Vita:Adidas

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Linkoman 16 évvel ezelőtt
Sajátos, hogy a cégről magáról szinte semmi mást nem tudunk meg, mint azt, hogy melyik sportegyesületek szponzora.
Gyönyörű szép lobogós összeállítás, de nem a cégről szól.
Ez kb. olyan, mintha Britney Spearsről szóló cikkben 100 lobogó lenne azokról az áruházakról, ahol vásárolt már, a kozmetikusról, a plasztikai sebészről stb.
Lexikont építeni = kiválasztani egy címhez azokat a tényeket, amik a cím szempontjából fontosak.
Ez a gyönyörű szponzor-összeállítás külön cikkbe való.
Nehogy már az olvasó azt gondolja, hogy ez a szócikk meg van írva. Mert nincs.--Linkoman 2007. szeptember 3., 16:46 (CEST)Válasz
Az első mondat butaságot tartalmaz: "Az Adidas AG (RT) vezető német sportszergyártó cég, melynek része az Adidas csoport (Adidas, Reebok)." A vállalalatcsoport több vállalatból áll, tehét pont fordítva van.) stb.--Linkoman 2007. szeptember 10., 18:54 (CEST)Válasz

Jesse Owens Adolf Dassler által gyártott sportcipőjén két megerősítő csík van (és nem három). Az valószínű, hogy tévedés, hogy a 3 csíkot Adi Dassler már a kezdetektől kitalálta volna. Különösen, hogy a II. VH-ig a marketinget a testvére (Rudolf Dassler) vitte, akivel később csúnyán összevesztek.

A Karhu (finn sportszergyártó) szerint a három csíkot, mint védjegyet 1952-es Helsinki Olimpia után - ahol a Karhu 15 olimpiai aranyérem közreműködője volt - tőlük vásárolta az Adidas, forrás: http://www.karhu.com/history/ A Karhu alapítója, Arno Hohental 2 üveg jobb márkájú whisky és némi készpénz ellenében mondott le Adolf Dassler javára a három csík jogáról, hogy azt az Adidas védjegyként bejegyezhesse. Az 1952-es olimpián ugyanis a Karhu cípői volta három csíkkal erősítve. Később a Karhu az M betűt használta a cipőin erősítésként és védjegyként.

http://obuvenko.com.ua/publications/adidas-history/ ezen a képen is látszik, hogy a (1948-as AdiDas cipőn) a harmadik (középső) csík utólagos barkács megoldás.

https://www.reddit.com/r/videos/comments/5qu108/adidas_a_tale_of_sneakers_bazookas_and_the/