434cam

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A 434cam, teljes nevén 4'34" Camerata egy szabad művészettel foglalkozó, főleg kortárs zenei rögtönzésekre épülő művészeti társaság.

A 4'34" Camerata logója

Előzmény[szerkesztés]

A társaságnak több előzménye volt, elsősorban zeneiek.

A 2000-es évek első évtizedében 3 fiatal zeneszerző, Bartók György, Bujdosó Márton és Szervác Attila elsősorban Budapesten több kulturális helyszínen is felléptek, például a Trafóban vagy az egykori Tűzraktérben Dodeskaden[1][2][3] néven kisebb vagy teljesebb részben általuk szervezett összművészeti rendezvényeken.

2011-től próbahelyeik megszűntek és mivel ezzel összefüggésben Szervác évekig külföldre kényszerült, a zenekar e néven nem működött tovább.

Tevékenység[szerkesztés]

A 4'34" alapítói Sőrés Zsolttal

A 4'34" 2013-ban kezdett formálódni, és a társaság alapító tagjai, Bujdosó és Szervác egy kisebb performatív improvizációval először 2014 Nőnapján (Frissek minifesztivál) lépett fel.[4]

Tagjai ezután több jubileumi rendezvényen részt vettek, mint például a Magyar Költészet Napján, vagy a Bach 330 egyéves összművészeti projektben.

2015-ben a 434 Camerata szervezésében is történt összművészeti rendezvényeken elkezdtek olyan zenészek is közreműködni, mint például Vázsonyi János, Sőrés Zsolt és mások. A társaság jelenleg a fenti és a Netizeneszerzetek projektet futtatja, több helyszínen, például a G3 Centerben,[5] illetve libre art tankönyvet készít a Kis ZeneTánc Gyakorlatok program keretében.


Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Commons:Category:434cam
A Wikimédia Commons tartalmaz 434cam témájú médiaállományokat.

Galéria[szerkesztés]