Vita:Omninvest

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Linkoman 14 évvel ezelőtt
Széteső, gyenge cikk. Olyasmit magyaráz, amit nem kellene (pl. azt, hogy magyar cég, ami egyben azt is jelenti, hogy a Magyar Köztársaság jogszabályai vonatkoznak rá), és képtelen megkülönböztetni a vakcinával kapcsolatos egészségügyi kérdéseket és a cég történetét.
Legalább kísérletet kellene tenni a szétválasztására.
Mert ez így sokminden, de nem lexikoncikk.--Linkoman vita 2010. március 16., 14:55 (CET)Válasz
A cikkből kivágva:
=== 1. Tulajdonosi háttér ===

"1.1. Cégjogi helyzet

Az OMNINVEST kft. Magyarországon a magyar cégjog szerint alapított és bejegyzett, a magyar jogszabályok szerint működő és magyar adószabályok szerint adózó cég. A vállalat termék iránti felelőssége is a magyar jog szerint szabályozott."

Ez a szöveg egy lexikon számára egyenesen marhaság. Egyszer kivágtam, erre visszakerült. A korlátolt felelősségű társaság szócikkből kiderül, mi a kft. Az Omninvest egy kft. Ha pedig valaki nem tudja, mit jelent egy magyar cég (vagyis azt, hogy a magyar jogszabályok szerint működik), azt felesleges kiragadott módon a termékfelelősségről tájékoztatni.
Kérem, hogy az egészet, mint feleslegeset felejtsük el.
Magát a cikket kellett volna azzal kezdeni, hogy mi az Omninvest mintcég.
A tevékenységéből pedig csak az egyedit helyes ebben a cikkben említeni. A H1-N1 orvosi stb. kérdései egyszerűen nem tartoznak ide! Ide a cég tevékenysége, annak politikai illetve sajtóvisszhangja tartozik.
Nem elég egy témához érteni, a lexikon szabályai szerint kell megírni a szócikket.
Itt erre kísérlet sem történt.--Linkoman vita 2010. március 17., 11:27 (CET)Válasz
Eredetileg így kezdődött a cikk, nagyon helyesen: "Az 1991-ben létrejött Omninvest Oltóanyagtermelő és Kutatásfejlesztő Kereskedelmi Kft., röviden Omninvest egy magyarországi cég, pilisborosjenői központtal, "
És most????
A cikkek tartalmát egy lexikonban a cikk címe határozza meg. Ha nem az Omninvest fontos, hanem a konkrét oltóanyag, akkor tessék arról elnevezni a cikket.
De a jelenlegi cikk mint lexikoncikk egy katasztrófa.--Linkoman vita 2010. március 17., 11:30 (CET)Válasz