The Devil’s Hand (film, 2014)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
The Devil's Hand
(The Devil's Hand)
2014-es amerikai film
RendezőChristian E. Christiansen
MűfajHorror
Forgatókönyvíró
  • Karl Mueller
Főszerepben
ZeneAnton Sanko
OperatőrFrank Godwin
Vágó
  • Timothy Alverson
  • Ryan Folsey
  • Steve Mirkovich
  • Gyártás
    Gyártó
    • LD Entertainment
    Ország
    Nyelvangol
    Játékidő86 perc
    Forgalmazás
    ForgalmazóRoadside Attractions
    Bemutató
    További információk
    SablonWikidataSegítség

    A The Devil's Hand (Where the Devil Hides, The Devil's Rapture, és The Occult munkacímeken is ismert) egy 2014-es amerikai horrorfilm, melyet Christian E. Christiansen rendezett.[1][2]

    2014. október 14-én jelent meg home videón, középpontjában öt lány áll, akik egy amish közösségbe születnek és a közösség tagjai szerint egy sátáni prófécia részei.

    Cselekmény[szerkesztés]

    Alább a cselekmény részletei következnek!

    Egy zárt amish közösségben életre kel egy prófécia, amikor hat lány születik június 6-án. A prófécia jövendölése szerint a hatodik hónap hatodik napján hat lány születik, akik közül az egyik felemelkedik és az „ördög kezévé” válik, amikor betölti a 18-at. Jacob Brown, (Rufus Sewell) az egyik lány apja megakadályozza a közösség vezetőjét, Beacon elöljárót (Colm Meaney), hogy megölje az összes lányt, de az egyik anya nem sokkal a születése után megöli a lányát, majd öngyilkos lesz.

    Ahogy közeledik a lányok 18. születésnapja, úgy élnek viszonylagos tagadásban a prófécia beteljesedését illetően, nem úgy Beacon elöljáró és a közösség nagy része, akik folyamatosan figyelik az öt lány tevékenységét. Eközben Jacob epilepsziás rohamokkal küzdő lánya, Mary (Alycia Debnam-Carey) rémisztő látomásokat kezd tapasztalni. A közösségben nő a feszültség, amikor felbukkan egy titokzatos alak, aki elkezdi sorra gyilkolni a lányokat.

    Miután Mary kivételével minden lány meghal, kiderül, hogy a gyilkos Mary anyja, a közösségből száműzött Susan (Stacy Edwards). A prófécia jövendölése szerint a lányokat megölik, a gyilkosságokkal Susan biztosítani próbálja Mary túlélését és felemelkedését, hogy az ördög szolgájává válhasson. Miután betölti a 18-at, Mary beteljesíti szerepét, mint az ördög kegyence, és lemészárolja a közösség elöljáróit.

    Szereplők[szerkesztés]

    Fogadtatás[szerkesztés]

    A filmet a Fangoria és a The Dissolve is értékelte,[3] előbbi szerint a fényképezés szép és az alkotás bővelkedik tehetséges színészekben, „a film azonban sokkal inkább hasonlít egy CW-stílusú tini melodrámához, mint egy komoly hangvételű teológiai terrorfilmhez, különösen akkor, amikor Mary találkozgatni kezd Trevorral, aki a szomszédos város sheriffjének a fia. Úgy tűnik, a film nagyobb hangsúlyt fektet a szerelmi szálra, mint arra, hogy feltárja saját sötét oldalát – beleértve Beacon elöljáró karakterét, aki amellett hogy perverz, fanatikus is. A legvégén a film végül visszatér a horror műfajához, hogy kísérteties lezárást hagyjon maga után; de az összes vér és mennydörgés csak arra mutat rá az utolsó percekben, hogy az előző 80 percből mennyire hiányoztak a műfaj sajátosságai.” A Dread Central értékelése sokkal pozitívabb, az oldal szerint „bár a The Devil’s Hand nem az utóbbi idők legérdekfeszítőbb vagy legkreatívabb thrillere, a véres film jól működik, és nagyszerű elemekkel operál a film végi záráshoz, mely tökéletesen illeszkedik a műfaj atmoszférájához.”[4]

    Jegyzetek[szerkesztés]

    1. "The Devil’s Hand – Exclusive Interview with Adelaide Kane". Dread Central. 20 April 2018.
    2. "‘The Devil’s Hand’ Reaches For Home Video". Bloody Disgusting. 20 April 2018.
    3. "The Devil’s Hand" Archiválva 2018. április 21-i dátummal a Wayback Machine-ben. The Dissolve. 20 April 2018.
    4. "Devil’s Hand, The (2014)". Dread Central. 20 April 2018.

    Külső hivatkozások[szerkesztés]