Vita:Keresztes-Fischer Ferenc

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt 79.121.50.216 12 évvel ezelőtt
Ez a szócikk témája miatt a Pécs-műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Bővítendő Ez a szócikk bővítendő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Közepesen fontos Ez a szócikk közepesen fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: EniPort (vita), értékelés dátuma: 2015. június 25.
Péccsel kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index
  • Szerintem érdemes lenne megjegyezni a cikkben, hogy Keresztes-Fischer két ízben is Magyarország ideiglenes miniszterelnöke volt (egyedülállóan a magyar politikatörténetben), 1941. április 3-án, Teleki öngyilkossága után, míg Bárdossyt ki nem nevezték aznap, illetve 1942. március 7. és 9. között, amikor is Bárdossyt menesztették. Kállayt csak két nap múlva nevezték ki kormányfőnek, addig ideiglenes jelleggel Keresztes-Fischer (mint belügyminiszter) vitte a miniszterelnöki és külügyminiszteri funkciókat is, Bárdossy nem maradt ügyvivői jellegben kormányfő. --Norden1990 2011. május 23., 04:34 (CEST)
    • Mivel választ nem kaptam, ezért a hivatkozási alapot is közlöm: BÖLÖNY József - HUBAY László: Magyarország kormányai 1848-2004. Akadémiai Kiadó, Budapest, 2004 (ötödik, bővített és javított kiadás) 29. o. --79.121.50.216 (vita) 2011. május 24., 22:45 (CEST)Válasz


  • Keresztes-Fischer nagyon komoly filatelista volt. A nyugat-magyarországi felkelés idején az első bélyegkiadásnál külön az ő kezdeményezésére különleges bélyegek is készültek a szombathelyi, Lingauer Albin-féle nyomdában. Lingauer párttársa és barátja is volt egyben. Ennek a gyűjteménynek a döntő része valami csoda folytán megmenekült, és ma is egyben van. A gyűjtemény a 2000-es évek elején kis híján Ausztriába, a felsőpulyai helytörténeti múzeumba került, de egy magyarországi gyűjtő megmentette ettől. Az gyűjteményt a magyar Bélyegmúzeumnak felkínálták az érték fél százalékának megfelelő jelképes összegért, ám a múzeum nem tartott rá igényt, kizárólag a legnagyobb ritkaságokat akarta megkapni ingyen. A gyűjtemény jelenlegi helyéről csak töredék információink vannak, valamint néhány régi fotó áll rendelkezésre. UFY 2017.05.06.