Álomcsapda

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Álomcsapda
Szerző Stephen King
Eredeti cím Dreamcatcher
Ország  USA
Nyelv angol
Műfaj horror
Kiadás
Kiadó Scribner
Kiadás dátuma 2001
Magyar kiadó Európa Könyvkiadó
Magyar kiadás dátuma 2002
Fordító Bihari György
Média típusa könyv
Oldalak száma 750 (2002)
ISBNISBN 9630772566 (2002)
SablonWikidataSegítség

Az Álomcsapda (Dreamcatcher) Stephen King amerikai író 2001-ben megjelent regénye. Magyarul először az Európa Könyvkiadónál jelent meg a regény, Bihari György fordításában, 2001-ben.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Az Álomcsapda négy gyermekkori barát története, akik rendszeresen járnak vadászni a maine-i erdőségbe. Az egyik ilyen vadászatuk során földönkívüliek érnek földet a környéken, akik egyrészt valamiféle furcsa fertőzést terjesztenek az ott lakók között, másrészt valamilyen oknál fogva megtámadják a tudatukat is.

A barátok azt tapasztalják, hogy ők másként reagálnak a fertőzésre, mint az emberek többsége, és kis idő elteltével arra a következtetésre jutnak, hogy ez gyermekkorukkal magyarázható, amikor is barátságot kötöttek egy szellemileg visszamaradott, ám különleges képességekkel rendelkező kisfiúval, Duddits-szal, és ez a jelek szerint kihat mostani életükre is. Így aztán útra kelnek, hogy megtalálják az azóta felnőtté vált fiút, és a segítségét kérjék.

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Magyarul[szerkesztés]

  • Álomcsapda; ford. Bihari György; Európa, Bp., 2002

Érdekességek[szerkesztés]

A regény a Stephen Kinget ért súlyos balesetet követő lábadozás idején, súlyos fájdalmak közepette született. Első változatát az író kézzel írta meg mintegy fél év alatt. Eredetileg a Cancer (magyarul: Rák) címet szánta a műnek, amelyet azonban felesége kérésére megváltoztatott, mert Tabitha úgy érezte, hogy a cím balszerencsét jelenthet rájuk nézve.

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]