Vita:Airsoft

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt VIS 15 évvel ezelőtt a(z) Linkek elhelyezése a szócikk végén témában
Ez a szócikk témája miatt a Sportműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Sport témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Képek[szerkesztés]

Töltöttem fel képeket, de a gallery valamiért nem akar megjelenni!

Megköszönném egy hozzáértő szerkesztő segítségét

Üdv

Kenny

A 2. kivételével mindegyiknek nagybetűs kiterjesztése volt, de itt kisbetűssel hivatkoztál rájuk. – Alensha üzi 2008. június 4., 20:00 (CEST)Válasz

Nem tudtam, hogy ez is számít ezekben a hivatkozásokban... :S Köszönöm a gyors és korrekt segítséget!

Üdv

Kenny vita 2008. június 4., 20:04 (CEST)Válasz

Linkek elhelyezése a szócikk végén[szerkesztés]

Az airsoft szócikk végén található "Külső hivatkozások" mező nem link gyűjtemény, csupán támpontot adnak a továbblépésre három weblapon keresztül. Ezek: Link gyűjtemény, legnagyobb hazai fórum és google-s csapat térkép.

Ha linket szeretnél itt elhelyezni, kérlek fontold meg a következőket: A link a magyar airsoft számára meghatározó jellegű? Van olyan súlyú, eligazító jellegű illetve tartalmaz közel annyi új és fontos információt mint a fent idézett első két link. Ha nem akkor a linket csak a lap.hu link gyűjteménynek jelezd. De ha úgy gondolod ide való, akkor kérlek hogy felrakás előtt ezen a vitalopon jelezd. Köszönettel:

VIS vita 2009. április 6., 09:49 (CEST)Válasz


Kedves VIS!

A magyar airsoft Wiki nem a te tulajdonod! Felháborító, hogy saját tulajdonként kezeled a lapot, üzengetsz másoknak, hogy mit "engedsz" itt meg és mit nem. Nem is értjük, hogy jössz egyáltalán ahhoz, hogy bármiféle jogot deklarálj a hazai airsoft WiKi fölött!? Érdekes módon, mindig a saját boltodnak a reklámjait tartalmazó site kerül előtérbe, miközben te hivatkozol arra, hogy a független, önszerveződő, non-profit siteok akarnak "reklámot". A mi létezésünk tény, nekünk ez a hobbink. A tiéd lassan már botrány. Erősen negatív előjelű airsoft múlttal próbálsz itt, nem is tudjuk, mit csinálni?! Üdv. www.jatekszervezes.hu


Kedves jatekszervezés ill. El Santo, mert gondolom te állsz a cím mögött!

A múltat kár felemlegetni, mivel az nektek nem sok van (vagy nem sokat lehet róla tudni) airsoft vonatkozásában. A ti oldalaltok habár non profit, (egyenlőre) nem meghatározó a magyar airsoft vonatkozásában, ezért ide nem való. El kellene olvasni a Wiki szabályzatát, hogy mi mire is való ez az oldal és mire nem való. Abból kitűnne, hogy a Wiki többek közt nem link gyűjtemény. Így a ti oldalatok (és a pár többi amit április 16-án "csakazértis" felvittetek) nem meghatározó oldal okán általam törlésre kerül.

Az hogy a linkek között a továbblépést segítő, hazai legnagyobb link gyűjtemény oldal szerepel, aminek én vagyok a szerkesztője (és nem tulajdonosa) és amelyik oldalon a ti linketek is szerepel nem tudom mi a probléma. Ez az oldal kezdő, vagy érdeklődő airsoftosoknak illetve bárkinek szól aki tömören meg akarja tudni, hogy mi az airsoft ill. magyar vonatkozásában mit is kell róla tudni. A tovább olvasáshoz, a scene megismeréséhez tökéletesen elégséges pár link, aminek átböngészése után szintén tovább lehet lépni.

Nem kellene a wikipedia mindenki általa szerkeszthető voltát kihasználva, non-profit álcája mögé bújva ingyenreklámot csinálni a játékszervező oldalatoknak, illetve (a mára lényegében szabályilag MASZ kettővé avanzsált, szerintem a játékosok és a játékszervezők által betarthatatlanná "összetákolt") szabályzatotoknak. Kik vagytok és hogy veszitek a bátorságot, hogy mindent kikérve magatoknak ismeretlenül itt valótlanságokat írjatok rólam? Én nem írtam rólatok ilyeneket, légyszíves a jövőben hanyagoljátok az ilyet. Köszönettel:

VIS aki vállalja a nevét és nem egy oldalcím mögé bújik.

VIS vita 2009. április 17., 14:13 (CEST)Válasz

Ui: Kis adalék amit, a szócikket figyelő Stewe lapszerkesztő vitalapján írtam április elején a szócikkről és magamról: [http://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91vita:Stewe#a_magyar_Airsoft_vil.C3.A1ga_VIS_szem.C3.A9vel


"Kedves" VIS!

Köszönjük a kioktatást, a teljes tájékozatlanságod ebből is nyilvánvaló. A www.jatekszervezes.hu-t egy több száz fős közösség, sok éve játszó, aktív játékosok hozták létre. Az általad hivatkozott magyar airsoft definiálhatatlan, másrészt az írásaidból kitűnik, hogy halvány fogalmad sincs a jelenlegi helyzetről, sem a közel vagy a középmúlt eseményeiről és az aktuális trendekről. Ennyire kívülállóként viszont jó kérdés, hogy mire alapozod a leírtakat?

Ezt pedig hadd idézzük vissza: "Nem kellene a wikipedia mindenki általa szerkeszthető voltát kihasználva, non-profit álcája mögé bújva ingyenreklámot csinálni a" saját üzleteidnek, még ha áttételesen is. Szerény véleményünk szerint a wikipédia nem a hit gyülekezete, ahol lehet hülyíteni az embereket és még fizetnek is érte a birka "hívek". Linkgyűjtemény sok van, a kezdők induljanak csak el a közösségi fórumokon, főleg a lokális siteok azok, ahol valódi, helyi kapcsolatokat építhetnek, ha már annyira segíteni akarsz nekik :)

Nincs valami megoldás arra, hogy ez a parttalan vita befejeződjön és valódi, szakszerű, enciklopédiába való információk kerüljenek fel végre a szócikkbe? Elkezdtünk megírni egy teljes szócikket, de semmi értelme publikálni, ha VIS barátunk újra és újra töröl mindent, ami általa nem kanonizált.

Hangosan kérdezzük, hogyan lehetne elejét venni, hogy VIS ne rombolja rendszersen a szócikket?

Üdv. www.jatekszervezes.hu

www.jatekszervezes.hu vita 2009. április 17., 19:18 (CEST)Válasz


"Kedves" El Santo!

Biztos nem vagyok képben a trendekkel, történésekkel kapcsolatban ahogyan írtad. Kérdem én te hol voltál az elmúlt években? Az oldalatok és szabályzatotok (mert ennek wikipédiában való fölkerüléséről van szó végül is") mikorra datálódik?

Hol voltál/voltatok amikor a MASZ elkészült, amikor annak updatjei során meg lettek kérdezve a nagyobb közösségek?

Most úgy próbálod a magatokat beállítani, mint akik ugyan olyan régen (ha nem régebben) kezdtétek mint a MASZ megalkotói, ugyan olyan régen megvan a saját közösségetek és szabályzatotok és a közösségi munkát ily olyan régen és non-profit módon csináltátok. Ha ez így is lenne (én nem tudhatom, mert akkoriban a többség számára semmilyen látható közösségi munkát nem fejtetettek ki), akkor sem így kéne előadni a dolgokat.

Persze mivel a wikipedia szabad enciklopédia természetesen megteheted, itt nem látszanak a beírásokon, linkeken, szabályzatokon, hogy azokat kik, mikor és mi miatt készítették (habár én ezt jeleztem a MASZ-nál és amit te folyamatosan átszerkesztesz).

Akár a saját verziódat is felrakhatod ide a magyar scene alakulásáról, hogy szerinted mi az airsoft, elvégre egy hangzatos webcím (ezzel is azt sugallva hogy a címen megjelenő közösség véleményét tükrözöd, azt képviseled) illetve non-profit álcája mögé bújsz.

Viszont nem kellene hitet emlegetni, amikor te megpróbálod a nemrégiben "összerakott" szabályzatotokat réginek, általánosnak és a MASZ-al egyenlő súlyúnak, (illetve szigorúbbnak említve látszólag jobbnak) beállítani. Mitől általános a szabálytatotok? Mert így nevezted el. Ti épp ezen az oldalon írod, hogy nem épp általános mert nagyon szigorú, vagyis nem mindenkinek ajánlott. Saját véleményem szerint (amit neked is írtam levélben), szabályzatotokat komolyan véve (és ugye vegyük már komolyan, ha wikipedia-ba való) betarthatatlan mint játékosi mint játékszervezői szemmel. Nem attól nem lesz egy szabályzat jó, mert szigorú, sőt. Attól mert neked/nektek esetleg nem tetszett a MASZ (habár gondolom abból indultatok ki) és létrehoztatok a sajátotokat, a régiótok az alapján játszik, szintén nem adja, hogy az általánosabb, jobb, elterjedtebb vagy akár betarthatóbb mint a másik.

Ha tényleg azt képviselnéd, amit a fenti nyílt leveleidben állítasz, illene levelemre válaszolni (valamit legalább "böfögni" rá), telefont nem lecsapni (hogy nincs miről beszélni), elvégre te akarod most a magad közösségét és szabályzatát propagálni, kvázi "alapnak" beállítani. Szerintem van miről beszélni és nem itten kellene tényleg parttalan dolgokkal, "hátrébb" mozdítani az airsoft ügyét. Maradok tisztelettel:

VIS

VIS vita 2009. április 19., 13:11 (CEST)Válasz