Valtner Miklós

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Valtner Miklós
Született1983. október 7.
Budapest
MűvészneveValtner Mályki Miklós
Állampolgárságamagyar
Nemzetiségemagyar
Foglalkozásahumorista, artista, bohóc

SablonWikidataSegítség

Valtner Miklós (Budapest, 1983. október 7.–) humorista.

Magánélete[szerkesztés]

Tatabányán nőtt fel. Az általános iskola alatt cselgáncsozott, amiben Magyar bajnokságot nyert, majd ezüstérmes lett az Európa-bajnokságon. A középiskolát már Budapesten járta ki, ahol színjátszást is tanult itt szeretett bele a színpadba. A középiskola alatt már elkezdett foglalkozni az artista szakmával, végül zsonglőrként végzett a Magyar Cirkusz és Varieté artista stúdiójában. A tanítóképző főiskolát elkezdte ugyan, de egy amerikai szerződés miatt a világ legnagyobb cirkuszához szegődött a Ringling Brothers and Barnum and Baley-hez. Ettől kezdve artistaként dolgozott, a mai napig járja egész Európát a műsoraival. Időközben rájött, hogy nagyon szeret beszélni a közönségéhez, innen pedig egyenes út vezetett a stand up világába.

Hobbija a kirándulás, imádja a természetet, szeret extrém dolgokat kipróbálni, mint pl. a tandem ejtőernyőzés vagy bungee jumping.

Humorista karrier[szerkesztés]

2011 óta Ceremóniamesterként esküvőket vezet. Gyakran stand up-ol a násznépnek.

2015-ben ment először a Kompót dumaklubba kipróbálni magát stand up-osként a Fiatal Félőrültek Fesztiválján.

2016-ban a Comedy Central csatorna által meghirdetett stand up tehetségkutatón a legjobb 10 közé jutott, ami után közösen dolgozott két évig a dumaszínházzal.

Vendégszereplője volt számos estnek, és saját előadást is tartottak az új generáció humoristáival.

2018-ban a Comedy Centralon saját műsort vezetett, címe: Láttad már?

2019 év elején  a Stand up Comedy humortársulat által megrendezett 8 héten át tartó Humortechnikum tehetségkutatót pedig megnyerte, melynek köszönhetően a társulat tagja lett. Jelenleg együtt dolgozik a társulattal.

További információk[szerkesztés]