A Hé, Arnold! epizódjainak listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search

A Hé, Arnold! egy amerikai rajzfilmsorozat, amelyet 1996. október 7. és 2004. június 8. között sugárzott az Nickelodeon televíziós csatorna. Magyarországon először a RTL Klub hétvégi műsorában jelent meg, jelenleg pedig a Nickelodeon magyar változatában játsszák rendszeresen. Jelenleg nem vetítik hazánkban, a Nickelodeon weboldalán nézhető meg néhány magyar nyelvű rész. Összesen 100 epizód készült, de nem a készítésük sorrendjében mutatták be őket, ami néhol történetfolytonossági hibákat eredményezett.

Évados áttekintés[szerkesztés]

Évad Epizódok Eredeti sugárzás
Évadpremier Évadzárás DVD kiadás
Bevezető rész 1996. július 10. -
1 20 1996. október 7. 1997. február 12. 2011. augusztus 9.[1]
2 19 1997. szeptember 22. 1997. december 1. 2012. március 20. (1. fele),[2] 2012. július 24. (2. fele)[3]
3 27 1998. augusztus 31. 1999. április 7. 2013. január 29.[4]
4 19 1999. szeptember 11. 2000. június 21. 2013. május 14.[5]
5 15 2001. január 5. 2004. június 8. ?

Részek[szerkesztés]

Bevezető rész[szerkesztés]

# Eredeti cím Magyar cím Leírás Eredeti Bemutató
0 Arnold Arnold Arnold véletlenül eltalálja Harold orrát egy baseball-labdával, ezért az Helga hatására elhatározza, hogy 24 óra múlva leszámol vele.

Érdekességek:

  • Mivel ez a pilot epizód, ezért még sokaknak más a hajszíne/ruhája
  • Ezt az epizódot a sorozatban feldolgozták a "24 óra az élet" című részben
1996. július 10. (1994-ben készült)

1. évad[szerkesztés]

# Magyar cím Eredeti cím Leírás Eredeti Bemutató
1 Gyümölcskék a belvárosban Downtown as Fruits Arnold sulijában egy előadást tartanak az ételcsoportokról Helga rendezésében. Arnold és Gerald megalázónak érzik a gyümölcsjelmezt, ezért inkább túlmennek pár megállót, és a belvárosban kötnek ki a fellépés helyett. 1996. október 7.
Jenci bicaja Eugene's Bike Jenci kap egy vadonatúj biciklit, ami egy baleset folytán tönkremegy. Arnold összeszereli a biciklit, de egy újabb hiba miatt kórházba kerül, ezért Arnold szeretné jóvátenni a dolgot. 1996. október 7.
2 A lista The List Arnold ír egy listát a tökéletes szombatról, de egyetlen terve sem sikerül úgy, ahogy elképzeli. 1996. október 8.
A szellemvonat Haunted Train Mivel látja, hogy unatkoznak, nagypapa mesél Arnoldéknak a szellemvonatról, amely a város határában kísért. Ennek hatására Arnold, Gerald és Helga elindulnak megkeresni. 1996. október 8.
3 A Rózsa-hadművelet Operation Ruthless Ismét megrendezik az éves sajtfesztivált. Arnold úgy dönt, hogy Rózsával megy el, vagy legalábbis szeretné vele tölteni az estét, de Helga mindent megtesz, hogy ezt megakadályozza. 1996. október 9.
A sportpálya The Vacant Lot Arnoldék egy saját baseballpályát keresnek. Találnak is egy ideális helyet, amit letakarítanak, és elnevezik Gerald pályának. A frissen letakarított területet azonban a felnőttek is észreveszik maguknak. 1996. október 9.
4 A hatodikos lányok 6th Grade Girls Arnold és Gerald találkoznak a medencénél két hatodikos lánnyal, akik, hogy bosszantsák a fiúikat, elhívják őket táncolni. Hogy bevágódjanak, Gerald apjának a régi útmutatójából találják ki, hogyan viselkedjenek. 1996. október 10.
A baseball-sztár The Baseball Arnold megtudja hogy kedvenc baseballjátékosa visszavonul. Ő és Gerald elhatározzák, hogy elmennek a búcsúmeccsére és megszerzik a labdáját. 1996. október 10.
5 Csapatszellem Benchwarmer Arnold és Gerald egy kosárlabdacsapatban játszanak, ahol Wittenberg edző sajátos taktikája miatt rendre veszítenek. A taktika lényege: mindenki az edző fiának, Tuckernek köteles passzolni, a fiú azonban nem bírja a nyomást. Arnold próbálja megoldani a helyzetet azzal, hogy felkészíti őt. 1996. október 11.
A nagymenő Cool Jerk Az iskola legmenőbb gyereke, Frankie G megmenti Arnoldot Haroldtól. Összebarátkoznak, ám kiderül, hogy Frankie G mindössze bűnözésre szeretné felhasználni a fiút, a fejformája miatt. 1996. október 11.
6 A kis rózsaszínű könyv The Little Pink Book Véletlenül Gerald tankönyveire esik Helga rózsaszínű naplója, amiben bókokat írt Arnoldról. Mivel nem tudják kié, ezért megpróbálják fellelni a gazdáját, Helga pedig vissza igyekszik szerezni, mielőtt eljutnának az utolsó oldalig. 1996. november 23.
A kirándulás Field Trip Arnoldék egy akváriumba mennek osztálykirándulásra, ahol Óriáspofát, a teknőst őrzik. A gyerekek kicsúfolják és bántják, mert régi emlékeik alapján félelmetesebb állatra emlékeztek. Arnold és nagymamája úgy döntenek, megszöktetik. 1996. november 23.
7 Korrepetálás Tutoring Torvald Arnoldék legidősebb osztálytársa, a 13 éves Torvald bukásra áll matematikából. Ahhoz, hogy átmenjen, Arnoldnak kell őt korrepetálnia. Motivációképpen arra bátorítja, érjen el legalább egy hármast, mint annak idején, és tegye boldoggá a mamáját. 1996. november 23.
Gerald látogatóba megy Gerald Comes Over Miután Arnold már sokszor volt Geraldnál, ezért most Gerald megy el Arnoldékhoz, és körbejárják a házat, lakbérbeszedés idején. Megismerkedhetünk a ház összes furcsa lakójával. 1996. november 23.
8 Arnold sapkája Arnold's Hat Arnold sapkáját, amit gyerekkora óta hord, elfújja a szél. Helgánál köt ki, aki nagyon boldog, mert már csak ez hiányzott a gyűjteményéből. Ám mikor meglátja, hogy Arnold nem a régi a sapkája nélkül, elhatározza, hogy visszaadja. 1996. december 30.
A lépcsős kölyök Stoop Kid Arnold labdája a lépcsős kölyök lépcsőjére esik, aki sose hagyja el a helyét. Alaposan megismerve őt, rájön, hogy ez a legnagyobb gyengéje is, és amikor a fiú erre rádöbben, Arnoldot kéri meg, hogy valahogy segítsen neki leszállni a lépcsőről. 1996. december 30.
9 A hőség Heat Hőség van a városban. Arnoldék meg akarják találni a módját, hogy ne legyen melegük, de egyszerűen képtelenségnek tűnik. 1997. január 4.
A hó Snow Beköszöntött a tél. Arnoldnak rengeteg munkát ad a nagypapája, miközben mások játszanak a hóban. 1997. január 4.
10 Helga átváltozik Helga's Makeover Rózi lánybulit tart, amire Helgát nem hívta meg, mert nem tartja elég nőiesnek. Ezért Helga úgy dönt, szépítkezik, és új külsejével meglepi a lányokat. 1997. január 20.
A régi épület The Old Building Ernie azt akarja hogy Arnold romboljon le egy régi színházat. Nagymamája viszont azt szeretné hogy ne rombolja le. Kettejük között őrlődve egy ismert énekes, Dino Spumoni segítségét veszi igénybe. 1997. január 20.
11 Önvédelem Mugged Miután Arnoldot kirabolták, nagymamája megmutatja hogy védheti meg magát. Aleckék hatására azonban Arnold kíméletlen és erőszakos lesz. 1997. február 1.
A természet lágy ölén Roughin' it" Nagypapa elviszi táborozni Arnoldot és Geraldot, ugyanoda, ahol Helgáék is táboroznak. Ők modern technika nélkül érkeztek Helgáék viszont jól felszerelve. Egy kirándulás során azonban kiderül, ki is döntött jól. 1997. február 1.
12 A 16-os ajtó Door #16 A ház legrejtélyesebb lakója, a titokzatos Mr. Smith csomagot kap. Arnold és Gerald megpróbálják eljuttatni neki, miközben a lakók tudni akarják, mi van benne. 1997. február 8.
Arnold mint Kupidó Arnold as Cupid Oszkár magára haragítja a nejét, ezért az kidobja, így a férfi Arnold szobájába költözik. A kellemetlen társbérlet megszüntetése érdekében Arnold mindent megtesz, hogy újra összehozza a párt. 1997. február 8.
13 A metró Das Subway Késő este a srácok egyetlen választása, ha metróval utaznak haza, ám az út nem várt nehézségekkel és kalandokkal jár. 1997. március 3.
Hörgő Ed Wheezin' Ed Elk szigetének egyik legendája a Hörgő Ed nevű maffiózóhoz kapcsolódik. Az ő kincsét keresik a gyerekek, akik ehelyett egy piti pénzhamisító párosra bukkannak. 1997. március 3.
14 A betűző verseny Spelling Bee Arnold és Helga indulnak a szokásos betűzőversenyen. Mivel Olga egyedül ezt a versenyt nem tudta megnyerni, Bob számára presztízskérdéssé válik, hogy a lánya nyer-e. 1997. március 4.
A galambember Pigeon Man Arnold egyik postagalambja megbetegszik, ezért elviszi őt a rejtélyes Galamemberhez. A férfi meggyógyítja őt, cserébe Arnold megmutatja neki a valódi világot. Ám nem mindenki olyan jószándékú, mint Arnold... 1997. március 4.
15 Olga hazalátogat Olga Comes Home Helga nővére, Olga hazalátogat. Mivel a szülei Olgát mindig sokkal jobban szerették nála, ezért elhatározza, hogy szándékosan kitol vele: bizonyítványában az egyik jegyet átjavítja ötösről négyes fölére, amitől a nővére kiakad. 1997. március 5.
A Sally üstökös Sally's Comet Arnold és Gerald a gabonapelyhes nyereményjátékkal nyertek egy teleszkópot, amivel láthatják a Sally üstököst. A túl erős városi fények miatt azonban nem látnak semmit, tenniük kell hát valamit. 1997. március 5.
16 Az elveszett kismalac Abner Come Home Abner, Arnold szeretett malaca elszökik a panzióból és messzire csavarog. Arnold mindent tűvé tesz érte, hogy megtalálja, de csak egy radikális megoldás segíthet a disznó visszacsalogatásában. 1997. március 6.
A csatorna királya The Sewer King Nagypapa megbízza Arnoldot hogy hozza el az aranyóráját az órástól. Hazafelé az óra véletlenül beesik egy mély csatornába. Arnold és Gerald utánamennek, ahol találkoznak egy különös alakkal, akinél ott van az óra, és önmagát a csatornák királyának tartja. 1997. március 6.
17 Bűvészmutatvány Magic Show Arnold egy bűvészmutatványt ad elő, amelynek során úgy tesz, mintha eltüntetné Helgát. Egy baleset következtében Helga eszméletét veszti, és egy olyan világról álmodik, ahol mindenki örül annak, hogy eltűnt. 1997. március 7.
24 óra az élet 24 Hours to Live Arnold véletlenül eltalálja Harold orrát egy baseball labdával, ezért Helga javaslatára 24 óra múlvára kihívja őt egy verekedésre.

Érdekesség: Ez az epizód a próbarész felújított mása.

1997. március 7.
18 Arnold karácsonya Arnold's Christmas Mr. Hyunhnek egyetlen karácsonyi kívánsága az, hogy viszontláthassa a lányát. Arnold megpróbál mindent megtenni, hogy előkerítse őt. Eközben Helga a tökéletes karácsonyi ajándékot keresi Arnoldnak. 1996. december 11.
19 A téves riasztás False Alarm Valaki meghúzza a tűzjelzőt az iskolában, és minden jel arra mutat, hogy Jenci volt a tettes. Arnold azonban kételkedik ebben, és a többieket próbálja meggyőzni arról, hogy keressék meg az igazi elkövetőt. 1997. április 4.
A világrekord World Records Arnoldék megpróbálnak bejutni a Guiness Rekordok Könyvébe, ennek érdekében mindent megpróbálnak, ami csak az eszükbe jut. 1997. március 7.
20 Arnold Valentin napja Arnold's Valentine Valentin-nap alkalmából Arnold titokban randira hívja Rózsát. Helga, hogy ezt megakadályozza, önmagát Cecilnek, Arnold francia levelezőpartnerénbek adja ki, aki épp Valentin-napon érkezik a városba, és találkozót szeretne. Arnold egész este két étterem között szaladgál, miközben az igazi Cecil is felbukkan. 1997. február 12.

2. évad[szerkesztés]

# Magyar cím Eredeti cím Leírás Eredeti Bemutató
21(1) Mentsük meg a fát Save the Tree A város legöregebb fáját, Hatalmas Pétert ki akarja vágatni Bob, hogy a helyén építse fel új mobilüzletét. A gyerekek és Arnold nagymamája mindenáron meg akarják akadályozni. 1997. szeptember 22.
Az új tanár New Teacher A diákok új osztályfőnököt kapnak Mr. Simmons személyében. Szokatlan tanítási stílusa miatt a diákok elhatározzák, hogy megszabadulnak tőle. Sikerül is nekik, de a helyette érkező Goose ezredes rádöbbenti őket, hogy mennyire jó is volt a tanár bácsi. 1997. szeptember 22.
22(2) Szerelmi bájital Helga's Love Potion Helga ki akar szeretni Arnoldból, ezért egy cigányasszonytól vesz bájitalt. Hamarosan rájön azonban, hogy képtelen az érzéseitől szabadulni. 1997. szeptember 23.
Gerald titka Gerald's Secret Kerékpárverseny lesz a városban. Mindenki indul, kivéve Gerald, aki soha nem tanult meg biciklizni. Arnold próbálja tréningezni legjobb barátját. 1997. szeptember 23.
23(3) A nagy szenzáció The Big Scoop A jól fogyó iskolaújságban Helga színvonaltalan cikkeket jelentet meg. Arnold ellenvetésére kilép, és saját újságjával próbál sikeres lenni, mely azonban tele van álhírekkel. 1997. szeptember 24.
Harold cicája Harold's Kitty Harold talál egy kiscicát, akit meg akar tartani. Nem sokkal később azonban felbukkan a cica valódi gazdája. 1997. szeptember 24.
24(4) A leghosszabb hétfő Longest Monday Régi hagyomány, hogy egy hétfő délután az ötödikesek szemetesbe vágják a negyedikeseket. A srácok ezt próbálják meg elkerülni, bármi áron. 1997. szeptember 25.
Jenci állatkája Eugene's Pet Miután Arnold véletlenül megöli Jenci aranyhalát, egy új kisállat után néznek. A választás azonban nem is olyan egyszerű. 1997. szeptember 25.
25(5) Majomparádé Monkey Business Helgára rámászik egy majom és összepuszilja a karját, ezért attól fél, hogy átváltozik majommá, miután az iskolában hallott a majomnukleózisról. 1997. szeptember 26.
A nagy Cézár Big Casear Horgászversenyt tartanak a városi tavon. Arnold és Gerald úgy döntenek, elindulnak, hogy kifogják a legendás óriáshalat, a rettegett Nagy Cézárt. 1997. szeptember 26.
26(6) A nyomozás Ransom Timberly plüssállatát valaki ellopta, ezért Arnold és Gerald megpróbálnak utánajárni, ki lehetett a tettes. 1997. október 4.
A kis tökéletes Ms. Perfect Egy új diák, Lila Sawyer érkezik a suliba. Minden lány féltékeny rá, amiért kedves és minden srác szereti, ezért gonosz tréfát űznek vele. Miután azonban elüldözik az iskolából, rájönnek, mekkorát hibáztak. 1997. október 4.
27(7) Arnold megmenti Sidet Arnold Saves Sid Miután Arnold megmentette Sid-et, egy zuhanó reklámtáblától, hálája jeléül a szolgája lesz. Arnold azonban nehezen viseli el, hogy Sid állandóan a nyomában van. 1997. október 11.
Lógás Hookey Arnold és Gerald elhatározzák, hogy egy napot lógnak a suliból. Úgy tervezik, hogy ez lesz életük legklasszabb napja, de mindenhol azzal szembesülnek, hogy bármikor lebukhatnak. 1997. október 11.
28(8) A nyomozás Freeze Frame Arnoldék a parkban levideóztak egy különös embert, aki valamit elhelyezett egy fa odvában. Elkezdenek nyomozni, és hamarosan kiderül, hogy valakik Mr. Green életére törnek... 1997. október 18.
A csalás Phoebe Cheats Phoebe verset próbál írni, de nem sikerül neki, ezért kimásolja azt egy könyvből. Művéért díjat kap, egy Emily Dickonson-szobrot, ám nem tud elszámolni saját lelkiismeretével. 1997. október 18.
29(9) A nagy mérkőzés Mud Blow Wolfgang és az ötödikesek kihívják Arnoldékat egy futballmeccsre. Vereségük borítékolható, ezért Arnold és Helga más-más módszerrel próbálják felkészíteni a csapatot. 1997. október 25.
Gerald elköltözik Gerald Moves Out Gerald megelégeli a családját, ezért elköltözik Arnoldék panziójába. Az önálló élet azonban mégsem olyan remek, mint azt gondolta. 1997. október 25.
30(10) A nagymenő High Life Gerald egy új görkorira keres pénzt, ezért Wacko órákat ad el. Kezdetben jól megy a bolt, ám egyre kevesebb a vásárló, és egyre több az óra. 1997. november 22.
Jóbarátnők Best Friends Rózi és Nadine összevesznek azon hogy mit adjanak elő az iskolai bemutatón, ezért mindketten külön utakon járnak, és mindketten Arnold segítségét kérik. 1997. november 22.
31(11) Az idegenek Arnold's Halloween Ez az epizód paródiája Orson Welles Világok harca című rádiójátékának. Arnold és Gerald úgy döntenek, hogy egy álrádióriporttal megtréfálják a szüleiket. Az adást azonban a városban mindenki hallja, köztük egy önjelölt ufókutató. Mivel Helgáék a nagyobb hatás kedvéért idegeneknek öltöztek be Halloween alkalmából, így ők is veszélyben vannak. 1997. október 27.
32(12) Acélos Phil Steely Phil Nagypapát egy negyven évvel ezelőtti vereségére emlékeztetik a parkban, amit kínai sakkban szenvedett el Robby Fischertől. Most Arnold segítségével arra készül, hogy revansot vegyen. 1997. november 22.
Helga vakációja Quantity Time Miriam elutazik egy hétre, így Helga és Bob egymásra vannak utalva. Kezdetben nem jönnek ki túl jól egymással, de az események hirtelen új fordulatot vesznek. 1997. november 22.
33(13) A zabaverseny Eating Contest Arnoldot benevezi nagypapája az éves evőversenyre. Közben egy feneketlen bendőjű fiú bukkan fel, akit szemlátomást képtelenség megverni. 1997. december 6.
Rhonda szemüvege Rhonda's Glasses Rhonda kap egy szemüveget, aminek hatására megtudja, milyen kriplinek és kitaszítottnak lenni. Az élükre állva sikeresen harcolja ki a jogaikat. 1997. december 6.
34(14) Helga udvarlója Helga's Boyfriend Helga megkéri Stinkyt hogy legyen az udvarlója, hogy féltékennyé tegye Arnoldot. Nem számol azzal, hogy Stinky szerelmes lesz belé... 1998. február 16.
A szerelmes tanárnő Crush on Teacher Arnold szerelmes lesz Miss Felterbe, a helyettesítő tanárba. Arnold szerint a tanárnő szeretett belé, és amikor Gerald meghallja, hogy Miss Felter egy bizonyos Arnolddal akar vacsorázni, elhatározza, hogy segít neki. 1998. február 16.
35(15) A folyosófelügyelő Hall Monitor Phoebe lesz az új folyosófelügyelő, de senki nem veszi komolyan, Helgától kér tanácsokat, akinek hatására sokkal szigorúbb lesz. 1998. február 16.
Harold Bar Mitzvahja Harold's Bar Mitzvah Harold elmenekül a Bar Mitzvah elől mert úgy érzi, nem akar még férfivá válni. Arnold megpróbálja jobb belátásra bírni, s közben a gyakorlatban is megelevenedik előtte az, amit Goldberg rabbitól tanult. 1998. február 16.
36(16) Ki az igazi edző? Coach Wittenberg Arnoldéknak szüksége van egy tekeedzőre, ezért felkérik Wittenberg edzőt, hogy tréningezze őket. Az edző exneje viszont a saját csapatával kihívja őket egy játékra, így az ügy személyes jellegűvé válik számára. 1998. március 7.
Négyszemű Jack Four-Eyed Jack Egy zivataros éjszakán nagypapa a frászt hozza Arnoldra és Geraldra, amikor a panzió egykori lakójáról, Négyszemű Jack szelleméről mesél nekik. A fiúk a ház többi lakójával együtt próbálják elcsípni a szellemet. 1998. március 7.
37(17) Jenci rosszfiú lesz Eugene Goes Bad Miután Jenci megtudja, hogy a kedvenc szuperhőse a való életben egy nyafogós színész, úgy dönt, hogy rossz lesz. Ezzel viszont rossz hatással van egy fiúra, aki eddig felnézett rá. 1998. március 14.
Lássunk egy operát What's Opera, Arnold? A gyerekek megnézik az operában a Carment. Arnold és Helga elalszanak, és a mű a saját képzeletükben elevenedik meg. 1998. március 14.
38(18) Csónakverseny Tour de Pond Arnold részt vesz egy modellhajóversenyen nagypapa régi ellenfelének unokája, Rex Smythe-Higgins ellen.Saját hajót épít, de kérdéses, hogy ez elég lesz-e. 1998. március 21.
Tanári sztrájk Teachers Strike Arnold iskolájában tanári sztrájk tör ki Wartz igazgató spórolási mániája miatt. A diákok egészen addig örülnek a szünetnek, amíg meg nem tudják, hogy minden kihagyott napot a nyári szünetben kell pótolniuk. 1998. március 21.
39(19) A felvonulás Runaway Float Arnold kitalál egy ötletet a felvonulásra de nincs elég pénzük rá. Helga szerez pénzt Bob útján, akinek viszont nem tetszik a terv, ezért átszabatja. 1998. március 28.
A társak Partners Dino Spumoni és régi szövegíró társa összevesznek. Mindketten a panzióba költöznek, de egymás nélkül csak színvonaltalan szerzeményeket képesek írni. 1998. március 28.

3. évad[szerkesztés]

# Magyar cím Eredeti cím Leírás Eredeti Bemutató
40(1) Helga kifecsegi Helga Blabs It All Helga véletlenül szerelmet vall Arnoldnak az üzenetrögzítőjére. Elhatározza, hogy visszaszerzi a kazettát, kerül, amibe kerül, mielőtt kiderülne. 1998. augusztus 31.
Harold, a hentes Harold the Butcher Harold ellop egy sonkát Mr. Green-től. Goldberg rabbi javaslatára a fiú egy hétig a hentesnél dolgozik, hogy megtanulja a leckét, és közben szép lassan megkedveli a hentesszakmát. Mr. Green azonban nem osztja a lelkesedését. 1998. augusztus 31.
41(2) A veszélyes ütés Dangerous Lumber Arnold akárhányszor csak megsuhintja a baseballütőjét, a labdával mindig eltalál valamit. A sok balszerencse miatt úgy dönt, nem játszik többé, hiába próbálják többen is lebeszélni erről. 1998. szeptember 2.
A dalnok Mr. Hyunh Goes Country Mr. Hyunh csodálatos hangon énekel countrydalokat. Arnold és gerald meglátják ebben a lehetőséget, és úgy döntenek, csinálnak neki egy kis reklámot és híressé teszik. 1998. szeptember 2.
42(3) A paradicsomszálló Casa Paradiso Nagypapának elege van a lakók állandó veszekedéséből, ezért úgy dönt, eladja a panziót és elköltözik messzire. Arnold és a lakók együttesen próbálják meggyőzni az ellenkezőjéről. 1998. szeptember 7.
Gerald mandulája Gerald's Tonsils Izgatottan készül mindenki az iskolai kórus fellépésére. Gerald azonban váratlanul bereked, és a hangja reszelős marad, miközben neki kellene énekelnie a szólót. Harvey postás lesz az, aki próbál neki segítséget nyújtani. 1998. szeptember 7.
43(4) Arnold szobája Arnold's Room Sid és Lorenzo egy közös iskolai feladatot próbálnak együtt megoldani. Lorenzo szeretné látni Sid szobáját, de a fiú fél, hogy szegénysége miatt nem fogja őt kedvelni, ezért Arnold szobáját veszi kölcsön, és azt hazudja, hogy az az övé. 1998. szeptember 9.
Helgát megverik Helga vs. Big Patty Helga csúnyákat mond az iskola legerősebb és legcsúnyább lányáról, a Dagadt Pattyről. Ezért ő elhatározza, hogy megveri. Helga próbál ellene tenni, sikertelenül. 1998. szeptember 9.
44(5) Stinky Hollywoodba megy Stinky Goes Hollywood A Yahoo Szóda reklámfilmjéhez keresnek gyerekszínészt a városban. Mindenki nagy meglepetésére Stinkyt választják reklámarcnak. 1998. szeptember 16.
Olga menyasszony Olga Gets Engaged Olga esküvőre készülve állít haza. Vőlegénye sármos, meggyőző alak, helga azonban rájön, hogy igazából egy csapodár szélhámos. 1998. szeptember 16.
45(6) Fürtös kiborul Curly Snaps Tévedésből nem Fürtös lesz az iskolában a heti labdafelelős, amin kiakad. Bezárkózik az igazgatói irodába, és követeli helyzetének rendezését. 1998. szeptember 23.
A bálvány Preteen Scream Egy nyereményjátékon Phoebe nyeri meg a lehetőségét annak, hogy találkozzon a tinisztár Ronnie Petersonnal. Magával viszi Helgát is, akit nem igazán izgat a dolog, de aztán fordul a kocka, amikor kiderül, hogy Ronnie közel sem akkora sztár, mint hitték. 1998. szeptember 23.
46(7) Nagypapa születésnapja Grandpa's Birthday Nagypapa betölti a 81. életévét, és úgy véli, hamarosan utoléri egy családi átok. Bármennyire is egészséges, úgy hiszi, születésnapján meghal, akár az összes férfi felmenője. 1998. szeptember 30.
Helgáék utaznak Road Trip Helga és Miriam átutaznak az országon. Útközben rengeteg balszerencse éri őket, és az egyetlen módja annak, hogy a hazajutáshoz pénzhez jussanak, az egy bikalovagló verseny. 1998. szeptember 30.
47(8) Sid bosszúja Sid's Revenge Miután Wartz igazgató igazságtalanul megbünteti, Sid egy vudubábu segítségével elátkozza őt. Az átok, úgy néz ki, megfogan, legalábbis a jelek arra utalnak, hogy az igazgató úr meghalt... 1998. október 7.
Hullámvasúton Roller Coaster Dinolandben senki nem mer Jencivel egy hullámvasútra felülni a balszerencsés híre miatt. Arnold be akarja bizonyítani, hogy ez butaság, de aztán végül valóban fennakadnak. 1998. október 7.
48(9) Az alkalmassági teszt The Aptitude Test Az iskolában pályaalkalmassági tesztet írnak a diákok. Harold és Helga dolgozata összekeveredik, ezért előbbit nagyon okosnak, utóbbit viszont rettentő butának hiszik. 1998. október 14.
Oszkár állást keres Oskar Gets a Job Oszkár kénytelen állást vállalni, és végül rátalál egy testhezálló feladatra: újságokat kell kihordania. A munkát azonban lusta elvégezni, ezért eleinte mindent kitalál, csak ne neki kelljen dolgoznia. 1998. október 14.
49(10) A nyuszipizsama Arnold Betrays Iggy Arnold véletlenül meglátja Iggyt az otthonában egy nyuszis pizsamában. Bár nem mondja el senkinek, a többiek mégis rájönnek, amiért Iggy nagyon megharagszik rá, és egyáltalán nem akar békülni. 1998. október 19.
Helga és a dada Helga and the Nanny Bob egy európai házvezetőnőt alkalmaz, akit mindenki kedvel. Helgának viszont cseppet sem tetszik a modora, ezért elhatározza, hogy megszabadul tőle. 1998. október 19.
50(11) A karrier napja Career Day Az osztályból egy napra mindenkit egy-egy munkahelyre osztanak be gyakorlatra. Arnold a mogorva Jolly Olly fagyis mellé kerül, aki mindenáron egyest akar neki adni. A dolgok megváltoznak, amikor kiderül, hogy Jolly apja ultimátumot ad a fiának: estig el kell adnia az összes jégkrémet, különben kirúgja. 1998. október 21.
A buli Hey Harold! Harold is elmegy Rózi bulijába, bár cseppet sem tetszik neki a helyzet. Ott találkozik Pattyvel, aki szintén kellemetlenül érzi magát. Remekül szórakoznak és közel kerülnek egymáshoz, amin többen gúnyolódni kezdenek. 1998. október 21.
51(12) Arnold násznagy lesz Best Man Wittenberg edző újra el akarja venni feleségül az exnejét. A túlzott versenyszellem miatt viszont veszélybe kerül a ceremónia, így Arnoldra, mint násznagyra hárul a feladat, hogy megoldja a helyzetet. 1998. november 2.
Buli csak menőknek Cool Party Rózi olyan házibulit tart, ahová csak a menők jöhetnek el, a geek-ek viszont nem. Utóbbiak hatalmas bulit rendeznek Arnoldnál, amely sokkal izgalmasabbnak tűnik, mint Rózi mulatsága. 1998. november 2.
52(13) Arnold szerelmes Arnold & Lila Lila egy félreértés miatt szerelmes lesz Arnoldba, aki nem viszonozza az érzelmeit. Mikor azonban tisztázzák a helyzetet, Arnoild hirtelen azon veszi észre magát, hogy most ő lett szerelmes. 1998. november 4.
A nagy verseny Grand Prix Jenci és Arnold gokartja összetörik egy selejtező során. A két fiúra vár a feladat, hogy a kettőből egy új autót építsenek a döntőre. 1998. november 4.
53(14) A hálaadási ünnep Arnold's Thanksgiving Arnold semmi mást nem szeretne, csak egy normális hálaadást. Eközben Helga azt szeretné, ha néha rá is figyelnnek otthon. Mivel mindkettejük ünnepe pocsékul sül el, ezért megpróbálnak ideális helyet keresni az ünnepléshez. 1998. november 18.
54(15) Helga showja Helga's Show Az újonnan megnyílt kakaóbárban Helga paródiákkal szórakoztatja a közönséget. Sok diáknak nem tetszik, hogy kifigurázza őket, aminek hangot is adnak. 1998. november 25.
Az árvíz The Flood Mr. Simmons tíz perccel tovább tartja a tanítást, ami alatt hatalmas vihar tör ki. Az árvíz miatt a negyedik osztály és Wartz igazgató úr az iskola épületében ragadnak. 1998. november 25.
55(16) Mennyit ér a barátság? Part-Time Friends Arnold és Gerald zsebpénzért segítenek Mrs. Vitello virágüzletében. Amikor a tulajdonos egy baleset miatt néhány napra ágyba kényszerül kerülni, a két fiú egyedül viszi a boltot, de hamarosan elmérgesedik köztük a viszony. 1998. december 7.
A biokert Biosquare Egy iskolai prezentáció érdekében Arnold és Helga 24 órára bezárkóznak egy üvegházba. Arnold kísérleteket végez és csak természetes dolgokat csinál, míg Helga fittyet hány az egészre. 1998. december 7.
56(17) Phoebe-t legyőzik Phoebe Takes the Fall Hogy Bob előtt jó színben tűnjön fel, Helga megkéri Phoebe-t, hogy szándékosan veszítsen az iskolai kvízversenyen s így ő kerülhessen a városi döntőbe. 1998. december 7.
A malacháború The Pig War Egy régi hagyomány megrendezése érdekében nagypapa felajánlja Abnert, hogy legyen a malac, akit el kell kapni. Rex Smythe-Higgins és unokája viszont, akik a másik csapatban vannak, eéhatározzák, hogy ha elkapták, megsütik a disznót. 1998. december 7.
57(18) A kedvenc írom Crabby Author Arnold házi feladatában a kedvenc írójával szeretne készíteni egy interjút. Csakhamar kiderül, hogy a kedves és szerethető gyerekkönyvek írója a való életben egy kiállhatatlan vén boszorkány. 1998. december 28.
A gazdag fiú Rich Kid Új gyerek érkezik az osztályba. A gazdag és elkényeztetett Lorenzo elég bátortalanul mozog az iskolában, de Arnold és a többiek elhatározzák, hogy megmutatják neki, milyen is igazi gyereknek lenni. 1998. december 28.
58(19) Lányproblémák Girl Trouble Arnold teljesen kiakad azon, hogy Helga egyfolytában csak szekálja Megpróbál megoldást találni erre, nagypapa pedig elmeséli, milyen volt, amikor őt szekálta egy lány az iskolában. 1999. január 4.
A sulibuli School Dance Arnoldot bízzák meg, hogy szerezzen énekest az iskolai bálra. Sikeresen meggyőzi Dino Spumonit, aki viszont a búcsúkoncertjeként fogja fel a fellépést, és ettől leül a hangulat. 1999. január 4.
59(20) Az iskolaszínház School Play Mr. Simmons megrendezi a Rómeó és Júliát a diákjai részvételével. Miután kiderül, hogy Arnold lesz Rómeó, Helga mindent elkövet azért, hogy ő lehessen Júlia. 1999. március 8.

4. évad[szerkesztés]

# Magyar cím Eredeti cím Leírás Eredeti Bemutató
60(1) Telihold Full Moon Sid, Stinky és Harold az alfelüket mutatják Wartz igazgató úrnak, aki meg akarja találni a tetteseket. Az egyetlen ember, aki tudja, hogy kik voltak, az Arnold, de ő nem akarja beárulni őket, semmilyen büntetés hatására sem. 1999. március 10.
A gyakorlótanár Student Teacher Olga váratlanul hazalátogat a tavaszi szünetben, és ezután is maradni szándékozik: gyakorlótanár lesz a negyedik osztályban. 1999. március 10.
61(2) A nagy Gino Big Gino Arnold megmenti Sidet a Nagy Gino néven ismert srác haragjától, és elintézi, hogy a tartozását munkával fizesse meg. Sid remekül helytáll, és szép lassan a gengszterek között találja magát. 1999. március 15.
Jamie O szerelmes Jamie O. in Love Jamie O szerelmes lesz egy lányba, aminek Gerald nagyon örül, hiszen az eddig agresszív és nemtörődöm bátyja kezesbárány lesz és kedves hozzá. Ám amikor szembesül azzal, hogy a lány csak kihasználja a bátyját, elhatározza, hogy tennie kell valamit. 1999. március 15.
62(3) Jenci születésnapja Eugene's Birthday Jenci születésnapi bulit szervez, de Arnold miatt a meghívók nem érnek célba, így senki nem megy el. Arnold kétségbeesetten próbál egy igazi szülinapi bulit összehozni. 1999. március 17.
Stinky zöldsége Stinky's Pumpkin Stinky elhatározza, hogy benevez a városi zöldségfesztiválra, és ezért kiskertet csinál a házuk udvarán. Apjától kap családi örökségnek számító tökmagokat, amelyek legszebb reményeit is felülmúlják. 1999. március 17.
63(4) A mobilkirálynő The Beeper Queen Bib megrándítja a hátát, ezért nem tud dolgozni, és Miriamnak kell helyette beugrania. Minden remekül megy, és Helga is örül a dolgoknak, egészen addig, míg a mamájának egyre fontosabb kezd el lenni a munka. 1999. március 29.
Oszkár nem tud olvasni Oskar Can't Read? A panzió lakói megdöbbennek, mikor megtudják, hogy Oszkár nem tud olvasni. Miután ez számára is nagy szégyent jelent, Arnoldot kéri meg, hogy segítse őt korrepetálni. A végső vizsgafeladat során a város egyik feléből a másikba kell hazajutnia, pusztán olvasással. 1999. március 29.
64(5) Vacsora négy főre Dinner for Four Helga ingyen vacsorát nyer egy elegáns francia étterembe. Hogy megmutassa Arnoldnak, hogy ő is tud kifinomult lenni, elhívja őt, Geraldot és Phoebe-t magával. csak fizetéskor derül ki, hogy rossz étterembe jöttek... 1999. március 31.
Phoebe hatodikos lesz Phoebe Skips Kitűnő tanulmányi eredménye miatt Phoebe-t átküldik a hatodik osztályba. Eleinte lelkes, de hamar rájön, hogy újdonsült osztálytársai csak kihasználják. 1999. március 31.
65(6) Helga papagája Helga's Parrot Bob vesz egy beszélő papagájt, amit aztán elzavar a háztól. Ekkorra azonban már megtanulta Helga egyik Arnoldhoz írt versét, és a lány attól tart, a megszökött madár kifecsegi a titkát. 1999. április 5.
Csokiteknősök Chocolate Turtles Gerald könnyű pénzkereseti lehetőségként csokiteknősöket árul a skót kiscserkészek félrevezetésével. Az estig leszállítandó szállítmányt Timberly megeszi, ezért gyorsan ki kell találnia, hogyan kaphatják meg a vevők a sütijüket. 1999. április 5.
66(7) Szerelem és sajt Love and Cheese Arnold Lilával megy el az éves sajtvásárra, azt remélve, hogy így közelebb kerülhetnek egymáshoz. Eközben Helga szabotálni próbálja a dolgokat. 1999. április 7.
Harold lefogy Weighing Harold Miután folyton kövérnek nevezik, Harold elmegy egy fogyókúrás hajókirándulásra. De mikor hazajön, még kövérebb, mint volt, ezért Arnold segítségétz kéri, hogy formába lendülhessen. 1999. április 7.
67(8) Nagypapa suliba megy Back to School Kiderül, hogy nagypapa valójában soha nem fejezte be az általános iskolát, ezért Arnold javaslatára nekiveselkedik. 1999. szeptember 11.
Tojástörténet Egg Story Iskolai feladatként pároknak kell vigyáznia tojásokra. Arnold és Helga egyfolytában veszekednek és ezért elveszítik a tojásukat, míg Rózi és Harold tojása reggeliként végzi. 1999. szeptember 11.
68(9) A szupermodell It Girl Egy divatdiktátor Helgát választja ki, mint következő szupermodellt, a sajátos stílusa miatt. Helgát annyira nem érdekli a dolog, de megrökönyödik, mikor mindenki őt akarja utánozni. 1999. szeptember 18.
Arnold visszavonul Deconstructing Arnold Miután folyton azt válaszolják a rosszallásaira, hogy törődjön a maga dolgával, Arnold elhatározza, hogy többé nem ad tanácsot senkinek. 1999. szeptember 18.
69(10) A nagy mérkőzés Grudge Match Nagypapa és Bob karamboloznak. Mivel nem tudnak megegyezni abban, hogy ki volt a hibás, elhatározzák, hogy egy golfmeccsen játsszák le, kinek is kell fizetnie. 1999. szeptember 25.
Rózit nevelik Polishing Rhonda Rózit és Dagadt Pattyt is beíratják egy elit etikettórára. Nagy meglepetésre Rózi modora miatt rosszul teljesít, míg Patty mindenkit lenyűgöz. 1999. szeptember 25.
70(11) A furcsa unokatestvér Weird Cousin Látogatóba érkezik Arnoldhoz a vidéki unokatestvére, Arnie. Hamarosan féltékeny is lesz, amikor rájön, hogy Lila is érdeklődik iránta. 1999. október 9.
Oszkár baba Baby Oskar Suzie-nak el kell mennie otthonról, így Oszkárnak kell vigyáznia egy kisbabára, amit ő egyáltalán nem kedvel. 1999. október 9.
71(12) A nagypapa nővére Grandpa's Sister Váratlanul megjelenik a panzióban nagypapa nővére, akiről Arnold még soha nem hallott. Kiderül, hogy egy apróság miatt nem beszélnek egymással már hetven éve, és miközben egymással cívódnak, Arnold megpróbálja kibékíteni őket. 1999. október 16.
A vizibalett Synchronized Swimming Wittenberg edzőt kérik fel a srácok, hogy legyen a szinkronúszó csapatuk trénere. A tét nem kevés: a versenyen ismét a feleségét kell legyőznie. 1999. október 16.
72(13) Helga alvajáró Helga Sleepwalks Miztán vacsorára disznófül-chipset evett, Helga alvajárni kezd, és ez komolyan azzal fenyeget, hogy bevallja Arnoldnak, mit érez iránta. 1999. október 23.
Családok versenye Fighting Families Arnold, a nagyszülei, Mr. Hyunh és Ernie egy csapatot alkotnak a családok versenyében, ahol a 119. számú skola győztes családjával kell összemérniük az erejüket. 1999. október 23.
73(14) A fejnélküli kocsis Headless Cabbie Arnold mesél egy rémtörténetet a fej nélküli kocsisról. Mindannyian megrémülnek, de akkor még jobban, amikor úgy látszik, hogy a legenda életre kel... 1999. október 23.
Péntek 13 Friday the 13th Arnold és Gerald nem hisznek a péntek 13-mal kapcsolatos babonákban, ezért Wolfgang úgy dönt, megtréfálja őket. 1999. október 23.
74(15) A veteránok napja Veterans Day Miközben a fővárosbeli veterán napi megemlékezésre tartanak, Arnold nagypapája elmeséli, hogyan nyert meg egyedül egy kulcsfontosságú ütközetet a második világháborúban. Gerald papája ezzel szemben úgy tűnik, sokkal kevésbé volt hősies a vietnámi háborúban, ám hamarosan kiderül, hogy ez nem teljesen igaz. 1999. november 6.
75(16) Helga és a pszichológus Helga on the Couch Az iskolában pszichológust alkalmaznak, aki megfigyelései során észreveszi, hogy Helga egyfolytában piszkálja Arnoldot. Magánrendelésre hívja a lányt, ahol szépen lassan kiderülnek Helga életének apró mozzanatai. 1999. december 4.
76(17) Dino visszatér Dino Checks Out Dino Spumoni megjátssza a saját halálát, hogy jobban fogyjanak a lemezei. Titokban beköltözik a panzióra, amiről csak Arnold tud. A terv azonban visszafelé sül el, amikor megjelenik a színen egy Dino-imitátor. 1999. december 11.

5. évad[szerkesztés]

# Magyar cím Eredeti cím Leírás Eredeti bemutató
77(1) A majomember Monkeyman! Arnold elhatározza, hogy találkozik a város szuperhősével, a Majomemberrel. Miután azonban bemutatja neki az átlagos emberek mindennapjait, a Majomember elfelejti, milyen dolog is a bűnüldözés. 2000. március 4.
Buszok, bicajok, metrók Buses, Bikes, and Subways Egy osztálykirándulás után Helga és Harold a csokigyárban rekednek, Helgának ráadásul jegye van az esti birkózásra, így idejében oda kell érnie. 2000. március 4.
78(2) Helgából Lila lesz Helga's Masquerade Helga szeretné elnyerni Arnold kegyeit, ezért megkéri Lilát, hogy segítsen, hogy olyanná válhasson, mint ő. 2000. március 11.
Mr. Green politikus lesz Mr. Green Runs Miután kiderül a választókerületi képviselő alkalmatlansága, Mr. Green, az emberek bátorítására, elhatározza, hogy jelölteti magát képviselőnek. 2000. március 11.
79(3) Sid, a vámpírölő Sid the Vampire Slayer Sid egy félreértés miatt azt hiszi Stinkyről, hogy egy vámpír, és úgy hiszi, be is tudja bizonyítani. 2000. március 18.
A nővér Big Sis Olga egy program keretén belül másik hugicát választ magának, aki nem más, mint Lila. 2000. március 18.
80(4) Egy táska pénz Bag of Money Arnold, Gerald, és Sid találnak egy táska pénzt. Megállapodnak, hogy Arnold veszi magához, ám ő hazafelé véletlenül elveszíti. Emiatt Sid azt hiszi, hogy az egészet magának tartotta meg. 2000. április 5.
Simmons igazgatóúr Principal Simmons Wartz igazgató módszerei szigorúak, de Mr. Simmons hiába emeli fel a szavát. A helyzet megváltozik, amikor Mr. Simmons lesz az iskola igazgatója. 2000. április 5.
81(5) Az új vagány New Bully on the Block Új diák érkezik a felsőbb évfolyamba, aki felveszi a harcot Wolfganggal és bandájával, ami a negyedikeseket is érinti. 2000. április 12.
Phoebe eltöri a lábát Phoebe Breaks a Leg Phoebe egyfolytában kiszolgálja Helgát, ami miatt balesetet szenved és a lába bánja. Helga igyekszik jóvátenni a hibáját és mindent megtesz, amit Phoebe kér tőle - azután is, hogy kiderül, egyébként kutyabaja. 2000. április 12.
82(6) Helga medalionja Helga's Locket Helga készíttet egy medált, amibe Arnold arcképét teteti. Az ékszert elveszíti, ami Arnold nagypapájához kerül, aki azt hiszi, hogy az az ő ajándéka. A medál nem nyílik ki, de ha kinyílna, Helga legféltettebb titka napvilágra kerülne. 2000. április 19.
Sid és a bacilusok Sid and Germs Az éves békafogó verseny előtt Sid lát egy dokumentumfilmet, ami miatt megretten a baktériumoktól és tisztaságmániás lesz. 2000. április 19.
83(7) Felfüggesztve Suspended Haroldot egy hétre felfüggesztik az iskolába, aminek eleinte nagyon örül, de később rájön, hogy halálra unja magát, ezért elhatározza, hogy valahogy visszajut az iskolába. 2000. április 26.
Ernie szerelmes Ernie in Love Ernie beleszeret egy modellbe, aki nála sokkal magasabb. Ez frusztrálja őt, Arnold mégis azt tanácsolja neki, hogy hívja el a nőt egy randevúra. 2000. április 26.
84(8) A szülők napja Parents Day Arnold szomorú, mert az iskolai vetélkedőn mindenki a szüleivel indul, neki pedig csak nagyszülei vannak. Phil és Gertrude hiába ügyesek minden versenyszámban, a fiú vigasztalhatatlan marad. Ezért nagypapa elhatározza, hogy elmeséli neki, kik is voltak a szülei és hogy hol lehetnek most. 2000. április 12.
85(9) Nyári szerelem Summer Love (a.k.a. Beach Story) Arnoldék, Helgáék, és a panzió lakói is a tengerpartra menek nyaralni. Egy lány elhiteti Arnolddal, hogy szerelmes belé, csak azért, hogy a tehetségével megnyerje a homokvárépítő versenyt és szerepeljen egy sorozatban. Helga ezt megpróbálja megakadályozni. Bob leég, miközben Miriam és Suzie remekül érzik magukat. Oszkár fémkeresővel fosztogatja a nyaralókat, míg Ernie-t félig beássa a homokba Mr. Hyunh, és aztán elveszíti szem elől. Nagypapa, aki a civilizáció elől menekült el, úgy hiszi, elveszett egy lakatlan szigeten. 2000. május 25.
86(10) Fönnakadva egy fán Stuck in a Tree Jenci fennragad egy fán, majd nem sokkal később a segítségére siető Arnold és Harold is. Várnak, hogy hátha történik valami, de senki nem jár a környéken... 2001. január 5.
Rózi tönkremegy Rhonda Goes Broke Rózi szülei tönkremennek, emiatt szegények lesznek, és Arnoldék panziójába költöznek. Ezt viszont nem hajlandó senkinek sem bevallani. 2001. január 5.
87(11) Helga amnéziás lesz Beaned Helgát fejbetalálja egy baseball-labda, amitől időleges amnéziája lesz. Mikor másnap már egészségesen rádöbben, hogy ilyen éllapotában Arnold rengeteget foglalkozott vele, elhatározza, hogy tovább játssza az amnéziást. 2001. január 12.
Az öreg acélember Old Iron Man Jimmy Kafka meglátogatja nagypapát, és feléled köztük a régi rivalizálás. Mindketten elindulnak az éves Öreg Acélember versenyen, csak azért, hogy bebizonyítsák, hogy jobbak a másiknál. 2001. január 12.
88(12) Arnold meglátogatja Arnie-t Arnold Visits Arnie Arnold azt álmodja, hogy meglátogatja vidéken Arnie-t. Az ottani emberek első ránézésre nagyon sok mindenben hasonlítanak az otthoniakhoz... 2001. január 26.
A csokifiú Chocolate Boy Wolfgang fogadást köt a csokis fiúval, hogy ha két hétig kibírja csoki nélkül, rengeteg csokoládét kap. Arnold, aki azt hiszi, hogy végleg fel akar hagyni a szenvedélyével, elhatározza, hogy segít neki. 2001. január 26.
89(13) - Harold vs. Patty Az iskolai szkanderbajnokság előtt Harold kikap Pattytől, ezért megpróbálja úgy intézni, hogy a versenyen nyerhessen. 2002. február 3.
- Rich Guy Miután megmenti egy gazdag ember életét, az meghívja Arnoldot és nagypapáját a házába. Az úrnak van egy fia, akivel azonban semmilyen közös témája nincsen. 2002. február 3.
90(14) - April Fool's Day Arnold unja már, hogy április elsején mindenki a bolondját járatja vele, ezért elhatározza, hogy most ő viccel meg valakit, de a próbálkozás balul sül el. 2002. április 1.
91(15) Gerald játéka Gerald's Game Gerald egy vadonatúj játék rabjává válik, amely miatt hanyagolja Arnold társaságát. Ezért Arnold megpróbálja kinyomozni, mi folyik a háttérben. 2002. április 27.
Horgászkirándulás Fishing Trip Arnold, Gerald, Sid, Harold és Jenci, valamint a szüleik horgászkirándulásra mennek, ahol semmi nem úgy sül el, ahogy szeretnék. 2002. április 27.
92(16) - Married Rózi egy különleges papírjáték segítségével meg tudja jósolni, kinek ki lesz a párja az életben. Arnold teljesen kiakad, amikor az sokadszorra is Helgát jósolja meg jövendőbelijeként. Aznap éjjel Arnold és Helga is arról álmodnak, milyen lenne az élet, ha összeházasodnának a jövőben. 2002. május 11.
93(17) - On the Lam Miután azt hiszik, hogy ők robbantották fel a rendőrség épületét, Sid, Stinky és Harold elhatározzák, hogy bújkálnak. 2002. június 1.
- Family Man Mr. Hyunh, hogy elkápráztassa főnökét, azt kéri Arnoldtól, hogy játssza el, hogy ő a fia. 2002. június 1.
94(18) - The Racing Mule Mr. Hyunh, Oszkár, és Ernie vesznek egy versenylovat, de tévedésből szamarat kapnak. Ők azonban eltökéltek, hogy benevezik a versenyre. 2002. október 14.
- Curly's Girl Rózi véletlenül foltot ejt a mamája bundáján. Fürtös vállalja, hogy kiszedi a foltot és hallgat a dologról ha cserébe Rózi a barátnője lesz. 2002. október 14.
95-96(19-20) A napló The Journal Arnold véletlenül megtalálja a szülei naplóját, amelyből kiderül, hogyan ismerkedtek meg, hogyan szerettek egymásba, és hogyan született ő. majd az is kiderül, hová mentek, amikor utoljára látta őket. A remény a megtalálásukra csaknem elvész, ám ekkor Arnold talál a naplóban egy térképet... Hivatalosan ez a sorozat legutolsó epizódja, melyet a 2017-ben bemutatásra kerülő tévéfilm fog követni. 2002. november 11.
97(21) - Timberly Loves Arnold Arnold segít Timberlynek, aminek hatására a kislány szerelmes lesz belé. Ez Lila figyelmét is felkelti, akinek imponál Arnold segítőkészsége. 2003. január 28.
- Eugene, Eugene! Jenci kapja a főszerepet egy iskolai darabban, amelynek ő a főhőse. Azonban a rendező úgy próbálja intézni a dolgokat, hogy balfácánnak tűnjön. 2003. január 28.
98(22) A szellem menyasszony Ghost Bride Gerald elmesél egy rémtörténetet a szellemmenyasszonyról, aki a gyilkosságának az évfordulóján kísért. Mivel pont ennek a napja van, a srácok elmennek a temetőbe, ahol félelmetes dolgokkal szembesülnek. 2003. november 11.
Gerald és a bátyja Gerald vs. Jamie O Gerald mérges lesz a bátyjára, amiért úgy tűnik számára, hogy megpróbálja megszerezni a barátnőjét. Hamar kiderül azonban, hogy inkább a lány az, aki Jamie O-ra hajt. 2003. november 11.
99(23) - A Day in the Life of a Classroom Forgatócsoport érkezik az osztályba, hogy dokumentumfilmet forgasson. Mr. Simmons, hogy minden tökéletes legyen, elhatározza, hogy megrendezi az egészet. 2003. november 15.
- Big Bob's Crisis Miután Bob szívroham gyanújával kórházba kerül, átértékeli az életét, és elhatározza, hogy jobb ember lesz. 2003. november 15.
100(24) - Grandpa's Packard Nagypapa régi Packardját ellopják egy autóbemutatóról. Több gyanúsított is van, Arnold és nagymamája pedig rendületlenül nyomoznak. 2004. június 8.
- Phoebe's Little Problem Miután Phoebe véletlenül elszellenti magát az egész iskola előtt, köznevetség tárgya lesz. Az egész osztály próbálja őt megvigasztalni, nem sok sikerrel. 2004. június 8.

Források[szerkesztés]