Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2015-06-23

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Budapesten tömegközlekedési csomópontokban liftek[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Szervusztok! Honnan lehet megtudni, hogy Budapesten melyik tömegközlekedési csomópontoknál vannak liftek, hogy lépcsőzés nélkül át lehessen szállni járatok között? Például az 1-es villamos Népfürdő utcai megállójánál van az aluljáróban lift, ami a híd közepén lévő villamosmegállóból le lehet jutni a Népfürdő utcába; viszont a Margit híd budai hídfőnél nincs lift, így a 6-os villamos megállójából lépcsőzni kell, akár a hévre, akár pedig a 9-es vagy 86-os buszra szeretnél átszállni. Sajnos ezeket csak onnan tudom, hogy vagy jártam ott nemrég, vagy pedig megkérdezek valakit, aki már járt ott.

Van valamilyen forrás, lehetőleg az interneten, ahonnan a lépcsőkről és liftekről szóló információk egybe vannak gyűjtve? Ha nem, akkor hol lehet legalább könnyen utánakérdezni telefonon? – b_jonas 2015. június 23., 11:19 (CEST)[válasz]

válasz

Én a BKV ügyfélszolgálatát hívnám fel (vagy e-mail). (www.bkv.hu) Robogos vita 2015. június 23., 14:07 (CEST)[válasz]

keresési tipp
Ki fog derülni, hogy a liftek csak a legújabb közlekedésihálózat-fejlesztési tervekben szerepeln(t)ek. Úgymint 4-es metró, 1-es és 3-as villamos... A tényleges akadálymentesítést a modern idők szele (talán az EU-s előírások) hozta magával. (Lehet, hogy a Széll Kálmán téri metróállomáshoz - most építik át az egész teret - is lesz lift?)
vitorlavita 2015. június 23., 14:55 (CEST)[válasz]
Köszönöm a tippet. – b_jonas 2015. június 24., 08:30 (CEST)[válasz]

PGO Comet E1 robogó[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy a GPO Comet E1 robogo milyen gyartmany
--46.35.192.43 (vita) 2015. június 23., 16:54 (CEST)[válasz]
válasz
Tajvani. Lásd a kézikönyvének első mondatát: „PGO was founded in 1964 as one of the pioneers to manufacture scooters in Taiwan.” Röviden: A PGO-t Tajvanon alapították! - vitorlavita 2015. június 23., 17:42 (CEST)[válasz]