Vita:Lukáš Latinák

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Tulipán Gyermekotthon[szerkesztés]

A ’’Tulipán’’ Gyermekotthon a Czegei Wass Albert Alapítvány és a Holtmarosi Református Egyházközség közös munkájának köszönhetően 1999-ben vette kezdetét a Gyerekotthon építése, 20 árva gyermek számára. Az elgondolás vezetett bennünket, hogy az élete nagy részét messze a szülőföldjétől, honvágytól gyötört Wass Albertnek az Amerikában élő magyar írónak, egyik álmát megvalósítani, árva Magyar gyerekeknek otthont biztosítani. Isten segítségének és sok külföldi adománynak köszönhetően az elkészült Gyermekotthont 2000 októberében felszenteltük és 2002 márciusában érkezett az első három gyermek egy Állami Árvaházból. Jelenleg 14 gyermek talált családi otthonra, szeretetre.

A gyerekeket 2002 júniusában Erdélyi Református Püspöke Papp Géza, valamint Református, Katolikus, és Evangélikus lelkészek keresztelték meg. Minden gyermeknek a faluban kereszt szüleik vannak, akik segítenek a nevelésükben. A külföldi keresztszülők, pedig anyagilag támogatnak a gyerekek gondozásában.

Célunk.: A gyermekek óvodás kortól a szakmai elhelyezkedésükig intenzív gondozásban részesítsük, valamint mint szülő a gyermekét mindig támogassuk és segítsük.