UNION Biztosító

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
UNION Biztosító
[[Fájl:
UNION Biztosító logója.
|150px]]
Típusbiztosítótársaság
Alapítva1990
SzékhelyBudapest, Magyarország
VezetőkAlmássy Gabriella, elnök-vezérigazgató
Iparágpénzügyi-biztosítási szolgáltató
FormaZártkörűen működő részvénytársaság
Szolgáltatásokéletbiztosítás
egészségbiztosítás
utasbiztosítás
baleset-biztosítás
lakásbiztosítás
gépjármű-biztosítás
vagyonbiztosítás
felelősségbiztosítás
Árbevétel84 milliárd forint
Alkalmazottak száma541
AnyavállalataVienna Insurance Group

Magyar cégjegyzékszám01-10-041566
Az UNION Biztosító weboldala
SablonWikidataSegítség

Az UNION Biztosító a bécsi székhelyű, tőzsdén jegyzett Vienna Insurance Group cégcsoport tagja. Kompozit biztosítóként a lakosság, vállalatok, valamint intézmények számára kínál biztosítási megoldásokat. A társaság üzleti tevékenységével párhuzamosan a társadalmi szerepvállalás területén is aktív.

Az UNION Biztosító 2012. szeptember 3-án pontkibocsátóként csatlakozott a SuperShop programhoz.

Az UNION Biztosító 2018-ban 84 milliárd forint díjbevételt ért el. Az általa kezelt vagyon 192 milliárd Ft volt.

A 2018-as év végére az UNION Biztosító Magyarország ötödik legnagyobb biztosítója lett.

Szolgáltatások[szerkesztés]

Az UNION Biztosító lakossági és vállalati ügyfelek számára egyaránt kínál biztosítási megoldásokat. Változatos élet- és nem-életbiztosítási palettájával az UNION megoldást kínál a legkülönbözőbb élethelyzetekre, legyenek azok hosszú távú befektetési célok, váratlan helyzetekre való anyagi felkészülés, utazás során felmerülő biztonsági igények, magas színvonalú egészségügyi ellátás biztosítási hátterének kialakítása vagy az otthon, vagyontárgyak védelme, felelősség- és gépjárműbiztosítás.

Lakossági ügyfelek számára elérhető termékek[szerkesztés]

  • befektetési eszközalapokhoz kapcsolódó, megtakarítási, nyugdíj-előtakarékossági és kockázati életbiztosítás
  • egészségbiztosítás
  • baleset-biztosítás
  • utasbiztosítás
  • otthonbiztosítás
  • gépjármű-biztosítás (kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás, casco)
  • kifejezetten gépjármű totálkár esetén a felelősség nem vállalása

Vállalati ügyfelek számára elérhető termékek[szerkesztés]

  • vagyon- és felelősségbiztosítás (Egészségügyi szolgáltatók, vasút-üzemeltetők, rendezvényszervezők, oktatási-, nevelési intézmények, szállodai szolgáltatók, független pénzügyi közvetítők és tervezők felelősségbiztosítása, továbbá környezetszennyezési, építés-és szerelésbiztosítás, szolgáltatói, munkáltatói, bérlői és bérbeadói, közúti árufuvarozói, szállítmányozói felelősségbiztosítás és filmbiztosítás.)
  • csoportos élet- és balesetbiztosítás
  • csoportos utasbiztosítás
  • gépjármű biztosítás

Társadalmi felelősségvállalás[szerkesztés]

2010. novemberében indította útjára „Esélyt adunk!” programját az UNION Biztosító, melynek keretében az önhibájukon kívül hátrányos helyzetből induló gyermekeket és fiatalokat támogatja. Az Esélyt adunk! program lehetőséget ad a fiataloknak a könnyebb boldogulásra, és az anyagi-dologi adományozás mellett a szükséges emberi pluszt is biztosítja.

A Bátor Tábor keretein belül a biztosító 2007 óta segíti a krónikusan beteg gyerekek éves táboroztatását.

A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központtal kialakított együttműködés eredményeként pedig anyagi és emberi oldalról támogatja a Fejér megyei gyermekotthonok lakóinak életét.

2016 őszén a Nem Adom Fel Alapítvánnyal kötöttünk szerződést és csatlakoztunk a sérült fiatalok munkába illeszkedését segítő felkészítő képzéshez.

2017 elején pedig a KézenFogva Alapítvánnyal indítottunk saját programot szintén hátrányos helyzetű fiatalok elhelyezkedését segítő mentor program keretében.

A biztosító 2009-ben az Amadeus Művészeti Alapítvánnyal komplex kortárs művészeti együttműködési programot indított a hazai fiatal pályakezdő művészek támogatására. Cégközpontunk közösségi tereiben hosszú évek óta az Amadeus Művészeti Alapítvány által felkarolt fiatal, kortárs képzőművészek munkáit állítjuk ki, így támogatva őket szakmai pályafutásuk beindításában.

2018-tól együttműködünk a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvánnyal és a Magyar Vöröskereszttel is.

Vienna Insurance Group[szerkesztés]

A Vienna Insurance Group (VIG) bécsi székhelyű, a bécsi és a prágai tőzsdén jegyzett biztosítócsoport,a legjobb minősítéssel rendelkező cég a bécsi értéktőzsdén jegyzett vállalatok között. A biztosítási piac legjelentősebb szereplője Közép- és Kelet-Európában, ahonnan a Csoport teljes díjbevételének több mint 50 százaléka érkezik. Az ausztriai anyavállalaton kívül a Vienna Insurance Group leányvállalatokon keresztül összesen 25 országban folytat biztosítási tevékenységet.

A Vienna Insurance Group erős versenypozíciójának hátterében a többmárkás stratégia és a többcsatornás értékesítés áll. A VIG stratégiai partnerségben működik együtt az ERSTE Csoporttal, melynek keretén belül 2008-ban megvásárolta az ERSTE biztosítási üzletágát.

A Vienna Insurance Group 1997-ben lépett be a magyar piacra. Jelenleg három társaság, az UNION Biztosító, a Money&More Pénzügyi Tanácsadó Zrt. és az Erste Biztosítási Alkusz Kft. képviseli a csoportot hazánkban.

Források[szerkesztés]