantha is felajánlják segítségüket, de Carrie úgy érzi, nem fogadhatja el tőlük. Sőt, eltépi Mr. Big nagyvonalú csekkjét is. Később Carrie kérdőre vonja Charlotte barátnőjét, mert úgy érzi, tőle nem kapott elég szolidaritást szóban sem. Régi sérelmeiket vágják egymás fejéhez és csúnyán összevesznek. Samanthát elhalmozzák Richard drága ajándékai, de Samantha valami turpisságot sejt a dolog mögött. Kideríti, hogy Richard munkatársa veszi az ajándékokat főnöke megbízásából és a közönséges üdvözlőlapokat is ő írja alá. Ekkor elhatározza, hogy megvicceli túl magabiztos és fantáziátlan udvarlóját… Steve és Miranda közös gyermekük jövőjéről vitáznak. Carrie és Charlotte kibékülnek végre. Charlotte a múlttól való szabadulás jegyében felajánlja barátnőjének Trey-től kapott eljegyzési gyűrűjét.
A "Vogue" Idea 2002. február 3. 417
Baj van a Vogue körül
Eljött végre Carrie nagy napja. A divatújságírás legfelsőbb fokának számító Vogue magazinhoz régi barátja, Julian protezsálta be. Írása azonban nem hatja meg a féltékeny szerkesztő lányt. Carrie teljesen magába zuhan, de Julian tartja benne a lelket. Csakhogy kicsit többet isznak a kelleténél és elhangzik néhány váratlan mondat is. Richard meglepi Samanthát kapcsolatuk háromszögesítésének felvillantásával. A férfi jelöltje kedvenc éttermük bájos pincérnője, Alexa. Miranda egyre nagyobb bizonytalansággal készül az anyaságra. Hangulata nagyon változó, Charlotte egyre többet jár át hozzá. Figyelmessége azonban egyre kínosabbá válik Miranda számára. Szerencsére meg tudják beszélni a dolgokat, amikor Charlotte végre kifakad és el tudja mesélni az utóbbi idők elfojtott szorongásait. Samantha egyik ámulatból a másikba esik, amikor a beígért szexi hármas együttlét során Richard egyre jobban elbizonytalanodik, majd hűségéről és a monogámiáról kezd el fogadkozni. Carrie átírja cikkét, amely végre átmegy a szűk szerkesztői rostán. Már csak egy gond van: nem túl látványosan, de meg kell szabadulni Julian egyre kínosabbá váló atyáskodó udvarlásától.
I heart NY 2002. február 10. 418
Szeretlek New York
Itt az ősz és Carrie társaság után vágyik. Meghívatja magát Big-hez, aki éppen Kaliforniába készül költözni, ahol szőlőültetvényt vásárolt magának. Carrie elszomorodik és kedvenc zenéjükre eltáncolják sokadik utolsó táncukat. Samantha is elhagyatottnak érzi magát, Richard ugyanis elkésik a randevújukról és nehezen hihető magyarázatot talál ki. Samantha rosszul dönt, amikor elszántan figyelni kezdi minden lépését. A lányok szokásos heti találkozóján Carrie kiböki a többieknek Big távozását és bizonytalan benne, hogy találkozzanak-e még. Samantha bevallja a lányoknak, hogy szerelemfüggő, ám biztos abban is, hogy sosem fogja megtalálni az igazit. Charlotte elsápad, amikor munkahelyén, a múzeumban meglátja Trey-t és Bunny-t, amint kéz a kézben sétálgatnak a múzeumban. Estére igent mond az addig lebegtetett új ismeretségnek, Eric-nek. Eleinte megértik egymást, hisz elváltként meg tudják osztani tapasztalataikat, de a dolog hamar a visszájára fordul, és elválnak útjaik. Carrie és Big utolsó éjszakáját a várandós Miranda hívása szakítja meg, aki segítséget kér. Carrie elrohan hozzá, hogy kórházba vigye: pont az utolsó pillanatban érnek oda. A bébi egészségesen megszületik, a neve az édesanyja szerint Brady Hobbes, de ezt nem igazán egyeztette le Steve apukával. Samantha követi Richardot és szívszorító felfedezést tesz? Carrie rohan, hogy elérje Big-et a repülő indulása előtt, de elkésik. Big lakására érve viszont megtalálja kedvenc lemezüket ajándékként és egy sokat ígérő borítékot, amelyben egy los angeles-i repülőjegy bujkál.

Ötödik évad (2002.)[szerkesztés]

Cím Első vetítések (USA) #
Anchors Away 2002. július 21. 501
Horgonyt fel!
Carrie, Samantha és Charlotte együttes erővel egyengetik a kismamává lett Miranda új életét kisbabájával, Brady-vel. Charlotte újra szingli és vár az újabb nagy szerelemre, míg Carrie csodálkozik, hogy Big és Aidan után létezhet-e még szerelem. Vagy talán az a hajó már el is ment? Carrie magányosan sétálgat Manhattanben. Megismerkedik egy idősebb, egyedülálló nővel és élettörténetével, aki gyógyszerfüggőségét temérdek fagylalttal oldja. Később egy jókedvű matrózba botlik, aki elhívja egy bulira. Carrie boldogan fogadja el a szemtelen meghívást. Közben Samantha vissza akarja szerezni Richard-ot, de kicsit radikális módsszereket választ. Nem biztos, hogy hatásos koktéllal képen önteni szívünk választottját, vagy kiplakátozni lakóhelye környékét "Csaló és hazug" feliratokkal. Richard szeme se rebben, és továbbra is szerelmét bizonygatja Samanthának. Miranda a szoptatás örömeit ízleli, míg Carrie, Samantha és Charlotte matrózokkal megy bulizni. Charlotte egy dörzsölt tiszt áldozatává válik, míg Carrie egyedül megy haza, a fiatal matróz minden igyekezete ellenére.
Unoriginal Sin 2002. július 28. 502
Bűnös lelkek
Közös heti reggelijükön Samantha elújságolja a többieknek, hogy újra Richarddal jár. A lányok kételkedve fogadják a hírt. Miranda kiborul, amikor Steve komolyan azt gondolja, hogy gyermeküket azért kell megkeresztelni, hogy ne jusson a Pokolra. Carrie úgy érzi, hogy az aktuális szerelmi szélcsendben nem tudna már érdekes dolgokat írni heti rovatába. Állása elvesztésétől fél, ám egy kiadó felkéri írásai könyvvé szerkesztésére. A készséges kiadó előszót kér a könyvhöz és olyan kérdéseket tesznek fel Carrie-nek, amin maga sem gondolkodott már régóta: ő végül is optimista, vagy pesszimista? Charlotte egy önsegélyező csoport gyűléseire jár. Elrángatja magával Carrie-t is a következő alkalomra, ahol Carrie, mint a legerősebb önbizalmú ember, kilóg a sorból és megvédi barátnőjét a felesleges megaláztatástól. Miranda a családi béke érdekében elfogadja a keresztelő szükségességét. Felkéri Carrie-t keresztanyának, aki vonakodva fogadja el a megtiszteltetést. A szertartáson Carrie elérzékenyül, amint látja barátnője boldogságát. Könyvét pedig Charlotte-nak, az örök naiv optimistának szeretné dedikálni.
Luck Be an Old Lady 2002. augusztus 4. 503
Vénlány szerencsét hoz
Charlotte betölteni készül harminchatodik életévét, de addig szeretne harmincöt maradni, ameddig lehetséges. Kozmetikázott szülinapja jó alkalom arra, hogy a csajok összejöjjenek, ezúttal a turbékoló Samantha és Richard társaságában. Atlantic City-be utaznak közösen. Samantha a férfi minden mozdulatát féltékenyen lesi. Charlotte kapuzárási pánikja leginkább túl vadra sikerült sminkjében tetten érhető. Carrie a kaszinók környékén próbál szerencsétlenséget. Samantha nem bírja tovább elviselni a falánk női szemeket Richardon, ezért inkább faképnél hagyja drága ajándékaival, még mielőtt sokkal jobban fájna a szakítás. Charlotte elégedett saját új vadász-külsejével, de Carrie megpróbálja nyugalomra inteni. Mikor látja, hogy felesleges, inkább egyedül indul el sétálni a naplementében és elmereng mindannyiuk életén, amely ugyanolyan vak szerencsejáték, mint a rulettasztalnál.
Cover Girl 2002. augusztus 11. 504
A címlapfotó
Carrie majdnem elájul, amikor meglátja rondán retusált fotóját saját könyve tervezett borítóján. Amíg éppen könyvborító-ötleteket gyűjt egy könyvesboltban, Samantha ráveszi, hogy merjen vadabb és szexibb lenni. Charlotte elmegy az önsegélyező körbe, de hazamenekül, amint meglátja, hogy milyen nők járnak oda. Samantha irodájába betéved egy jóképű macsó futár, akinek csomagját Samantha a maga módján igen tüzetesen átvizsgálja? Carrie betoppan és elvörösödve hátrál ki. Miranda éves fogyókúráját tudja le éppen, amikor megismerkedik a szintén súlyával küszködő Tommal. Kéjesen elfogyasztanak egy bazi nagy donut-ot ketten, majd ledolgozzák a felesleget az ágyban. A második randi már nem sikerül olyan jól és Tom zavartan elrohan a diétájára koncentrálni. Carrie és Samantha tovább vitatkoznak a vadító könyvborító kinézetén, de Carrie szerint Samantha tanácsai túl kockázatosak. Samantha magára veszi a dolgot és megsértődik, mire Carrie-nek jó három napjába kerül megvigasztalni barátnőjét. Végül Samantha sugallatára mégiscsak felveszi szexi fehér ruhácskáját és laptopját angyalian maga elé tartva pózol a könyvborító fotózásán. Hát nem ennivalóan édes?
Plus One is the Loneliest Number 2002. augusztus 18. 505
Plussz egy fővel egyedül
Carrie készül élete nagy eseményére, első könyvbemutatójára. Természetesen a túlbuzgó Samantha kiadja magát Carrie menedzserének. Miranda újra elkezd dolgozni szülése után és hívást kap Walker Lewis-tól, egy korábbi egyéjszakás kalandjától. Miranda a duplázás reményében meghívja a bemutatóra, mint bizonyos "plusz egy főt". Amint az utolsó simításokat egyezteti kiadójánál, Carrie megismerkedik a sármos íróval, Jack Bergerrel. Egy flörtölve eltöltött gyorsétkezés után egy parkban Carrie elhívja Bergert a bemutatóra. Csakhogy az író kijelenti, hogy van barátnője – Carrie nagy bánatára. A „plusz egy fő” mint örökzöld szingli-probléma szöget üt Carrie fejébe. Mi van és mi nincs meg az életében? Samantha a kozmetikusnál kipróbál egy világújdonság bőrradírt, amitől hámozott paradicsom kinézetű lesz. Charlotte is készül a bemutatóra: beújítja saját tökéletes plusz egy főjét. A fiú mégis elrontja a könnyű matek feladványt és otthagyja Charlotte-ot mínusz egyben? Eljön végre a várva várt esemény, ahol tovább komplikálódnak az élet nagy megfejtései.
Critical Condition 2002. augusztus 25. 506
Kritikus állapotok
Carrie egy napon összefut egy nővel, aki csúnyán néz rá. Kiderül, hogy Nina Katz éppen utána volt Aidan barátnője és ki nem állhatja még Carrie emlékét sem. Ez jó jelnek tűnik. Miranda nem tud pihenni a bébi folytonos sírása miatt. Pedig a kis Brady csak gyermeki kötelességét teljesíti. Charlotte anyósa is teljesítené mostoha szerepét, ugyanis ki akarja rúgni Charlotte-ot a MacDougal-lakásból. Charlotte nem hagyja magát és egy jó ügyvédet fogad. Carrie alig várja, hogy elolvashassa a New York Times kritikáját könyvéről. Elég száraz kritikát kap, főleg azt a kitételt sérelmezi, miszerint "Carrie világában a férfiak bármikor felcserélhetők". Carrie attól tart, hátha Aidan is ugyanígy érzi magát. Lehangolódik, pedig megfogadta, hogy könyve kapcsán nem érdeklik a rossz nyelvek. Miranda mamát az új szomszéd menti meg a végelgyengüléstől. Kölcsönad neki egy vibráló bébiülőkét, ami állítólag kellemesen elaltatja a kisgyerekeket. Betoppan Samantha, aki felajánlja segítségét, hogy Miranda elmehessen fodrászhoz. A kíváncsi Samantha kipróbálja az új bébi-altató módszert, fergeteges sikerrel? Carrie egyre jobban tart Nina Katz pletykáitól. Amikor újra találkoznak, jól be is olvas neki. Carrie rájön, hogy a legfélelmetesebb kritikus mégiscsak saját maga.
The Big Journey 2002. szeptember 1. 507
A nagy utazás
Carrie elújságolja a lányoknak, hogy San Francisco-ba készül könyve bemutató turnéjára és hogy már nagyon egyedül érzi magát. Sejti, hogy fel fogja hívni Mr. Big-et, ha már úgyis ott van a közelben. A szintén kalandvágyó Samanthát megfűzi, hogy tartson vele. Vonattal, mert az úgy kalandos. Charlotte meglepődik, amikor egy régi ismerős jelentkezik nála: Harry, az ügyvéd. Harry lobogtatja a válóperes okmányokat és meghívja a friss elváltat egy csinos legénylakás megtekintésére. A szupergiccsesen berendezett lakásban Charlotte lakapja lábáról a kicsit lelassult ügyvédet, aki azért belelendül? Később Charlotte elmeséli meleg barátjának, Anthony-nek kalandját. Anthony erre megtanítja neki a "csak forró szex és semmi más" aranyszabályait. Carrie és Samantha a vonaton próbálják elütni az időt. Szerencsétlenségükre kanbuliba botlanak a büfékocsiban. Kiderül, hogy sajnos boldog és részeg házasemberekkel van csak dolguk. Pezsgővel nyalogatják inkább tovább sebeiket? Megérkezve San Francisco-ba, Carrie kicsit lanyhának találja a könyvbemutató közönségét. Egyszer csak kiválik a tömegből Mr. Big, aki kínos kérdéseket tesz fel neki mindenki előtt. Később Carrie lefekszik Big-gel, akit viszont inkább a könyv érdekel. Reggelre kiolvasván Mr. Big kajánul meg is jegyzi: Drágám, gyűjtheted máris az anyagot a következő kötetre!
I Love a Charade 2002. szeptember 8. 508
Csak színjáték
A lányok meghívást kaptak Bobby Fine és Bitsy von Muffling hamptons-i esküvőjére. Bobby-t azonban régóta ismerik, aki nagy valószínűséggel homoszexuális. Miranda egyik este, a megterhelő munkából hazatérve lefekszik Steve-vel. Samantha az esküvő apropóján egy hatalmas, A kategóriás partit ad Richard házában, ahol sikerül elvesztenie a fejét, ugyanis megjelennek Richard barátnői, akik félmesztelenül fel-alá mászkálnak, és a hűtőt is ki akarják fosztani. Samantha ezért két hatalmas dinnyével akarja kiütni őket, viszont azok nem a lányokat, hanem a hátuk mögött lévő ablakot találják el. Carrie és Berger véletlenül találkoznak Samantha partiján, viszont Berger valami miatt megijed Carrie-től, és elviharzik. Charlotte újdonsült barátjával, Harry-vel jelenik meg a partin és az azt követő esküvőn, viszont állandóan talál Harry-n valami kivetnivalót, amit kritizálni tud. A végére a lányok azonban mégis kezdenek hinni Bobby-nak és Bitsy-nek, látva szívszorító esküvőjüket…

Hatodik évad (2003. – 2004.)[szerkesztés]

Cím Első vetítések (USA) #
To Market, to Market 2003. június 22. 601
Lányok a piacon
Carrie és Jack Berger elmennek első hivatalos randijukra, miközben Samantha úgy dönt, hogy lefekszik Chippel, az újdonsült szomszédjával. Miranda azon gondolkozik, hogy megmondja Steve-nek, hogy mégis szerelmes belé. Eközben Charlotte Harry-vel való házasságát tervezgeti izgatottan.
Great Sexpectations 2003. június 29. 602
Szexremények
Carrie aggódik Jack-kel való kapcsolata miatt, ugyanis a szenvedély mintha hiányozna kettejük közös szótárából. Charlotte zavarban érzi magát a zsidó hitre való áttérés miatt, amit azért kísérel meg, mert kiderül, hogy Harry csak zsidó nőt vehet feleségül. Samantha egy pincérnek udvarol, ráadásul az étterem, ahol kénytelen várni a férfire, rettenetes ízű ételeket kínál. Ezalatt Miranda tévézős estéje kudarcba fullad egy technikai hiba miatt.
The Perfect Present 2003. július 6. 603
Befejezett múlt, sima jövő
Carrie egyre több információt tud meg Berger életéről, Charlotte pedig egy gyorsított zsidó tanfolyamon vesz részt. Miranda egy megdöbbentő felfedezést tesz Steve-vel kapcsolatban. Samantha véletlenül kirúgatja pincér barátját, amiért munka idő alatt szexeltek.
Pick-A-Little, Talk-A-Little 2003. július 13. 604
Kritizálunk, locsogunk
Jack sokkolja Mirandát néhány nyers tanácsával, miközben Samantha és Smith átadják magukat szexuális fantáziájuknak. Charlotte pedig már nagyon izgatottan várja új, zsidó életét.
Lights, Camera, Relationship 2003. július 20. 605
Színház az egész világ
Carrie rokonának sikerül a legrosszabbat kihoznia Bergerből, Samantha pedig gőzerővel dolgozik Smith karrierjének beindításán. Ennek érdekében még egy premier előadást is rendez a férfinek, ahol Carrie és Berger összevesznek, és az este végén úgy döntenek, tartanak egy rövidebb szünetet. Ezalatt Miranda és Steve egy igazán meglepő estét tölt együtt.
Hop, Skip and a Week 2003. július 27. 606
Csak egy ugrás és egy hét
Charlotte nem kívánt figyelmet kap a zsinagógában. Samantha PR munkájával kissé túllő a célon, amit Smith a tudtára is ad. Miranda rájön, hogy nem is annyira egyszerű a magánélete és a munka között egyensúlyozni.
The Post-It Always Sticks Twice 2003. augusztus 3. 607
A rossz cetli ragadós
Carrie, szokásos reggelijüknél, elmondja, hogy Berger reggelre elhagyta őt. Ami a legfurcsább, az az, hogy a férfi egy cetlin szakított vele. Charlotte viszont közli, hogy eljegyezték egymást Harry-vel. Este Samantha, Charlotte, Carrie, és nagy nehezen Miranda is bulizni indulnak, mert Carrie nem akarja, hogy az a nap legyen, amikor egy cetlin szakítottak vele. A nap ezek után azzá a nappá változik, amikor letartóztatták őt egy füves cigi elszívásáért...
The Catch 2003. augusztus 10. 608
A nagy fogás
Carrie különleges feladatot kap, mégpedig hogy tárja fel a szingli nőknek a legújabb időtöltést New Yorkban... a lengőtrapézon való hintázást. Kitartóan próbálkozik, viszont sehogysem tudja végül elengedi a hintát és megfogni az akrobata kezét a magasban. Miközben mindezt a lányoknak meséli, megjelenik Harry, aki bemutatja Carrie-t az esküvői tanújának. Nagy rábeszélés hatására -megfogadva Samantha, Charlotte és Miranda tanácsát, úgy dönt, belemegy a pasival egy egyéjszakás kalandba, viszont később rá kell jönnie, hogy ő bizony nem csupán egy érzéketlen szerető kíván lenni. Miranda kis híján találkozik Steve barátnőjével, Debbie-vel, viszont kicselezi őket, mert amikor Steve-ék próbálnak bejutni a házba, Miranda gyorsan bebújik az ágy alá. Samantha pedig rájön, hogy kifejezetten jó birtokolni Smith-t. Elérkezett Charlotte és Harry esküvőjének napja, amely nem alakul túl szerencsésen, ugyanis korábban Harry meglátta Charlotte-ot az esküvői ruhában. Ez persze Charlotte szerint szerencsétlenségük sorozatát indította el. Ezt bizonyítja a rosszul sikerült szertartás, a leöntött menyasszonyi ruha, és a Miranda által felgyújtott esküvői beszéd is.
A Woman's Right to Shoes 2003. augusztus 17. 609
A nő joga a cipőhöz
Carrie és Stanford egy babaköszöntő bulira hivatalosak, megérkezvén azonban közlik Carrie-vel, hogy le kell vennie a cipőjét, amikor viszont indulni készülnek, észre veszi, hogy eltűnt. Miranda három különböző problémával találja magát szemben, Charlotte és Harry pedig még mindig az esküvő hatása alatt állnak.
Boy, Interrupted 2003. augusztus 24. 610
A megszakadt kapcsolat
Carrie meglepődik, amikor középiskolai barátja, Jeremy felhívja, és elhívja vacsorázni. Samantha teljesen elkeseredik, amikor kiderül, hogy nem kap belépőt a SoHo-ba, amely egy exklúzív klub nagy medencével.
The Domino Effect 2003. szeptember 7. 611
A dominóelv
Big New Yorkba látogat, és elmondja, hogy hamarosan egy szívműtéten kell átesnie. Időközben miranda viszonyt folytat Mr. Roberttel, Charlotte pedig felkeres egy termékenységi orvost.
One 2003. szeptember 14. 612
Az az egy
Let There Be Light 2004. január 4. 613
És lőn világosság
The Ick Factor 2004. január 11. 614
A nyálfaktor
Catch-38 2004. január 18. 615
A 38-as csapdája
Out of the Frying Pan 2004. január 25. 616
Derült konyhából villámcsapás
The Cold War 2004. február 1. 617
A hidegháború
Carrie minden idejét Petrovsky-nál tölti, így mikor ismét hazatér a lakásába, rengeteg üzenet várja a rögzítőn, természetesen Bigtől, amiket lehallgatás nélkül töröl. Samantha tudomást szerez róla, hogy Smith-ről azt pletykálják, hogy homoszexuális, ezért hogy bebizonyítsa ennek ellenkezőjét, felveszi szeretkezésüket és felrakja a felvételt az internetre. Steve végre beszereli az internetet a Brooklyn-i házba, amit Miranda rendkívül díjaz, a böngészés közben azonban ráakad Samantháék videójára. Carrie meghívja barátait Petrovsky lakására vacsorázni, ami nem sikerül valami fényesen...
Splat! 2004. február 8. 618
Placcs!
Carrie bejelenti barátnőinek, hogy Párizsba költözik Alexandr Petrovsky-val, ami Mirandának egyáltalán nem tetszik. Carrie-t megkéri Enid, a főnöke a Vogue-nál, hogy kísérje el egy partira, és lehetőleg intézzen neki egy kísérőt is. Enid teljesen ráveti magát Petrovsky-ra, és közli Carrie-vel, hogy inkább hozzá illene a férfi. Eközben Carrie régi ismerőse részegen kiesik az ablakon, és meghal. A temetésen pedig Carrie végleg elhatározza, hogy elmenekül New Yorkból, és Párizsba megy...
An American Girl in Paris, Part Une 2004. február 15. 619
Egy amerikai lány Párizsban, 1. rész
Mielőtt indulna Párizsba, Carrie összefut Biggel a lakása előtt. Közli vele, hogy búcsúvacsorára megy a lányokkal, mert Európába költözik. Miután megérkezik Párizsba, megismerkedik az Orosz lányával, ám a találkozás nem éppen a leggördülékenyebb. Miközben vásárol, a Diorban óriásit esik, és eltűnik kedvenc "Carrie nyaklánca" is, amelyért cserébe Alexandr egy gyémánt nyakékkel lepi meg őt. Samantha egy rák ellenes partin tart beszédet, eközben Charlotte és Harry tovább foglalkozik az örökbefogadással. A lányok megkérik Biget, hogy hozza haza Carrie-t Párizsból, mire a férfi a városba utazik...
An American Girl in Paris, Part Deux 2004. február 22. 620
Egy amerikai lány Párizsban, 2. rész
Carrie az Orosz volt feleségével ebédel, és megtudja, hogy azért váltak el, mert nem bírta elviselni Alexandr életvitelét. Samanthát a kemoterápia annyira kikészíti, hogy nem kívánja a szexet, de Smith kitart mellette és virágcsokrot küld neki. Miranda eldönti, hogy magukhoz veszik Steve anyját, Mary-t, mivel már nem teljesen beszámítható. Carrie találkozik párizsi rajongóival és találkozót beszélnek meg, de Alexandr megkéri, hogy inkább kísérje el az ő bemutatójára. Carrie nem tudja elviselni azt, hogy az Orosz nem foglalkozik vele, és ezt elmondja a férfinek, mire az megüti őt. Carrie elszalad, és a hotel recepcióján összefut Biggel, majd kibékülnek, és együtt térnek vissza New Yorkba, Miranda, Charlotte és Samantha nagy örömére...

További információk[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

http://www.hbo.com/city/episode/

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a List_of_Sex_and_the_City_episodes című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]