Travelking

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Travelking
Hivatalos névT.P.F. s.r.o.
Típusutazásközvetítő
Alapítva2014
SzékhelyBrno
VezetőkTomáš Čmelík, Peter Kóša, Štěpán Pospíšilík
AlapítóTomáš Čmelík, Peter Kóša, Lukáš Fecko
TulajdonosTomáš Čmelík, Peter Kóša, Kai Klitzke
Formaspolečnost s ručením omezeným
SzolgáltatásokUtazási csomagok értékesítése
AnyavállalataTravelCircus
LeányvállalataiTPF group s.r.o. Magyarországi Kereskedelmi Képviselete

Magyar cégjegyzékszám05 12 000047
A Travelking weboldala
SablonWikidataSegítség

A Travelking egy cseh cég, amely utazási és élménycsomagok értékesítésére összpontosít, és amelyet 2014-ben három cseh és szlovák vállalkozó alapított.

Fő tevékenység[szerkesztés]

A Travelking elsődleges tevékenységi köre a hotelekben, panziókban és egyéb szálláshelyeken történő üdülési csomagok értékesítése európai országokban. A Travelking a TravelCircus német online utazási platformmal való 2022-es egyesülése óta élménycsomagokkal is bővítette kínálatát. A Travelking a cseh, a szlovák és 2020-tól a magyar piacon is kínálja utazási csomagjait.

Története[szerkesztés]

A Travelkinget 2014-ben eredetileg Slevoking néven alapította Tomáš Čmelík, Peter Kóša és Lukáš Fecko.

2019-ben a Slevoking márkanév megváltozott, és a cég azóta Travelking néven működik.

A Covid-19-világjárvány időszaka alatt, amikor a turisztikai szektor nehéz helyzetbe került, a cég elsősorban a csehországi ajánlatok bővítésére fókuszált.

2022-ben a Travelking egyesült a német TravelCircus céggel, amely Németországban szintén a turisztikai szektorban működik.

Jótékonyság[szerkesztés]

A Travelking jótékonysági célokat is támogat. Az ajánlatok megvásárlása során az ügyfeleknek lehetőségük van kisebb összegekkel támogatni a különböző jótékonysági projekteket. Ügyfelei hozzájárulásával együtt a Travelking számos jótékonysági célt támogatott, köztük gyermekotthonokat, állatmenhelyeket és egészségügyi problémával küzdőket.

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Travelking című cseh Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.