Szerkesztővita:Kontroll1933/piszkozat

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Kontroll1933 9 évvel ezelőtt

2014.09.09. 2015.09.07. Gyakori Biblia kutatásokról kapunk híreket és talált tekercsekről melyek a Bibliából kimaradtak vagy mi lehetett az élet kezdete évmilliárdokkal korábban. Sokkal indokoltabb lenne előbb a közelebbi eseménnyel kezdeni, hogy mi maradt ki a Bibliából a közel 6000 éves teremtésből. Például az első mondatát érdemes elemezés alá venni, hogy mennyi valóság tartalmat igazol és milyen fontos tények maradtak ki ebből az első teremtést leíró részből, pl. azt, hogy világűr mínusz 200Cºfokos borzalmas hidege megvolt a föld megléte előtt is mindmáig változatlan és vitathatatlanul ellenőrizhető. Ebből következik, hogy földfelszínen víz helyett csak jégről lehetne említést tenni. Mindez további bonyodalom sort okoz a növények és egyéb élőlények teremtésénél életben tartásnál. Erről a közel 200Cº-os hidegről a Biblia írók nem tudhattak, de valós Isten adhatott volna ilyen instrukciót a látomásokban. Ez esetben a Bibliai világteremtés helytálló e. igazolható-e, nem dugába dől-e az egész Bibliai világteremtés? A kezdetben említés is dilemmát okoz, hiszen a Biblia későbbi olvasata alapján mennyországnak kellett lenni, ahonnan jött a sátán a kígyóba és később Kerubokat /tisztségviselő angyalokat/ állított Isten az Édenkert kapujába. Az is vitatható, hogy 6000év alatt kialaklulhatott-e évmilliárdos fosszília megkövesedett élet és 3-4000 méter magas lánchegységre, hogy juthatott fel tenger- fenéken élt egysejtű, vagy megkövesedett kagyló. De ne menjünk olyan távlatokba maradhatunk a többszáz milliós kőszénnél mely növényekből vagy kőolajnál mely állatokból lett. Ennyi ellentmondás is feltételez kételyt, hogy Isten elmond valamit hogy legyen és lesz akkor is ha annak a lénynek milliárdos agysejtjei és még több milliárdos idegpályái izomsejtjei vannak. Ugyanakkor ezek az élőlények is millió számra egy nap alatt lettek keltek életre a Biblia szerint. Ez nem nevezhető tervezésnek elkészítésnek. Az külön figyelemre méltó ha egyedül volt Isten kihez beszélt, kinek mondta Isten, hogy „Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra;” Mózes I. 1.r. 26. vers szerint. Ezekre a dilemmák kivédésére találták ki a „Jolly –Jokert” ,hogy „Isten előtt minden lehetséges. „ Ha ez elfogadható lenne , úgy az ember is aki Isten hasonlatosságára lett teremtve olyan lenne, hogy kimond valamit, hogy legyen és már meg is van, minden munka nélkül. Össze hasonlításképpen a nagy kutakodásokban még nem fejtették meg az élet eredetét amihez a természetnek volt másfél évmilliárd ideje, ha ez még késik néhány nemzedéket még nincs kizárva. A természet kutatók közelebb állnak a hihető valósághoz, mint amit a Bibliában találhatunk teljesen igazolatlanul . Maga a Biblia nem ad bizonyított igazolást az élet teremtés általi meglétre. Ha az nem hihető el hogy a természet a maga módján másfél évmilliárd alatt létrejöhetett.

Még inkább nem hihető el hogy egy világteremtő nagyság csak úgy lett és örök idők óta él. Erre még kevesebb a bizonyíték

Még egy rövid igazolás a Bibliai tévedésre. Például az Özönvíz ide csak egy kisiskolás számolni tudás kell. Nézzünk egy lehetetlenűl nagy 200mm/óránkénti zápor esőt, negyven napon át . Ez egy nap fölkerekítve 5méter tengerszint emelkedés, 10 nap alatt 50 méter, 40 nap alatt csak 200méter tengerszint emelkedés. Az Ararát lánchegység évente 2-3cm- t növekszik Nóé óta durván 60 métert növekedett a mostani 5160 méterre. Hogy el lepje a víz 25.6szer negyven nap kellett volna a 200mm/ órai felhőszakadásra lett volna szükség. Az 5100méter akkori Ararát elfedésére. Ennyi víz nem volt soha a földön. Ez az eső 1024 napig tartott volna. Még egy tény, hogy 5100métermagasság messze fölötte van a hóhatárnak. Ott még havasi gyopárt sem nem hogy de olajfa levelet még inkább nem találhatott Noé galambja. Még annyit, a közelmúltban Antarktisz jegében 3000méter mélységig csőfúróval kiemeltek jégrétegeket és mint az elfűrészelt fatörzsön az éves csapadék változást ahogy meg lehet állapítani , a jégrétegek hasonlóan 75000év hó lerakódást tudtak feltárni de özönvíznek nem volt nyoma. A jég leleteket OHIO-i jégmúzeumban őrzik tagadhatatlan tény. Egy csak 5100 méteres vízözön is felemelte volna az Antarktisz jegét és szétolvadva semmi nem maradt volna belőle. Ez már geofizika is ami a bibliaírók idejében ismeretlen volt, Ők nem tudhatták de ma már nem lehet elzárkózni ezek elől. Vagyis a tények nem hazudnak. Még egy fontos okfejtés; Ha isteni sugallatra készült a Biblia, miért nincs olyan sugallata Istennek, hogy hól lehet a Frigyláda a két kőtáblával melyre Isten az ujjával írta be a tízparancsolatot. Ez a népével kötött szövetsége mindennél fontosabb lenne és évezredek óta az eltűnt kőtáblákat keresik. Valójában egy mindenható Isten figyelme mellett el sem tűnhetett volna. Ezek rácáfolnak arra, hogy Isteni sugallat létezett és létezne ma is . Sőt az Isteni vigyázó tekintetre is rácáfol. Sajnálatos, hogy diplomás emberek is hasonlóan mint az egyszerű félrevezethető emberek szinte becsukott szemmel kritika nélkül befogadják mindazt amit ellenkezik képesítésük alapján az egzakt tudományok és a realista fogalmak szerint hivatásuk lenne. Pedig ismétlem elég volna a Biblia első 7 lapját alapos elemzéssel ellenőrízni, és csírájában kivesézni hogy mi fogadható el mi téves mik a dilemmák és mi az emberi érték amit ma felhasználnak a téveszmék hitelesítésére. Ezentúl figyelemre méltó, hogy erre a viszonylag kis részre épül a sok hittétel példabeszédek stb. Ennyi téves megnyilvánulás után egy mai bíróság igencsak megkérdőjelezné a teljes szavahihetőség tényét. Az is sajnálatos, hogy teológusok nem veszik észre a Biblia első hét lapján sem a halmozott lehetetlenségeket. de a Biblia írásait vakon bízva elfogadják pedig az aprólékosság a Szentírás tisztaságát ugyancsak megérdemelné.

Remélem ezekkel még nem lett túl lépve a szólásszabadság, és a közérdeknek javára való szolgálat történt.

A tények pedig nem hazudnak.

A fentiek a bibliai tényekből igen kis rész anyagát adják. De van egy bővebb kigyűjtés „A Biblia leleplezése „ címmel 2008-ban lett kiadva jogvédetten Takács Sándor írása de a Könyváruházakban keresni kell, mert elhallgattatásra kirekesztésre van ítélve pedig az igazság közérdek. A Könyvárúházakban is csak számítógépes kereséssel találnak rá.

Szükség esetén még van 1000db.Igény esetén én is tudok 1-2 példányt küldeni a megadott címre

Takács Sándor e-mail:kontroll1933@t-online.hu

Amennyiben lehetséges vitapartnerekkel és érintett szakértőkkel egy eszmecserét létrehozni én rendelkezésre állok akár egyórás műsor időre is. Értesítéshez telefonom:06/23 440 074. Mobil:06/30 286 3389 Előre is köszönöm szíves érdeklődésüket és bízom a méltó hozzáállásban. Tisztelettel Takács Sándor A fenti leírás a Biblia változatlan idézetei, és a mai közismert tudományok tényei alapján készült

2014.09.09.

 Jézus jelenség és kevert valóság.

Lássuk a kezdetet az Újtestamentum születését, amit isz. 3-4századában készítették.

Tehát Jézus halála után vagyis már azok sem éltek akik tanítványai voltak.

Amíg a Biblia szerint Isten írásba adta a tízparancsolatot, Jézus semmilyen írásos hagyatékot nem készített. Pedig gyakran hivatkozott a „Megvagyon írva”törvényekre. Erre alapozódtak a Jézusi tanítások is következésképp tudhatta milyen ereje van az írásnak. Még Júdásnak is találtak írásos tekercseit. Jézus amikor a tanítványainak meghagyta, hogy „Tegyetek tanítványokká minden népet” tudhatta volna hogy a leghatékonyabb az írás.

Szinte szájhagyomány alapján készült az Új Testamentom, különösen a Jézusról szóló események. Ezek így csak részben fogadhatók el tényalap nélküliek.

Lássuk csírájában az eseményeket Lukács 1. 26.vers. „A hatodik hónapban pedig elkülde-ték Gábriel angyal Istentől…egy szüzhöz…” 31.vers „És ímé fogansz a te méhedben és szülsz fiat és nevezd… JÉZUSNAK.” 35.vers „ …Szent Lélek száll te reád… a mi születik is szentnek hivatik, Isten fiának.” Tehát nem Istennek hivatik. A tizenkettedik hónapban karácsony ünnepén koraszülött lett volna, amit egy fertőzött jászol után inkubátor nélkül nem élt volna túl. Itt is csúsztatás van. De vérségi kapcsolat nincs Isten és Jézus között. Sőt Jézus nem is találkozott első mostoha apjával Istennel. A második mostoha apja József nevelte fel .mint adoptált gyermekwet. Az is furcsa erkölcsről tanúskodik, hogy József tudta nélkűl szállja meg szetlélek Máriát. Szentléleknek pedig nem lehetett Isteni ivarsejtje, vagy netán klónozott a szentlélek. Ezek tagadhatatlan Biblia alapú tények igen zavaros tényalap nélküliek. Azok szintén tényalap nélküli állítások, hogy Jézus vizen járt, Sátánnal találkozott,/A Sátán is csak fantom lény./ Majd negyven napi nem evett a pusztában /Ugyan ez van Mózes eseténél a Hóreb hegyen Mózes V. 9.r. 9.vers „…negyven nap és negyven éjjel; kenyeret nem ettem sem vizet nem ittam vala.” mindez kéngázos vulkánon. Hihetők ezek bizony nem! A Jézusi csodatevések is tények nélküli állítások mert a Bibliai leírás nem tényeket bizonyít hanem csak azt, hogy valakik leírtak valamit szájhagyományok alapján ée mint a regényekben a fantázia határtalan. A Jézusi tanításokkal ellentétes a haragra gerjedés és korbáccsal kiűzni a kufárokat a templomból. A mai törvények alapján nem-e hasonló súlyos büntetést kapna egy ember ha Rómában a székesegyházban minden szobrot keresztet „Úgy mint Mózes” összetőrte az aranyborjút. Valójában ez volt Jézus bűne is. Nem az emberi bűnök megváltásáért ment a templomba rendet tenni. Volt már látható filmben példa /ami hatékonyabb mint egy könyv/, hogy egy csalóból sztárt csinált a sajtó és az igazi egy repülőből embereket kimentő hőst majdnem börtönbe zártak. Hasonlóan a hitéletben is Jézusból / az akkori főpapok szerint templomi zavart okozó/ egyénből a későbbi egyházfők sztárt csináltak azzal, hogy átminősítették emberi bűnök megváltójának. Tény, hogy bűnnel /korbácsolással/ nem lehet mások bűneit eltöröltetni. Másik tény, hogy az Ó Testamentum -bani világteremtésnél sem a Kain és Ábel áldozati problémáinál nem voltak sem ott a Bibliaírók sem szemtanúk. Csak szájhagyományok és látomások / amik lehettek ibokafa termés kábító fogyasztás/és álmok a Biblia alapjai tények helyett. Mindjárt a kezdetekben a teremtés históriájából látszik, hogy Ó kori emberek írták. Ugyanis valós Isten tudta volna, hogy a világűr hidege mínusz 180ºC foknál hidegebb a föld megléte előtt is a jelenlegi mérhető tények szerint is. Ez az első héten lefagyasztott volna vizet növényeket minden élőlényt. A Bibliaírók akkor még ezt nem tudhatták. De Jézus sem, így a nem hiteles Biblia miatt Jézus is félrevezetések áldozata volt. És, hogy „Az Istent soha senki nem látta…” ezt a János ev. 1.r. megerösíti. Külön érdekesség, hogy Jézust kétezer év óta máig nem nevezték szentnek De a gyilkos keresztet amivel Jézust halálra kínozták és a kereszt égisze alatt sokszázezer ártatlan embert is az Szentnek van minősítve. Pedig Gábriel Arkangyal meg jövendölte Máriának, hogy „…Akit szül Szentnek hivatik…” Lukács ev.1. r. 35. versben. Az egyházaknak mindig meg volt az eszköze mind máig, hogy magasztaljon valótlanságot elhitessen az egyházi tized dézsmáért. És mint Pl. „Isten hozott” valótlanság állítás mert Isten nem fuvaros. Vagy viszont jótét helyett Isten fizesse meg nesze semmi fogd meg jól.

 Nem megbántás volt a célom csak realista módon az igazságokat tényekkel igazolni, a szabad szólás jegyében. 

Takács Sándor email:kontroll1933@t-online.


Szenté avatás volt Rómában világra szóló rendezéssel.

Ennek kapcsán jogos a kérdés Jézust miért nem nevezik Szentnek ? 2014 éve Gábriel arkangyal LUKÁCS EVANGÉLIOMA szerint /1r. 35.v. szerint Máriának „…az angyal monda…szent Lélek száll te reád…azért ami Születik is szentnek hivatik, Isten Fiának.” Ezt tisztségviselő angyal jövendőlte ami nincs figyelembe véve közel kétezer éve. Mindezen túl van Szent Isten és Szent József meg Szent Mária ismeretes de szenté lett minősítve sok földrajzi hely /folyók hegyek városok/. Templomok Dómok apostolok papok is szentek lettek de kegytárgyak tömege, sőt a Jézust halálra kínzó keresztet is szenté avatták, pedig a kereszt égisze alatt sok háborút gyilkolásokat kínzásokat végeztek és ha az akkori népességet figyelembe vesszük a később önkény uralmi jelvényeknek sem nagyobb a tömegekre hatott ártalma mint a kereszt-é. Azontúl állatokat és szobrok sok ezrei is szenté lettek de Jézus kétezer év után sem lett szenté nyilvánítva.

Igen szembe tűnő, hogy a bibliai példabeszédeket Jézussal együtt milyen alaposan ízekre szedésekkel szokták a szentbeszédekben ecsetelni, és a Jézus szentnek nevezése figyelmen kívül maradt. Ezért olyan különös, hogy egy pápát milyen hatalmas ceremóniával avatták Szenté, de ezek az úgymond Jézus követői Jézust nem méltatták egy szenté avatásra. Mindezen túl Jézus követőinek tartják magukat de a Jézusi parancsokat Pl. Máté 23.r. 9.vers „Atyátoknak se hívjatok senkit…egy a ti Atyátok a ki a mennyben van.” Figyelmen kívül hagyják, sőt a papok atyámnak szólíttatják magukat. Így a fiatal papok a nagyanyákat nagyapákat is gyermekemként lekezelik.

Másik ilyen semmibe vétel Máté ev. 5. rész 34. vers „…Teljességgel ne esküdjetek…” De gyónási eskütétellel gyóntatnak bírói ítéletekkel kiszabnak sok miatyánk és üdvözlégyek elmondását, majd feloldoznak. Pedig van olyan parancs is, hogy ne ítélj, hogy ne ítéltess. Nem-e ez is vétség.

Még egy igazi nagy Isten elleni vétek a tízparancsolat megszegés Mózes II.20.r. 4. vers. „Ne csinálj magadnak faragot képet és semmi hasonlót…” A szobrok milliói mellett még a Jézusra gyalázatos kínhalált hozott keresztet ami önkényuralmi jelkép is szenté van avatva. Ezek tagadhatatlan tények a tények pedig nem hazudnak.

Lehet vitatni a részleteket;1./ ha Bibliai úton az a Biblia ellentmondásából ered, akkor úgy mint Jézus választott „a szemet szemért helyett a szeresd felebarátod mint magadat.”

Általában van az elfogadhatóbb választhatóság.

2./Az olyan ellenmérv melynek nincs tényszerű alapja csak mondva csinált Istenre hivatkozás az általában esetlen kibúvó vagy valótlanság állítás.

Nem volt szándékos megbántás senki felé, csak az igazságnak helye van és a tények nem hazudnak. A szólás-szabadság jegyében.

Bízom a megértésbe. Takács Sándor email: kontroll1933@t-online.huKontroll1933 vita 2014. szeptember 9., 12:40 (CEST)Válasz