A Miért éppen Alaszka? epizódjainak listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Itt található a Miért éppen Alaszka? című televíziós sorozat epizódlistája.

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

1. évad: (1990 nyara)[szerkesztés]

Cím Első vetítés #
Pilot 1990. július 12. (CBS) 1-01 (1)
Utazás a Riviérára 1994. (MTV)
Dr. Fleischman megérkezik Alaszkába, hogy elkezdje ledolgozni az államtól az orvosi tanulmányaihoz kapott támogatást, de arról értesül, hogy a modern anchorage-i kórház helyett a távoli Cicelyben kell megkezdenie a munkáját. Az őt fogadó kisváros látványa miatt dühödt és csalódott orvos legszívesebben azonnal haza menekülne New Yorkba, de a szerződése nem hagy neki kiutat; több hónapra ott reked az isten háta mögötti településen.
Brains, Know-How and Native Intelligence 1990. július 19. (CBS) 1-02 (2)
Gondolkozz úgy, mint a hal 1994. (MTV)
Ed megkéri Dr. Fleischmant, hogy beszéljen indián gyógyító nagybátyjával. Az idős férfi súlyos beteg, de elutasítja a modern gyógyászati módszereket, mert attól fél, hogy páciensei elvesztik a belé vetett hitüket. Maggie lehordja Joelt, amiért nem tudja megjavítani a vécéjét, ezért az orvos úgy dönt, hogy maga próbálja megjavítani a tusolóját, amikor elromlik a melegvizes csapja. Maggie megsebesíti a térdét, ezért felkeresi Joelt a rendelőjében. Maurice kirúgja Christ, miután a rádiós olyasmit mond, ami nem tetszik neki.
Soapy Sanderson 1990. július 26. (CBS) 1-03 (3)
Soapy Sanderson 1994. (MTV)
Meghal egy öreg remete, a földjét Maggie-re és Fleischmanre hagyja, akiknek teljesen eltérő elképzelésük van a birtok jövőjéről. Maggie szeretné megőrizni a természetes állapotát, Joel viszont szeretné eladni néhány gazdag indiánnak, akik üzleti lehetőséget látnak benne.
Dreams, Schemes and Putting Greens 1990. augusztus 2. (CBS) 1-04 (4)
Esküvői előkészületek 1994. (MTV)
Shelly teherbe esik és esküvőt tervez, de Holling megrémül a dologtól – apja és nagyapja több mint száz évig éltek, míg feleségeik fiatalon meghaltak, így hatvan év elmúltával mindketten magukra maradtak. Holling bevallja, hogy fél a végzetétől. Eközben Maurice és Fleischman egy japán befektetőt szórakoztat, aki ingatlant kíván vásárolni Cicelyben.
The Russian Flu 1990. augusztus 9. (CBS) 1-05 (5)
Az orosz vírus 1994. (MTV)
Fleischman menyasszonya, Elaine látogatóba érkezik, miközben az egész várost ledönti a lábáról az influenzajárvány, így alig jut idejük egymásra. Lázálmában a városka lakói a gyámoltalan orvost hibáztatják. Marilyn egy borzalmas szagú bennszülött orvosságot osztogat, amitől mindenki meggyógyul, de nem árulja el Fleischmannek, hogy miből készíti.
Sex, Lies and Ed's Tapes 1990. augusztus 16. (CBS) 1-06 (6)
Az elfelejtett férj 1994. (MTV)
Shelly rájön, hogy a terhességét csupán képzelte. Hollinggal való kapcsolatát tovább bonyolítja, hogy feltűnik férje, Wayne, a húsz év körüli hokijátékos, aki szeretne elválni, hogy összeházasodhasson Shelly legjobb barátnőjével, de előbb Shellynél próbálkozik.

Fleischman egy kinövést talál Rick mellkasán. Figyelembe véve, hogy Maggie többi barátja korán meghalt, aggódni kezd. Bár kiderül, hogy a dolog veszélytelen, Maggie rossz néven veszi, hogy Rick hitt az „O'Connell átokban”.

Ed nehezen talál témát forgatókönyvéhez. Képzeletében megelevenedik a Az elveszett frigyláda fosztogatói és az Éjszakai cowboy világa, melyben vele együtt feltűnnek a város más lakói is. Végül megfogadja Dr. Fleischman tanácsát, aki azt javasolja neki, hogy arról írjon, amit jól ismer – Cicely lakosairól.

Az epizód eredeti címe Steven Soderbergh Szex, hazugság, videó című filmjére utal.

A Kodiak Moment 1990. augusztus 23. (CBS) 1-07 (7)
Medvevadászat 1994. (MTV)
Maurice arról értesül, hogy Malcolm, a testvére meghalt, így ő maradt az utolsó Minnifield. Meggyőzi Christ, hogy legyen az örököse és megpróbálja őt a saját képére formálni.

Ed elmondja Hollingnak, hogy visszatért Jessie, a medve, ami korábban kis híján megölte a vadászt. Holling, Ed és Shelly megpróbálnak az állat nyomára bukkanni, de nem járnak sikerrel.

Fleischmannek a gyermekgondozásról kell előadást tartania egy másik településen. Maggie-t kéri meg rá, hogy vigye el őt repülőgépével; az együtt töltött idő alatt kötődni kezdenek egymáshoz.

The Aurora Borealis 1990. november 28. (CBS) 1-08 (8)
Sarki fény 1994. (MTV)
Az északi fény megjelenése intenzív álmokat vált ki a lakosok körében.

Dr. Fleischman hall egy történetet Adamről, a nagylábú helyi megfelelőjéről. Mikor egy éjszaka az úton lerobban az autója, feltűnik a rejtélyes alak, akiről kiderül, hogy csak egy ellenséges remete, aki mélyen az erdőben él. Cicelybe visszaérve az orvos beszámol az élményéről, de senki sem hisz neki.

Feltűnik Bernard, aki miután eladta portlandi lakását, vett egy motorkerékpárt és megmagyarázhatatlan okból észak felé vette az irányt. Összetalálkozik Chris-szel, akivel furcsa összhangba kerülnek, mint kiderül, még az álmaik is közösek. Végül rájönnek, hogy egyazon napon születtek ugyanattól az apától, akinek titokban két családja volt. Mindketten megörülnek a váratlan felfedezésnek, később Bernard visszatér Portlandbe.

2. évad: (1991 tavasza)[szerkesztés]

Cím Első vetítés #
Goodbye to All That 1991. április 8. (CBS) 2-01 (9)
TV-láz 1994. (MTV)
Fleischman levelet kap menyasszonyától, Elaine-től, aki ez úton kívánja megszakítani vele a kapcsolatot. Holling egy műholdvevőt szerel fel a bárban Shelly számára, aki teljesen tévéfüggővé válik és vásárolgatni kezd a teleshop csatornák kínálatából.
The Big Kiss 1991. április 15. (CBS) 2-02 (10)
A megváltó csók 1994. (MTV)
Mikor Ed többet szeretne megtudni a szüleiről, segítséget kap egy 256 éve halott indián főnök szellemétől, Várakozótól. Egy gyönyörű nő halad keresztül a városon és mikor távozik, Chris elveszti a hangját. Várakozó Eden keresztül azt üzeni Chrisnek, hogy csak úgy szerezheti vissza a hangját, ha lefekszik a város legszebb nőjével, aki a rádiós szerint Maggie.
All Is Vanity 1991. április 22. (CBS) 2-03 (11)
Hiúságok hiúsága 1994. (MTV)
Holling bezsongatja Shellyt, mikor szembeszáll egy részeggel. Egy ismeretlen ember meghal Dr. Fleischman várójában, a helybéliek pedig megpróbálják kideríteni, kicsoda. Maggie-t zavarba hozza, mikor apja váratlanul meglátogatja, és a vártnál többet kap, amikor Joelt kéri meg, hogy játssza el a barátja szerepét.
What I Did for Love 1991. április 29. (CBS) 2-04 (12)
Álom, álom 1994. (MTV)
Maggie-nek egy szürreális álom a New York-i vakációjára készülő Joel halálát jósolja. Az orvos korábban érkező helyettese olyan kedves, energikus és ügyes, hogy az egész város megkedveli, ami Joelt féltékennyé és gyanakvóvá teszi. Maggie Chris útmutatását kéri, mivel nem tudja eldönteni hogy beszéljen-e Joelnek az álmairól. Maurice-nál egy házas űrhajós rajongó tesz látogatást. A városalapítási évfordulóra készülő Chris feltárja, hogy az alapítók egy leszbikus pár, Cicely és Roslyn voltak, akik a szűk látókörű Montana-ból menekültek el a XX. század elején.
Spring Break 1991. május 6. (CBS) 2-05 (13)
Tavaszi láz 1994. (MTV)
A közeledő tavasz furcsa álmokat hoz Maggie-nek és Joelnek. Egy lopássorozat miatt a városba érkezik Barbara Semanski őrmester, aki elbűvöli Maurice-t. A tavaszi láz hatására Holling kötekedni kezd a vendégeivel.
War and Peace 1991. május 13. (CBS) 2-06 (14)
Háború és béke 1994. (MTV)
Egy orosz operaénekes és nemzetközi híresség tesz éves látogatást Cicelyben, melynek lakói szívélyesen fogadják a vendéget. Látogatása régi sebet szakít fel Maurice-ban. Ed randevúzik Könnyű Tollal, miután a lányt lenyűgözik a levelek, amiket Chris ír az ő nevében. Hollingot nem hagyják aludni gyötrő álmai.
Slow Dance 1991. május 20. (CBS) 2-07 (15)
Egy lassú tánc 1994. (MTV)
Egy légkörbe visszatérő műhold rázuhan Maggie barátjára, Rickre, aki a nagy erejű becsapódás következtében nemcsak meghal, de össze is olvad a ronccsal. Egy rosszkedvű feleség megpróbálja rábeszélni Maggie-t, hogy találkozzon a férjével, ráhozva az „átkot”. Két férfi ingatlant akar vásárolni Maurice-tól, aki visszataszítónak találja kettejük kapcsolatát.

3. évad: (1991-1992)[szerkesztés]

Cím Első vetítés #
The Bumpy Road To Love 1991. szeptember 23. (CBS) 3-01 (16)
Ádám és Éva 1994. (MTV)
Adam felkeresi Dr. Fleischmant és megkéri, hogy látogassa meg hipochonder társát, Eve-et. Leleplezik Rick szobrát, amely emléket állít a műholddal való ütközésének.
Only You 1991. szeptember 30. (CBS) 3-02 (17)
A vak Kupidó 1998. (TV2)
A nők szerte a városban Chrishez vonzódnak, akit csak az az egy érdekel, aki valamiért nem mutat érdeklődést iránta. Maurice neheztel, amiért Shelly évekkel korábban elhagyta őt Hollingért; kiderül, hogy mindhárman másképpen emlékeznek az esetre. Maggie aggódik az öregedés miatt, melynek köszönhetően távollátás kezd kialakulni nála.
Oy, Wilderness 1991. október 7. (CBS) 3-03 (18)
Kényszerleszállás 1998. (TV2)
Joel egy távoli településre utazik védőoltásokat beadni, visszatérőben pedig Maggie gépe lerobban, így kényszerleszállást hajtanak végre a vadonban. Shelly egyik régi barátnője érkezik a városba, aki szeretne összeházasodni Shelly férjével, ezért megkéri Shellyt, hogy váljon el.
Animals R Us 1991. október 14. (CBS) 3-04 (19)
Visszatérés 1998. (TV2)
Ed filmet forgat Cicely életéről, miközben Maggie-nek az az érzése támad, hogy egy kóbor kutya a halott barátja reinkarnációja. Maurice szeretné nagy üzleti vállalkozássá alakítani Marilyn struccfarmját.
Jules et Joel 1991. október 28. (CBS) 3-05 (20)
Joel és Jules 1998. (TV2)
Fleischmant meglátogatja Jules, az egypetéjű ikertestvére. Úgy döntenek, hogy személyiséget cserélnek: Jules (mint Joel) orvosként kezd praktizálni, miközben Joel (mint Jules) szembe kerül a törvénnyel.
The Body In Question 1991. november 4. (CBS) 3-06 (21)
Pierre naplója 1998. (TV2)
Cicely környékén egy fagyott testet találnak és egy naplót, amely szerint az elhunyt Napóleonnal érkezett Alaszkába. Miközben Joel egyre kevésbé kételkedik a dologban, egyre inkább úgy érzi, hogy a Cicelyben töltött idő alatt megváltozik.
Roots 1991. november 11. (CBS) 3-07 (22)
Gyökerek 1998. (TV2)
Fleischman volt menyasszonya, Elaine, rövid idővel a férje halála után a városba érkezik, ami vegyes érzelmeket vált ki Maggie-ből. Chris különös, Afrikával kapcsolatos álmot lát, miután afroamerikai testvére újabb látogatást tesz nála. Adam ismét feltűnik Cicelyben.
A-Hunting We Will Go 1991. november 18. (CBS) 3-08 (23)
Vadászkaland 1998. (TV2)
Joel megdöbben, mikor Maggie megjelenik egy általa lelőtt szarvassal. Miután megvitatják a dolgot, Joel úgy dönt, vadászni megy Hollinggal és Chris-szel. Eközben Ed aggódni kezd, mivel Ruth-Anne megsérül, és mint kiderül, már lassan hetvenöt éves lesz.
Get Real 1991. december 9. (CBS) 3-09 (24)
Valóság és káprázat 1998. (TV2)
Egy cirkuszi társulat érkezik Cicelybe, és a csendes „repülő ember” felfigyel Marilynre. Shelly nehezen viseli, mikor Holling megjegyzi, hogy aránytalanul nagy a lába.
Seoul Mates 1991. december 16. (CBS) 3-10 (25)
Szöuli ivadék 1998. (TV2)
A városban megrendezik a Holló ünnepét. Maggie aggódik amiatt, hogy haza kell utaznia az ünnepekre, Joel pedig felállítja első karácsonyfáját. Maurice-hoz váratlan látogatók érkeznek Dél-Koreából; egyikük egy volt barátnője, másikuk pedig a közös fiuk, akiről korábban nem is hallott.
Dateline: Cicely 1992. január 6. (CBS) 3-11 (26)
Panaszkodó fák 1998. (TV2)
Maurice az újságja iránti érdeklődés fellendítéséhez ráveszi Adamet egy állandó rovat vezetésére. Az egyik cikk azt állítja, hogy némelyik fának saját hangja van. Maggie hallja őket, de Joel szkeptikus a dolgot illetően. Holling adótartozásának csökkentése érdekében Chris betársul a Tégla üzemeltetésébe, de ez olyan változásokkal jár, amik irritálják Hollingot.
Our Tribe 1992. január 13. (CBS) 3-12 (27)
A törzs új tagja 1998. (TV2)
Joel egy kulturális átalakuláson megy keresztül, miután egy kecskét kap ajándékba egy idős indián betegétől, aki a kezelésért hálából be akarja őt fogadni a törzsébe. Holling közben rejtélyes módon bezárja a Téglát, azzal az indokkal, hogy fel kell viaszozni a padlót.
Things Become Extinct 1992. január 20. (CBS) 3-13 (28)
Kiveszőben lévő holmik 1998. (TV2)
Holling, nagybátyja halála után önvizsgálatot tart. Ed filmet akar készíteni egy kihalóban levő mesterségről, de végül úgy dönt, hogy inkább elsajátítja azt. Joel közben a kulturális elszigeteltségtől szenvedve megpróbál más zsidókat találni Alaszkában.
Burning Down the House 1992. február 3. (CBS) 3-14 (29)
Pusztulás és teremtés 1998. (TV2)
Maggie-hez édesanyja megdöbbentő hírrel érkezik; elvált Maggie apjától, nem sokkal ezután pedig véletlenül leégeti Maggie házát. Chris egy tehenet keres, melyet egy performansz részeként ki akar lőni egy hajítógéppel. Végül meggondolja magát és egy zongorát használ lövedéknek.
Democracy In America 1992. február 24. (CBS) 3-15 (30)
Éljen a demokrácia 1998. (TV2)
A polgármester-választás közeledtével Holling hírül veszi, hogy régi barátja, Edna Hancock ellene indul, mivel szerinte Holling nem tartotta be az ígéreteit. Ed első szavazására készül, Chris, bár nem szavazhat, élvezi a választás izgalmait, Joel és Maggie pedig a pártokról vitatkozik.
Three Amigos 1992. március 2. (CBS) 3-16 (31)
A három cimbora 1998. (TV2)
Egy régi vadásztársuk halála miatt Holling és Maurice a vadonba indul, hogy teljesítsék végakaratát, miszerint egy a civilizációtól távol eső helyen kell őt eltemetni. Chris közben felolvasást tart Jack London A vadon szava című regényéből, ami jól tükrözi Hollingék kalandját.
Lost and Found 1992. március 9. (CBS) 3-17 (32)
Túlvilági hangok 1998. (TV2)
Joel megtudja, hogy a háza egyik előző lakója öngyilkos lett, és néha visszajár kísérteni. Eve aggódik, mivel úgy gondolja, hogy egy egzotikus betegségben szenved. Maurice csalódik, mikor rájön, hogy egy volt katonatársa nem olyan tökéletes, mint amilyennek gondolta.
My Mother, My Sister 1992. március 16. (CBS) 3-18 (33)
Apai örömök 1998. (TV2)
Shellyhez váratlanul beállít édesanyja, új, húsz év körüli férjével. A helybéliek ideiglenesen örökbe fogadnak egy csecsemőt, akire Joel várójában találtak rá. Adam felfedezi, hogy hasonló fájdalmai vannak, mint a terhes Eve-nek.
Wake Up Call 1992. március 23. (CBS) 3-19 (34)
Újjászületés 1998. (TV2)
Közeledik a tavasz és Maggie szerelemre vágyik. Shelly bőre teljesen megújul, ami arra emlékezteti Joelt, hogy az együttérzés és a tudományos ismeretek egyaránt fontosak.
The Final Frontier 1992. április 27. (CBS) 3-20 (35)
A végső határ 1998. (TV2)
Holling megdöbben, amikor Ed felfedezi, hogy Jesse, a medve elpusztult. Japán turisták érkeznek a városba, miközben felbukkan egy gazdátlan csomag, ami régóta kering a világ körül.
It Happened In Juneau 1992. május 4. (CBS) 3-21 (36)
Egy csók és más semmi 1998. (TV2)
Joel és Maggie között fellángolnak az érzelmek, mikor egy juneau-i szállodában arra kényszerülnek, hogy közös szobában aludjanak. Chris és testvére, Bernard első alkalommal nincsenek teljesen szinkronban egymással.
Our Wedding 1992. május 11. (CBS) 3-22 (37)
Menyegző 1998. (TV2)
Adam és a terhes Eve elhatározzák, hogy összeházasodnak. Maggie tagadja, hogy lefeküdt volna Joellel Juneau-ban (úgy emlékszik, hogy elaludt, mielőtt bármi komolyabb történhetett volna). Mikor Joel végül elismeri az igazságot, meglepődik Maggie reakcióján. Semanski őrmester hivatalos ügyben jár Maurice-nál.
Cicely 1992. május 18. (CBS) 3-23 (38)
Cicely 1998. (TV2)
Joel egy éjszaka elüt egy 108 éves öregembert, aki komolyabban nem sérül meg. Kiderül, hogy az illetőt Ned Svenborgnak hívják és jól ismeri Cicely alapításának történetét. 1902-ben egy „szabad gondolkodású” leszbikus pár, Cicely és Roslyn érkezett a településre a konzervatív Montana-ból. Udvariassággal és méltósággal létrehoztak egy utópikus álmot, a települést irodalmi szalonnal, színházzal és tánccal művészkolóniává változtatták.

4. évad: (1992-1993)[szerkesztés]

Cím Első vetítés #
Northwest Passages 1992. szeptember 29. (CBS) 4-01 (39)
Születésnap 1998. (TV2)
Harmincadik születésnapjának megünneplésére Maggie, elmélkedés és lelki megtisztulás céljából egy hetet egyedül, táborozással tölt. Marilyn megkéri Christ, hogy tanítsa meg őt autót vezetni. Maurice egy diktafon segítségével elkezdi összegyűjteni a gondolatait az emlékiratai megírásához.
Midnight Sun 1992. október 5. (CBS) 4-02 (40)
Napkórság 1998. (TV2)
A „fénybolond” Joel rengeteg többletenergiával rendelkezik. Elvállalja, hogy felkészíti a cicely-i kosárlabdacsapatot a sleetmute-iakkal való éves összecsapásra. Ruth-Anne-t meglátogatja egy divatos női ruhákkal kereskedő régi barátja.
Nothing's Perfect 1992. október 12. (CBS) 4-03 (41)
Semmi sem tökéletes 1998. (TV2)
Chris véletlenül elgázol egy kutyát, aminek rövidesen beleszeret a gazdájába (Amybe, a Pi ladybe). Maurice egy igen értékes antik Augsburg órát vásárol, aminek az összeszereléséhez egy magasan képzett specialista érkezik Németországból.
Heroes 1992. október 19. (CBS) 4-04 (42)
Hősök 1998. (TV2)
Chrisnek döntenie kell arról, mit tegyen halott barátja (Tooley) maradványaival. Egy heavy metal rocksztár (Adam Ant alakításában) véletlenül Cicelybe érkezik Szicília helyett.
Blowing Bubbles 1992. november 2. (CBS) 4-05 (43)
Csalás és ámítás 1998. (TV2)
Cicely rejtélyes új lakója (Mike Monroe), aki teljesen elszigetelve él hermetikusan lezárt házában, Maggie-ből érdeklődést, Joelből pedig kételkedést vált ki. Ruth-Anne-t befektetési bankárként dolgozó fia látogatja meg, aki fel akarja adni karrierjét, hogy egyszerűbb életet kezdhessen Cicelyben.
On Your Own 1992. november 9. (CBS) 4-06 (44)
Máglyák 1998. (TV2)
A repülő ember visszatér Cicelybe és udvarolni kezd Marilynnek; Ed talál egy gyűrűt, amely egykor Federico Fellinié volt; Maurice Mike segítségét kéri, hogy végrendeletébe belevegye újonnan felfedezett koreai fiát, Duk Wont.
The Bad Seed 1992. november 16. (CBS) 4-07 (45)
Egy a millióból 1998. (TV2)
Mindenki megdöbben, amikor Holling törvénytelen lánya váratlanul felbukkan a városban – különösen Holling, aki azt hitte, hogy terméketlen. Maggie segédkezik Marilynnek új háza keresésében. Edet meglátogatja Hercegnő, a daru, melyet fióka korában vett gondjaiba.
Thanksgiving 1992. november 23. (CBS) 4-08 (46)
Hálaadás 1998. (TV2)
Cicely a halottak napján tartandó parádéra és a hálaadás-napi ünnepségre készül; Joel megtudja, hogy a dollár árfolyamának változása miatt a szolgálati idejét Alaszka állam meghosszabbította öt évre.
Do The Right Thing 1992. november 30. (CBS) 4-09 (47)
Nem vagyunk angyalok 1998. (TV2)
Egy volt KGB tag bukkan fel Maurice-nál és eladásra kínálja az ügynökségtől származó dossziéját; harminc év után először egy egészségügyi ellenőr vizsgálatot tart a Téglában; Maggie megfogadja, hogy a továbbiakban úgy fog élni, mintha minden napja az utolsó lenne.
Crime and Punishment 1992. december 14. (CBS) 4-10 (48)
Bűn és bűnhődés 1998. (TV2)
Christ letartóztatják és Nyugat-Virginia állam a kiadatását kéri, amiért a börtönből való szabadulása után nem jelent meg a nevelőtisztjénél és távozott az államból.
Survival of the Species 1993. január 4. (CBS) 4-11 (49)
Múlt és jövő 1998. (TV2)
Ednek fontossá válik a környezetvédelem; Maggie ásás közben ősi indián tárgyakat fedez fel a kertjében; Chris összebarátkozik egy eltévelyedő fiatallal és segít neki jó útra térni.
Revelations 1993. január 11. (CBS) 4-12 (50)
Megvilágosodás 1998. (TV2)
Chris egy kolostorban tölti a vakációját; Ruth-Anne egy évtizednyi spórolás után megvásárolja Maurice-tól az üzlethelyiséget; Joelt szörnyen nyugtalanítja, hogy nincs páciense.
Duets 1993. január 18. (CBS) 4-13 (51)
Párosok 1998. (TV2)
Edet spirituális vezetője eljuttatja igazi apjához; Maggie és Mike először csókolják meg egymást; egy utazó zongorahangoló érkezik a Téglába.
Grosse Pointe, 48230 1993. február 1. (CBS) 4-14 (52)
Otthon, édes otthon 1998. (TV2)
Maggie egy kosárlabdameccsre szóló jeggyel megvesztegeti Joelt, hogy a barátjaként kísérje el őt a nagymamája születésnapjára, a michigani Grosse Pointe-ba.
Learning Curve 1993. február 8. (CBS) 4-15 (53)
Jó pap holtig tanul 1998. (TV2)
Joel aggodalmai ellenére Marilyn vakációzni indul; Holling megpróbál leérettségizni.
Ill Wind 1993. február 15. (CBS) 4-16 (54)
Rossz szél 1998. (TV2)
A feszültség a tetőfokára hág Maggie és Joel között, és végül „megteszik a dolgot”; Maurice zaklatott, amiért Chris megmenti az életét, mivel attól fél, hogy örökre a beosztottja adósa marad; Edet kíváncsivá teszi a halál.
Love's Labour Mislaid 1993. február 22. (CBS) 4-17 (55)
Szerelem, átkozott gyötrelem 1998. (TV2)
Maggie megfeledkezik róla, hogy lefeküdt Joellel; Ed egy megtervezett házasság alanyává válik; Holling és Ruth-Anne egy ritka madarat próbál lefényképezni.
Northern Lights 1993. március 1. (CBS) 4-18 (56)
Északi fény 1998. (TV2)
Maurice összebarátkozik Cicely első hajléktalanjával; Joel sztrájkolni kezd, miután nem engedik szabadságra; Ruth-Anne, Chris és Holling különböző téli rituálékkal töltik az idejüket.
Family Feud 1993. március 8. (CBS) 4-19 (57)
Családi viszály 1998. (TV2)
Mikor egy totemoszlop készül a Forgószél család számára, kiújul egy 1934-ben kezdődött törzsi ellentét, megosztva a Cicelyben élő indiánokat.
Homesick 1993. március 15. (CBS) 4-20 (58)
Honvágy 1998. (TV2)
Mike a legújabb teszteredményei szerint teljesen egészséges, és úgy érzi, el kell hagynia Cicely-t és Maggie-t, hogy hadba szálljon a környezetvédők oldalán.
The Big Feast 1993. március 22. (CBS) 4-21 (59)
A nagy eszem-iszom 1998. (TV2)
Maurice az évenként megrendezett nagy estélyét szervezi, melyen ezúttal a cége huszonöt éves évfordulóját is megünnepli, Adam és Eve is felbukkan, újszülött gyermekükkel együtt.
Kaddish for Uncle Manny 1993. május 3. (CBS) 4-22 (60)
Kaddish 1998. (TV2)
Mikor a nagybátyja meghal, Joel felfedezi, hogy a legfontosabb kapcsolatok alapja nem feltétlenül a közös vallás, hanem inkább a közösséghez való tartozás.
Mud and Blood 1993. május 10. (CBS) 4-23 (61)
Sár és vér 1998. (TV2)
Cicely a tavaszi Szúnyog-fesztiválra készül; Miközben Joel a vérszívó élősködőktől szenved, Maggie, nagy megdöbbenésére pozitív erőt vél felfedezni magában, miután megmenti Dave-et egy lezuhanó táblától; Holling úgy dönt, kipróbálja a földművelést; Maurice és Chris egy disznó segítségével szarvasgombák után kutatnak; Shelly megtudja, hogy terhes.
Sleeping With the Enemy 1993. május 17. (CBS) 4-24 (62)
Esküdt ellenségek 1998. (TV2)
Duk Won engedélyt kér Maurice-tól, hogy elvehesse menyasszonyát; Ed tlingit nyelvű szinkront készít egy klasszikus westernfilmhez; Holling állandóan szexelni akar Shellyvel.
Old Tree 1993. május 24. (CBS) 4-25 (63)
Az öreg fa 1998. (TV2)
Egy cicely-ek számára fontos öreg fa megbetegszik, a városlakók Joel kérik fel, hogy derítse ki, milyen sors vár rá. Shelly képtelen beszélni, ehelyett mindig énekel.

5. évad: (1993-1994)[szerkesztés]

Cím Első vetítés #
Three Doctors 1993. szeptember 20. (CBS) 5-01 (64)
Három orvos 2008. május 21. (Viasat 3)
A gleccserláztól szenvedő Joelt a városlakók felváltva ápolják; Edet furcsa élményei ráébresztik, alkalmas arra, hogy sámánná váljon; Shelly újra beszélni kezd.
The Mystery of the Old Curio Shop 1993. szeptember 27. (CBS) 5-02 (65)
Az antiküzlet rejtélye 2008. május 22. (Viasat 3)
Maurice-t minden az öregedésre emlékezteti, és addig bosszankodik, míg végül szívrohamot kap; Maggie újraéli gyermekkori fantáziáját Nancy Drew-val, a különös nyomozóval; Joel jiddis nyelvű nyomokat talál a Cicelyben beszélt angol nyelvben és a város történetében.
Jaws of Life 1993. október 4. (CBS) 5-03 (66)
A csendes gyilkos 2008. május 23. (Viasat 3)
Maurice viaszmásolatot készíttet magáról; Chris rádöbben, hogy az élete valószínűleg hosszabb lesz a családtagjaira jellemző 40 évnél; egy vándorló fogorvos érkezik Cicelybe. (Joel a városon kívül tartózkodik, ezért nem látható ebben a részben.)
Altered Egos 1993. október 11. (CBS) 5-04 (67)
Különféle egók 2008. május 26. (Viasat 3)
Chris zavarban van Bernard barátnője miatt, akiről kiderül, hogy az ő elfelejtett egykori egyik szerelme; Joel amiatt aggódik, hogy elveszíti a New York-iakra jellemző éberségét; Marilyn az egészségügyi kartonok átvizsgálásával próbál egészséges barátot találni magának.
A River Doesn't Run Through It 1993. október 25. (CBS) 5-05 (68)
A folyó nem szeli ketté 2008. május 27. (Viasat 3)
Maurice vonakodik bevallani, hogy legújabb üzlete balul sült el; Ruth-Anne-hez adóellenőr érkezik.
Birds of a Feather 1993. november 1. (CBS) 5-06 (69)
A sors 2008. május 28. (Viasat 3)
Joelt meglátogatják a szülei; Holling mindenkit megdöbbent, amikor kijelenti, hogy utálja a sportokat.
Rosebud 1993. november 8. (CBS) 5-07 (70)
A filmfesztivál 2008. május 29. (Viasat 3)
Maurice felkéri Edet, hogy rendezzen filmfesztivált Cicelyben; Joelt megpróbálják beszervezni a helyi önkéntes tűzoltóbrigádba.
Heal Thyself 1993. november 15. (CBS) 5-08 (71)
A zöld manó 2008. május 30. (Viasat 3)
Edet kigúnyolja a Zöld Manó; Holling kiborítja Shellyt, mikor viccet csinál a terhestornából; Maggie saját mosó- és szárító gépeket vesz, de hiányozni kezdenek neki a mosodai traccspartik.
A Cup of Joe 1993. november 22. (CBS) 5-09 (72)
A meglepetés 2008. június 2. (Viasat 3)
Holling és Ruth-Anne megtudják, hogy nagyapáik ismerték egymást, és Hollingé megette Ruth-Annét; Chris megpróbál pilótavizsgát tenni; Joel felfedezi, hogy Marilynnek érzéke van a nyomozáshoz.
First Snow 1993. december 13. (CBS) 5-10 (73)
Az első hó 2008. június 3. (Viasat 3)
Joelt megviseli egy idős páciense természetes halála; Maurice összeomlik, mikor Shelly azt hazudja neki, hogy korábban nem vallott neki szerelmet; Maggie a házát igyekszik átrendezni a téli időszakra, de kétségei vannak az újonnan vett foteljével kapcsolatban.
Baby Blues 1994. január 3. (CBS) 5-11 (74)
Bébi blúz 2008. június 4. (Viasat 3)
Shelly ideges a gyerekszülés miatt; Ed ízelítőt kap a showbiznisz kegyetlen világából; Maggie és Joel bevallják egymásnak, hogy nem kedvelik a gyerekeket.
Mr. Sandman 1994. január 10. (CBS) 5-12 (75)
Álomfejtés 2008. június 5. (Viasat 3)
Az északi fény feltűnése furcsa alvászavarokat okoz: mindenki valaki más visszatérő álmát álmodja; Holling pszichoszomatikus okból undorodni kezd az ételtől és Dr. Fleischman segítségét kéri; Maurice-ról kiderül, hogy női cipőkről álmodik.
Mite Makes Right 1994. január 17. (CBS) 5-13 (76)
Az atka csata 2008. június 6. (Viasat 3)
Maggie a poratkákkal küszködik; Maurice befektetésként egy ritka és értékes hegedűt vásárol; Chris alkotói holtpontra jut egy szobor készítése közben.
A Bolt From the Blue 1994. január 24. (CBS) 5-14 (77)
Megvilágosodva 2008. június 9. (Viasat 3)
Maurice és Adam összecsapnak a tűzijáték lebonyolítására szerződtetett cég miatt; Joel egy betegét tanítja a beszélgetés művészetére; Edbe belecsap a villám.
Hello, I Love You 1994. január 31. (CBS) 5-15 (78)
Szeretlek 2008. június 10. (Viasat 3)
Shelly megszüli gyermekét; Ruth-Anne és Walt lerobbannak az úton; Maggie és Joel rájönnek, hogy nem kell versenyezniük egymással.
Northern Hospitality 1994. február 28. (CBS) 5-16 (79)
Északi vendégszeretet 2008. június 11. (Viasat 3)
Maggie leckét ad Joelnek a helyi társasági etikettről; Christ megrázza, amikor egy hallgatója a búcsúlevelében őt okolja az öngyilkosságáért; Shelly hazaviszi Kanadába Randit, hogy megmutassa neki, honnan származik.
Una Volta in L'Inverno 1994. március 7. (CBS) 5-17 (80)
Kabinláz 2008. június 12. (Viasat 3)
Joel és Maggie arra kényszerül, hogy egy hóvihar elől egy reptéri kunyhóban húzzák meg magukat; Ruth-Anne olaszul tanul Shellyvel, de egyre inkább elmegy a kedve tőle; Walt függővé válik egy speciális világító eszköztől, ami a napfényhiány okozta depressziót hivatott kompenzálni.
Fish Story 1994. március 14. (CBS) 5-18 (81)
A hal-eset 2008. június 13. (Viasat 3)
Joelnek túlvilági élményben lesz része, miután horgászás közben valami furcsa dolog akad a horgára; Ruth-Anne-nek elege lesz a túlzsúfolt üzletből és Chris motorjával nekivág az országútnak; Holling festeni kezd.
The Gift of the Maggie 1994. március 28. (CBS) 5-19 (82)
Maggie ajándéka 2008. június 16. (Viasat 3)
Maurice egy tűzeset miatt kénytelen átmenetileg kiköltözni a házából, de Hollingéknál nem tudja elviselni a kiszolgáltatottságot; Joel depressziós lesz, mert senkivel sem tudja megosztani orvosi karrierje legnagyobb élményét; Chris leckét kap az életről egy jóindulatú szarvastól.
A Wing and a Prayer 1994. április 11. (CBS) 5-20 (83)
A hit szárnyán 2008. június 17. (Viasat 3)
Ed pletykálni kezd Ruth-Anne szerelmi életéről; Maggie és Maurice egy összerakható repülőgépet építenek; Holling és Shelly Randi keresztelőjére készül.
I Feel the Earth Move 1994. május 2. (CBS) 5-21 (84)
Érzem ahogy mozog a Föld 2008. június 18. (Viasat 3)
Ron és Erick úgy döntenek, hogy nyolc év után házasságot kötnek; Maggie-re komoly szédülési rohamok törnek rá, amikről úgy gondolja, hogy Joel miatt vannak.
Gran Prix 1994. május 9. (CBS) 5-22 (85)
Gran Prix 2008. június 19. (Viasat 3)
Maurice Cicelybe hozza a világhírű kerekes székes versenyt, a Napkelte Maratont; Ed egy betegéért megküzd Külső Megerősítéssel; Ted megtudja, milyen a gazdagok magányossága.
Blood Ties 1994. május 16. (CBS) 5-23 (86)
Véradás 2008. június 20. (Viasat 3)
Grosse Pointe-ból Cicelybe érkezik Maggie gyermekkori barátja; Joel elveszti az önbizalmát az éves véradás alatt; Ed azt hiszi, sikerült megtalálnia az anyját.
Lovers and Madmen 1994. május 23. (CBS) 5-24 (87)
Szerelmesek és őrültek 2008. június 23. (Viasat 3)
Joel felfedez egy tökéletesen megőrződött gyapjas mamutot; Maurice kihozza Calt a börtönkórházból, hogy magánkoncertet adjon a számára, amíg Semanski őrmesterrel vacsorázik; Chris találkozik egy régi középiskolai barátnőjével, de a nő valamiért nem olyan, mint amilyennek emlékezett rá.

6. évad: (1994-1995)[szerkesztés]

Cím Első vetítés #
Dinner at Seven-Thirty 1994. szeptember 19. (CBS) 6-01 (88)
Vacsora fél nyolckor 2008. június 25. (Viasat 3)
Joel Manhattanben találja magát egy alternatív valóságban, miután véletlenül iszik Ed egyik gyógyító készítményéből.
Eye of the Beholder 1994. szeptember 26. (CBS) 6-02 (89)
Átverés és árverés 2008. június 26. (Viasat 3)
Ed bekapcsolódik a Hayden Keyes elleni nyomozásba, ami egy biztosítási csalás ügyében folyik; Maggie felajánl egy értéktelennek tűnő családi örökséget egy jótékonysági árverésre.
Shofar, So Good 1994. október 3. (CBS) 6-03 (90)
Az engesztelés napja 2008. június 27. (Viasat 3)
Joel a Jom kippur idején rátalál a kedvesség és a gyengédség felé vezető útra; Ed segít Hollingnak, hogy meg tudjon bocsátani magának, amiért nem törődött az első lányával, miközben Maurice problémáját is megoldja, aki rókavadászatot szervez, amit végül kénytelen róka nélkül megtartani.
The Letter 1994. október 10. (CBS) 6-04 (91)
A levél 2008. június 30. (Viasat 3)
Cicelybe új borbély érkezik; Maggie számvetést végez az életét illetően, miután kinyit egy levelet, amit még tinédzserként írt saját magának; Joel elkezdi kiélni magát, miután egy rákos daganatot vél felfedezni a fején és úgy érzi, vége az életének; Shelly megtanulja, hogy egy lánclevél nincs hatással a sorsára.
The Robe 1994. október 17. (CBS) 6-05 (92)
A köpeny 2008. július 1. (Viasat 3)
Joel megragadja a lehetőséget, hogy bebizonyítsa a Johns Hopkins Egészségügyi Intézetnek, hogy tévedtek, amikor elutasították a felvételi kérelmét; Shelly megküzd az ördöggel, aki felajánlja neki, hogy teljesíti a legmerészebb álmát; Chris egy hasbeszélő bábut szerepeltet a műsorában a véleménye kimondására.
Zarya 1994. október 31. (CBS) 6-06 (93)
Zárja 2008. június 24. (Viasat 3)
Ed történetmesélő technikával próbálja meggyógyítani Marilyn lábfájását. Marilyn elmeséli nagyapja történetét, aki találkozott Anasztázia hercegnővel, aki egy Leninnel tartandó béketárgyalásra érkezett Cicelybe.
Full Upright Position 1994. november 7. (CBS) 6-07 (94)
Teljes gőzzel előre 2008. július 2. (Viasat 3)
Joel és Maggie úgy döntenek, hogy elutaznak egy hétre Oroszországba; Maurice megpróbálja felkészíteni az unokaöccsét arra, hogy az megörökölhesse vállalkozását; Chris elektromossággal kísérletezik.
Up River 1994. november 14. (CBS) 6-08 (95)
A szerelem keresztmetszete 2008. július 3. (Viasat 3)
Joel a szerződésével nem törődve elhagyja Cicelyt és letelepszik egy Manonash nevű távoli indián faluban, miután Maggie kijelenti, hogy képtelenek együtt élni; Chris leckét kap az életről, amikor megpróbálja átalakítani a lakókocsiját; Ruth-Ann rádöbben, hogy beleszeretett Waltba.
Sons of the Tundra 1994. november 28. (CBS) 6-09 (96)
A tundra fiai 2008. július 4. (Viasat 3)
Cicelybe egy új orvos érkezik a felesége társaságában; Holling szeretne csatlakozni a Tundra Fiai nevű elit férfiklubhoz; Ed egy mágikus pisztráng hatására látni kezdi a jövőt; Joel felbukkan a városban, hogy beszerezzen egy új vadászkést.
Realpolitik 1994. december 15. (CBS) 6-10 (97)
Szex és politika 2008. július 7. (Viasat 3)
Maggie-t Cicely polgármesterévé választják, amitől Chris kikészül; Phil egy metafizikai golfmeccset vív Joellel; Marilyn megpróbálkozik a kutyatenyésztéssel.
The Great Mushroom 1995. január 4. (CBS) 6-11 (98)
A hatalmas gomba 2008. július 8. (Viasat 3)
Maggie elmegy Manonashba, hogy megmentse Joel életét a születésnapján; Capráékhoz hívatlan vendégek érkeznek; Ed megtalálja, majd elveszíti az övsömör gyógymódját.
Mi Casa, Su Casa 1995. január 11. (CBS) 6-12 (99)
Mi Casa, Su Casa 2008. július 9. (Viasat 3)
Marilyn Manonashba utazik a potlatch ünnepségre és megkérdőjelezi Joel önmagáról alkotott elképzelését; Maurice elutazik egy vadászkirándulásra és Edre bízza a házát; Shelly és Holling saját házat szeretne venni magának.
Horns 1995. január 18. (CBS) 6-13 (100)
Gerjedelem 2008. július 10. (Viasat 3)
Joel megtudja, hogy a szerződése öt évre történő meghosszabbítása törvénytelen volt, így lehetősége van rá, hogy távozzon Alaszkából; új palackozott ásványvíz készül Cicelyben, ami szokatlan viselkedést vált ki a nők körében; Cal Ingraham, aki ismét megszökik az elmegyógyintézetből, a közönség hiánya miatt depressziótól szenved.
The Mommy's Curse 1995. január 18. (CBS) 6-14 (101)
Az anyai átok 2008. július 11. (Viasat 3)
Walt megpróbál Ruth-Anne-nél dolgozni, majd úgy dönt, hozzáköltözik; mikor anyja barátja meghal, Maggie úgy érzi, hogy ez a családi átok része; Holling új barátsága Phillel féltékennyé teszi Maurice-t.
The Quest 1995. február 8. (CBS) 6-15 (102)
Kincsvadászat 2008. július 14. (Viasat 3)
Joel és Maggie egy mitikus, kincsekkel teli elveszett város felkutatására indul; Chris beperli Dr. Caprát gondatlan orvosi ellátás miatt; Michelle egy útikönyv számára cikket ír a Tégláról.
Lucky People 1995. február 15. (CBS) 6-16 (103)
A parádé 2008. július 15. (Viasat 3)
Phil és Michelle rádöbbennek, hogy a telek túl sokba került, és mivel Maurice nem vásárolja vissza, hosszabb időt kell Cicelyben eltölteniük, mint amennyit szerettek volna; Maggie és Chris felújítja Roslyn és Cicely 1900-as években készült Ford T-modell autóját az „Alapítók napi parádé”-ra; Maurice szerint Miranda a nagybátyja reinkarnációja, ezért ajándékokkal halmozza el a kislányt, de Holling úgy érzi, hogy csupán be akarja vásárolni magát a családjába.
The Graduate 1995. március 8. (CBS) 6-17 (104)
A diploma 2008. július 16. (Viasat 3)
Maggie leckét kap a kemény üzleti világból, miután megvásárolja a mozit; Chris diplomát szerez összehasonlító irodalomtörténetből; A Téglában felbukkan egy fiatalember, aki azt állítja, hogy ő Holling törvénytelen fia.
Little Italy 1995. március 15. (CBS) 6-18 (105)
Kis Itália 2008. július 17. (Viasat 3)
Phil felfedezi a Cicelyben élő olasz közösséget, és belekeveredik a családok között zajló viszálykodásba; Maggie házassági tanácsot ad Hollingnak és Shellynek; Ruth-Anne novellákat kezd írni a rádió számára.
Balls 1995. június 4. (CBS) 6-19 (106)
Szívörvény 2008. július 18. (Viasat 3)
Phil és Michelle összevesznek a kentwelli bowling bajnokság kapcsán; Lester Haines támogatást ajánl Ed forgatókönyvének megfilmesítéséhez, azzal a feltétellel, hogy Ed lemond a lányáról, Heatherről.
Bus Stop 1995. június 24. (CBS) 6-20 (107)
Buszmegálló 2008. július 21. (Viasat 3)
Michelle a „Buszmegálló” című színdarabot rendezi a helybéliek részvételével, de a bemutatóhoz közeledve a társulat tagjai és hozzátartozóik egyre feszültebbé válnak.
Ursa Minor 1995. július 12. (CBS) 6-21 (108)
Kis Medve 2008. július 22. (Viasat 3)
Ed az erdőben egy medvebocsot talál és úgy dönt, befogadja; Chris az éber álommal kísérletezik; Maurice aggódik Cicely csökkenő népessége miatt.
Let's Dance 1995. július 19. (CBS) 6-22 (109)
Úgy táncolnék veled 2008. július 23. (Viasat 3)
Cal úgy dönt, hogy feladja magát, és mikor Semanski őrmester megérkezik, hogy visszakísérje őt az elmegyógyintézetbe, Maurice csatlakozik hozzá abban a reményben, hogy rendezheti a kapcsolatukat, de Barbara rajongani kezd a zenészért; Marilyn füzértáncot tanít, Phil pedig igyekszik megismerkedni a helyi etikettel, ezért táncórákat vesz.
Tranquility Base (Our Town) 1995. július 26. (CBS) 6-23 (110)
Nyugalom Bázis 2008. július 24. (Viasat 3)
Cicely párjai összegyűlnek Maurice nyári lakjában, a Nyugalom Bázison.