Vita:Guzel Samilevna Jahina

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Vadaro 2 évvel ezelőtt a(z) Samiljevna > Samilevna témában

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

A(z) Guzel Samilevna Jahina szócikket Tulipanos készítette vagy bővítette lényegesen a CEE Tavasz 2019 nemzetközi szócikkíró versenyre. A cikk témája: kultúra és nők, ország: Tatárföld és Oroszország.

Samiljevna > Samilevna[szerkesztés]

Az orosz nevet – Шамилевна – az átírási szabály szerint "j" nélkül kell magyarra átírni: Samilevna. A "j"-vel átírva akkor lenne indokolt, ha az orosz névben az "л" után "ь" (lágyjel) állna: "Шамильевна". Lásd a különbséget a példatárban:

  • Василенко – Vaszilenko
  • Васильев – Vasziljev

A fentiek alapján egy-két napon belül átnevezem a cikket, ha nincs érdemi ellenvetés. – Vadaro vita 2021. július 27., 12:34 (CEST)Válasz

@Vadaro: A cikket én írtam. Megköszönöm, ha átnevezed. – Tulipanos vita 2021. július 27., 12:57 (CEST)Válasz

Jó, hogy megírtad! Várok egy-két napot, aztán megcsinálom. Vadaro vita 2021. július 27., 13:19 (CEST)Válasz