Vita:Maybach 57 és 62

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Linkoman 17 évvel ezelőtt
Kedves Opa, hidd le, segíteni szeretnék. Légy kedves, nézd meg a javításokat, mert tanulságosak.
A Maybach "márka" helyett sokkal pontosabb a védjegy kifejezés - a védjegyek testesítik meg az autók nevéhez való tulajdonjogokat, inkább ezt érdemes használni egy lexikonban. Műszakilag ugyanis semmi köze a Maybach Zeppelinnek a Maybach (típus) 52 (jelű) modelljéhez. A védjegyjogok ugyanis általában akkor is fenntarthatók a védjegylajstromokban, ha ténylegesen nem használják ezeket.
Mercedes-Benz cég sohasem létezett, csak Daimler-Benz. Ezt a közkeletű tévedést javítottam. Egy lexikonban a céget Mercedesnek nevezni különösen pontatlan.
A DaimlerChrysler egybeírandó, így egy cég.
A "márka" szót azért lenne érdemes kerülni, mert nem egyértelmű egy lexikon számára, vajon van-e ilyen gyár (a jelen esetben: nincs) vagy csak a gyártmány nevéről van szó. A gyártmány szót érdemes típusnak nevezni és azonos típusnév alatt forgalmazott, kiegészítő jelekkel (esetleg nevekkel) ellátott megnevezéseket modellnek nevezni.
Remélem, egyetértesz.Üdv.--Linkoman 2007. április 4., 16:27 (CEST)Válasz
Igazat adok. Ha legközelebb autóról írok, majd figyelek ezekre. Kösz! --Opa  vita | meló 2007. április 4., 16:31 (CEST)Válasz
Köszi a választ.Üdv.--Linkoman 2007. április 4., 18:02 (CEST)Válasz