Vita:Air (egyértelműsítő lap)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Gondnok 15 évvel ezelőtt

Miért nem létezhet ez a lap? – Gondnok vita 2008. július 4., 13:16 (CEST)Válasz

Azért, mert most ha valaki beírja a keresőbe: "Air", akkor ide fog jutni. Itt pedig az "Air" szó jelentéseinek elenyésző töredéke van csupán felsorolva. Egy elemi felhasználói ismeretekkel rendelkező felhasználó számára ezzel véget is ér a keresés.
Ha viszont ez a lap nem létezik, akkor ugyanarra a keresésre az "Air" szó minden Wikipédia-beli előfordulása előjön, tehát aki keres, esélyt kap arra, hogy megalálja az őt érdeklő cikket.
A probléma azért merült fel, mert a tudakozóban konkrétan felvetette egy érdeklődő, mint azt jeleztem az azonnali indoklásában.
Peyerk vita 2008. július 4., 13:21 (CEST)Válasz
Olvastam a tudakozót, a felhasználónak a keres gombot kellene használnia. Az a helyes működés, ha beírja, hogy Air, és a menj gombra kattint, akkor az Air szócikkre jut. Emiatt nagyon sok szócikket kellene törölni, hogy ne zavarjon be a keresésbe (pl. hét). Ha legközelebb valakirákeres a mangára, akkor az egyértelműsítő lapra jut. Hogy nincs rajta az egyértelműsítő lapon, jelezni fogja, hogy nincs ilyen szócikk. Szóval az egyértelműsítő lap ellátja a feladatát.
Egyébként a Wikipédia keresés része nagyon illogikus és nem túl használható, de ez más téma.– Gondnok vita 2008. július 4., 13:33 (CEST)Válasz
Igazad lehet, a Wikipédia általános fejlődésének részeként ez az egyértelműsítő is alakul még. Azért léptem akcióba, mert a Tudakozóban adott hosszas technikai "válaszok" nem voltak jók, az érdeklődő teljesen jogosan tette szóvá a rossz helyre mutató átirányítást (aminek ő csak a hatását látta, a technikáját nem kell ismernie).
Peyerk vita 2008. július 4., 13:55 (CEST)Válasz
Én azért gyakorlott wikipédistának tartom magam, mégis sokszor megzavarodom, ha keresek valamit, és véletlenül a Menj gombra nyomok (és totál máshova jutok, mint szerettem volna). Szóval megértem az érdeklődő problémáját. – Gondnok vita 2008. július 4., 14:02 (CEST)Válasz