Vita:Hatvan–Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely-vasútvonal

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Miskolccal kapcsolatos szócikkek (besorolatlan)
Vasúttal kapcsolatos szócikkek (besorolatlan)

Néhány kérdés ill. javaslat, akarom mondani pontosítás.

-a cikk elején, a jobb felső sarokban levő vonalrajz piros színnel a Su_Hn szakaszt is tartalmazza, holott ez nem része a tárgyban jelölt vonalnak, ugyanakkor hiányzik a Mezőzombor-Ni szakasz.

-3 maximális sebességet tartalmaz a felsorolás. Általában 1 maximális sebesség van, de 3 felsorolásakor célszerű lenne az érintett vonalszakaszokat is jelölni.

-a vonal villamosítési adatainál az 50 Hz mögötti zárójel után mit jelent a"nincs hullámvonal"?

-a vonalhossz 266 km, de merre? Ha már két végpont van a keleti oldalon, ez vagy Sv, vagy Ni. Jó lenne mindkét irányú hosszúságot jelezni.

E szócikkben nem tartom szerencsésnek a jövőről beszélni, -Mezőzombor-Sv vill.- bármennyire is jó lenne mindannak megvalósulása, amit az idézett sajtó ír.

-Hn állomás felvételi épületének képe feletti piros mezőben hiányzik a főcímben és egyébként is többször emlegetett Mezőzombor-Ni szakasz. - a bevezetőben a 6. sorban egy "a" betű felesleges.

--a 17. sorban a törzsrészre és egyéb részre való felosztás nem szerencsés, mitől törzsrész az Sv. oldal, és mitől nem az a Ni oldal? A jelenlegi forgalmi adatok, egyéb jellemzők alapján egyébként ez utóbbi magasabb besorolást kaphatna, ha ennek egyáltalán van értelme.

Köszönettel, ha elfogadják észrevételeimet

Reszortos