Ugrás a tartalomhoz

Vita:S-Modell (divatmárka)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Nyárizápor 5 évvel ezelőtt a(z) Lektorálandó, mert... témában

Lektorálandó, mert...[szerkesztés]

Különböző színvonalú forrásokból összeállított szöveg, amely alapvető kérdésekre nem válaszol és számos fogalmat pontatlanul használ. Ami jó a sajtóban, meg a minden felelősséget nélkülöző retro-honlapokon (a források között nincs felsorolva a [1], pedig az első bekezdés majdnem szó szerint onnan van!).

Csak néhány példa:

  1. 1988 előtt nem voltak "Rt."-k Magyarországon.
  2. A leányvállalat jogilag önálló vállalatot jelent, igazgatóval az élén. Mikor alapították, milyen formában? Vagy tán nem leáyvállalatról volt szó, hanem a Skála-Coop használta az S-modell védjegyet egy kis butikokból álló üzletláncra? Mert az üzletlánc nem egyenlő a leányvállalattal...
  3. A védjegy alapvetően nem "ismertetőjegyet" jelent, ahogyan azt a sajtóban szokták használni, hanem jogilag védett jelet - amit a nagyközönség inkább a márka v. márkanév szavakkal említ.
  4. Sas Istvánt nagyon tiszteltem, de felesleges megismételni a szavait Skála-Coopról, hiszen azok nem csupán az S-modellre vonatkoznak.
  5. A Marks & Spencer céggel való szerződéses kapcsolat 2010 utáni helyzetét a szöveg nyitva hagyja.
  6. A cikk érdekes ugyan, de egyben szomorú is, hogy csupán ennyi marad meg egy érdekes üzleti próbálkozásból, amely a maga idejében úttörő volt. --Linkoman vita 2019. április 4., 13:11 (CEST)Válasz

Kérlek, olvasd el a szzócikket, mert nem a Retronom oldaláról írtam. köszönöm, ha segítesz, és szerkeszted Te is!! - az idézetet kivettem a szócikkből.

Nyárizápor vita 2019. április 4., 13:19 (CEST)Válasz

Olvastam a Skála-Coop oldalon is, több info nincs erről, ott csupán ennyi van a szócikkben- reggel átnézem még.: ,,A Skála-Coophoz tartozó S-Modell hálózat a Marks & Spencer-rel alakított ki kapcsolatot,,

Nyárizápor vita

Nagyon jó!! Viszont a reklám tudatosan került oda, nem szétválasztva, mert az is lila színű ruha volt, mindig: http://retronom.hu/node/44759 - https://www.google.com/search?q=Tak%C3%A1cs+%C3%89va+(modell)&tbm=isch&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwjuwMaAvrbhAhVPmIsKHXRlC1cQsAR6BAgJEAE&biw=1280&bih=626#imgrc=LaP0rfBOI30LPM:

Nyárizápor vita

@Nyárizápor: - Örülök, hogy fejlődik a cikk. Ami a reklámot és a lila színt illeti, elvileg akár önálló szócikket is lehetne írni a konkrét reklámról - azonban ennek a cikknek nem ez a fő tárgyköre, ezért ebben a cikkben tán ennyi is elég róla...--Linkoman vita 2019. április 4., 15:56 (CEST)Válasz

Köszönöm, nagy segítség volt! Reklám szócikk, ha jól emlékszem, már van, talán oda érdemes beírni. 2.Hálózat lehetne az infobox-ban, de ezt Rád bízom!

Nyárizápor vita 2019. április 5., 07:05 (CEST)Válasz