Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2023-08-16

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Már meglévő szócikk módosítása a szócikk tartalmának tulajdonosának kérésére[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy hogyan lehet jóváhagyatni egy szöveget, amit egy szócikk tartalmának a tulajdonosa kért és a szöveget is az ő útmutatásával és végső jóváhagyásával készítettünk. A jelenleg elérhető szócikk már sok pontatlanságot tartalmaz.
--S.Morpho vita 2023. augusztus 16., 15:20 (CEST)[válasz]
Megfelelően forrásolni kell. Wikizoli vita 2023. augusztus 16., 17:11 (CEST)[válasz]
A probléma nem elsődlegesen csak a forrásolással van, hanem a "szócikk tartalmának tulajdonosa" és az "ő útmutatásával és végső jóváhagyásával készítettünk" fogalmakkal van. A szócikknek nincs "tulajdonosa" legkevésbbé nem tulajdonosa az, akiről szól. A problémás szócikk (a kérdező szerkesztéseit megnézve is kiderül) a Magyar Suzuki Zrt. amelyben én vontam vissza azokat a szerkesztéseket, amelyekkel a cikk korábbi szerkesztései gyakorlatilag törölve lettek, és jórészt eredeti copyright-os Suzuki (marketing)anyaggal lettek helyettesítve. Ez természetesen lehetséges, hogy a Magyar Suzuki Zrt. "végső jóváhagyásával" készült, de talán nem ez a jó megoldás. A kérdező vitalapján ezt már többször is megpróbáltam elmagyarázni. Tehát nem csak a jóváhagyás maradt el, hanem visszavonás történt. UTF48kézfogó-握手会-handshake 2023. augusztus 22., 19:51 (CEST)[válasz]