Vita:Tóth Sándor (egyértelműsítő lap)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt 86.59.163.220 10 évvel ezelőtt a(z) Vihar egy pohár vízben témában

Tény és nem feltételezés, hogy Tóth Sándor nevű növendék végzett a főiskolán. A megkülönböztetést a sablonban azonnal meg kellett oldani, mivel napok óta az 1966-ban született a Tóth Sándor (színész) két sablonra és azok kapcsolataire mutatott. Ez informatikai noncensz, azonnal orvosolni kellett volna. Az egy más kérdés, hogy folyamatban van a pontosítás. Ha ez sikeres lesz el lehet végezni a pontosíást. --86.59.191.179 (vita) 2013. október 3., 09:58 (CEST)Válasz

A "feltételezés" szó arra vonatkozott - e szerint a változtatás szerint -, hogy az 1965-ben végzett Tóth Sándor a már felsoroltaktól különálló személy és hogy 1943-ban született... Hasonló a probléma a rendezőként egyértelműsített személyekkel!

Viszont az említett sablonsorozat forrása (Színház- és Filmművészeti egyetem hallgató adatbázisának lekérdezése) alapján további, e névvel regisztrált személyek szorulnak azonosításra. Ezért:

Arra kérem az ebben segíteni tudó szerkesztőket, hogy ha biztonsággal
azonosítható az erre az egyetemre járó Tóth Sándor, írja a kettőspont
után a szócikk-címet (akkor is, ha a szócikk még nem készült el hozzá),
illetve ha még nincs a listában, azzal egészítse ki azt.

Fauvirt vita 2013. október 4., 16:24 (CEST)Válasz

A Színház- és Filmművészeti Egyetem egy munkatársa volt olyan kedves és elküldte az alábbi hallgatók születési adatait, ami alapján a koreográfus (és a Magyar Színház színésze) egyértelműen azonosítható, azonban egyik másik Tóth Sándorról - foglalkozását/tevékenységét tekintve - sem ad az interneten a fellelhető adatok alapján további fogódzót. (Annyi kiderült, hogy a '65-ben végzett hallgató tényleg 1943-ban született, de mivel nem tudni, hogy színészként az egy évadnyi kecskeméti szereplésén túl dolgozott-e vala, - ennyi információ alapján pedig úgy gondolom, arról nem lehet nevezetes, vagyis - az alapján nem egyértelműsíthető. Az egyértelműsítő lapon foglalkozás és link nélkül, ide mutató jegyzettel meghagytam (lehet, így kéne eljárni a sablonban is), ill. hasonlóan - egyelőre - a "filmrendező"-t is, bár ott még van némi bizonytalanság és erre még várom a választ.) - Azért írom le ilyen részletesen, nehogy ismét vihar kerekedjen belőle. Fauvirt vita 2013. október 8., 18:01 (CEST)Válasz
A születési helyet és évet ideírhatom. :-) Ill. kiderült, hogy a 2 filmrendezői tanulmányi időszak 1 emberhez tartozik (talán tovább végezte, megszakította valami miatt a tanulmányait - amit az adott időszakaszban nem csodálnék). Fauvirt vita 2013. október 8., 19:34 (CEST)Válasz
Szak (tanulmányi időszak): szócikk »kiegészítő információ«

Vihar egy pohár vízben[szerkesztés]

Kedves Fauvirt!

Igazán dícséretes, amit ebben az ügyben tett. Még akkor is az, ha legfontosabb célja, az 1966-ben született Tóth Sándor színész további megkülönböztetésének megakadályozása volt. Egyébként belegondolt, hogy 150 év végzős hallgatóinak feldolgozása milyen munkát jelentett. Sajnos a legtöbbet dolgozók közül többen már hátat fordítottak a wikipédiának. Annyi megállapítható, a dokumentumokból, hogy ezt a munkát könyvtárazással kezdték, csak tavaly lett nyilvános a digitális adatbázis.

Mi az akadálya annak, hogy az 1965-ös sablont szinkronizálja az egyértelműsítő lappal? Egyébként tudja, hogy hány olyan életrajz van a wikiben, amelyben az illető fő tulajdonsága a legmagasabb iskolai végzettsége. Ennek semmi köze ahhoz, hogy híres lett vagy sem.

Én, ha csak a színész cikkeket szemlélem a wikipédiában, akkor is megállapíthatom, hogy nem ez a legnagyobb problémája a platformnak. Olvasson bele 10 szócikkbe és lehet, hogy igazat ad nekem, hogy a Tóth Sándorok esetében a normális elkülönítés mellett nem lett volna semmi tenni való. Így viszont rajongói vénája jutalmat nyer, Tóth Sándor nevű színész csak egy van a wikipédiában.

Kérem szíveskedjék az 1965-ös sablont saját belátása szerint aktualizálni. Továbbra is javaslom, hogy egy-egy szócikk megírásának kezdő lépéseként futassa le a "Mi hivatkozik erre" műveletet. Jó lenne már ebben a stádiumban kiszűrni a wikiben is fellelhető ütközéseket. Nem szerencsés, ha utólag a gombhoz varjuk a kabátot.

További jó szerkesztést kívánok! --86.59.163.220 (vita) 2013. október 8., 19:38 (CEST)Válasz