Vita:Szávay László

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt OsvátA 17 évvel ezelőtt a(z) törlések témában

Elég visszhangtalan egyetemista szerző, egyedül az országos evangelikus hetilapban írtak a könyvéről, máshol nem nagyon találtam recenziót a verseiről. Könyvet ma már bárki kiadhat, szívem szerint a cikket törölném. Esetleg ha ugyanő a Jobbik egyházpolitikai kabinetjének vezetője, akkor ez a pikáns tény érdekessé tehetné a cikket. :) SyP 2007. március 1., 20:16 (CET)Válasz

törlések[szerkesztés]

Személyekkel kapcsolkatos, nem tárgyilagos véleménynyilvánítás ütközik a Wikipédia minden alapelvével, főleg politikai tekintetben. A Wikipédia éppen ezért "Néplexikon", mert magába foglal mindent és mindenkit aki/ami adott valamit ennek a világnak, és szerintem ezt saját vélemények kinyilvánítással nem lehet, csak tények közlésével lehetséges. DS1982, 2007. március 2., 15:45 (CET)

Kedves felhasználók és szerkesztők! Értesültem róla, hogy vita folyik egy rólam készített bejegyzésről. Elolvastam a hozzászólásokat és pár mondatban szeretnék reagálni az elhangzottakra. A cikk vegyes érzelmeket váltott ki bennem, mindenképpen meglepett, nem én írtam, ezt meglehetősen méltatlannak érezném, fogalmazhatnék úgy, hogy szinten aluli lenne. Így aki ezen acsarkodik, ezúton szeretném megnyugtatni. Nem vagyok "evangélikus költő". Abban az esetben sem vállalnám ezt, ha az eddig publikált írásaimon egyértelmúűen kimutathatóak lennnének a lutheri reformáció teológiai hatásai. Ilyen mérvű hatást egy életművön szoktak lemérni, nem egy kötetecskén, és pár egyéb helyen megjelent versen. Ezt is csak akkor, ha érdemes, személyemet illeztően pedig nem az. Nem vagyok továbbá a Jobbik nevű mozgalom egyházpolitikai kabinetvezetője sem. Megalázónak és sértőnek érzem a bejegyzések egy részét. Hozzá szeretném tenni, hogy mindössze 24 éves vagyok, jelenleg filozófushallgató, egy kötettel és néhány publikációval és előkészületben lévő írásokkal nem feltétlenül a szó szoros értelmében vett költő, a bejegyzésre tett kritikák ennyiben feltétlenül jogosak, a hangnem azonban, úgy érzem, nem az. Azoknak, akik olyan szóhasználattal szidalmaznak, amilyennel, javaslom a kötet elolvasását, más helyütt megjelent írások, interjúk áttanulmányozását mielőtt ilyen sommás ítéletet alkotnának ismerelenül senkiségemről. Véleményük így állhatná meg helyét. Ettől eltekintve köszönöm, hogy foglalkoztatok személyemmel - őszintén úgy érzem, érdemtelenül. Az egyik hozzászólásra reagálva: én nem akarok innen "bekerülni", ez teljességgel távol áll tőlem, így magam is jobbnak látnám, ha szócikk törlésre kerülne. Ha maradna, engedjetek meg ennyi korrekciót: Mészöly Dezső költő könyvemet nem "méltatta", hanem a felkérést megküldött kötetem alapján elvállalva véleményt mondott róla, pozitívat is, negatívat is: irodalmi kritikát. Végül: egyetemistaként szívesen töltöm beszélgetéssel, írással estéim belvárosi kocsmákban, kávézókban - így azok közül, akik bejegyzéseket készítették, és nyitottak rá, egy fröccs, sör/akármi mellett "sine ira" szívesen meghallgatnám esztétikai, irodalmi és egyéb nézeteiket. Tisztelettem üdvözlök mindekit: Szávay László.

Kedves László! Köszönjük a higgadt megnyilvánulást. Ha sértő dolgot olvastál, a törlési szavazáson, akkor azért elnézést kérek mások nevében is és azt kérném, hogy ne vedd magadra, mert szerintem nem te váltottad ki és igaziból nem is neked szólt, hanem a szerkesztők egymás közötti, sajnos nem ritka pengeváltásainak része.
Ha majd egyszer lesz rólad szócikk a Wikipédiában, akkor szívesen vesszük, ha a benne foglalt esetleges tévedésekre felhívod a figyelmet, igyekszünk majd javítani.
Addig is sok sikert. -- nyenyec  2007. március 7., 17:02 (CET)Válasz

Nyenyecnek egy nagy piros jópont! OsvátA. 2007. március 7., 17:57 (CET)Válasz