Wikipédia:Tömeges üzenetküldés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A tömeges üzenetküldéssel egyszerre sok lapon helyezhető el ugyanaz az értesítés. Az értesítés módja csak annyiban különbözik egy kézzel a wikioldalra írt üzenettől, hogy a szerkesztés a MediaWiki message delivery felhasználóhoz lesz rendelve. A valódi küldő neve egy kommentben szerepel az oldal wikikódjában.

Tömeges üzenetet az adminisztrátorok tudnak küldeni a Speciális:MassMessage oldalon keresztül. A címzettek listája vagy egy kategória, vagy egy wikioldal, ami {{#target:Szerkesztővita:Gipsz Jakab}} alakban tartalmazza a címzetteket. (Címzett lehet például egy vitalap vagy egy kocsmafal is, nem csak egy szerkesztő.) Más wikit is meg lehet címezni, {{#target:Szerkesztővita:Gipsz Jakab|hu.wikisource.org}} alakban.

Az üzenetek naplózva lesznek a Speciális:Napló/massmessage lapon.

Azokra az oldalakra, amelyek szerepelnek a Tömeges üzenetküldésből kijelentkezettek kategóriában, nem megy ki üzenet (ilyenkor a naplóba bekerül egy bejegyzés, hogy nem lehetett az üzenetet kiküldeni).

A magyar Wikipédia lapjaira küldött összes üzenethez hozzáfűzhető egy sablonszöveg a MediaWiki:Massmessage-message-footer lap révén. A MediaWiki:Massmessage-hidden-comment lappal ehhez hasonlóan a kommentbe írható szöveg.

Lásd még[szerkesztés]