AIESEC

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az AIESEC (Association internationale des étudiants en sciences économiques et commerciales) egy nemzetközi szervezet, amely segít a fiataloknak képességeik fejlesztésében.

A szervezet napjainkban[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az AIESEC egy globális, fiatalokból álló hálózat, ami pozitív hatással van a társadalomra azáltal, hogy vezetői tapasztalatot nyújt tagjainak és programjaiban résztvevőknek. Globális hálózatának köszönhetően olyan nemzetközi önkéntes és szakmai programokat szervez, amelyek széles látókörrel és nemzetközi tapasztalattal rendelkező tehetséges fiatalokat képeznek, akik képesek globálisan gondolkozni és csapatban dolgozni.

Az AIESEC a világ legnagyobb diákszervezete: több mint 120 országban van jelen és több mint 86 000 taggal büszkélkedik. Működését nonprofit alapon végzi, tagjai és vezetői pedig mind diákok. Fő célja a fiatalok fejlesztése személyes és szakmai oldalról.[1] Ezért kétféle lehetőséget biztosít az érdeklődőknek:

  • Tagsági Program
  • Nemzetközi Önkéntes és Szakmai Program

Magyarországi Helyi Bizottságok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Nemzetközi Önkéntes és Szakmai Program[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Magyarországon évente 350-400 hallgató és frissdiplomás tölti velünk a szakmai gyakorlatát, vagy megy külföldre önkéntes munkát végezni. Mindannyian életre szóló élményekkel gazdagodtak, számukra eddig ismeretlen kultúrákat ismertek meg és nem utolsósorban olyan tapasztalatokat gyűjtöttek, amelyek akár a későbbi munkavállalásnál is nagy előnyt jelenthetnek!

Kultúraközi Programjaink

Az AIESEC által szervezett Experience - kultúraközi programok lehetőséget biztosítanak fiataloknak, hogy más kultúrákat megismerjenek, életre szóló élményeket és hasznos tapasztalatokat szerezzenek. A 6-8 hetes önkéntes programok keretében szélesíthetik látókörüket, új barátságokat köthetnek és egy nemzetközi közösség részévé válhatnak.

Szakmai Gyakorlati Programjaink

A Global Expert Program egy nemzetközi gyakorlati program, melynek keretében a fiataloknak lehetősége nyílik nemzetközi környezetben kipróbálni magukat.A program keretében a résztvevők fejleszthetik nyelvtudásukat, a hosszabb külföldön töltött idő alatt új kultúrákkal ismerkedhetnek meg, új szempontú tanulási-, és munkaszemléletet sajátíthatnak el, növelhetik alkalmazkodó készségüket és ezáltal értékes munkaerőpiaci tapasztalatot szerezhetnek.

Bővebb információért, kattints ide

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz AIESEC témájú médiaállományokat.