Vita:Road

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ez a szócikk témája miatt a Könnyűzenei műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Bővítendő Ez a szócikk bővítendő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Közepesen fontos Ez a szócikk közepesen fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Ary (vita), értékelés dátuma: 2014. október 13.
Könnyűzenei témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Formai és tartalmi kifogások Szász Adriánnak[szerkesztés]

  • Egy enciklopédia szócikkében nem a keresztnevükön emlegetjük a zenészeket: Erik így, Erik úgy, máshol meg Imi. Ehelyett Szabó és Kádár. A művésznév, mint itt a Goya, természetesen használható a szövegben is a személyre. Semleges nézőpont kell, nem rajongói.
  • Dal- és lemezcímeket vagy dőlt betűvel, vagy " jelek között szokás kiemelni a szövegben. Főleg magyar címeknél tud összefolyni egy mondatban.
  • Nem használunk első személyt! „2008 elején felvették harmadik lemezüket is az érdi Bakery Stúdióban Varga Zoltán hangmérnök segítségével, amit március óta meg is vásárolhatunk... Ismételten tizenkét dallal többet hallhattunk tőluk.” Másrészt 2008 már a múlt, nem jelen idő.
  • Az ilyen kijelentéseket, hogy a zenekar vagy egyes tagok ezt gondolják, azt gondolják, mindig direktben forrásolni kell. Hivatkozás egy interjúra. Az hogy a szövegből te mit szűrsz le, hogy "vajon mire gondolt a költő", az egy enciklopédiában nem elfogadható. Itt van ez például: „Az album hatodik dala a Road eddigi legsúlyosabb és komorabb száma (a maga nyolc percével), szövege az őket felháborító eseményekről szól, a dal lényege az, hogy nem számít, hogy ki miben hisz, vannak olyan pillanatok, amikor az ember arra gondol, hogy hol van az Isten, vagy miért éppen vele történik meg az adott dolog, mivel rengeteget hallani gyilkosságokról bekerült a számba fél percnyi híradó részlet, mert gyűlölik ha ilyen történik. Sőt a szövegből az is kiderül, hogy a halálbüntetés visszaállítása mellett állnak.
  • Szintén nem semleges nézőpont: „Sorra érkeztek a jobbnál jobb dalokhoz jobbnál jobb videoklipek.” Mi alapján állítjuk, hogy ez igaz.
  • Rengeteg a szövegben az "is".

– Ary vita 2017. május 12., 10:18 (CEST)Válasz

Hát, én pont ezeknek a kijavítására írtam az új anyagot, ugyanis amiket kifogásolsz, meg amiket idézel, azok nem az én szövegemben szerepelnek. Én ilyen trehányul meg magyartalanul nem tudnék fogalmazni, mégiscsak 3-szoros médiadíjas újságíró vagyok, vagy mi. Csak az első két pontod vonatkozhat az én szövegemre is, az összes többi tévedés, gondolom, a jelenlegi szövegnek szól, mivel abból idézgetsz... De az első kettő figyelembe vételével megcsinálom újra a sajátomat (ha már anélkül törölted, hogy emlékeznél, mit is töröltél). Adrian.szasz vita 2017. május 12., 10:56 (CEST)Válasz


Az se volt sokkal jobb. A Wikipédia-szerkesztés nem újságírás. Ezek mentén kellene szócikket írni:

Üdv, Ary vita 2017. május 12., 13:17 (CEST)Válasz

Elvileg javítottam mindent, remélem, így már oké. Adrian.szasz vita 2017. június 16., 10:18 (CEST)Válasz

Okés lett, köszi! :-) – Ary vita 2017. június 19., 14:38 (CEST)Válasz