Wikipédia:Csongrád-Csanád megye

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tudnivalók

2020. június 4-én Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megyére változik. Ezen a lapon gyűjtjük össze ezzel kapcsolatos teendőinket.

Általános szempontok[szerkesztés]

Nem szabad ész nélkül cserélgetni és átnevezni.

  • Általában azokat az előfordulásokat keressük, ahol a Csongrád megye szókapcsolat egyben fordul elő, de lehetnek kivételes esetek is, amikor röviden említették a megyét, és mégis javítani kell.
  • Figyeljünk olyan előfordulásokra is, hogy [[Csongrád megye|Csongrád]] és [[Szabolcs-Szatmár-Bereg megye|Szabolcs-Szatmár-Bereg]] megyében. Az ilyenekre csak a forrásban tudunk keresni.
  • Legyünk tekintettel a toldalékolt alakokra is. Célszerű a Csongrád megy szövegre keresni, mert ez a megváltozott alakokat (megyében) is megtalálja.
  • Figyeljünk a szövegkörnyezetben az időre is! Például a 2014-es közgyűlési választások Csongrád megyében szócikk egy történelmi pillanatot rögzít, ezért változatlanul hagyandó, de a bevezetőjében a [[Csongrád megye|Csongrád megyében]] helyére [[Csongrád-Csanád megye|Csongrád megyében]] kerül.
  • Természetesen nem javíthatjuk a műcímeket sem. Pl. a Csongrádi-sík#Irodalom szakaszban ezt találjuk: Deák József Áron: Csongrád megye kistájainak élőhelymintázata és tájökológiai szempontú értékelése, Szegedi Tudományegyetem, Természettudományi és Informatikai Kar, 2010. Ez értelemszerűen marad.

Intézmények[szerkesztés]

Nem biztos, hogy minden, a megye nevét tartalmazó intézmény neve automatikusan és azonnal megváltozik. Ennek utána kell nézni, és forrással átírni. (Ld. még a További tennivalók szakaszt.)

Kategóriák[szerkesztés]

Kategóriák keresése

Cikkek átnevezése[szerkesztés]

Cikkek tartalma[szerkesztés]

Sablonok[szerkesztés]

További tennivalók[szerkesztés]

Wikidata[szerkesztés]

A címkéket és leírásokat külön kell javítani, a „más nevek” oszlopban fel kell tüntetni a korábbi nevet (címkét) a napi híreket nem követők segítésére (ez az átirányítás meghagyásának wikidatás megfelelője). Érdemes lehet egy füst alatt a más nyelvű címkéket/leírásokat is javítani, ha értelmes munkával megvalósítható.

Legvégül[szerkesztés]

Ha minden kész, muzeálissá tenni ezt a lapot. :-)

További információk[szerkesztés]