Vita:Gálcsiki János

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Kispados 11 évvel ezelőtt

A Színházművészeti Főiskola adatbázisában a művész a végzett hallgatók között nem szerepel [1]. Ezért töröltem ezt az információt. A Színházművészeti Lexikon általában SZAK-ként jelzi a főiskola illetve jogelődjeinek végzőseit. Előfordul azonban, hogy más iskolák hallgatóit is ezzel a címkével látja el.

A művész úr neve több forrásban Gálcsiky, még a forrásként megjelölt Színházi Adattárban is. Ezen a platformon 63 bemutatót rögzítettek ezzel a vezetéknévvel, szemben a 28-al.

Javaslom a színházi szerepeket ennek megfelelően bővíteni. Meg lehet említeni azt is, hogy Gálcsiki Jánost nagyon sokat foglalkoztatta a rádió is. Rádiójáték és rádió operettek mellett több korabeli nagy sláger előadója is volt. Mackódal. --Kispados vita 2013. március 25., 20:54 (CET)Válasz

  • Köszönöm az észrevételeidet! Valóban több helyen Gálcsiky néven említik, szóval teljesen helytálló a megjegyzésed. A Színházi Adattárban található további 68 bemutatójának feldolgozását is meg fogom csinálni, amint lesz rá időm. A rádiós foglalkoztatottságról jó lenne valamilyen referencia, ha volna. Cakesam vita 2013. március 27., 1:27 (CET)