Vita:Homokkomárom

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Winterrose 13 évvel ezelőtt a(z) Kép a fában témában
Ez a szócikk témája miatt a Magyar települések műhelye érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Bővítendő Ez a szócikk bővítendő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Közepesen fontos Ez a szócikk közepesen fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Linathrash (vita), értékelés dátuma: 2009. január 4.
Magyar településekkel kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Kép a fában[szerkesztés]

Békesség Nektek!
Lefényképeztem a homokkomáromi kegytemplomban a kegykép alatt lévő kis kézírásos táblát. Ennek tanúsága szerint - a neten erre-arra föllelhető tölgyfás források egy részével (igen, még magának Homokkomáromnak a honlapján olvashatókkal, és Nagyvőfély oldalán láthatókkal is) szöges ellentétben, másokat (pl. Nyolc Boldogság Katolikus Közösség) pedig nem cáfolván, de nem is megerősítvén - a képet egy hársfa gyökerei között találták.
Van abban a templomban, ahogy belépünk, bal kéz felé a falon három festett blokk az orgona magasságában. A bejárathoz legközelebbi leírja a kép és az ereklye igen rövid történtét, cseppet sem ellenkezvén azzal a szöveggel, ami az oltárkép alatt olvasható. A második, a középső, az I. és a II. vh-ban elesetteknek állít emléket. A harmadik, mely az oltárhoz legközelebb találtatik, meséli el a falu történetét, szintén dióhéjban. Az oltár mellett egy gyökérkereszt látható: a leírás tanúsága szerint annak a fának a gyökeréből, amelyik alatt a Mária-képet a templom alapjának ásásakor megtalálták. Ennek a fának a helyén van ma a főoltár.
Mindezeket ottjártamkor lefényképeztem, a képeket szívesen közreadnám. – Winterrose vita 2010. augusztus 29., 19:14 (CEST)Válasz