Vita:Január

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

(asztrológia) vs. (csillagkép)

Sziasztok!

Arra gondoltam, legyen a horoszkóp alatt említett állatövi csillagképekre mutató link inkább egy „horoszkópibb” cikk, míg a Nap áthalad ez+az-on legyen egy magával a csillagképpel foglalatoskodó cikk. Reakciók? -- Ralesk 2003 november 9 16:14 (UTC)

Szerintem jó ötlet. Van eltérés a nevek között, vagy ugyanazon szavakat tartalmazza mindkettő? (Gondolom horoszpókból van 12, csillagképből meg több száz.) --grin 2003 november 10 10:09 (UTC)
Ugyanazok. Lehet, hogy nem lesz rá így rögvest szükség, de lényegében arra gondoltam, lehetne pl. az asztrológiai részben a „mítikusabb” aspektusával foglalkozni, hogy az asztrológia szerint milyen az átlagos Bak (hasonlóan lehetne majd a kínai horoszkóp éveit is, Sárkány, Kutya, s.a.t.), és például híres Bakokat említeni (közismert magyar írók, színészek, tudósok, politikusok, miegymás).
A csillagkép cikk viszont inkább a csillagképpel magával foglalkozna, erre mutatna pl. a Csillagképek listája vagy nevezd, ahogy akarod.
A két Bak, két Szűz, s.a.t. persze linkelne egymásra.
Úgy ennyi, részletesebben. Az első négy hónapnál szétválasztottam az említett linkeket, a többi majd ma este, ha lesz hozzá kedvem. -- Ralesk 2003 november 10 12:29 (UTC)