AIESEC

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az AIESEC (Association internationale des étudiants en sciences économiques et commerciales) egy nemzetközi szervezet, amely segít a fiataloknak képességeik fejlesztésében.

A szervezet napjainkban[szerkesztés]

Az AIESEC a világ legnagyobb diákszervezete: több mint 120 országban van jelen és több mint 86 000 taggal büszkélkedik. Működését nonprofit alapon végzi, tagjai és vezetői is diákok. Fő célja a fiatalok személyes, szakmai és vezetői képességeinek fejlesztése.[1] A szervezet helyi és globális programokat működtet a fenti célok elérése érdekében. Ilyenek például:

  • Tagsági Program
  • Nemzetközi Önkéntes és Szakmai Program

AIESEC Magyarország[szerkesztés]

Magyarországot az AIESEC 1972. évi bécsi nemzetközi kongresszusán választották a szervezet teljes jogú tagjává.

Magyarországi Helyi Bizottságok[szerkesztés]

Nemzetközi Önkéntes és Szakmai Program[szerkesztés]

Magyarországon évente 350-400 hallgató és friss diplomás tölti velünk a szakmai gyakorlatát, vagy megy külföldre önkéntes munkát végezni. Mindannyian életre szóló élményekkel gazdagodtak, számukra eddig ismeretlen kultúrákat ismertek meg és nem utolsósorban olyan tapasztalatokat gyűjtöttek, amelyek akár a későbbi munkavállalásnál is nagy előnyt jelenthetnek.

Kultúraközi Programok

Az AIESEC által szervezett Experience - kultúraközi programok lehetőséget biztosítanak fiataloknak, hogy más kultúrákat megismerjenek, életre szóló élményeket és hasznos tapasztalatokat szerezzenek. A 6-8 hetes önkéntes programok keretében szélesíthetik látókörüket, új barátságokat köthetnek és egy nemzetközi közösség részévé válhatnak.

Szakmai Gyakorlati Programok

A Global Expert Program egy nemzetközi szakmai gyakorlati program, melynek keretében a fiataloknak lehetősége nyílik nemzetközi környezetben kipróbálni magukat.A program keretében a résztvevők fejleszthetik nyelvtudásukat, a hosszabb külföldön töltött idő alatt új kultúrákkal ismerkedhetnek meg, új szempontú tanulási-, és munkaszemléletet sajátíthatnak el, növelhetik alkalmazkodó készségüket és ezáltal értékes munkaerőpiaci tapasztalatot szerezhetnek.

Bővebb információért, kattints ide

Források[szerkesztés]

Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz AIESEC témájú médiaállományokat.