Vita:Michael Behe

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Gubbubu 8 évvel ezelőtt a(z) nemsemleges témában

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Untitled[szerkesztés]

Ez a cikk több mint elfogult.

Az evolúciónak épp úgy vallásos alapjai vannak, és kevésbé bizonyítható kísérletekkel(természetéből fakadóan). 87.244.196.62 (vitaszerktörölt szerklogblokk log)

Egyetértek az előttem szólókkal. Ez a cikk annyira abszurd és buta érveket sorakoztat fel Behe ellen, amelyek csak fanatikus evolúciós ember tollából származhatnak. Mi az, hogy Behe érveit nem lehet tudományos keretek között reprodukálni? Pont Behe kéri ezt az evolúcionista szerzőktől: reprodukálják az élő egysejtűek kialakulása felé vezető kémiai evolúciót! s mivel ez rendkívül valószerűtlen folyamat ezért ezt soha senki nem tudta megtenni. A kémiai evolúció tehát olyan állítás, ami nem reprodukálható tudományos módon, így az evolucionisták olyan érveket kérnek számon Behetől, amit magukkal szemben nem alkalmaznak.85.90.179.1 (vitaszerktörölt szerklogblokk log)

nemsemleges[szerkesztés]

Én más szempontból vetném fel a cikk elfogultságát: a cikkből annyira lejön, hogy dawkins-rajongók (ráadásul nem is különösebben hozzáértők) írták, hogy az rossz érzést vet fel az esetlegesen kreacionista olvasóban. Már a bevezetőben azon erőlködik, hogy elítélje, még csak nem is magát Behét, hanem az egész kreacionista mozgalmat. Bírósági ítéleteket citál a cikk, amelyeknek semmi közük a könyvhöz, meg dawkins-idézeteket, hogy "Talán el kellene vonulnod és megerőltetned az agyad" - komolyan ilyen súlyú érvek alapján határolódott el a tudományos közösség a neokreacionizmustól? Az igazán szomorú lenne. Gubbubu12 2015. május 22., 23:14 (CEST)Válasz