Vita:Lévay Szilveszter

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Filmfan 15 évvel ezelőtt a(z) Észrevételek témában

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Ez egy életrajzi szócikk.
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Életrajzi szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Észrevételek[szerkesztés]

Látom, hogy fordításról van szó, de ilyenkor is ügyelni kéne az eredeti szöveg pontatlanságainak korrigálására, mert az enwiki szócikkei sem mindig tökéletesek és egy az egyben átvehetők.

„25 éve házas...”

Az ilyen megfogalmazásokat kerüljük, mert ez 1-2-akárhány év múlva már egész mást jelent. Tessék pontos évszámot megadni! A magyar szócikk 2008-ban készült, ebből mínusz 25 év az 1983. Igenám, de ez a mondat az eredeti angol szövegben is benne van, ami 2005-ben íródott, vagyis abból mínusz 25 év, az már 1980! Szóval az ilyen félreértéseket kéne például fordításkor (is) kiküszöbölni.

„15 évesen nyerte első versenyét. Münchenben Udo Jürgensszel és Katja Ebsteinnel dolgozott együtt.”

És miben versenyzett? Matekverseny, énekverseny, szövegírók versenye, Ki tud többet a Szovjetunióról? vetélkedő vagy Kapcsoltam tévévetélkedő? És mikor kezdett el a fent nevezettekkel dolgozni? Rögtön a tizenévesen megnyert verseny után?

Nem kötekedni szeretnék a szerzővel, csak rávilágítani arra, hogy mennyire pontatlan és kevésbé használható egy olyan életrajz, amiben nincsenek megadva a lényeges évszámok, viszont elég nagy időbeli kihagyásokkal ismerteti az illető pályafutását.

Filmfan vita 2008. június 26., 15:27 (CEST)Válasz