Vita:Tilki Attila

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Piraeus 6 évvel ezelőtt a(z) Tartalmi problémák a szócikkel kapcsolatban témában

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Tartalmi problémák a szócikkel kapcsolatban[szerkesztés]

Több probléma is van ezzel a szócikkel:

  1. Egyáltalán nincs megadva forrás. A forrás utáni netes nyomozás során rátaláltam Tilki Attila "régi weblapjára", amelyen az önéletrajz fül alatt szó szerint megtalálható a 2010-ig érvényes önéletrajz. Ez a régi weblap 2010 óta nem frissült, az [új hivatalos honlap első híre (a hírarchívumban) 2011. január 15-i keltezésű. Ez alapján kijelenthető, hogy a szócikk a Tilki Attila régi weblapján szereplő önéletrajz szó szerinti átvétele. A WP:ÉLŐ irányelve és a WP:ÖN önéletrajzok használatáról szóló útmutatója alapján önéletrajz felhasználható, de csak akkor, ha a benne szereplő információk ellenőrizhetők. A szócikkben szereplő több állítás ellenőrzésre szorul, ezekhez elérhető források megadása lenne szükséges. Amely információkhoz források nem találhatók, akkor azokat törölni szükséges.
  2. A szócikk megfogalmazásában több helyen is sérül a WP:SN semleges nézőpont elve, és több helyen is tartalmaz nem enciklopédiába illő, minősítés jellegű túlzó megfogalmazásokat. A pozitívumai felsorolása mellett ugyanakkor nem tartalmazza a személye elleni támadásokat, és azok eredményét.
  3. A szócikk 2017. március 19-i állapota elavult. 2014 óta már nem Fehérgyarmat polgármestere. Ugyanakkor nem tartalmazza az újabb kormányzati megbízatásait (például 2013-ban útügyi biztos is volt stb.). – Dodi123 vita 2017. március 19., 22:25 (CET)Válasz

Az Élők projektje során ráakadtam a cikkre és újraírtam. Szerintem már nem indokoltak, ezért a sablonokat eltávolíottam róla. Piraeus vita 2018. január 12., 21:48 (CET)Válasz