Vita:Túlélők Földje

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Szente 9 évvel ezelőtt a(z) Játékosok közti kommunikáció módja témában
Alea iacta est Ez a szócikk témája miatt a Szerepjátékműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Jól használható Ez a szócikk jól használható besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nagyon fontos Ez a szócikk nagyon fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Szente (vita)
Szerepjátékkal kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Játékosok közti kommunikáció módja[szerkesztés]

Nem akarok beleszerkeszteni, mert hát már kva rég volt, de szinte biztos vagyok benne, hogy a játékosok közti kapcsolattartás közvetlen levelezés útján történt. Amikor találkoztál egy másik játékos karakterével, akkor a játék belső valósága szerint a karakterek "telepatikus kapcsolatot létesítettek", ami a valóságban úgy képeződött le, hogy megkaptad az illető játékos levelezési címét. Így aztán innentől közvetlenül lehetett egymásnak levelet írni.

Kizárt dolognak tartom hogy a Beholder továbbította volna a játékosi interakciókat, már csak azért is, mert erre hétszentség hogy nem lett volna kapacitásuk.

38.125.36.194 (vita) 2015. február 11., 21:55 (CET)Válasz

Pedig így volt. Nem adtak ki személyes címet. Egyszerűen megengedhetetlen lett volna, ha pl én "Sőtétlekű Árnyékharcos" karakternek írni szerettem volna, akkor a Beholder kiadja nekem a polgári adatait a másik játékosnak. Ezért ha nehéz volt, ha nem Ők közvetítettek. A megírt levélen az egyik sarokba a címzett kalandozószáma került, a másikba a feladói és így közvetítetek központilag a leveleket, amit az utasítás lapokkal együtt volt beküldve és fordulókkal kiküldve a címzettnek. Még voltak is a plusz súly miatt korlátozások. Legalább is a kezdetekben biztos így volt, aztán persze az e-mailel már más volt a helyzet. Az aztán az már a levelező feleken múlott, hogy az első levél váltás után kiadták-e egymásnak a címeket. De pl kifejezetten szokás volt a női karakterek felé a (szerepjátékos) udvarlás és ilyenkor maradt az inkognitó, mert hát elég hülyén nézett volna ki, ha egy férfi karakter szerelmes levelet ír a női ember karakternek, akit valójában Tóth Géza irányít és neki címzi a szerelmes leveleket. :) --Szente vita 2015. február 12., 00:49 (CET)Válasz