Vita:Miyazaki Jun

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Szilas 9 évvel ezelőtt a(z) Törlési megbeszélés lezárása témában
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Sci-fi témájú szócikkek (besorolatlan)
Péccsel kapcsolatos szócikkek (bővítendő besorolás)


Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Nem tudom, belefér-e a "notable" kategóriába. Azaz, érdemes-e cikket írni róla. SyP 2007. január 12., 10:34 (CET)Válasz

Magáról írta, ha jól látom, úgyhogy csak el tudja dönteni... :o) – KovacsUr 2007. január 12., 15:26 (CET)Válasz

Belefér, netes sci-fi körökben elég ismert. – Alensha üzi 2007. január 12., 15:42 (CET)Válasz

Írtam a vitalapjára: Szerkesztővita:Merras, miszerint nem függetlenek, és nem a szócikk adatait támasztják alá a forrásai. Szerintem ne keverjük az ismertség és nevezetesség fogalmát. Úgy látom még nincsenek róla független források. A Hivatkozások inkább önreklámot szolgálnak. – Rodrigó 2008. október 10., 08:31 (CEST)Válasz

A törlési megbeszélés eredménye: törölve[szerkesztés]

a 2013. júniusában lefolytatott törlési megbeszélés eredményeképpen.--Szilas vitalapom 2013. június 28., 19:36 (CEST)Válasz

Szerintem nevezetes személy[szerkesztés]

Lekéstem a törlési megbeszélés 12 napjáról (2013. június 16. és június 28 között).

Véleményem szerint Jun nevezetes személy.

Indokaim - az alábbi szövegben található - vastag betűkkel szedett információkban, valamint a kiegészítésben (+++) és a forrásokban találhatók.

Az Enciklopédia Galaktika oldaláról:

  • Miyazaki Jun


Több fantasztikus témájú weboldal alapítója és szerkesztője, rendezvényszervező, továbbá a KreArt (Kreatív Fantázia és Művészetek Egyesület) kommunikációs vezetője.

1981. május 21-án született Pécsett. Édesapja japán, édesanyja magyar. Interneten gyakran Merras néven publikál.

Alapítója, majd később vezetője volt a Magyar Babylon 5 Klubnak, illetve aktív tagja a Magyar Star Trek Klubnak is. A budapesti Petőfi Csarnokban megrendezésre került Sci-Fi Napok egyik szervezője, több alkalommal főszervezője.

Részt vett az Átjáró magazin elindításában, majd a lap cikkírója, szerkesztője lett.

2003-tól az Átjáró Nap és az Átjáró Találkozások rendezvénysorozat, és az Átjáró Fesztivál egyik szervezője volt.

2004-ben a nyomtatott magazin online háttereként szolgáló SF.hu – Átjáró Online honlap főszerkesztője lett. Később Szélesi Sándorral közösen saját oldalt indított SFportal.hu címen. Tulajdonosa az SFblogs.net című, science-fiction rajongóknak szánt sci-fi blogszolgáltatásnak is, továbbá az SFport.net nevű közösségi oldalnak.

+++ 2011-ben a Budapest Bank pályázatot hirdetett szabadfelhasználású hiteltermékéhez kapcsolódóan magánszemélyek és gyakorló vagy leendő vállalkozások számára a Facebookon. Vállalati kategóriában könyvkiadással kapcsolatos kezdeményezéssel Jun Miyazaki nyert 7080 szavazattal.

„Magyar szerzőket angol nyelvű piacra kijuttatni idáig közel lehetetlen feladat volt. Mára azonban terjed az elektronikus könyvolvasás, és most már sokkal könnyebb globálisan megjelennie egy magyar írónak is. Ha én nyerem a Valóraváltó pályázatát, akkor a pénzből egy magyar író már megjelent regényét fordíttatnám le, és az Amazon.com-on árusítanám e-könyvként, valamint egy kisebb összeget a könyv promóciójára fordítanék, – a bevételekből pedig újabb szerzőket adnék ki.”

– Miyazaki Jun tervei

--Jávori István Itt a vita 2013. július 30., 19:14 (CEST)Válasz

A hivatkozott Enciklopédia Galaktika oldalán az áll, hogy a forrás a wikipédia. Ez nem tekinthető forrásnak, miután pont innen származik a szöveg. A WP nem lehet forrása önmagának. A blogok és közösségi oldalak nem források (mert bárki azt ír magáról a saját honlapján, amit akar). Egy interjú meg önmagában szerintem nem forrás a nevezetesség alátámasztására, amikor az illető magáról beszél. Ha más módon a nevezetesség alá van támasztva, akkor szerintem az interjú forrásként felhasználható néhány információra, pl. hogy az illető mit tart élete lenagyobb sikerének, stb. --Tomcsy üzenet 2013. július 30., 23:27 (CEST)Válasz
Az Egalaktika szócikkét azért tettem fel, hogy rekonstruáljam a Wikipédia - egy korábbi, még jóval a törlés előtti állapotban lévő - szócikkét, nem forrásként jelöltem meg. A lényeg a szövegben rejtőzik, arra nem kaptam választ, hogy aki ennyi mindent tett (és még remélem, tenni fog) a magyar sci-fi-ért, annak miért nem lehet a magyar Wikipédián szócikke?!
Mint aktív „forráskereső” önkéntes karbantartó - keresés közben örülnék -, ha a szócikkek elég nagy hányadának (több ezerről van szó) legalább ennyi forrása lenne (1. és 2.
Több szócikknél ez található forrásként: „A szerző e-mailjei”. Kortárs személyeknél én fontos forrásnak tekintem, hogy ha ők személyesen elmondják, mi történt velük, mit tartanak a munkásságukból fontosnak.
A lényeg: szerintem Miyazaki Jun a tevékenysége alapján nevezetes személy. --Jávori István Itt a vita 2013. július 31., 10:52 (CEST)Válasz

Törlési megbeszélés lezárása[szerkesztés]

Erről a cikkről 2014. szeptemberben törlési megbeszélés folyt, amelynek eredményeképpen a cikk megmaradt.--Szilas vita 2014. szeptember 6., 21:28 (CEST)Válasz