Szerkesztővita:Rince~huwiki

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Misibacsi 15 évvel ezelőtt a(z) Miért éppen Alaszka? témában

Miért éppen Alaszka?[szerkesztés]

Ezeket meg kellene magyaráznod:

Két előre nem tervezett történésnek köszönhetően a sorozat nagy nézettségre tett szert,

Mi volt ez a két történés?

Morrow szereplésének csökkentésével azonban több, Joel karakteréhez kapcsolódó, történeti szál logikus megoldása gyakorlatilag lehetetlenné vált.

Milyen történeti szálakról van szó? A Maggie-vel való kapcsolata megszakadt, de ezen kívül... ? misibacsi*üzenet 2008. július 25., 09:45 (CEST)Válasz


Szia!

Mindket reszlet az anglol nyelvu 'Miert eppen Alaszka" wikipedia oldalarol szarmazik; ahogyan eddig is (lasd: 2008. június 4., 14:00 85.195.119.14 (Vita) (27 337 bájt) (Kibővítve az angol nyelvű wikipédia szócikk fordításával). Vissont az eddigi magyar szoveg sajnos hibasan volt leforditva. En pusztan kijavitottam ezt a hibas forditast, igy mostmar ugyanaz a tartamla mint az eredeti forrase. Egyebkent az angol szoveg sem fejti ki bovebben az altalad emlitett kerdeseket.

"In two unforeseen developments, Northern Exposure became a ratings hit... [es itt vegeter er az utalas]"

valamint

"With Morrow's reduced presence in (but not departure from) the show, several ongoing storylines involving Fleischman were unable to be logically resolved."

Ettol fuggetlenul ugy ereztem, hogy ki kellett javitani, hiszen az eddigi forditas lehet, hogy logikusabban hangzott, de gyakorlatilag nem tartalmazott valos informaciokat leven az eredeti cikk felreforditasa volt. ugy gondolom, hogy jobb egy olyan cikk, ami nem teljes, mint egy olyan ami annak tunik, de felrevezeto. Remelem kielegito a valaszom!

- R.

Sajnos nem kielégítő. Abból a szempontból rendben van, hogy pontosítottad a fordítást. Ez OK, és le a kalappal, hogy foglalkoztál vele. Az nincs rendben, hogy ezeknek az állításoknak (amiket itt kérdeztem) nincs hivatkozása, és az enwikin is kérdéses a valóságtartalmuk. Most én is feltettem ott ugyanezeket a kérdéseket, és ha belátható időn belül nem jön rájuk válasz, akkor majd ki kell találnunk, hogy mi legyen, mindenesetre a cikkben nem lehetnek ellenőrizetlen állítások, pletykák, mendemondák, találgatások és hasonlók...

Azt hittem, hogy láttad a filmet és az alapján korrigálsz. Ez még éppen elfogadható módszer, ha mások szerint nem tartalmaz félreértést... (a sorozat most megy a Viasat-3-on, gondolom nézed... sajnos nemsokára vége). misibacsi*üzenet 2008. július 25., 17:12 (CEST)Válasz

Szia!

Nem nezem TV-ben, de a sorozat megvan DVD-n (sajnos nem birom elviselni a magyar szinkront :) igy valoban lattam az osszes reszt. Lehet, hogy nincs forras neki megjelolve, de igazabol az Angol szoveg semmi valotlant nem allit. A sorozat tenyleg rohamleptekben zuhan az 5. evaddal kezdodoen es a 6-dikra mar olyan eroltetett dolgok vannak, ami csak a foszereplo hianyaval magyarazhatoak. Most kicsit vacilalok mert, ha ide leirom, hogy pontosan mik akkor nagyon konnyen elronthatom a te es masok elmenyet a sorozattal (szerintem egyebkent pontosan emiatt nem ir semmi konkretumot az angol forras sem).

- R.

A felhasználóneved meg fog változni[szerkesztés]

2015. március 20., 08:38 (CET)

Átnevezve[szerkesztés]

2015. április 19., 10:44 (CEST)