A Család csak egy van epizódjainak listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez a szócikk a Család csak egy van című sorozat epizódjait listázza.

Évadáttekintés[szerkesztés]

ÉvadRészek számaEredeti sugárzásEredeti adóMagyar sugárzásMagyar adó
ÉvadbemutatóÉvadzáróÉvadbemutatóÉvadzáró
1.222008. augusztus 28.2009. március 24.Seven Network2013. július 3.2013. augusztus 2.M1
2.222009. június 30.2009. november 24.2013. augusztus 5.2013. szeptember 5.
3.222010. június 29.2010. november 16.2013. szeptember 9.2013. október 8.
4.222011. február 8.2012. március 20.2013. október 9.2013. november 12.
5.222012. április 17.2013. április 16.2013. november 13.2013. december 12.
6.122013. április 23.2013. július 2.2014. december 29.2015. január 13.Duna TV

Első évad (2008-2009)[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier Nézettség
1. 1. Viharfelhők
(Packed to the Rafters)
Chris Martin-Jones Anthony Ellis USA 2008. augusztus 28.
magyar 2013. július 3.
USA , millió
magyar n.a.
A Rafter házaspár, Julie és Dave épp a 25. házassági évfordulójukat készülnek megülni, amikor Ben, a középső fiú kijelenti, hogy két testvére után, ő is kirepül a családi fészekből. Julie eleinte elkeseredik, de férje meggyőzi, hogy remekül kihasználhatják a lehetőséget, hogy ezentúl a ház csak az övék. De ettől kezdve a házaspárra meglepetések sora vár és semmi sem úgy alakul, ahogy eltervezték. Hamarosan ráébrednek, hogy nem egészen erre vágytak. Julie édesapja Ted, a nagyapa még mindig felesége elvesztését gyászolja, lányuk, Rachel pedig kezdi elveszíteni a párkapcsolatba vetett hitét.
2. 2. Csavart labda, alulról
(Playing a Googly)
Chris Martin-Jones Anthony Ellis magyar 2013. július 4. USA , millió
magyar n.a.
Ebben a részben Dave-nek több dologgal is szembe kell néznie. Egyrészről munkanélküli, másrészről egy fedél alatt kénytelen élni apósával és felnőtt gyermekeivel. Egyetlen lánya Rachel, éppen egy csúnya szakítás kellős közepén van, ami rengeteg kérdést és problémát vet fel számára. Ahogyan a krikettben a 'googly', amely az egyik legnehezebben visszaüthető labda, az élet is hasonló nehéz és váratlan helyzeteket állíthat elénk.
3. 3. Kemény csajok
(She Ain't Heavy)
Pino Amenta Marieke Hardy magyar 2013. július 5. USA , millió
magyar n.a.
Rachel a lelki problémáit és a bánatát alkoholba folytja, aminek már-már krónikus jelei is mutatkoznak, amivel Julie és Dave is kénytelen megküzdeni tekintettel arra, hogy a saját gyermekükről van szó. A probléma megoldására Julie egy barbecue-partit szervez a családnak, aminek következtében még komolyabb és mélyebb problémák kerülnek terítékre.
4. 4. Hogy jutottunk idáig?
(How Did We Get Here?)
Pino Amenta Margaret Wilson magyar 2013. július 8. USA , millió
magyar n.a.
Sammy és Nathan házassága fordulóponthoz érkezik, amikor is elmondják a szülőknek, hogy pontosan miért is költöztek vissza a családi házba. Nathan azonban tudja, hogy mindig is számíthat a családra, és ennél nincs is fontosabb.
5. 5. Kommunikációs zavarok
(Lines of Communication)
Lynn Hegarty Anthony Ellis magyar 2013. július 9. USA , millió
magyar n.a.
A Rafter család pénzügyi komplikációkba keveredik. Dave szabadúszó karrierje nem indul túl fényesen, és nagyon úgy fest, hogy nem is tart majd túl sokáig, ami nagyon nagy nyomásként nehezedik Julie-ra és egy pillanatig megingani látszik a házasság köteléke közöttük. Ezért egy kegyes hazugsággal áll Dave elé, hogy próbára tegye házasságukat, amit később azonban megbán. Dave továbbra is állás után kaptat és úgy dönt, hogy felesége belegyezése nélkül vesz egy vadonatúj furgont, ezzel is növelve Rafter-ék presztízsét. Mindezeken felül Ben egy titoktartást köt édesanyjával, amiből bizony még lehet gondja.
6. 6. Démonvadászat
(Facing Demons)
Lynn Hegarty Marieke Hardy magyar 2013. július 10. USA , millió
magyar n.a.
Ennek az epizódnak a legidősebb Rafter lány, vagyis Rachel a főszereplője. Emlékképek sorozatából tudjuk meg, hogy milyen volt a kapcsolata azzal a bizonyos Daniel nevű sráccal, illetőleg megtudhatjuk azt is, hogy a fiatal párocska által készített házi szexvideó milyen hatást vált ki a Rafter család tagjaiból. Az a tény, hogy Ted is úgy dönt, hogy visszaköltözik a családi házba, már csak hab a tortán.
7. 7. Alma a fájától
(Self-Made Man)
Pino Amenta Margaret Wilson magyar 2013. július 11. USA , millió
magyar n.a.
A Rafter család legidősebb fia Nathan, kemény hét előtt áll. A jókedv és az alázatosság életre szóló leckét ad a fiúnak. Apósának ötvenedik születésnapi buliján a két család világlátása kicsit mintha összeütközésbe kerülne szülei idiotizmusa és bohóckodása miatt, de egy újabb életre szóló leckét tanul a jólétről és a boldogságról, és továbbra is biztos abban, hogy szüleire bárhol és bármikor számíthat. Nathan végül ráébred arra, hogy Ő sem különbözik annyira a Rafter család többi tagjától, ami egyáltalán nem rossz dolog.
8. 8. Az együttélés szabályai
(Taking the Lead)
Lynn-Maree Danzey Marieke Hardy magyar 2013. július 12. USA , millió
magyar n.a.
Egy éjszakai tivornyázás után Ben élete a feje tetejére áll. Dave-et múltja kísérti, itt az ideje, hogy szembenézzen egy régen őrzött titkával. Carbo új barátságba keveredik, ami váratlan romantikába csap át…
9. 9. A külvárosi srác
(Suburban Boy)
Pino Amenta Dave Warner magyar 2013. július 15. USA , millió
magyar n.a.
Dave Rafter elmondhatja magáról, hogy fogadott testvére egy igazi, nyolcvanas évekbeli rocksztár. Steve Wilson, a fogadott bratyó, egy nap meglátogatja Dave-et, akivel újraélik fiatalságuk legemlékezetesebb pillanatait. Mindezek után Steve egy visszautasíthatatlan ajánlattal áll elő. Ezalatt Nathan egy kockázatos befektetésbe vág bele, amivel akár el is veszítheti főnöke pénzét…
10. 10. Minden, a terv szerint
(All in the Planning)
Lynn-Maree Danzey Margaret Wilson magyar 2013. július 16. USA , millió
magyar n.a.
Mi mindent rejthet egy női táska? Ben Rafter már tudja… amikor is Melissa táskájában egy titokra bukkan. Sammy nehéz döntés előtt áll, amikor felajánlanak neki egy remek állást Londonban. Vajon elhagyja Nathant vagy Nathan hagyja ott a munkáját Londonért? Ugye ismerős helyzet..?! Tény, hogy a Rafter családban sosem unatkozik az ember.
11. 11. Julie terve
(Away from It All)
Lynn Hegarty Anthony Ellis magyar 2013. július 17. USA , millió
magyar n.a.
Ezen a héten nem kifejezetten jó a hangulat a Rafter család háza táján, ezért Julie úgy dönt, hogy kimozdítja családját egy laza, frissítő hétvégére. Irány, a tenger! A terv jól sül el, de pont Julie az, aki nem tud igazán feloldódni… Na persze, mindez a család többi tagjának is feltűnik.
12. 12. A falakon túl
(Removing the Block)
Lynn Hegarty Anthony Ellis magyar 2013. július 18. USA , millió
magyar n.a.
Ted újra a randizáson töri a fejét, és nem tétlenkedik. Már az első alkalommal Ő a friss hús az ötvenes szívek klubjában, ahol nem kis meglepetésben lesz része. Julie és Rachel a karácsonyra készülődnek a maguk sajátos módján…
13. 13. Együtt élni a fájdalommal
(Smile Through the Pain)
Chris Martin-Jones Margaret Wilson magyar 2013. július 19. USA , millió
magyar n.a.
Dave-nek több fogát is rendbe kell hozni, és az előző heti csatornaszerelés is többe kerül, mint gondolta, ezért elfogadja Warney ajánlatát, aki segítségül hívja a maga kis mellékes munkájához. Dave elmegy a megbeszélésre, ami természetesen nem úgy sül el, ahogy tervezte és a végén meglepő helyen kötnek ki. A bárt, ahol Ben dolgozik, kirabolják, ami a fiút természetesen nagyon megviseli. Rachel jógára jár és sikeresen rábeszéli Julie-t és Chrissy-t, hogy csatlakozzanak, de a két „lány” nem veszi komolyan az első alkalmat.
14. 14. Anya csak egy van
(A Mother's Radar)
Chris Martin-Jones Margaret Wilson magyar 2013. július 22. USA , millió
magyar n.a.
Az előző hét autós kalandja után Sammy és Nathan egy romantikus randiban gondolkodik. Julie megérzései Rachel-t illetően beigazolódnak, amikor is fény derül arra a tényre, hogy a jóga oktató dögös, ráadásul bimbozó a kettejük kapcsolata. Nem beszélve arról, hogy a drága mama, mintha most egy kissé irányt tévesztett volna…
15. 15. Az élet sója
(Natural Justice)
Nicholas Bufalo Sue Hore magyar 2013. július 23. USA , millió
magyar n.a.
Nathan továbbra is állást keres az ingatlanos szakmában, közben a tudomására jut, hogy volt kollégája, Damien nem valami jó színben tűnteti fel. Ben-t beidézik esküdtnek, ahol találkozik Kat-tel, akit haza is visz magával és a lány beköltözik Ben régi szobájába. De Melissa-nak kétségei támadnak az új lakótárs kapcsán.
16. 16. Mindent akarok
(Having It All)
Nicholas Bufalo Marieke Hardy magyar 2013. július 24. USA , millió
magyar n.a.
Rachel igyekszik tovább lépni George ösztönzésére, de erőfeszítései vegyes eredményt hoznak. Közben Nathan szervezgeti Dave vállalkozását, de a dolgok nem mennek olyan simán, ahogy remélték.
17. 17. Változások
(Changes)
Lynn Hegarty Dave Warner magyar 2013. július 25. USA , millió
magyar n.a.
Ted ismét beleveti magát az ismerkedésbe, de túl messzire megy egy dupla randi alkalmával. Dave aggódik Rachel miatt, amikor a lány megismerkedik új választottja, Rob két fiával. Chrissy és Melissa gyanakodni kezdenek Kat-re, de Ben a lány pártját fogja. Vajon megbánja majd?
18. 18. Kártyavár
(House of Cards)
Marcus Cole Abe Pogos magyar 2013. július 29. USA , millió
magyar n.a.
Ben nehéz dilemma előtt áll. Vajon kitálaljon-e a Kat társaságában töltött részeg éjszakáról? Mivel a lány kezd összebarátkozni Melissával, aggódik, hogy bevallja neki az igazat. Közben Dave Julie ösztönzésére bárokba szervez maguknak randevúkat. Nathan és Sammy kapcsolata is meginog, amikor Nathan megtudja, hogy Sammy hazudott a pénz kapcsán, amiből a New York-i repülőjegyet vette. Ráadásul Carbo szülei váratlanul hazaérkeznek.
19. 19. Holdséta
(Over the Moon)
Marcus Cole Chris Hawkshaw magyar 2013. július 30. USA , millió
magyar n.a.
Rachel szakít a fiújával, Robbal, miután úgy érzi, hogy a férfi túlságosan is előreszaladt a kapcsolatukban. Vajon Ben kap-e újabb esélyt Melissánál? Julie aggódik az egészsége miatt, de még jobban kétségbeesik, amikor Cosmo anyja felveti, hogy talán a menopauza tüneteit tapasztalja. Carbo megkéri Chrissy kezét, amin az anyja felháborodik, ezért a fiú kénytelen Chrissy-hez költözni.
20. 20. Nem lehetünk mindig formában
(Losing the Touch)
Lynn Hegarty Abe Pogos magyar 2013. július 31. USA , millió
magyar n.a.
Julie-t hormonjai akadályozzák abban, hogy a szokásos jó tanácsokkal lássa el családját. Ben úgy dönt, hogy az országos tévében világgá kiáltja Melissa iránti szerelmét. Rachel össze akar költözni a legjobb barátnőjével. Sammy drága ajándékokkal tér haza New York-ból, de mivel Nathan-nel még mindig fasírtban vannak, úgy dönt, hogy hazaköltözik. Ezután nyomozás kezdődik apja vagyonának kapcsán.
21. 21. Mennyit számít egy év!
(What a Difference a Year Makes)
Chris Martin-Jones Margaret Wilson magyar 2013. augusztus 1. USA , millió
magyar n.a.
A család megemlékezik a nagymama halálának első évfordulójáról. Nathan pedig igyekszik kibékülni Sammy-vel első évfordulójukon. Julie-t óriási sokk éri, ami Ted-en csattan, aki ezt azzal magyarázza, hogy lánya nem méltányolja új barátnőjét. Ben továbbra is vissza akarja hódítani Melissát, csakhogy megjelenik a lány volt vőlegénye. Sammy igyekszik rávenni az apját, hogy ismerje el hibás lépéseit.
22. 22. Késő bánat
(Don't Know What You've Got Till It's Gone)
Chris Martin-Jones Anthony Ellis USA 2009. március 24.
magyar 2013. augusztus 2.
USA , millió
magyar n.a.
A hírt, hogy Julie negyedszerre is anya lesz, a házaspár igyekszik feldolgozni. Dave-et halálosan megijeszti a felvetés, hogy Julie korában a terhesség életveszélyes is lehet. Rachel felfedi titkát Julie-nak, közben Melissát volt vőlegénye szeretné meglátogatni, de Ben ezt igyekszik megnehezíteni. Ted könnyebbnek találja Marjorie-nak beszélni a családjáról. Sammy anyja elhagyja férjét és Londonba utazik vakációzni.

Második évad (2009)[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier Nézettség
23. 1. Nézz a szemembe!
(Look Into My Eyes)
Pino Amenta Marieke Hardy USA 2009. június 30.
magyar 2013. augusztus 5.
USA , millió
magyar n.a.
Bonnie az új szendvicsárus jóslataival ráijeszt Julie-ra, különösen, amikor látomásai kezdenek valóra válni. Rachel osztálytalálkozóra készül, eleinte magabiztosan, de később egyre jobban kísértik egy rémálommá váló szónoklat-est emlékei. Ben közben igyekszik megnyerni magának Melissát. Julie gyanakodni kezd Warney-ra, különösen azután, hogy feltehetően miatta, Chrissy-t kirúgják az állásából.
24. 2. Halogatás
(Dodging the Issue)
Pino Amenta Abe Pogos magyar 2013. augusztus 6. USA , millió
magyar n.a.
Feltűnik a színen egy új orvos, aki különösen jóban van Melissával, ezért Ben beveti magát, eldönti, hogy feljebb tör a munkahelyi ranglétrán, sportolni fog és megkomolyodik. Egyik edzése során ijesztő élményben van része, ami hatással van egész életére. Nathan az egyik munka során összefut egy ingatlanossal, aki munkát ajánl neki. Eközben már ő is gyanakodni kezd Warney-ra, aki nagyobb összegeket számláz és a megrendelőket is átveri.
25. 3. Tervezzünk előre!
(Living by the List)
Lynn Hegarty Margaret Wilson magyar 2013. augusztus 7. USA , millió
magyar n.a.
Ben elszántan küzd az üzletvezetői kinevezésért egy jóval tapasztaltabb kollégával szemben. Rachel számos vak randin vesz részt, melyeket Libby szervezett neki, de valahogy minden randi a kissé nyers, de vonzó rögbi játékos, Jake felé tereli. Nathan új állása nem váltja be a hozzá fűzött reményeit. Julie kísérletei, hogy több időt töltsön a gyerekeivel sorra kudarcba fulladnak.
26. 4. Ígéretes jutalom
(Glittering Prizes)
Lynn Hegarty Anthony Ellis magyar 2013. augusztus 8. USA , millió
magyar n.a.
Rachel próbál ellenállni a kísértésnek, apja új villanyszerelője, Jake személyében, közben Libby vonzódni kezd George-hoz. Ben kétségbeesetten hallja Melissától, hogy a lány randizni kezdett Luke-kal, a jóképű orvossal. Nathan váratlan állásajánlatot kap Steve Wilsontól és a barátnőjétől, Laylatól, amit el is fogad és felmond Timnél. Vajon helyesen döntött?
27. 5. Szép, új világ
(Brave New World)
Cherie Nowlan Chris Hawkshaw magyar 2013. augusztus 9. USA , millió
magyar n.a.
Carbo a virágboltban megismerkedik egy férjezett vásárlóval, csak kis idő elteltével döbben rá, hogy a nő zaklatja. Julie és Dave izgatottan várják a születendő gyermekük egészségével kapcsolatos híreket és Dave nehezen viseli, hogy a kisbaba esetleg Down-kórosan is születhet. Nathan elkezdi eseménydús munkáját Layla mellett.
28. 6. Ámor pici nyilai
(Little Arrows)
Cherie Nowlan Dave Warner magyar 2013. augusztus 12. USA , millió
magyar n.a.
Marjorie és Ted románca egyre jobban kiteljesedik, míg Ted meg nem ismerkedik Marjorie leszbikus lányával és annak várandós partnerével. Rachel egy felújítandó ház liftjében reked Jake-kel és az ellenségeskedésük hamarosan vad szenvedélybe csap át. A klubban egy parti során bedrogoznak egy nőt és Ben-t gyanúsítják a bűnténnyel. Melissa segít neki bizonyítani ártatlanságát.
29. 7. Tartozni valahová
(Belonging)
Pino Amenta Margaret Wilson magyar 2013. augusztus 13. USA , millió
magyar n.a.
Sammy anyja, Trish hazatér Ausztráliába, de mivel le van égve és nincs hol laknia, beállít Rafterékhez. Melissa visszaköltözik a Karandonis házba Benhez és Carbóhoz, de vajon véglegesen? Rachel szenvedélyes éjszakájuk után küzd Jake-kel kapcsolatos vonzalma ellen.
30. 8. Mit ér egy név?
(What's in a Name?)
Pino Amenta Margaret Wilson magyar 2013. augusztus 14. USA , millió
magyar n.a.
Dave-nek rémálmai vannak egy kutyáról. Julie meggyőzi a főnökét, hogy alkalmazza Trish-t, de hamar megbánja, miután a nő az ő kárára próbál bevágódni a főnöknél. Jake bizonyítani próbálja, hogy a Rachel-lel való kapcsolatának igenis van jövője. Közben Summer kisbabája megszületik és a Julie által kiválasztott nevet adja neki.
31. 9. Pucér valóság
(Naked Visions)
Ian Watson Marieke Hardy magyar 2013. augusztus 15. USA , millió
magyar n.a.
Rachel művészi fotókat készít a terhes Julie-ról, de a családban nem mindenki kíváncsi az eredményre. Dave összebarátkozik Ben befogadott kutyájával. Később megkapja a születési bizonyítványát, amiből megtudja az anyja és a saját eredeti nevét. Ben megkéri Melissa kezét, de nem kapja meg a remélt azonnali igent.
32. 10. Bízhatsz bennem!
(Ready to Catch You)
Ian Watson Jeff Truman magyar 2013. augusztus 16. USA , millió
magyar n.a.
Dave végre beszámol családjának a gyermekkoráról és lelkesedésük által ösztönözve tovább kutatgatna, csakhogy elkeseredetten veszi tudomásul, hogy anyja hallani sem akar róla. Az anyja végül mégis elmegy hozzájuk, de sírva távozik, mielőtt Dave-vel beszélne. Rachel közben megismerkedik Jake családjával, ahol az anyuka nem tetszését azonnal elnyeri. Másnap egy munkahelyi baleset után Grace felszólítja Rachel-t, hogy tartsa távol magát a fiától. Nathan közben megtapasztalja a zenei szakma árnyoldalait is, amikor Layla ünneplésképpen kokainnal kínálja. Sammy rájön és megígérteti vele, hogy soha többé nem teszi. Dave-nek közben egy krikettmeccsen sikerül száz pontot ütnie.
33. 11. Hatalmi játék
(Power Play)
Kevin Carlin Chris McCourt magyar 2013. augusztus 21. USA , millió
magyar n.a.
Dave anyja, Rachel elektromos problémát generálva eléri, hogy Dave kimenjen hozzá. Elmondja fiának, hogy apja korán meghalt, ő pedig pszichiátriai intézetbe került, ezért kellett fiát örökbe adni. Dave meghívja a nőt vacsorára, aki elbűvöli az egész családot, habár Dave nem repes az örömtől, amikor kiderül, hogy gyerekkorában az anyja rengeteget utazott. Rachel meghívja Jake-et egy összejövetelre, ami kezdetben kínos számára, de Jake tudását bevetve megmenti a napot. Csakhogy azután a lány összeveszik Jake anyjával, ami később szakításhoz vezet.
34. 12. Kispadon
(Out of Left Field)
Kevin Carlin Abe Pogas magyar 2013. augusztus 22. USA , millió
magyar n.a.
Carbo anyja magával hozza Leszboszról egykori szomszédjukat, Artemiszt, aki egymás után szedi fel a férfiakat az interneten és Carbo alig győzi távol tartani tőlük. Közben a fiúnak sejtelme sincs róla, hogy anyja célja az volt, hogy kettejüket összehozza. Sammy első újságírói feladatához interjút készít volt vőlegényével Owennel és Laylaval, eközben rájön Nathan és Layla csókjának titkára. Rachel hiányolja Jake-et, Dave pedig vaszektómiát fontolgat.
35. 13. Túl a határon
(Blurring the Lines)
Cherie Nowlan Kris Mrksa magyar 2013. augusztus 23. USA , millió
magyar n.a.
Artemisz beáll a kikötői klubba dolgozni és Carbót aggasztja, amikor túlságosan összebarátkozik kolléganőjével, Lexivel. Nathan Layla iránti vonzalma túlságosan elharapózik és végül nem bír magával, holott Sammynek megígérte, hogy kerülni fogja. Dave közben ismét alkalmazza Warneyt Chrissy és Julie legmélyebb felháborodására és Chrissy egyre jobban vonzódni kezd Dave-hez.
36. 14. Elemi ösztön
(First Instinct)
Cherie Nowlan Marieke Hardy magyar 2013. augusztus 26. USA , millió
magyar n.a.
Dave anyja boldog a Rafterék által számára rendezett meglepetés szülinapi partin. Rachel nyomokat fedez fel nagyanyja karján, és rögtön drogra gyanakszik. Chel azonban bevallja, hogy húsz éve HIV-pozitív. Mel és Ben ételmérgezést kapnak, és a lány végre igent mond Ben leánykérésére. Jake és Rachel továbbra is kerülgetik egymást, míg a fiú rá nem veszi Rachelt, hogy beszéljen az anyjával. Artemisz úgy dönt, hogy elutazik Lexivel, miután torkig van azzal, hogy mindenki beleszól az életébe.
37. 15. Ez az én bulim!
(It's My Party)
Lynn Hegarty Margaret Wilson magyar 2013. augusztus 27. USA , millió
magyar n.a.
Dave hatalmas partit ad Ben és Melissa eljegyzésének hírére, de közben megtudja, hogy anyjának hetente többször kell a veséje miatt kórházba járnia. Nathan kétségbe esik, amikor megtudja, hogy Steve hamarabb hazaér. Mivel képtelen hallgatásra bírni Laylat a lány bevallja, hogy lefeküdtek egymással. Sammy gyanút fog és számadásra szólítja fel Nathant. Melissa szülei nem hajlandók részt venni a partin, mert nem hiszik, hogy lányuk valóban oltár elé állna. Carbo rájön Chrissy Dave iránti vonzalmára.
38. 16. A problémamegoldó
(Mr Fix-It)
Lynn Hegarty Tony Morphett magyar 2013. augusztus 28. USA , millió
magyar n.a.
Dave és Nathan összevesznek a fiú hűtlensége miatt és Chel eltűnése sem könnyíti meg a helyzetet, Ted ezért tanácsokkal bombázza Nathant és elindul megkeresni Chelt. Sammyt nem sikerül meggyőzni, ezért Nathan megkéri Bent, hogy fogadják be a lányt. Rachel romantikus randira megy Jake-kel, ami olyan jól sikerül, hogy másnap Dave rajtakapja a házból kiosonó fiút.
39. 17. Tegyünk rendet!
(Putting the House in Order)
Catherine Millar Dave Warner magyar 2013. augusztus 29. USA , millió
magyar n.a.
Rachel meglátja Sammyt volt barátjával, Owennel és cselszövéssel akarja ismét összehozni a lányt öccsével. Julie ismét a látnok Bonnie-hoz fordul korábbi jóslatai kapcsán. Chrissy felmond és azt állítja, elköltözik egy férfihoz, de Julie rájön az igazságra. Ben és Melissa bejelentik, hogy egy hónap múlva kelnek egybe, egy kisebb szertartás keretében.
40. 18. Űrszemét
(Space Junk)
Catherine Millar Abe Pogos magyar 2013. augusztus 30 USA , millió
magyar n.a.
Rachel egy kampány összejövetelen találkozik volt fiújával, Daniel-lel. A kampányban Jake is illetékes és amikor testvérével későn érkeznek, a főnökök elégedetlenkednek és Daniel közreműködésének hála Jake felmond. Sammy ismét összeköltözik Nathan-nel, de képtelen meghitt közelségbe kerülni vele. Chel cannabis-t ad Nathan-nek, hogy helyre hozza szexuális életüket.
41. 19. Hétköznapi kis viszony
(A Small, Traditional Affair)
Nicholas Bufalo Marieke Hardy magyar 2013. szeptember 2. USA , millió
magyar n.a.
Az esküvő hétvégéje jól indul, csakhogy Ben legénybúcsúján a sztriptíztáncosnő nem más, mint Kat, aki közli Bennel: nem elég jó Melissa számára. Amikor másnap megérkeznek a lány szülei Perth-ből, a lány apja ugyanazt szajkózza, ezért Ben meglóg. Nathannek sikerül észhez téríteni, így Ben bár késve, de megérkezik a szertartásra. Az esküvőre betoppan Chel, és Julie őt és Dave-et ráveszi, hogy végre beszéljenek egymással. Miután Ben és Mel elindulnak nászútjukra, Julie összeesik.
42. 20. Csupán egy szívdobbanásnyira
(Only a Heartbeat Away)
Nicholas Bufalo Jeff Truman magyar 2013. szeptember 3. USA , millió
magyar n.a.
Carbo magányában Warney-val vigasztalódik és egy részeg éjszaka során megengedi neki, hogy beköltözzön, mivel attól tart, Benék saját lakást szeretnének. Dave végre beszél az anyjával, aki mesél neki az apjáról, ezen felbuzdulva Nathannel a neten igyekeznek megtalálni a sírját, ekkor jönnek rá, hogy apja nagyon is él, Új Dél-Wales-ben. Melissát és Bent a nászútjukon megkörnyékezi egy szvinger pár.
43. 21. Végtelen lehetőségek
(Unlimited Options)
Pino Amenta Chris Hawkshaw magyar 2013. szeptember 4. USA , millió
magyar n.a.
Munka híján Nathan elindul megkeresni nagyapját és megdöbben amikor kiderül, hogy börtönben ül. Hazatérvén Sammyvel kaszinóba mennek elkísérvén Trish-t és új barátját. A kaszinóban Nathanen elhatalmasodik a játékszenvedély, Warney pedig jelenetet rendez, amikor vissza akarja hódítani Trish-t. Másnap a lány beállít Warney nyereményével, aki el is költözik Ben, Carbo és Melissa nagy megkönnyebbülésére. Rachel babaköszöntőt szervez Julie-nak, de elszúrja a tortát és Chrissy visszatér.
44. 22. Új élet kezdődik
(Nativity Play)
Pino Amenta Margaret Wilson USA 2009. november 24.
magyar 2013. szeptember 5.
USA , millió
magyar n.a.
Nathan 14 000 dollárt nyer a megtartott zsetonokkal és bejelenti Sammynek, hogy kezdhetnek saját lakást keresni. Csakhogy visszamegy és eljátssza az összes nyereményét. Kétségbeesésében Julie-hoz fordulna, de Chel nem engedi. Julie átköltözik Carbo légkondicionált házába, de amint Dave elindul a vaszektómiára, beindul a szülés. Rachel gyanakszik, hogy Jake meg akarja kérni a kezét, amitől rettenetesen megijed. Julie életet ad Ruby Louise babának és Sammy kiköltözik a Rafter házból.

Harmadik évad (2010)[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier Nézettség
45. 1. Tiszta lappal
(The Blank Page)
Pino Amenta Jeff Truman USA 2010. június 29.
magyar 2013. szeptember 9.
USA , millió
magyar n.a.
Miközben mindenki Ruby babának örvendezik, Nathan szembesül a ténnyel, hogy Sammy elhagyta. Hiába keresi telefonon, Trish sem segít neki, majd kiderül, hogy a lány az egész családdal elvágta a kapcsolatot. Dave bejelentkezik a Facebookra, hogy megossza barátaival Ruby fényképeit. Jake újabb epilepsziás rohamot kap. Carbo tisztába teszi Rubyt, és az erről készült remek videót felteszi a you tube-ra, aminek beláthatatlan következményei lesznek. Benék rájönnek, hogy Sammy Londonba utazott. Nathan átköltözik a Karandonis házba, hogy a babának saját szobája legyen.
46. 2. Szombat este, vasárnap reggel
(Saturday Night, Sunday Morning)
Pino Amenta Marieke Hardy magyar 2013. szeptember 10. USA , millió
magyar n.a.
Ruby baba nincs tekintettel a napok változásaira, minden egyes nap ugyanúgy figyelmet követel magának. Julie egyre fáradtabb. Nathan közben hétvégéken mulatni jár Carbóval, amit Ben féltékenyen figyel. Carbo videójának nagy sikere van, az éjszakai klubok látogatói között népszerű lett. Melissa véletlenül összefut Sammyvel, aki megkéri, hogy tartsa titokban Nathan előtt, hogy mégsem utazott el. Jake anyja randizni kezd.
47. 3. Mondjam, vagy ne mondjam?
(To Tell or Not to Tell)
Chris Martin-Jones Abe Pogos magyar 2013. szeptember 11. USA , millió
magyar n.a.
Sammy tanácstalan, hogy vajon elárulja-e Bennek a titkát, de végül mégsem bírja magában tartani. Ben tovább akarja adni Nathannek, de végül meggondolja magát. Dave azon tépelődik, vajon elárulja-e Chel-nek, hogy élete szerelme, Tom Jennings mégsem halt meg. Amikor torkig lesz azzal, hogy Nathan másnaposan jár be dolgozni, fogja fiát és elindulnak Coolongba, hogy megismerje a családot. Coby rá egész más benyomást gyakorol, mint korábban Nathanre.
48. 4. A jó férj
(A Good Husband)
Chris Martin-Jones Margaret Wilson magyar 2013. szeptember 12. USA , millió
magyar n.a.
Ben megdöbben, amikor felesége visszautasítja az esti közeledését. Tanácskozik Dave-vel és Teddel, aki felvilágosítja arról, hogy egy jó férjnél nem az a fontos, hogy teljesít és milyen gyakran, hanem, hogy tisztelje a feleségét és hogy boldog legyen vele. Nathan és Carbo tanácsára programot szervez neki, ami később kudarcba fullad, mert mindketten aggódnak Sammyért, aki egyre jobban maga alatt van. Közben Julie úgy érzi, hogy a férje már nem is kívánja és kissé becsípve hangoztatja is egy közös családi ebéden, a hajós klubban.
49. 5. A láthatatlan ember
(The Invisible Man)
Ian Watson Tony Morphett magyar 2013. szeptember 13. USA , millió
magyar n.a.
Tedet és Chel-t este megtámadja az utcán egy lány banda, aminek mindkettejükre nézve súlyos következményei lesznek. Chel veséje tovább károsodik, Ted pedig haragos és keserű lesz ismét. Amikor Julie-val felfedezik az idős szomszéd hölgy holttestét, úgy dönt, hogy nem marad láthatatlan ember, igenis tesz valamit önmagáért és az idős és magányos emberekért. Közben Carbo kedélyeket borzol a Karandonis házban, amikor rájönnek, hogy mindig azt a fogkefét használja, amelyik a kezébe kerül.
50. 6. Hol is van az otthon?
(Home Coming)
Ian Watson Christine McCourt magyar 2013. szeptember 16. USA , millió
magyar n.a.
Jake és Rachel közös lakáskeresését megzavarja Alex hazatérése, akit nagyon felzaklat anyja udvarlója illetve az, hogy bátyja is elköltözik otthonról. Nathan segít Chel-nek kitölteni az adóbevallását és miközben jókat beszélgetnek, arra az elhatározásra jut, hogy megvizsgáltatja magát, hogy megfelelő vesedonor lenne-e. Carbo némi félreértés után végre megtudja, valójában kivel is bonyolódott románcba az interneten.
51. 7. Egyszerű igények
(Simple Needs)
Lynn Hegarty Rick Held magyar 2013. szeptember 17. USA , millió
magyar n.a.
Julie-t annyira lefoglalja a kisbaba, hogy másokra már alig jut ideje. Ezt mind Dave, mind Rachel sérelmezik. A lányt egyébként is megviseli a felismerés, hogy féltékeny a babára, mivel többé már nem ő az egyetlen lány, nem ő apja kis hercegnője. Jake megpróbálja kárpótolni ezért. Ben úgy dönt, hogy szól Nathan-nek Sammy-ről, aki ezen felzaklatja magát. Közben Carbo menekül kamasz zaklatója elől, és már az őrület határán jár. Nathan alkalmas donornak találtatik és döntését végre szülei is és Chel is elfogadják.
52. 8. Mérföldkövek
(Rites of Passage)
Lynn Hegarty Jenny Lewis magyar 2013. szeptember 18. USA , millió
magyar n.a.
A Rafter család Ruby névadó ünnepségére készül. Rachel kijelöli magát főszervezőnek és a rábeszélésére szertartás vezetőt keresnek, de a kiszemelt jelölt nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Carbo pánikol, mert ősz hajszálakat talál. Nathan elhívja Sammy-t az ünnepségre, és beszámol neki a Chel-nek való segítségéről, miközben a transzplantációs terapeuta hatására kételkedni kezd önnön indítékai kapcsán. Alex még mindig nehezen viseli anyja udvarlóját, ezért Jake nagy döntésre szánja el magát, ami Rachel-re is hatással van.
53. 9. A szülői lét ára
(The Price of Parenthood)
Cherie Nowlan Trent Roberts magyar 2013. szeptember 19. USA , millió
magyar n.a.
Dave egyik éjszaka nyitva találja a hátsó ajtót. Georgia, a lány, aki Carbo-t zaklatta megint a környéken őgyeleg és közli Julie-val, hogy látott egy férfit, aki a házat figyelte. Később a lány segítségével kiderítik, hogy Coby volt az. Coby közben beszámolt börtönben lévő nagyapjának Rafter-ék gyanús érdeklődéséről, aki meglátván Nathan fotóját gyanakodni kezd, hogy a fiú tőle van, ezért beszélgetésre hívja magához. Nathan és Dave elindulnak hozzá, de a látogatás nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Rachel közben megdöbben a Jake és Alex új otthonában uralkodó állapotokon. Julie-t egyre jobban frusztrálja, hogy négy fal között éli az életét.
54. 10. Kilépve a komfort zónából
(Out of the Comfort Zone)
Cherie Nowlan Marieke Hardy magyar 2013. szeptember 20. USA , millió
magyar n.a.
Ben egyre nehezebbnek érzi a főnöki szerepben való helytállást, miközben nagyapja sem könnyíti meg a dolgát, aki döbbenetes felfedezése után összetűz Derek-kel, a klubtulajdonossal. Jake igyekszik Rachel kedvére tenni azáltal, hogy házias fortélyokat tanul és felbuzdulásában elvállalja Rachel nevében is, hogy vigyáznak Ruby-ra, amíg Dave és Julie randira mennek. Mikor Jake magára marad a babával, Ben-éktől kér segítséget és a bébicsőszködés nagy hatást gyakorol Melissa-ra. Közben Nathan fontos elhatározásra jut, Julie pedig ellátogat egy mami csoportba, ahol kissé kínosan érzi magát.
55. 11. Leckék a boldogságról
(Lessons in Happiness)
Chris Martin-Jones Boaz Stark magyar 2013. szeptember 23. USA , millió
magyar n.a.
Rachelnek remek állást ajánl egy konkurens cég. Amikor a főnöke erről tudomást szerez, felajánlja neki ugyanazt a pozíciót. De egy Jake-kel kapcsolatos vészhelyzet után Rachel eltanakodik azon, hogy mi is fontos valójában az életben. Közben Ben és Melissa vidáman vetik bele magukat a baba tervezésbe. Julie buzgalmában megajándékozza őket egy szakácskönyvvel, aminek kipróbálása kulináris katasztrófákhoz vezet.
56. 12. Az igazság pillanata
(Moment of Truth)
Chris Martin-Jones Jeff Truman magyar 2013. szeptember 24. USA , millió
magyar n.a.
Nathan, Chel tanácsára közelgő műtétjük előtt levelet ír a szeretteinek arra az esetre, ha nem élné túl a beavatkozást. Mivel Jennings nagyapjának nem tudja mit írjon, úgy dönt, hogy apja rosszallása ellenére inkább meglátogatja. A műtét jól sikerül és megkéri Bent, hogy semmisítse meg a leveleket, de Rachel megelőzvén őt, belekukkant és meghatja a tartalmuk. Dave apja iránti véleménye megváltozik, amikor az virágot küld Chelnek és Nathannek. Közben Carbo feleségre vadászik, de egy napelem ügynökkel való randevúja meglehetősen rosszul sül el.
57. 13. Élni és élni hagyni
(Live and Let Live)
Pino Amenta Margaret Wilson magyar 2013. szeptember 25. USA , millió
magyar n.a.
A Rafter családot egy padlásra költözött oposszum zaklatja, amire a családtagok különbözőképpen reagálnak. Chel élvezi a dialízismentes életet és Nathan rábeszéli, hogy amint olyan állapotban lesz, folytassa az utazgatást. Ted kevésbé lelkesedik a tervért. Dave meglátogatja apját a börtönben, ahová magával viszi Julie-t és Rubyt is, és Julie a legkevésbé sincs elragadtatva új apósától. Jake a felmondást fontolgatja, Tom pedig rábeszéli Dave-et, hogy alkalmazza munkanélküli unokáját. Dave igyekszik mindenkinek megfelelő megoldást találni. Carbo továbbra is keresi az igazit.
58. 14. Ismerd meg önmagad!
(Know Yourself)
Pino Amenta Tony Morphett magyar 2013. szeptember 26. USA , millió
magyar n.a.
Dave könnyed, rugalmas embernek ismeri önmagát, akivel bárki jól kijön, de az események sorozata megváltoztatja az önmagáról alkotott képét. Rachel izgatottan kezdi új munkáját, de az első napja nem úgy sikerül, ahogy elképzelte. Carbo feleségvadászata során megismerkedik egy lánnyal és szerelem lesz első látásra. Ben és Melissa azonban gyanakodnak.
59. 15. Szép remények
(Don't Go There!)
Catherine Millar Nick Stevens magyar 2013. szeptember 27. USA , millió
magyar n.a.
Dave rengeteget dolgozik, hogy összeszedje egy Fidzsi-szigeteki nyaralás árát, de egy váratlan adó számla meghiúsítja reményeit. Ben azt gyanítja, hogy Melissa terhes. Rachelt sorra érik a kudarcok munkahelyén, Carbo pedig boldog új szerelmével, még partit is ad, hogy összebarátkozhasson lakótársaival. Rita hűen önmagához döbbenetes hírrel telefonál haza, el akarja adni a Karandonis házat.
60. 16. Amikor összedől a világ
(When Worlds Collide)
Catherine Millar Chris Hawkshaw magyar 2013. szeptember 30. USA , millió
magyar n.a.
Rachel munkája csupa szenvedés, Liam, gonosz kollégája ahol tud keresztbe tesz neki és ez már kihatással van a Jake-kel való kapcsolatára. Julie felajánlja, hogy segít a vállalkozásban, de persze nem győzi a sok munkát és hibát hibára halmoz. Carbo igyekszik elriasztani a vevőket a Karandonis házból, de egy párral semmilyen fondorlattal sem bírnak. Nathan közben gyanakodni kezd, hogy Coby lopkod a szerelési helyszínekről, és közben rájön, hogy unokatestvérének gondja van az írással és olvasással, ekkor segítséget ajánl.
61. 17. Az élet szikrája
(Spark of Life)
Lynn Hegarty Chris McCourt magyar 2013. október 1. USA , millió
magyar n.a.
Ted hazatér a nagy országjárásról, de amit otthon talál, csöppet sincs ínyére. Dave ideges, Julie-t pedig megkörnyékezte Hamish, a mami csoportból. Amikor Julie rájön, hogy nem csupán baráti szándékkal közeledik, persze rögtön faképnél hagyja. Melissa kocsit vesz magának, Carbo és Retta fülig szerelmesek, Ted pedig felfedezi, hogy Coby a szomszéd házban szállásolta el magát. Dave ideges, mert az építkezési helyszínen újabb lopások történtek. Ben rossz szemmel nézi, hogy barátja szinte vak a szerelemtől.
62. 18. A felszín alatt
(Between the Covers)
Lynn Hegarty Martin McKenna magyar 2013. október 2. USA , millió
magyar n.a.
Bent bosszantja, hogy Carbo ész nélkül rohan az oltár elé, ezért műveszekedésekkel próbálják Melissával együtt elvenni a kedvét a nősülétől. Rachel úgy véli, hogy a Liammel való kapcsolata normalizálódik. Jake asztalt foglaltat egy étteremben, ahová képtelenség bejutni, de Rachel kénytelen lefújni egy újabb sürgős munka miatt. Jake vacsorát visz nekik és ad egy javaslatot a kampány kapcsán, amit Rachel passzol. Nathan és Coby bevetik magukat az éjszakai életbe és egyre jobb barátok lesznek.
63. 19. Lélegzet
(Breathe)
Chris Martin-Jones Rick Held magyar 2013. október 3. USA , millió
magyar n.a.
Rachel a kampány ismertetésekor megdöbben, amikor Liam eladja Jake ötletét a sajátjaként. Közben nyomasztja, hogy Jake-kel megromlott a kapcsolatuk. Amikor felkeresi őt és nem találja otthon, Alextől megtudja, hogy utazást tervez nélküle. Később Jake ajándéka és a legfrissebb történések kapcsán sorsdöntő lépésre szánja el magát. Ben és Melissa közben tovább dolgoznak a baba ügyön. Julie egy rádiós vetélkedőn koncertjegyet nyer, ami mellé egy szállodai éjszakát is kapnak, mely során ő is és Dave is rádöbbennek, hogy a férfinak komoly lelki problémái adódtak.
64. 20. A tökéletes buborék
(Perfect Bubble)
Chris Martin-Jones Boaz Stark magyar 2013. október 4. USA , millió
magyar n.a.
Ben úgy érzi, tökéletes szerelmi buborékban él Melissával. Retta beköltözik a Karandonis házba. Ben kicsit féltékeny az újdonság romantikájára, ezért - hogy felpezsdítse kapcsolatukat - meglepetés szállodai éjszakát tervez Melnek. Rachelt Paul Morgan visszahívja a céghez. Dave szeretné vacsorára hívni az egész családot, az eseményre Coby is hivatalos, csakhogy a rendőrségtől kapott baljós hírek után kissé felönt a garatra és kitálal. Ben hiába várja Melissát, helyette Nathan jelenik meg egy borzalmas hírrel…
65. 21. Nyugodj békében!
(Rest in Peace)
Pino Amenta Margaret Wilson magyar 2013. október 7. USA , millió
magyar n.a.
Ben gyászában aludni is képtelen, a család szörnyen aggódik érte. Mindenki másképp próbál gondoskodni róla, de semmi sem segít. Coby megjelenik a Rafter háznál, hogy kifejezze részvétét. Pat és Linda megérkeznek és a temetés szervezése kapcsán kellemetlen szóváltás tör ki.
66. 22. Lépésenként
(One Day at a Time)
Pino Amenta Jeff Truman USA 2010. november 16.
magyar 2013. október 8.
USA , millió
magyar n.a.
Dave szeretné folytatni megszokott életüket, a karácsony és Ruby szülinapjának közeledtével feldíszíti a házat. Ben úgy dönt, hogy ideje tovább lépni, de felbuzdulása rövid életű. Rachel és Nathan kipakolják Melissa ruháit, hátha az segít. Carbo vonakodik szólni anyjának Rettáról. Ruby szülinapján Ben bekapcsolja Melissa telefonját és miután rájön, hogy halhatott meg a felesége, eltűnik. Ted persze sejti, hol találhatják. Megérkeznek Coby gyakornoki papírjai és Dave hajlandó neki még egy esélyt adni. Ben úgy dönt, hogy Nathannel tart az országjárásban.

Negyedik évad (2011-2012)[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier Nézettség
67. 1. A lélek mélyén
(What Lies Beneath)
Pino Amenta Jeff Truman USA 2011. február 11.
magyar 2013. október 9.
USA , millió
magyar n.a.
Három hónap telt el Melissa temetése óta. Ben országjárásáról hazatérvén igyekszik a régi, könnyed mókamesternek tettetni magát, a régi közös szobájuk látványa megtöri, de ügyesen manipulálni próbálja Rachelt, hogy engedje át neki a Rafter házbeli szobáját. Ruby már jár, a házat bababiztossá tették. Coby beköltözött Jake-ékhez és megkezdte Dave melletti gyakornokoskodását. Rita hazaérkezik a Karandonis házba, hogy szervezze Carbóék eljegyzését, de ahogy Bennek, neki is titkai vannak.
68. 2. Lomtalanítás
(In with the New)
Pino Amenta Boaz Stark magyar 2013. október 10. USA , millió
magyar n.a.
Nathan is hazaérkezik és Dave kiszúrja a két fia közötti feszültséget, amit ők persze letagadnak. A családnak rejtély, hogy mi történt velük az utazgatás közben. Rachel élvezi, hogy egyedül marad a házban, amikor Jake és Coby rögbi hétvégére mennek. Elhatározza, hogy a maga ízlésére alakítja új otthonát és közben rábukkan Coby egy titkára. Ritát Carbo igyekszik pátyolgatni a válás okozta szívfájdalmában. Hogy anyja kedvére tegyen, Carbo kihajítja Theo holmiját, de Rita visszaköveteli, majd később újra kihajítana mindent, ekkor Carbo úgy dönt, hogy a sarkára áll.
69. 3. Vigyázz, mit kívánsz!
(Careful What You Wish For)
Shirley Barrett Marieke Hardy magyar 2013. október 11. USA , millió
magyar n.a.
Rachelt furdalja a lelkiismeret, amiért megleste Coby titkát és igyekszik kárpótolni érte. Coby sértettségében születésnapi bulit szervez magának, amin összeereszti a városi rokonságát a vidéki haverjaival. Jake abbahagyja a rögbit, Rachel nem tudja kiszedni belőle az okát, de amikor végre kiderül, a lány mélységesen megdöbben. Rita teljesen maga alatt van, görög zenével próbálja gyógyítani összetört szívét, de ezzel mindenkit megőrjít. Julie ráveszi, hogy regisztráljon egy párkereső weboldalra, amitől Carbo megbotránkozik. Ben és Ted azon vetélkednek, hogy melyikük a jobb bébiszitter.
70. 4. Mások szemében
(Other People's Eyes)
Shirley Barrett Anthony Ellis magyar 2013. október 14. USA , millió
magyar n.a.
Rachel igyekszik támogatni Jake-et, aki még maga alatt van Rachel pillanatnyi kételkedése okán, ezért eleinte nem engedi neki. Rachel kivárná a tárgyalás végét és közben Teve fejére olvassa bűneit, amivel lehet, hogy Jake számára csak ront a helyzeten. A munkahelyén közben ragaszkodnak hozzá, hogy Cobyval írasson alá szerződést, mivel az ő grafikáit választották a kampányba, de Rachelnek nem lesz könnyű dolga. Ted közben kiszemel magának egy szép kínai hölgyet, ezért még a kantoni nyelvet is tanulni kezdi. Julie úgy dönt, feltérképezi a helyi bölcsődét, és legnagyobb csodálkozására ott találja Hamish-t, akinek tönkrement a házassága és fiát az anyjának ítélte a bíróság.
71. 5. A szabadság íze
(The Taste of Freedom)
Lynn-Maree Danzey Martin McKenna magyar 2013. október 15. USA , millió
magyar n.a.
Nathan válása végleges lesz, és bár nehezen élte meg kapcsolatuk felbomlását, úgy dönt, hogy teljesen új életet kezd. Jake és Rachel óvatosan kerülgetik egymást, igyekeznek áthágni a kettejük között kialakult távolságot, ami végül sikerül is, de vajon elég-e a szerelem? Közeledik Coby ítélethirdetésének napja. Dave úgy dönt, felszólal az érdekében és magabiztosan úgy gondolja, Coby csupán elmarasztalást kap.
72. 6. Babaház
(The Dollshouse)
Lynn-Maree Danzey Jenny Lewis magyar 2013. október 16. USA , millió
magyar n.a.
Nathan új weboldala nem túl népszerű, ezért szórólapokkal próbálja felhívni rá a figyelmet. Csakhogy összeolvasva domain névként egész másképp hangzik, aminek humoros és kissé kínos következményei lesznek. Jake ellátogat az állítólagos bűncselekedete helyszínére, hogy meggyőzze az áldozatot.
73. 7. „..oly édes gyötrelem….”
(Sweet Sorrow)
Lynn Hegarty Margaret Wilson magyar 2013. október 17. USA , millió
magyar n.a.
Rachel utolsó napjait tölti a családdal, mielőtt New York-ba utazna. Julie megfogadja, hogy nem sírja el magát, és egyfolytában sürgeti Rachelt, hogy pakoljon be végre, de a lánynak egyéb elintéznivalói is lennének. Átszalad Jake-hez, hogy meghívja a számára rendezett búcsúvacsorára. Jake a meghívást visszautasítja, de a búcsújuk elég mélyrehatóra sikerül. Ben és Nathan rádöbbennek, hogy testvérük jó ideig távol lesz, ezért elcipelik a parkba, ahol felelevenítik gyerekkori közös élményeiket. Jake végül mégis elmegy a búcsú bulira, Coby pedig este ajándékkal lepi meg Rachelt. Közben betoppan Tom, akit végre szabadlábra bocsátottak.
74. 8. Kommunikációs kézikönyv férfiaknak
(The Male Communication Handbook)
Ian Gilmour Jeff Truman magyar 2013. október 18. USA , millió
magyar n.a.
Dave feleleveníti egy gyerekkori álmát, melyben apjával horgászik. Carbo nem pártolja Nathan vállalkozását, melynek az oka Ben szerint az, hogy Nathan nem kért tőle segítséget. Tom közben felajánlja roncs autójának alkatrészeit, Dave pedig segítséget ajánl neki lomtalanításhoz, ezért Dave, Coby és Nathan elutaznak Coolongba. Ezután Dave szállást ajánl az apjának, mivel utazást tervez a nagyvárosba. Ted pedig méltatlankodva figyeli nagypapa társa életmódját.
75. 9. Bolhából elefántot
(From Little Things)
Ian Gilmour Chris McCourt magyar 2013. október 21. USA , millió
magyar n.a.
Tom és Ted között az ellentét egyre jobban elmérgesedik. Julie-éknak mozijegyük van, és Bennek kéne vigyáznia Ruby-ra, csakhogy a főnöke, Donna noszogatására elvállal egy második műszakot is, ami Julie-t felháborítja. Mozi után betérve egy italra, összeszólalkoznak Donnával. Másnap felbukkan Hamish Jackkel, akit a bírósági végzéssel szembeszegülve nem vitt be hétfő reggel a bölcsibe. Julie bemegy Donnához, hogy kibéküljenek, de egy újabb veszekedés lesz a vége. Tom azt állítja, hogy állást kapott, Julie és Donna pedig mégis barátkozni kezdenek.
76. 10. Nagy gyerekek
(Big Kids)
Lynn Hegarty Boaz Stark magyar 2013. október 24. USA , millió
magyar n.a.
Dave-et bosszantani kezdi Julie és Hamish barátsága. Donna elviszi Julie-t egy női csoportba, ahol Rafter anyuka alaposan meglepődik a foglalkozást illetően. Tom rendszeresen eljár dolgozni, de nem árulja el, mivel foglalkozik. Nathan meglátja napközben egy kocsmában, amiről szól Coby-nak. Coby számon kéri nagyapján, aki azután kellemetlen helyzetbe hozza a fiút. Retta megbízást kap, de a prezentációja napján bepánikol és kivételesen Carbo az, aki felnőttként viselkedve visszaadja a lány önbizalmát. Tom bejelenti, hogy elköltözik, de aznap reggel rosszul lesz és kórházba kerül. Kiderül, hogy Benéhez hasonló szívrendellenessége van.
77. 11. Miből is lesz a család?
(Swimming in the Gene Pool)
Nicholas Bufalo Trent Roberts magyar 2013. október 25. USA , millió
magyar n.a.
Jake anyja, Grace bejelenti, hogy udvarlója megkérte a kezét, csakhogy nem mehet még hozzá, ugyanis nem vált el a fiúk apjától. Hamar sikerül rávennie férjét, hogy írja alá a válási iratokat, csakhogy ő találkozni akar a fiúkkal. Jake fontolgatja, hogy felhívja. Közben felbukkan Bree, Coby rég nem látott nővére. A testvérek a köztük lévő ellenségeskedést nem is titkolják, Tom hiába szeretne békét teremteni köztük. Carbo halakat vesz Rettának, hogy gyakorolják a szülői szerepet, de ez sem úgy sül el, ahogy gondolták.
78. 12. Mindig kell egy barát
(You've Got to Have Friends)
Nicholas Bufalo David Lawrence magyar 2013. október 28. USA , millió
magyar n.a.
Donna különösen viselkedik, nehezen lehet elindulni vele a közös programokra, végül bevallja Julie-nak, hogy kényszerbetegségben szenved. Ben elszántan igyekszik megtanítani Rubynak a saját nevét, hogy azt mondja ki előbb. Alex teljesen oda van Bree-ért és Jake-kel elhatározzák, hogy áthívják a lányt vacsorára, hátha kibékíthetik Cobyval. Bree-t kirakják az albérletéből, Alex pedig kiharcolja, hogy legalább átmenetileg odaköltözhessen hozzájuk. Ben és lakótársai beneveznek egy kvíz este, melynek témája a '80-as évek.
79. 13. Fordulópont
(Tipping Point)
Steve Jodrell Marieke Hardy magyar 2013. október 29. USA , millió
magyar n.a.
Warney felbukkan a Rafter ház előtt egy elegáns kocsival és eldicsekszik, milyen jól megy sora. Le akar passzolni egy nagyobb megbízást Dave-nek, aki el is vállalja, annak ellenére, hogy túl nagy falat nekik. A Karandonis házba megérkezik Carbo unokanővére, Voula, hogy segítsen az esküvői előkészületekben. A kis szertartásra vágyó Retta kisebb sokkot kap a rengeteg intéznivalótól és kötelezettségtől, ezért Carbo nagy lépésre szánja el magát. Jake és Bree kettesben maradnak a házban és a pillanat hevében az ágyban kötnek ki, holott Alex egyre jobban odavan a lányért.
80. 14. Bizalom
(Trust Issues)
Steve Jodrell Margaret Wilson magyar 2013. október 30. USA , millió
magyar n.a.
Ben Melissa elvesztése óta nehezen tud megbízni az emberekben, Emma felé is alig tud megnyílni. A lány elhívja egy jelmezbálba, ahol végül sikerül közelebb kerülniük egymáshoz. Donna megismer egy férfit a terápiás csoportjában és izgatottan készül a randijukra, ugyanis meghívta udvarlóját egy finom, házilag főzött vacsorára. Csakhogy a sütője elomlik és Julie-éknál kénytelen befejezni a sütést. Dave bővíteni szeretné a vállalkozását, ezért bankkölcsönért folyamodik és szeretné rábeszélni Nathant, hogy fél évre térjen vissza ismét, hogy intézze a promóciót. Ben vacillál Tom ajánlata kapcsán, aki arra próbálja rábeszélni, hogy fektessen be egy night klubba. Alex bevallja Bree-nek az érzéseit, melyekről kiderülnek, hogy viszonzatlanok. Jake megkéri a lányt, hogy ne cukkolja Alexet, és kijelenti, hogy a közös éjszakájuk egyszeri alkalom volt és nem ismétlődhet meg, erre a lány úgy dönt, hogy elköltözik. Ben rászánja magát, hogy szétszórja Melissa hamvait.
81. 15. Kockázatos üzlet
(Risky Business)
Roger Hodgman Jenny Lewis magyar 2013. október 31. USA , millió
magyar n.a.
Ben elviszi a srácokat egy elegáns belvárosi night klubba, ahol Nathan gyanút fog a VIP bánásmód miatt, és rákérdez Ben-nél, aki bevallja, hogy a tulaj szeretné megnyerni őt befektetőnek. A klubban Nathan arra is rájön, hogy berozsdásodtak a csajozós képességei, nehezen tud beszélgetni a nőkkel, félreérti az általuk küldött jeleket. Végül összemelegszik a klub egyik hostessével, akivel már szívesebben vállalja a kockázatot. Retta és Carbo ezen felbátorodva úgy döntenek, hogy feldobják szerelmi életüket, bár ennek komikus következményei lesznek.
82. 16. Második esély
(Second Chance)
Roger Hodgman Chris Hawkshaw magyar 2013. november 4. USA , millió
magyar n.a.
Miután Tom nyilvánvalóan meglépett a befektetésre szánt pénzzel, Nathan hívná a rendőrséget, Ben ellenben esélyt akar adni nagyapjának, ezért a fiúk Coby, Jake és Bree segítségével keresni kezdik. Dave-nek nem akarnak szólni, hátha még megoldást találhatnak. A nagy titokzatoskodást Carbo félreérti, azt hiszi, a legénybúcsúját szervezik. Alex is gyanút fog, amikor Bree és Jake együtt indulnak útnak és amikor rákérdez, bátyja bevallja neki egy éjszakás kalandjukat. Bree közben folytatni szeretné Jake-kel, és nem fogadja el a visszautasítás okát.
83. 17. Kicsi a világ
(Small World)
Kevin Carlin Martin McKenna magyar 2013. november 5. USA , millió
magyar n.a.
Julie véletlenül megismerkedik egy taxissal, akiről később kiderül, hogy Dave féltestvére. Ted közben felfedez egy villanyszerelői magazint, melyben Julie meglátja, hogy másnap lesz az éves szakmai bankett, amire rögtön jegyeket vesz az egész bandának. Retta közben kétségbe esik, amiért nincs egyetlen barátja sem, így vacsora partit szervez, melyre meghívhatja kolléganőjét, Tinát, az egyetlent, akit a barátnőjének vallhat. Az este azonban kellemetlen és kellemes meglepetéseket is tartogat a számára. A bankett Dave számára nem várt fejleményeket hoz.
84. 18. Próbálj meg lazítani!
(Sign of the Times)
Kevin Carlin Abe Pogos magyar 2013. november 6. USA , millió
magyar n.a.
Dave a jelentős projekttől már kimerült és fáradt, így elfeledkezik az évfordulójukról. Amikor végre eszébe jut, hazarohan Julie-hoz, de a kis „pihenőjük” nem úgy végződik, ahogy tervezte. Nathan megismerkedik nagybátyjával, Matt-tel és nagyon megkedveli. Retta egyre stresszesebb az esküvő miatt és ragaszkodik hozzá, hogy közöljék Ritáékkal, hogy már házasok. Carbo, hogy segítséget kérjen, bevallja Bennek. A fiatalok egy látnokhoz fordulnak tanácsért, csakhogy Ben sem marad meglepetés nélkül aznap este. Bevallja Nathannek, hogy kezd vonzódni Emmához, de még túl korainak tartja.
85. 19. Higgy önmagadban!
(Leap of Faith)
Chris Martin-Jones Jeff Truman magyar 2013. november 7. USA , millió
magyar n.a.
Ted úgy érzi, eljött az ideje új dolgok kipróbálásának, amiről mindig is álmodott, de valahogy még nem kerített rá sort. Csakhogy, amikor Donna nem hajlandó alkalmazni a klubban, az önbizalma kissé meginog, ráadásul, miután Dave vonakodva munkát ad neki, meghallja, amint Julie-val megbeszélik kétségeiket. Dave bizonytalankodik, nem tudja, érdemes-e megismerkedni az öccsével. Közben Ben szintén tépelődik az Emmával való kapcsolatán. Amikor Rettáékkal moziba mennének és a lány elrontja a gyomrát, Carbo pedig nem akarja magára hagyni feleségét, Ben kettesben maradna Emmával. Ezt kikerülvén gyorsan beszervezi Cobyt és Nathant.
86. 20. Pillangószárny
(Butterfly's Wings)
Chris Martin-Jones Chris McCourt magyar 2013. november 8. USA , millió
magyar n.a.
Julie és Donna megbeszélik, hogy moziba mennek, Tedet pedig új munkája foglalja le, így Dave kettesben van Rubyval, amikor visszahívják az építkezésre. Míg Dave a problémával foglalkozik, Rubyt Cobyra bízza, aki csak egy pillanatra veszi le a szemét a kislányról, de neki ennyi idő alatt is sikerül bezárkóznia egy veszélyes helyiségbe. Ben szeretne lassítani Emmával a tempón, de Carbo, miután látta az elcsattant csókot, kifejezi rosszallását. Jake érzi, hogy Bree-nek kevés a barátság, ezért igyekszik elkerülni őt.
87. 21. Alvajárók
(Sleepwalking)
Pino Amenta Boaz Stark magyar 2013. november 11. USA , millió
magyar n.a.
Ben és Retta rajtakapják Carbót az esküvői stressz okozta alvajárás közben. Úgy döntenek, elmondják a fiú szüleinek, hogy már túl vannak az esküvőn. Csakhogy Ritáék előbb érkeznek és mindenkinek elszáll a bátorsága, ezért Bennek villámgyorsan össze kell ütnie egy kamu legénybúcsút. Közben Ted és Donna egyre jobban összebarátkoznak és Donna tanakodni kezd, vajon mit érez barátnője édesapja iránt. Ben még mindig nem vallja be sem önmagának, sem Emmának, hogy mit is érez valójában.
88. 22. Kezdet és vég
(Endings and Beginnings)
Pino Amenta Margaret Wilson USA 2012. március 20.
magyar 2013. november 12.
USA , millió
magyar n.a.
Julie választ kap a kiadótól, de amikor végre kinyitja a borítékot, csalódás éri. Bree bevallja Rafteréknek, hogy Jake-kel egy párt alkotnak, de ezt nem mindenki fogadja kitörő örömmel. Carbóék visszatérnek szörnyű nászútjukról, Ben és Emma pedig egy étterembe mennek randira, ami egész jól megy addig, míg Emma ki nem szúrja, hogy a fiú még mindig magánál hordja Melissa fotóját. Donna áradozik Julie-nak készülőben lévő randijáról, amit Julie örömmel pártol egészen addig, míg rá nem jön, hogy barátnője partnere saját apja. Megérkezik Steve Wilson és Nathannel döbbenetes hírt közöl.

Ötödik évad (2012-2013)[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier Nézettség
89. 1. Fontos hívások
(Answering the Call)
Kevin Carlin Jeff Truman USA 2012. április 17.
magyar 2013. november 13.
USA , millió
magyar n.a.
Julie-t a helyi újságtól meglepő felkéréssel hívják fel. Dave-nek leesik az álla, amikor a villanyszerelői állásra váratlan jelentkező bukkan fel. Coby hazatérvén ugyancsak elcsodálkozik, amikor megtudja, hogy Matt beköltözött Jake-hez. Ted igyekszik elmélyíteni a Cooperrel való barátságát, bár a kisfiú testvére igencsak megnehezíti a dolgát. Ben és Emma kapcsolata elérkezik egy újabb fontos momentumhoz.
90. 2. Szép remények
(Great Expectations)
Kevin Carlin Boaz Stark magyar 2013. november 14. USA , millió
magyar n.a.
Dave vállalkozása terjeszkedik, új alkalmazottja is kezd beilleszkedni, bár amit a főnök lovagiasságnak tart, Frankie inkább diszkriminációnak. Coby új kollégájával kapcsolatos ellenérzései gyöngéd érzelmeket takarnak. Julie cikkének határideje közeledik, Ben pedig habozik megkérni Emmát, hogy töltse nála az éjszakát, hiszen az újabb mérföldkőnek számítana. Retta megtakarítási terveket sző, hogy férjével házat tudjanak venni. Elisha, Cooper nővére zsarolni kezdi Tedet, aki Donnától két segítséget.
91. 3. A szó hatalma
(The Power of Words)
Lynn-Maree Danzey Margaret Wilson magyar 2013. november 15. USA , millió
magyar n.a.
A közelgő Valentin-nap nagy nyomással nehezedik Ben és Emma kapcsolatára, így aznapra műszakot vállalnak. Ben felbosszantja anyját, amikor Donnát arra bíztatja, hogy hívja randira Tedet. A találkozó döcögősen indul, de Ben szerencsére ismét beveti magát. Matt zavarba hozza Jake-et és Cobyt, amikor aláírás nélküli Valentin-napi lapot küld nekik.
92. 4. Mit meg nem teszünk a szerelemért!
(The Things We Do for Love)
Lynn-Maree Danzey Marieke Hardy magyar 2013. november 18. USA , millió
magyar n.a.
Minden igyekezete ellenére Coby már nem tudja titkolni a Frankie-vel kapcsolatos érzéseit. Dave egyre több időt tölt a munkában, ráadásul ezzel felkelti neje gyanakvását is. Julie-t Adam munkaügyben elhívja, de a végén a feldúlt asszony kiönti neki a lelkét és kettejük kapcsolata új irányt vesz. Egy veszekedés után Julie Adamhez menekül és nála is marad, csakhogy valaki kiszúrja. Ben és Emma romantikus randit tervez.
93. 5. Az ítélet napja
(Judgment Day)
Lynn Hegarty Trent Roberts magyar 2013. november 19. USA , millió
magyar n.a.
Jake apjának váratlan felbukkanása miatt a fiúnak addigi világa a feje tetejére áll és zavarában számos rossz döntést hoz, melyek nem csupán a munkájának árthatnak, de a Dave-vel való kapcsolatának is. Dave közben kiszúrja, hogy Adam és Julie bizalmas viszonyban vannak és ez felébreszti benne a zöld szemű szörnyet. Retta rájön, hogy terhes, de mivel férjét egy óriás csecsemőnek tartja, halogatja a nagy újság bejelentését.
94. 6. Titkos félelmeink
(Secret Fears)
Lynn Hegarty Chris McCourt magyar 2013. november 20. USA , millió
magyar n.a.
Dave aggódik, hogy a Jake-kel való kapcsolata végleg elromlott, és attól is tart, hogy neje és Adam kapcsolata már túllépett a kollegiális viszonyon. A szerelmes Coby befejezi a Frankie-nek szánt festményét, aki örömmel fogadja a képet, amíg rá nem jön a fiú érzéseinek természetére. Frankie később bevallja, hogy kiért van oda. Ben elnézvén a turbékoló Carbóékat, tépelődik, hogy vajon viszonozza-e Emma szerelmi vallomását, amikor nem teljesen biztos az érzéseiben.
95. 7. A nagy menekülés
(The Great Escape)
Pino Amenta Martin McKenna magyar 2013. november 21. USA , millió
magyar n.a.
Bent egyre feszültebbé teszi a házukban élő szerelmes házaspár, így Emma azt javasolja, hogy egy rövid időre meneküljenek el. A visszautasított Coby és Frankie között feszült a munkahelyi viszony, így ennek feloldására a lány előáll egy javaslattal. Dave újabb fejlesztéseket tervez a cégben, ami a házasságában ismételten feszültséget okoz.
96. 8. Íratlan szabályok
(Unwritten Rules)
Pino Amenta Kim Wilson magyar 2013. november 22. USA , millió
magyar n.a.
Julie bevallja Donnának, hogy álmodott Adamről, de úgy véli, nincs gond a házasságukkal. Dave ugyanerre a következtetésre jut. Csakhogy egy este, amikor mindkettőjüknek programjuk lenne, összevesznek, hogy ki vigyázzon Rubyra. Dave szemináriumra megy a kollégáival, így Julie marad otthon, akit Adam később felkeres. Egy óvatlan pillanatban történik valami, ami mindent megváltoztathat.
97. 9. Egy csók és más semmi
(A Kiss Is Just a Kiss)
Kevin Carlin Kim Wilson & Jenny Lewis magyar 2013. november 25. USA , millió
magyar n.a.
A kínos pillanat után Frankie fel akar mondani, de Dave azt tanácsolja neki, hogy ne siesse el a döntést. Donna figyelmezteti Julie-t, hogy az Adammel való ártatlan kapcsolata rosszul is végződhet, ráadásul az asszony döbbenetes hírt kap Dave-től, ami talán főnöke karjaiba hajthatja.
98. 10. Felejtés
(Letting Go)
Kevin Carlin Hamilton Budd magyar 2013. november 26. USA , millió
magyar n.a.
Nagy a feszültség Dave és Julie között és persze Ted a villámhárító, aki nagyon unja már, hogy Bennek folyton magyarázkodnia kell, nehogy kiderüljön az igazság. Azt tanácsolja a párnak, hogy próbáljanak megbocsátani, de felejteni nem olyan könnyű. Carbo közben magába roskad, mert Retta ráparancsol, hogy adja el imádott kocsiját, ami szerinte alkalmatlan a baba fuvarozásra. Carbo persze foggal-körömmel ragaszkodik a kicsikéjéhez.
99. 11. A megfelelő időpont
(The Right Time)
Lynn-Maree Danzey Rick Held magyar 2013. november 27. USA , millió
magyar n.a.
Ben és Emma kölcsönt akarnak felvenni a házra, csakhogy a lány számára világossá válik, hogy Ben még mindig Melt szereti, ezért úgy döntenek, hogy szakítanak. Donnát megviseli a hír, közben Tedet noszogatja, hogy számoljon be családjának az állapotáról. Dave és Julie lassan kezdenek kibékülni. Carbo és Retta bejelentik végre a nagy hírt barátaiknak, csakhogy boldogságuk rövid életűnek bizonyul.
100. 12. Az élet nagy meglepetései
(Life's Surprises)
Lynn-Maree Danzey Margaret Wilson magyar 2013. november 28. USA , millió
magyar n.a.
Nathan hazatér, nem kis meglepetést okozva családjának és a döbbenet csak nő, amikor bemutatja szíve új választottját és óriási bejelentést tesznek. Julie szorongva fogadja a hírt, de lassan beletörődik. Carbo és Retta kezdik összeszedni magukat kisbabájuk elvesztése után, de a lány egyelőre nem akar újra próbálkozni. Ted felkeresi orvosát és az eredmény nem túl bíztató. Ben úgy dönt, hogy ideje lapozni és világkörüli útra indul, melyet természetesen New Yorkban kezdene, Rachelnél.
101. 13. Tátongó űr
(Filling the Void)
Ian Watson Marieke Hardy magyar 2013. november 29. USA , millió
magyar n.a.
Jake öccse, Alex váratlanul visszatér. Állítása szerint leépítés miatt veszítette el az állását, de hamar kiderül, hogy drog problémákkal küzd. Matt így hajléktalan marad és Dave fenntartásai dacára, Julie meghívja magukhoz. Retta és Carbo alig emésztették meg Ben elutazását, amikor váratlanul megzavarja őket a fiú erőszakos unokanővére, Voula, akit természetesen Rita bíztatott fel. Frankie volt fiúja megismervén Alexet, rájön, hogy személyében remek vásárlót talált tiltott árujára.
102. 14. Rossz szokások
(Bad Habits)
Ian Watson Alison Boleyn magyar 2013. december 2. USA , millió
magyar n.a.
Jake aggódik, amikor Alex a drognak köszönhetően átbulizza az éjszakákat, pláne, amikor mindez az alkalmi munkái kárára megy. Hiába kutatja át öccse szobáját, nem találja a gyilkos szert. Coby élvezi Heather rajongását, de Frankie meggyőzi arról, hogy nem szép dolog megvezetni a lányt. Matt és Voula közel kerülnek egymáshoz. Emma szülei pedig ismét találkozgatni kezdenek.
103. 15. Tiszta pillanatok
(Moments of Clarity)
Roger Hodgman David Lawrance magyar 2013. december 3. USA , millió
magyar n.a.
Jake hazaköltözteti Alexet, hogy anyjuk szemmel tudja tartani. A halálos beteg Jim elő-örökség gyanánt tekintélyes összegű csekket ad Jake-nek, aki megtartja az egészet, attól félvén, hogy öccse drogra költené a pénzt. Voula félreérthető jeleket küld, melyekkel összezavarja Mattet. Már majdnem szakítani akar a férfival, de mégis kibékülnek. Ted feledékenységével súlyos hibát okoz. Amikor fény derül Emma apjának titkára, Donna ismét csalódik benne és végleg lemond róla.
104. 16. Elveszve
(Displacement)
Roger Hodgman Abe Pogos magyar 2013. december 4. USA , millió
magyar n.a.
Julie képtelen szembesülni apja aggasztó állapotával, Dave hiába próbálja finoman ráébreszteni. Jake aggodalma jogosnak bizonyult, mert amint Alex megkaparintotta a részét Jim ajándékából, máris rohan, hogy partira és a haverokra költse. Donna felszabadultnak érzi magát, miután megszabadult exétől. Emma biztatására új hobbit talál magának, de a kaotikus következmények láttán lánya megbánja a tanácsot. Carbo úgy érzi hátrányba került a házban kialakult nőuralomnak köszönhetően.
105. 17. Lépést tartva
(Keeping Step)
Jet Wilkinson Martin McKenna magyar 2013. december 5. USA , millió
magyar n.a.
Julie kétségbe esik, amikor Ted már nem meri vállalni Ruby felügyeletét. Reméli, hogy férje mellé áll, de ő is Tedet támogatja a vitában. Közben Frankie egyre biztosabb a Coby iránti érzéseiben, még az apjával közös műhelybe is beviszi a fiút. Emma beköltözik a Karandonis házba és Rettával máris elemükben vannak, egész nap Carbót szórakoztatják a virágosnál. Donna igyekszik lekötni magát, miután magára maradt a házban. Az egyik ismerkedő estre segítségképpen magával cipeli Dave-et.
106. 18. Mámor
(That Heady Rush)
Jet Wilkinson Greg Millin magyar 2013. december 6. USA , millió
magyar n.a.
Frankie és Coby a fellegekben járnak, ami nincs valami jó hatással a munkájukra. Donna is mámoros, az újonnan megismert lovagja, Duncan kapcsán Julie-tól kér tanácsot, aki cserébe remek ötletet szerez a következő cikkéhez. A Karandonis házban lelkesen készülnek az új vállalkozásukra, de a bank visszautasítja a fiatalokat. Julie tanácsára Carbo áldozatot hoz boldogulásukért. Dave is mámorban úszik, amikor Duncan jelentős szerződést ajánl a cégnek.
107. 19. Gyűjtsünk bátorságot!
(Got What It Takes)
Lynn-Maree Danzey Chris McCourt magyar 2013. december 9. USA , millió
magyar n.a.
Dave közös programjuk során arról álmodozik, hogy Duncanhez hasonló sikeres üzletember lesz, de hamarosan megismeri új haverja rosszabb énjét. Frankie kezd torkig lenni Coby gyerekes viselkedésével. A Karandonis ház fiatal lakói végre beindíthatják vállalkozásukat, de hamar rájönnek, hogy túl nagy falat volt számukra. Carbo bátorságot gyűjt, hogy meghozzon egy nehéz döntést.
108. 20. Viharfelhők
(Weathering the Storm)
Lynn-Maree Danzey Drew Proffitt magyar 2013. december 10. USA , millió
magyar n.a.
Jake az apjától kapott pénzből teszi le Coby óvadékát, aki retteg, hogy börtönbe kerül. Dave-ék megpróbálják felbontani a Duncannel kötött szerződést, de nem sikerül. Donna és Julie barátsága megsínyli a történteket. A virágkertész fiatalok vállalkozása nehezen indul be, de végre kapnak egy megrendelőt, aki nagy befolyással lesz majd az életükre. Donna szíve ismét összetörik, amikor szembesül az igazsággal. Coby rájön, hogy Frankie nem akar kibékülni vele és eltűnik Jake-ék házából.
109. 21. Szabad választás
(Free to Choose)
Pino Amenta Boaz Stark magyar 2013. december 11. USA , millió
magyar n.a.
Dave, lelkiismeret-furdalástól hajtva beszervezi a csapatot Coby felkutatására. Végül sikerül megtalálniuk és meggyőzniük, hogy a meneküléssel többet árt, mint használ. Jake közben rossz hírt kap. Julie egyre jobban aggódik Ted miatt, aki a Nagy Pajtás programból is kilépne Cooper érdekében, ráadásul még egy otthonba is bejelentkezik. A virágos vállalkozók első ügyfele meghökkentő dolgokra tanítja őket, melyeket Carbo és Retta igyekeznek is gyakorolni.
110. 22. Újraírt történelem
(Rewriting History)
Pino Amenta Margaret Wilson USA 2013. április 16.
magyar 2013. december 12.
USA , millió
magyar n.a.
Ted úgy dönt, hogy videófelvételeket készít Rubynak, hogy akkor is emlékezzen rá, amikor ő már nem lesz. Egy elszólása kapcsán Julie-ban összeomlik az apjáról alkotott kép. Közeledik a Rafter házaspár 30. házassági évfordulója, amit Julie csendben szeretne megünnepelni, de nem számol a fiaival, akik váratlanul megjelennek. Donna merész lépéssel szeretné eltörölni a múlt kedvezőtlen fejleményeit, de szokatlan megoldására sokan felkapják a fejüket. Jake apja temetését szervezi.

Hatodik évad (2013)[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier Nézettség
111. 1. Reménnyel telve
(High Hopes)
Pino Amenta Jeff Truman USA 2013. április 23.
magyar 2014. december 29.
USA , millió
magyar n.a.
Julie izgatottan készül Nathan fogadására, csakhogy Ted-nek nyoma vész. Később kiderül, hogy merre járt, de Julie a legújabb hírek hallatán már kevésbé lelkes, Nathan-t pedig elszomorítja nagyapja betegsége. A Karandonis ház vállalkozóira nehéz idők járnak. Donna ismét igénybe veszi Craig szolgálatait, aki közben megismerkedik Emmával. A Rafter cég új villanyszerelőt kap Frankie egy régi ismerőse személyében.
112. 2. Egyszer mindent el kell kezdeni
(First Time for Everything)
Pino Amenta Marieke Hardy magyar 2014. december 30. USA , millió
magyar n.a.
Nathan igyekszik megfelelő körülményeket teremteni Saskia és Edward számára, még kompromisszumra is hajlandó, felesége azonban titkot rejteget. Carbo és Retta kapcsolatát megkeseríti üzleti sikertelenségük. Emmát boldoggá teszi a Craig-gel kibontakozó kapcsolata. Ted kap a lehetőségen, hogy Eleanor társaságában látogasson el a Rafter házba.
113. 3. Határok
(Setting Limits)
Marcus Cole Boaz Stark magyar 2014. december 31. USA , millió
magyar n.a.
Dave úgy érzi, hogy jó természetét kihasználják, amikor Buzz új munkaerőt hoz. Ted meghívja Eleanort a Rafter házba, aki gyanakodni kezd a férfi állapotát illetően. Frankie rájön, hogy Matt nem a világ legideálisabb lakótársa. Donna ráébred, hogy őt és lányát is csúnyán kijátszották, mégis fél elmondani az igazat Emmának.
114. 4. Titkos Női Ügyek
(Secret Women's Business)
Marcus Cole Kim Wilson magyar 2015. január 1. USA , millió
magyar n.a.
Julie lázadni akar, amikor Dave titkos férfi ügyekben el-elmászkál és ehhez környezetében elég szövetségest talál. Ted, feltehetően betegsége miatt, különösen viselkedik. Retta és Carbo viszonya még mindig nem rendeződött egészen, a lány angyalkártyákban keres választ, végül együtt jönnek rá a nagy igazságra. Nathan lelkesen készül felesége és kisbabájuk fogadására, de a reptéren meglepetés éri.
115. 5. Az igazság fáj
(Reality Checks)
Samantha Lang Abe Pogos magyar 2015. január 2. USA , millió
magyar n.a.
Nathan Londonba utazik, hogy tisztázza a történteket. Nehéz helyzetében csupán egyetlen embertől kérhet segítséget, volt feleségétől. Ted állapota egyre gyorsabban romlik, a Rafter házaspár érzi, hogy lassan reménytelen lesz a helyzet. Frankie-t meglátogatja a testvére, amivel alaposan felkavarja a kedélyeket Matt és a lány között. Buzz továbbra is udvarolni próbál Emmának.
116. 6. Férfias tettek
(Manning Up)
Samantha Lang Alison Boleyn magyar 2015. január 5. USA , millió
magyar n.a.
Ted betegsége olyan stádiumba ért, hogy lassan már nem hagyhatják magára a házban. Julie boldogan segítene Nathan-nek, aki facér apaként neveli gyerekét, csakhogy fia a maga útját járná. Közben Donna-val jól kijönnek, együtt nevetnek szülői melléfogásaikon. Nathan kínlódását látván Retta elbizonytalanodik a gyerekvállalás kapcsán, de férje nem kíváncsi aggodalmaira. Frankie elrángatja Mattet otthonról, aminek meglepő következményei lesznek, Buzz erőfeszítései Emma felé kifizetődni látszanak.
117. 7. Összegzés
(Taking Stock)
Jean-Pierre Mignon Martin McKenna magyar 2015. január 6. USA , millió
magyar n.a.
30. szülinapja előtt Carbo összegzi az életét, az eredménnyel pedig elégedett. Bár nem akar nagy bulit, Retta meglepetés partit szervez. Carbo időközben rájön, hogy felesége hazudott neki. Dave úgy érzi, menekülnie kell a házból, ahol Julie-t alaposan leköti egy totyis és beteg apja. Amikor a férfi Jackson-nak kiönti a szívét, az mélységesen csalódik. Matt lelkiválságba kerül zenész karrierjének válsága okán. Kiderül hogy Coby még mindig oda van Frankie-ért. Buzz sikeresen elbűvöli Emmát.
118. 8. Kárelhárítás
(Damage Control)
Jean-Pierre Mignon David Lawrance magyar 2015. január 7. USA , millió
magyar n.a.
Dave úgy gondolja, minden menthető és helyrehozható, bár az otthoni mosolyszünet kissé elbizonytalanítja. Frankie meglátogatja Coby-t a börtönben. Némi kínos feszengés után ugyanolyan önfeledt lesz a viszonyuk, mint egykor volt. Emma tépelődik, miután Buzz nem keresi, a Karandonis pár pedig a szokásos komikus magyarázattal szolgál, holott a férfi csupán nehezen tudja feldolgozni az érzelmeit.
119. 9. Fordított szerepben
(Role Reversals)
Lynn Hegarty Hamilton Budd & Kim Wilson magyar 2015. január 8. USA , millió
magyar n.a.
Ted már veszélyt jelent önmagára és másokra nézve, így a Rafter házaspár kénytelen beadni a kiszemelt otthonba. Csakhogy újabb meglepetés éri őket, ami még jobban megnehezíti a helyzetet. Frankie életét ismét megnehezíti nővére felbukkanása. Donna új szakácsot vesz fel, ami később bonyodalmakhoz vezet. Buzz és Emma kapcsolata jól alakul, csakhogy a férfit egy felfedezése rádöbbenti arra, hogy talán több figyelmet kellene szentelnie a fiának.
120. 10. Ész és szív
(Head vs Heart)
Lynn Hegarty Rick Held magyar 2015. január 9. USA , millió
magyar n.a.
Julie-ék nem szívesen adnák el otthonukat, ahol 30 évet töltöttek. Ráadásul az ingatlanosnak köszönhetően kínosan érzik magukat a saját házukban, így Julie megmakacsolja magát. Matt mélyponton van, végre esélyt kap zenészként, de idegességében azt is elszúrja. Donna rájön, hogy tetszik neki az új szakácsuk. Jackson szeretne visszamenni apjához, aki halogatja a döntést, mivel Emmával csak most alakul a kapcsolatuk.
121. 11. A világ közepe
(Centre of the Universe)
Lynn-Maree Danzey Marieke Hardy magyar 2015. január 12. USA , millió
magyar n.a.
Julie-t nem csupán a házvásárlás aggasztja, fél, hogy apja nehezen illeszkedik be. Miután Eleanorral elbeszélgetett, rájön, hogy családja számára már nem ő a központi figura, hisz a gyerekei és apja saját életüket élik. Ben visszatérése megzavarja Emma bimbózó kapcsolatát Buzz-zal. Nathant aggasztja, hogy felesége látni akarja gyermeküket, de úgy dönt, foggal-körömmel ragaszkodik a kicsihez. Coby végre kiszabadul a börtönből.
122. 12. Család az úton
(Packing Up the Rafters)
Lynn-Maree Danzey Margaret Wilson USA 2013. július 2.
magyar 2015. január 13.
USA , millió
magyar n.a.
Donna ráébred, hogy nagyon kedveli szakácsukat és végre összejönnek. Eleanor megígéri, hogy vigyázni fog Ted-re. Nathan, Sammy és Ben elköltöznek, hogy együtt neveljék Nathan kisfiát. Coby és Frankie újra együtt vannak, és Matt-tel tovább viszik a Rafter vállalkozást. Carbo állást kap, Rettát pedig megnyugtatják, hogy tökéletesen egészséges babát vár. Jake és Rachel boldogan élnek New York-ban, Julie és Dave pedig útnak indulnak.

Források[szerkesztés]