Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2014-08-04

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Mit kellene tennem, hogy én is szerepeljek a mai magyar írók névjegyzékében?[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy kik szerkesztik be a mai magyar írókat, költőket a magyar nyelvű wikipédiába?
Hét kötetes író vagyok. Mind a 7 kötetem egy Guinness rekord-kísérlet eredményeként 2012-ben látott napvilágot, s ezzel Magyar Rekordot állítottam be (7 hónap alatt 7 novelláskötet, ca. 1000 oldal, 24.800 sor, 5 millió leütés).

Megkaptam az ehhez kapcsolódó Oklevelet, és a Ténytanúsító jegyzőkönyvet.

Szeretném megtudni, várhatom-e, nevem megjelenését a wikipédia magyar kortárs írói oldalán?

Tisztelettel: WINCZHEIM TIBOR író, költő, műfordító

honlapom: winczheim.eu

--84.3.116.198 (vita) 2014. augusztus 4., 09:36 (CEST)[válasz]
válasz
A Wikipédiába bekerülés feltétele a nevezetesség. Ez alatt azt értjük, hogy egy téma vélhetően akkor elég nevezetes és alkalmas arra, hogy önálló szócikk szülessen róla, hogyha megbízható másodlagos források, melyek a tárgytól függetlenek, jelentős mértékben (nem triviális említések szintjén) feldolgozták azt. (Független forrásnak nem számít saját honlap, közösségi oldal, blogbejegyzés, illetve olyan portál, ahova az illető saját magáról tölthet fel adatot.) Ha van legalább két ilyen forrás, akkor lehet szócikket írni, amit – a semlegesség és az elfogulatlanság érdekében – jobb, ha valaki más készít el. --Rlevente üzenet 2014. augusztus 4., 10:04 (CEST)[válasz]