Szerkesztővita:Maryka15

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

One Direction(Only Girls)[szerkesztés]

A One Direction egy brit/ír együttes, tagjai: Ninna Hardy, Zoey Mayer, Lacy Parker, Hope Skyes és Lilly Thomson. A The X Factor hetedik szériájában harmadik helyezést értek el, majd a Syco Music kiadóval kötöttek lemezszerződést. Első kislemezük, Who Says 2011. szeptember 11-én jelent meg.[1] Ezt a You Belong With Me követte november 13-án, majd debütáló lemezük, az Don't Forget 2011. november 21-én jelent meg, 2012. november 12-én a The Climb.,[2][3] Többek között Kelly Clarkson és Ed Sheeran írt rá dalokat.[4] Harmadik albumuk 2013 telén várható Kiss & Tell címen.

Az X Factor

2010-ben Ninna Hardy, Zoey Mayer, Lacy Parker, Hope Skyes és Lilly Thomson mindannyian külön indultak a The X Factor hetedik szériájában, de nem jutottak be a "Lányok" kategóriába. Nicole Scherzinger javaslatára egy együttest alkottak belőlük, így folytathatták a versenyt.[5] Az F.Y.D., Diva Fever és Belle Amie kiesése után mindössze a One Direction maradt Simon Cowell csapataként. Ők végül a harmadik helyezést érték el. Másodikként Rebecca Ferguson végzett, majd Matt Cardle került ki a tehetségkutatóból nyertesként.

Karrier'' A zenekar neve Hope Skyes fejéből pattant ki. Hope azt mondta, hogy itt van öt idegen lány, akik lrhet, soha nem lettek volna jóban, ha nincs az X-faktor, így már csak egy irány-ba haladhatnak tovább. Időközben Amerikában is alakult egy One Direction nevű formáció, akik 2009-ben kezdték karrierjüket, és perre vitték az ügyet. A lányok azonban nem voltak hajlandóak nevet változtatni. Végül a pert a brit One Direction nyerte, ezért az amerikai csapat nevet változtatott. Az X Factort követően a csapat lemezszerződési lehetőséget kapott a Syco Music kiadótól.[6] A One Direction kilenc versenytársuk mellett az X Factor Live Tour állomásait járta 2011-ben februártól áprilisig.[7] A koncertkörút brit és ír állomásokat foglalt magában. Az együttes 2011. április 4-én a The Alan Titchmarsh Show című rendezvényen lépett fel, ahol első kislemezük címét is bejelentették, mely a címet Who Says kapta, és júniusra tervezték kiadását, amely augusztusra halasztottak,[1] viszont ténylegesen szeptember 11-én jelent meg.[8] Debütáló albumuk Savan Kotecha közreműködésével készült,[9] az The Climb címet kapta, és november 21-én jelent meg.[3] Második kislemeze, You Belong With Me a november 13-án jelent meg.[2] Többek között Kelly Clarkson és Ed Sheeran írt a lemezre dalokat. Az együttes 2011 végén, illetve 2012. januárjában önálló koncertkörútba kezdett, melynek állomásai az Egyesült Királyságon belül lesznek majd.[10] slow down új klipjük 2012. szeptember 20-án jelent meg.

Tagok 'Hope Grace Skyes 1994. február 1-jén született Cheshireben, az Egyesült Királyságban. Szülei 7 éves korában elváltak, édesanyja, Anne Cox pedig később összeházasodott Hope jelenlegi nevelőapjával, Joe Milwarddal. Hope a One Direction előtt játszott még egy együttesben, a Pixie Eskimo-ban. Hope-nak egy bátyja van, Gerry Skyes. Az X-Faktor hetedik szériájában fedezték fel, ahol egyéni énekesként indult, de Simon Cowell, az egyik mentor ötlete alapján csak csapatként engedték tovább 4 másik lánnyal, Lacy Parker-rel, Lilly Thomson-nal, Zoey Mayyerel. és Ninna Hardy-val. Ekkor alakult meg a One Direction 2010-ben, a név ötlete tőle származik. A versenyben 3. helyezést értek el. Hope a zenekar legfiatalabb tagja.

Lilly Jane Thomson'' (eredetileg Lilly Austin) 1991. december 24-én született Doncasterben (Egyesült Királyság) Johanna és Mark Thomson gyermekeként. Négy öccse van: Lerry, Felix, és az ikrek, Denis és Phil. A szüleik 2011-ben elváltak. A One Direction nevű lányegyüttes tagjaként vált ismertté 2010-ben, melyet az X-Factor hetedik szériájában fedezték fel. Ő a zenekar legidősebb tagja.

Lacy Jade Parker1993. augusztus 29-én született Wolverhamptonban (Egyesült Királyság) Karen és Geoff Parker gyermekeként. Koraszülött volt. Lacy-nek két bátyja van, Ron és Nick. Négy éves koráig kórházi vizsgálatokra kellett járnia, mivel az orvosok észrevették, hogy az egyik veséje diszfunkcionált. Lacy először 2008-ban jelentkezett a brit tehetségkutatóba, ahol egészen a mentorházig jutott, ám Simon Cowell úgy gondolta, a lány még nem áll készen, és arra kérte, hogy két év múlva próbáljon újra szerencsét. A One Direction nevű lányegyüttes tagjaként vált ismertté 2010-ben az X-Factorban.

Ninna Jade Hardy 1993. szeptember 13-án született Mullingarban (Írország) Maura és Bobby Hardy gyermekeként. Egy idősebb nővére van, Gina. A szüleik elváltak, amikor Ninna öt éves volt. A One Direction nevű lányegyüttes tagjaként vált ismertté 2010-ben. Az ő meghallgatását eredetileg nem sugározták a műsorban.

Zoey Johanna Mayer' 1993. január 12. született Bradfordban (Egyesült Királyság) félig angol, félig pakisztáni énekesnő. A One Direction nevű lányegyüttes tagjaként vált ismertté.


Albumok[szerkesztés]

Cím Album részletei Legmagasabb helyezés Minősítés
UK
[1]
BEL
(Vl)

[2]
BEL
(Wa)

[3]
IRE
[4]
NL
[5]
NOR
[6]
SCO
[7]
SWE
[8]
[ The Climb]]
  • Első stúdióalbum You Belong With Me
  • Megjelent: 2011. november 21.
  • Kiadó: Island Records
2 7 65 3 7 11 2 1

Ezen kívül 2012 tavasza óta dolgoztak a második lemezükön, ami hivatalosan is a Kiss & Tell címet kapta. Erről a lemezről 2012. szeptember 30-án fog jelent meg az első kislemez, a slow down

Kislemezek[szerkesztés]

Cím Év Legmagasabb helyezés Minősítés Album
UK
[9]
AUS
[10]
BEL
(Vl)

[2]
IRE
[4]
NL
[5]
NZ
[11]
SCO
[12]
[[[The Climb]] 2011 1 7 8 1 76 2 1 The Climb.
You Belong With Me 3 3 2
come and get it 2011 9 3 37 6 72 16 The Climb

Az X-Factor-ban elénekelt számok címe[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az One Direction című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

  1. Peak positions albums in the UK:
  2. a b One Direction - Belgium (Flanders) Charts. www.ultratop.be/nl/ Hung Medien
  3. http://www.ultratop.be/fr/showitem.asp?interpret=One+Direction&titel=Up+All+Night&cat=a
  4. a b One Direction - Irish Charts. irish-charts.com/ Hung Medien
  5. a b One Direction - Dutch Charts. dutchcharts.nl/ Hung Medien
  6. One Direction - Norwegian Charts. norwegiancharts.com/ Hung Medien
  7. Peak positions albums in Scotland:
  8. Swedish charts
  9. UK Charts > One Direction. Official Charts Company
  10. One Direction - Australian Charts. australian-charts.com/ Hung Medien
  11. One Direction - New Zealand Charts. charts.org.nz/ Hung Medien
  12. Peak positions for singles in Scotland:
  13. RIANZ: Chart - Monday 28 November 2011 / Top 40 Singles Chart (select from drop-down lists). Recording Industry Association of New Zealand. (Hozzáférés: 2011. november 30.)