Urvaste község

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Urvaste község
Urvaste község zászlaja
Urvaste község zászlaja
Urvaste község címere
Urvaste község címere
Közigazgatás
Ország Észtország
MegyeVõru
Népesség
Teljes népesség1243 fő (2017. jan. 1.)[1]
Népsűrűség9,1 fő/km²
Földrajzi adatok
Terület139,9 km²
IdőzónaEET, UTC+2
EEST, UTC+3
Térkép
Urvaste község elhelyezkedése Észtországban
Urvaste község elhelyezkedése Észtországban
Urvaste község weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Urvaste község témájú médiaállományokat.

Urvaste község (észtül: Urvaste vald) közigazgatási egység volt Võru megye északnyugati részén. A község utolsó polgármestere Riho Roon volt.[2] A község lakossága 2016. január elsején 1269 fő volt, amely 139,9 km²-es területét tekintve 9,1 fő/km² népsűrűséget jelent. Itt található Észtország egyik legismertebb fája a Tamme-Lauri tölgyfa, mely a község címerében is szerepel. A község hivatalos lapja az 1994–2017 között kiadott Urvaste Valla Leht volt. A 2017-es közigazgatási reform során megszüntették és a korábbi Antsla községgel összevonva létrehozták az új Antsla községet.

Közigazgatási beosztás[szerkesztés]

Falvak[szerkesztés]

Urvaste község területéhez 14 falu tartozik: Kassi, Kirikuküla, Koigu, Kuldre, Kõlbi, Lümatu, Pihleni, Ruhingu, Toku, Uhtjärve, Urvaste, Uue-Antsla, Vaabina, valamint Visela.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az Urvaste vald című észt Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

  1. Észt Statisztikai Hivatal. (Hozzáférés: 2017. május 30.)
  2. Siseministeerium: Kohalike omavalitsuste juhid 2014. a. jaanuari seisuga Archiválva 2014. október 17-i dátummal a Wayback Machine-ben, vaadatud 17. oktoober 2014