Vita:Windows-rendszerkönyvtár

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Gubbubu 19 évvel ezelőtt a(z) Őrület témában
Ez a szócikk témája miatt az Informatikai műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Bővítendő Ez a szócikk bővítendő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Közepesen fontos Ez a szócikk közepesen fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Zafir (vita), értékelés dátuma: 2012. július 30.
Informatikai szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Nem én vagyok a hülye, hogy folyamatosan keverem a Rendszerkönyvtár és Rendszermappa fogalmakat, hanem sajnos az MS Windows honosítói.

Sajnos, a Rendszermappa nem ugyanaz, mint a Rendszerkönyvtár, holott a mappa elvileg ugyanaz, mint a könyvtár...

Rendszermappa minden olyan mappa, ami része a Windows rendszernek, kevés kivétellel az összes %Windir% könyvtárban - bocs, mappában ... (most már én is kezdek belezavarodni a DOS és a WIN össze-vissza kavart nyelvezetébe ... :-))))) ) megtalálható mappa. A rendszermappákra a jobb egérgommbbal kattintva a Tulajdonságok menüpont alatt be van jelölve a „Rendszer” fájlattribútum.

A Rendszerkönyvtár megnevezést megérdemlő könyvtár/mappa viszont csak egy van, sajna, mégpedig a %Windir\system(32).

Ne láss bele fölöslegesen logikát olyan rendszerekbe, amelyekben nincsen ... :-))) Gubbubu 2004 május 15, 10:48 (CEST)

Belenéztem a Windows XP honosítási fájljába (mik megnincsenek nekem, mi?), és igazad van. Bár nem is a honosítók a hülyék, hanem az angolok ezt system directorynak, a rendszermappákat system foldereknek hívják.
Kösz, hogy felvilágosítottál, javítom. Bocsi!

(Nyugtázom. Bill Gatesnek kellene bocsaánatot kérnie, a felhasználóktól! Sajnos, azonban ha annak idején midnenféle piszkos alku eredményeképp tapasztalatlan felhasználóként automatikusan Windowssal nyomták tele az újonnan vett géped, és nem világosítottak fel az alternatívákról, akkor több éves Windows használat után már nem olyan egyszerű áttérni. Nem a megszokás vagy a Linux telepítésének nehézségei miatt, hanem pl. azért, mert többszáz megabájtnyi adatod nehezen konvertálható Windows-os fájlformátumokban van, stb.) Üdv: Gubbubu 2004 május 15, 12:21 (CEST))

-Szajd 2004 május 15, 12:10 (CEST)
Ha tudod, akkor szerintem érdemes lenne leírnod a fentit a Windows-rendszermappa szócikkbe (szedd ki a lásd méget is, ha megírod). Azt hiszem most már mindent javítottam, remélem jó. Még egyszer bocs.
--Szajd 2004 május 15, 12:19 (CEST)

Őrület[szerkesztés]

Szajd, te irányítottad ezt a szócikket át kötőjeles formára? Biztos, hogy ez így jó? Nagyon hülyén néz ki szerintem, bár biztos te tudod jobban, te vagy helyesírás-szakértő. Egyáltalán hol vagy ilyenkor???? Üdv.: Gubb 2005. január 9., 23:08 (CET)Válasz