Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2011-01-09

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Reakcióegyenlet[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Nem tudom hogy hogyan kell felírni a reakcióegyenletet!Mikor kell atom, vagy mikor kell molekula.(A rendezést tudom)Előre is köszönöm! – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 89.134.53.27 (vitalap | szerkesztései) 2011. január 9., 11:31

válaszféle:

Már legalább fél éve tanulod a kémiát! És csak most tűnt fel ez az alapvető probléma? A héten már lezárják a félévet!
Ajánlott irodalom: Tóth Zoltán - Hogyan rendezzünk reakcióegyenleteket - Neked elolvasni valószínűleg az első fejezet végéig elegendő lesz... De inkább a tankönyvedet vedd elő!
vitorlavita 2011. január 9., 11:53 (CET)[válasz]

mekkorát tud ugrani egy mókus[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy
--81.183.185.41 (vita) 2011. január 9., 13:49 (CET)[válasz]

válaszok:

Közönséges mókus
Mekkorát tud ugrani egy mókus
vitorlavita 2011. január 9., 16:28 (CET)[válasz]

Idézet egy királytól[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy melyik királytol van ez az idézet:

Hogy tudniillik a kunok mindnyájan, kivétel nélkül, akik még nincsenek megkeresztelve, bármilyen koruak és neműek is, a keresztség szentségét elnyerni akarják és ohajtják....a katolikus hit egységét ohajtják szolgálni.

--86.101.107.8 (vita) 2011. január 9., 21:03 (CET)[válasz]

Ha – tegyük fel – előbb a Google-ben kutakodsz, és aztán bízod ránk a keresés feladatát (amire így már nem is lett volna szükség), ezt találati listát kaptad volna. Nézd csak meg!– barricade breaker vita 2011. január 9., 21:35 (CET) A pontos idézet amúgy így szól:[válasz]

„Hogy tudniillik a kunok mindnyájan, kivétel nélkül, akik még nincsenek megkeresztelve, bármilyen korúak és nemûek is, a keresztség szentségét elnyerni akarják és óhajtják, és magukhoz venni és megtartani az összes egyházi szentségeket és minden mást, amelynek megtartását a szent római egyház tanítja s amelyeket megtart és hirdet és a bálványok tiszteletét és mindenféle pogány szokást kivétel nélkül elhagyván és teljességgel megszüntetvén a katolikus hit egységét óhajtják szolgálni.”

– IV. László I. törvénye (Buda, 1279. június 23.)

barricade breaker vita 2011. január 9., 21:39 (CET)[válasz]