Vita:Keszte Róbert

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Tombenko 1 hónappal ezelőtt a(z) Gondok témában


Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Gondok[szerkesztés]

  • Nem felel meg a wiki szerkesztési elveinek. (formázás, linkek)
  • Hivatkozások, források rendbe tétele
  • Nevezetesség indoklása

Így hirtelen ennyi. De ezek nagyon. VitaSzerkesztő:Tombenko 2024. március 25., 13:11 (CET)Válasz

Kedves Tombenko!
Tudna kérem abban segíteni nekünk, hogy pontosan mi volt a probléma a formázásnál, valamint a linkek és hivatkozások kapcsán?
A Nevezetesség indoklása az, hogy dr. Keszte Róbert a Continental világvállalatának magyarországi igazgatója és személye megkerülhetetlen az autóiparban.
Kérem segítsen nekünk, hogy hogyan tudnánk javítani az ön által említetteken! Continental Hungary vita 2024. március 28., 15:50 (CET)Válasz
Elsősorban érdemes elolvasni a felépítésről szóló cikket, valamint legalább a wikiminimumot elsajátítani. Egy részét orvosoltam, ilyen a szakaszolás például. A szakaszok fejlécét például nem kiemeljük ('''Élete''' például), hanem szint szerinti számú =-párok közé tesszük. Hasonlóan a felsorolás is.
A hivatkozásokat <ref>...</ref> tagok közé tesszük, ekkor a Jegyzetek szakaszba tett {{jegyzetek}}(?) sablon szépen, igényesen megjeleníti őket, valamint a cikk szerkesztésekor a számozást automatikusan karban tartja. Itt érdemes megemlíteni a {{Hivatkozás/Könyv}}(?) és {{cite web}}(?) sablonokat is, amik szépen, egységesen és igényesen jelenítik meg a tartalmakat.
A Források szakaszban pedig az általános forrásokat soroljuk fel, azaz amikből nem konkrét dolgokat emeltünk ki, hanem amikre alapozva írjuk a szócikket. De persze itt is szerepelhet olyan forrás, ami a jegyzetekbe is kerül. Különösen fontos ez a rész a nevezetesség megítélése szempontjából. Érdemes legalább 3-4, egymástól független, jelentős újság, könyv, weblap felhasználásával indokolni, hogy miért született meg az illetőről a szócikk. Mivel élő személyről van szó, nyugodtan túl is lehet teljesíteni a mennyiséget, sőt.
Remélem, segítettem. VitaSzerkesztő:Tombenko 2024. március 28., 19:24 (CET)Válasz
Kedves Tombenko!
Igyekeztünk kijavítani a hibákat, forrásokkal bőségesen elláttuk a szócikket. Ez így önök részéről rendben lesz, vagy szükséges még további teendő a szócikk megjelenéséhez? Mivel jegyzetekben végig hivatkoztuk, hogy mennyi mindennel érdemli ki a nevezetességet, ezért egyelőre a forrásokat töröltük. Amennyiben ez szükséges, ide is be tudom írni a jegyzetek közé tett hivatkozások magyarázó részét. Continental Hungary vita 2024. április 4., 13:43 (CEST)Válasz
Elsőre rendben lévőnek tűnik. A forrásokban érdemes a {{cite web}}(?) sablont használni, szebb lesz a hivatkozás. VitaSzerkesztő:Tombenko 2024. április 4., 18:16 (CEST)Válasz