Vita:Kozmetikumok biztonsági értékelése

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Toxinfo 12 évvel ezelőtt a(z) Lektorálandó témában

{segély} Nem értem a kifogásokat, szeretném megvitatni azzal, aki felcímkézte, mert sajnos erre vonatkozólag sem látok utalást, hogy ki volt az. Korábban már látta lektor, és nem volt kifogása ellene.

Lektorálandó[szerkesztés]

A lektorálás szükség szerint, bármikor végezhető a Wikipédián, hiszen a szövegek bármikor változtathatók.
Kivágtam a szöveg legelső mondatát, amely értelmetlen, hiszen az értékelés egy folyamat és nem a dokumentum neve: "Olyan dokumentum, melyet egy adott kozmetikum engedélyezése céljából készítenek, és amely a késztermék biztonságosságát értékeli az emberi egészség szempontjából."
A jogszabályszövegeket magyarázni szoktuk, ennek itt még nyoma sincs.
A lexikoncikk alapvető kérdése, mely hatáskörök vannak nemzeti és melyek közösségi (uniós) szintem szabályozva.
Van még mit javítani ezen.----Linkoman vita 2011. szeptember 1., 10:42 (CEST)Válasz

Kedves Linkoman,

A legnagyobb tisztelettel: a biztonsági értékelés valóban egy folyamat, de az annak eredményeként születő dokumentumot is pontosan ezzel a névvel illetik a szakzsargonban. Ha megnézed a B. rész nevű részt, akkor láthatod is, hogy a felépítését írja le a jogszabály szövege. Természetesen ennek a wikioldalnak az átalakítása folyamatosan zajlik, igyekszem vele sokat foglalkozni, de még én is csak tanulom a használatát, ezért folyamatosan fog szépülni. Nem is ezzel kapcsolatban volt kifogásom, hanem hogy a tartalmi "kritikáddal". Azt megértem, ha az oldal logikai felépítésére teszel javaslatokat (köszönjük!), de szerintem szakmai kérdésekben nem érdemes vitatkozni, azért írtuk meg ezt a cikket, mert hiányoltuk a wikipediáról, és mert van rálátásunk a témakörre. Természetesen majd teszünk még hozzá magyarázó részeket is, ha ez szerinted javít rajta. Egyébként a lektor, akivel eddig kapcsolatban álltam Petej. Toxinfo vita 2011. szeptember 1., 11:39 (CEST)Válasz