Ugrás a tartalomhoz

A Barbie-filmek listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Barbie-filmek divatbabákról szóló meséket dolgoznak fel. A történetek játékbabákról szólnak, amelyeket elsősorban divatbabaként készítenek.

Barbie-filmek

Eddig harminckettő videófilm készült, 3D-s számítógépes animációval, amelyeket magyarra is lefordítottak. Ezeket eredetileg VHS-en és DVD-n adták ki, és Amerikában a Mattel Entertainment készítette. Készült egy webfilmsorozat is Barbie – Élet az álomházban címmel, jelenleg hat évaddal, és ötvennyolc epizóddal, amelyet eredetileg az interneten tettek közé a YouTube-on, és az RTL Klub televízióadó is műsorára tűzte a Kölyökklub műsorblokkban. Az internetes sorozatot 2015-ben fejezték be.

A 3D-s számítógépes animációs filmeket Magyarországon is bemutatták a televízióban. Legtöbbet a TV2-n, és a Minimaxon adtak le. A számítógéppel animált figurák szórakoztató, kalandos és fantasztikus történeteket játszanak el. Legkorábban 1990-ben jelent meg egy film, amely valós díszletekkel és élőszereplőkkel készült. Közben négy mozifilm is készült még, 3D-s számítógépes animációval.

Fentieken túl öt tévéfilm is készült. Feltüntették 2014. április 25-én, hogy ismét élőszereplős változat készül valós díszletekkel. A vetítését 2017-re tervezték a mozikhoz, de mivel forgatókönyv sincs, így 2017-ben nem lett levetítve ez a film, és úgy tűnik, hogy el sem fog készülni, vagy ha esetleg még valaha elkészül, akkor úgy látszik, hogy már nem ezen a terv alapján fog elkészülni.[1]

Filmográfia

[szerkesztés]
Mozifilmek
Tévéfilmek
Videofilmek
  • Barbie Hercegnő kaland (Barbie: Princess Adventure, 2020)
  • Barbie és Chelsea: Az elveszett szülinap (Barbie & Chelsea: The Lost Birthday, 2021)
Websorozatok

Jegyzetek

[szerkesztés]

Források

[szerkesztés]