Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2011-05-25

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

bükkmag olaj[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy lehet-e használni a bükkfa magjából préselés általi olajat táplálkozásra?
--Saul777 vita 2011. május 25., 13:52 (CEST)[válasz]

Ha Google-ben rákeresel, hogy „bükkmag olaj”, ezt a találati listát kapod. Első eleme a Te kérdésed, a második viszont a Terebess: ehető vadnövények - Bükkfa oldal. Ott azt írják a bükkmag ehető, a belőle sajtolt olaj szintén, ezt régen főzésre, világításra használták. Kérlek, legközelebb először a netes keresőkben nézz körül, ahogy azt a lap tetején is javasoljuk. Köszi barricade breaker vita 2011. május 25., 14:46 (CEST)[válasz]

(Szerkesztési ütközés után) válasz:

Terebess szerint: igen. De többen is állítják ezt!
vitorlavita 2011. május 25., 14:50 (CEST)[válasz]

Penélope Cruz filmjei[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt hallottam, hogy az amerikai Vanília égbolt film elött Penélope Cruznak volt egy spanyol filmje aminek a története hasonló vagy szinte ugyan ez. Ez igaz? És ha igen akkor mi a címe mert a spanyol címek között nem tudom megtalálni! A válaszokat előre is köszönöm! Engusz vita 2011. május 25., 19:40 (CEST)[válasz]

válasz:

Jól tudod! Az „előzetes” film: Alejandro Amenábar spanyol rendező 1997-ben készült Nyisd ki a szemed című sci-fi thrillerje (forrás: http://port.hu/article/6011) E film ismertetése: Nyisd ki a szemed (Abre los ojos)
vitorlavita 2011. május 25., 23:03 (CEST)[válasz]