ASRock

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
ASRock inc.
ASRock Logo.svg
Asrock k10n780slix3-wifi.jpg
Típus Részvénytársaság (TWSE: 3515)
Alapítva 2002
Székhely Taipei, Tajvan
Vezetők

Igazgatótanács elnöke: Ted Hsu Vezérigazgató: Sterling Wu

Ügyvezető: LL Shiu
Iparág IT
Termékek Alaplapok, HTPC-k, Serverek, IPC-k
Árbevétel 4 256 millió USD (2011)
Profit 42,56 millió USD (2011)
Alkalmazottak száma 220

Az ASRock inc. weboldala
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz ASRock inc. témájú médiaállományokat.

Az ASRock Inc, egy tajvani székhelyű gyártó, amely alaplapokat, ipari számítógépeket, HTPC-ket gyárt, vezetője Ted Hsu. 2002-ben alapították, jelenlegi tulajdonosa a Pegatron cég.

Történet[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az ASRock eredetileg az Asus-ból vált ki 2002-ben, hogy olyan cégekkel versenyezzen, mint a Foxconn az OEM piacon. Azóta, az ASRock megvetette a lábát a DIY (Csináld magad) szektorban is, és a Tajvani tőzsdére történő bevezetése óta a cég folyamatosan növekszik.[1] Az ASRock a technológiai weboldalakon is elismertségre tett szert jó ár-érték arányú termékeinek köszönhetően,[2] számos termékét ajánlják, vagy kaptak azok díjakat.

Az ASRock 2011, ben nyolcmillió alaplapot adott el többet mint az ECS és az MSI akik fejenként hétmillió darabot adtak el. A DigiTimes-ben megjelent adatok alapján az ASRock harmadik helyen áll az Asustek és a Gigabyte mögött. Ez jelentős fejlődés a cég 2009-es eredményeihez képest, a 2010-es számok, az ASRockot az MSI és az ECS elé helyezik. Így az ASRock a legnagyobb alaplapgyártók egyike lett.

Termékek és szolgáltatások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az alaplapokon kívül, az ASRock asztali miniszámítógépei is nagyon versenyképesnek bizonyultak a nemzetközi piacokon. Ezeket a termékeket gyakran ajánlja a számítógépes média, és során számos díjat kaptak bevezetésük óta. 2012-ben először, három ASRock terméket is jelöltek a Tajvan Brand Award díjkiosztón, majd a termékek megkapták az External Trade Development Council támogatását is, amikor a tajvani termékek minőségének globális promócióját végezték. 2012-ben az ASRock megjelent az ipari számítógépek és szerver-alaplapok piacára is, emiatt a jövőben még nagyobb profitra lehet számítani.

Díjak, elismerések[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az ASRock, a fiatal és élénk cég, az általános felhasználású és a különleges alaplapok piacán is jelen van, és számos felhasználói csoportot céloz meg alaplapjaival, mindemellett világszerte híres professzionalizmusáról, és megbízható termékeiről. A kutatási és fejlesztési tevékenységek eredményeit jól alátámasztja, hogy az ASRock márka, már 2002-óta az innovációra épül. Egyedi megoldásai, mint az XFast 555 technológia (XFast RAM, XFast LAN, XFast USB), az ASRock 7-es sorozatú alaplapokon lehetővé teszi, hogy a felhasználók „VALÓDI” (akár ötszörös) teljesítménynövekedést tapasztalhatnak a PC általános működésében, a hálózati és USB átviteli sebességében. Az ASRock elismertségét annak köszönheti, hogy tartós alaplapokat, gyárt, versenyképes áron. Amellett, hogy az ASRock eladási rekordokat döntöget az alaplapok piacán, díjnyertes termékei széleskörű elismerésre tettek szert a globális médiában. Például, az ASRock megszerezte a Tom's Hardware 2012 vásárlásra javasolt díját, az X79 Extreme4-gyel,[3] és az Xbit labs 2012-es szerkesztő ajánlásával díját, az Z77 Extreme4-gyel. Mindemellett, az ASRock Z68 Extreme7 Gen3, Fatal1ty Z68 Professional Gen3 és a mini PC sorozatok három díjat gyűjtöttek be a 2011-es Tajvan Brand Awards, díjkiosztón, ami a tajvani ipar csúcsminőségét hivatott bemutatni.

Piaci áttekintés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az ASRock a világ három legnagyobb alaplapgyártójának egyike; értékesítési csatornái között megtalálhatóak az elektronikai boltok, számítógépboltok, alkatrészboltok és online boltok. 2011-ben az értékesítési területek teljesítményének megoszlása következő volt: Európa: 37,68%, Közép és Dél-Amerika:  21,13%, ázsiai és csendes óceáni régió:  40,95%, egyéb piacok:  0,24%. Egészében, az ASRock értékesítéseinek nagy részét Ázsiában és Európában hajtotta végre.

Piaci analízis[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Digitimes 2011-es éves jelentése alapján, az ASRock igyekszik felépíteni saját márkáját, és nagyon gyorsan növekedett, az elmúlt három évben. Az ASRock már két éve a 3 legjelentősebb alaplapgyártó egyike.[forrás?]

Hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Hivatalos weboldal http://www.asrock.com

Az ASRock a YouTube-on: https://www.youtube.com/user/ASRockInfo

ASRock Computex 2012: http://www.anandtech.com/show/5945/computex-2012-asrocks-new-motherboards-x79-extreme11-with-lsi-sas-and-z77-oc-formula%7C

A magyarországi Facebook oldaluk elérhetősége: https://www.facebook.com/ASRockMagyarorszag