Vita:Magyarországi turisztikai látnivalók listája

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Grin 19 évvel ezelőtt

Kedves Wikisek,

Ez egy nagyon jó kis ötlet, de mivel csak "Magyarországi turisztikai látnivalók" még egyszerűbben "Látnivalók Magyarországon" szerepelnek benne, én jobban örülnék, ha a Magyarország szócikk része lenne. Ajánlanám oda átmozgatni, külön alpontnak és inkább a másodikként említett címen.

--Millisits

Szerintem az ilyen rendkívül szubjektív, és a vég nélküli bővítésekre motiváló listákat inkább mellőzni kellene. Láttad a Magyarország szócikkben is mi zajlik: egyes menüpontok nincsenek megírva, csak néhány név volt felsorolva mintegy vázlatként, azóta boldog-boldogtalan szaporítja a sportolók, színészek, tudósok, művészek stb. stb. listáját, de senki nem írja meg az adott szakaszt. Az a lista már korántsem vázlat, hanem valami gyűjtőhely. Ugyanez lenne a sorsa ennek a szócikknek is, ha beleteszed a Magyarországba. Szerintem hagyjuk így, aztán ha senki nem bővítgeti, megszavazzuk a törlését. Gábor 2004. szeptember 12., 17:27 (CEST)Válasz
Legyen, ahogyan mondod.

--Millisits


Nem javaslom a magyarországba tételét, mivel ez remélhetőleg egy hosszú lista lesz egy idő után, és a magyarország cikk valójában egy keret, ami a részletesebb cikkekre hivatkozik.

Nem hiszem, hogy ez a cikk "végtelen bővítésre sarkallna", mivel - ellentétben az említett, és véleményem szerint teljesen értelmetlen magyarország felsorolásokkal - ide nem lehet beírni csak létező cikkeket. Ergo ha ennek a kedvéért megírod rendesen a cikket, csak hogy bekerülhessen, már nyertünk. Ha nem, úgyis töröljük addig, míg nincs megírva. (Amúgy ugyanezt tenném a magyarország listáival is... vagy legalábbis átmozgatnám az életrajzok, magyar sportolók, stb stb cikkekbe.) --grin 2004. szeptember 14., 18:59 (CEST)Válasz

---

Egyetértek Grinnel, Szerintem se jó helyen vannak az életrajzi stb. listák a Magyarország szócikkben, ott csak belső linket érdemes hagyni ezekhez (de azokat igen, hogy minél több helyen tájékozódhassunk az ilyen listákról.Egy dolgoban értek egyet Millisits-csel: Ha egy lista csak Magyarországról szól, akkor ez tükröződjön a nevében is.

--Linkoman 2004. szeptember 14., 19:32